Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Interviu cu Sunny

Publicat la 2011-11-30 de Traian

Florin: Bunã Sunny. Îți mulțumesc cã ai acceptat sã ne acorzi acest interviu.

Sunny: Bunã tuturor celor care ascultã și sunt interesați de fenomenul muzical.

Florin: Te invit sã începem cu începutul;). Te rog sã ne spui câteva lucruri despre copilãria ta și familia în care te-ai nãscut.


Sunny: M-am nãscut în județul Iași în anul 1977 și mai am încã 3 frați. La vârsta de 6 ani ne-am mutat în Craiova unde am fãcut școala generalã și liceul. Cu pãrinții, pot spune, cã nu m-am înțeles prea bine.

Florin: Stiu cã de mic copil ți-ai dorit sã cânți. Cine ți-a insuflat aceastã dorințã?


Sunny: Dorința de a cânta a existat în mine de când eram mic. Îmi aduc aminte cã eram încântat de cei pe care îi vedeam la televizor cântând, televizor care pe atunci era alb-negru. La vârsta aceea tot ce era despre muzicã mã atrãgea.

Florin: Sã vorbim puțin despre anii tinereți. Stiu cã nu ai fost un bãiat prea cuminte, ci din contrã, te-ai “inrolat” intr-o gascã care te-a împins sã faci lucruri de care nu ești mândru. Cum a fost adolescența și tinerețea ta?

Sunny: Da, este adevãrat cã nu am fost un bãiat prea cuminte. Am început sã umblu cu gașca greșitã și sã fac parte dintr-un anturaj care puțin câte puțin m-a distrus. La început lucrurile pãreau și erau normale în gascã și cu gașca, dar cu timpul s-au agravat, iar noi cei din gascã am devenit mai violenți, mai agresivi în cuvinte și atentam la bunurile altora. Într-un final, obosit de stilul de viațã cu nopți nedormite și trãind o agonie a singurãtãții în inima mea, fiind dezorientat total, am încercat sã mã sinucid.

Florin: Ce te-a determinat sã te schimbi?suny1

Sunny: Eram un om nefericit și singur, fãrã o direcție și un scop, cu toate cã fãceam parte dintr-o gașcã și aproape tot timpul mi-l petreceam cu oamenii din jurul meu.

Florin: Când te-ai intors la Dumnezeu și cum s-a întâmplat acest lucru?

Sunny: M-am întors la Dumnezeu la vârsta de 16 ani, atunci când am auzit cã existã o noua șansã în Isus. Îmi doream o viațã nouã însã nu credeam cã se poate așa ceva. Dupã câteva zile de confuzie totalã m-am predat Domnului și am pus jos armele  cu care luptasem pânã atunci.

Florin: Stiu cã dupa ce te-ai pocãit ai continuat sa mergi pe stradã, dar de data aceasta pentru a duce vestea bunã celor pierduți. Cum au reacționat prietenii și cei care te stiau când au vãzut schimbarea ta?


Sunny: Dupã ce m-am întors la Isus am început sã cânt la chitarã în centrul orașului Craiova. Lumea avea tot felul de reactii ciudate. Cei care mã cunoșteau erau puși în dificultate și nu știau ce sã creadã. Țin minte cã unii spuneau ca nu o sã mã ținã, alții afirmau cã am înebunit.

Florin: Când ai început sã cânți muzicã creștinã și ce te-a motivat sã faci acest lucru?


Sunny: Am început sã cânt în anul în care m-am întors la Dumnezeu. A  fost chemarea care mi-a fãcut-o Dumnezeu și pasiunea pe care mi-a dat-o El. Vreau sã afirm cã scopul vieții mele este sã-L fac cunoscut pe Isus oriunde mã aflu. Muzica este doar strategia, doar “amvonul” de unde vorbesc.

Florin: Care a fost prima ta formație crestina în care ai cântat?

Sunny: Prima formație în care am cântat a fost trupa Phileos între ani 1995-1997. Am cântat în aceastã trupã pânã am plecat în armatã.

Florin: În anul 2001 ai înființat formația Vitamina C. Cum ai primit viziunea și de ce Vitamina C?

Sunny: Vitamina C a fost și este o continuare, o parte a visului început în anul 1993, dar sub o alta forma și cu alți bãieți minunați pentru care sunt mulțumitor lui Dumezeu. Numele formației Vitamina C trebuie tradus simplu: vitamina este Cuvântul și C vine de la Cristos. Misiunea noastrã este sã vitaminizãm generația în care trãim cu Cristos.

Florin: Stiu cã momentan lucrezi cu asociația Tenn Challenge România, asociație ce se ocupa în special cu dependenții de droguri. Ce înseamna sã lucrezi cu astfel de oameni?

Sunny: M-am alãturat ca voluntar încã de acum 5 ani de când a început aceastã lucrare. De un an lucrez part time la aceastã asociație și este una din cele mai mari binecuvântãri sã fiu parte la miracolul care are loc în viața unui om diagnosticat, fãra șansã din partea celor din jur și  societate, dar cu o șansã noua datã de Dumnezeu. Îmi place ceea ce fac si este o șansã de ucenicizare grozavã.

Florin: Te-aș ruga sã revenim la muzicã. Știu cã de curând ți-ai lansat un album solo. Care e povestea acestui album?

Sunny: Da, este adevãrat, de curând am lansat un album nou intitulat “Leagã-ți inima de cer”.  Cum am mai afirmat, piesele sunt scrise într-o perioadã de 7-8 ani. Pe parcursul acestor ani luptam pe frontul trupei Vitamina C și din când în când mai apãrea câte o piesã diferitã de ceea ce ne propuneam noi ca și trupã sa facem. Am strâns piesele acestea într-o “colecție” și am așteptat timpul potrivit sã le înregistrez și sã le lansez…și iatã cã timpul a venit.

Cred cã este primordial ca orice creștin sã-L punã în centru vieții pe Isus și sã caute mai întâi Împãrãția Lui. Aceasta este provocarea mea pentru cei din jurul meu, dar și pentru mine personal.

Florin: Unul din lucrurile pe care o persoanã le observã atunci când vine la un concert de al tãu este darul profetic pe care tu îl ai. Practic, tu slujești oamenilor cu acest dar. Ce înseamna pentru tine acest dar?

Sunny: Așa este. Dumnezeu m-a chemat la lucrarea aceasta profeticã cu toate cã la început am fugit cât am putut de acest dar pentru cã este prost înțeles și prost folosit în România zilelor noastre. Dupã cum am afirmat, am fugit de acest dar dat de Dumnezeu, însã El nu s-a lãsat convins și m-a chemat din nou la aceastã lucrare. Eu eram interesat doar de muzicã și nu înțelegeam cum profeția se întrepãtrunde cu muzica în Biblie. Dupã ce am citit Biblia și alte cãrți despre cum poți folosi darurile profetice într-un mod biblic, am cerut ajutorul lui Dumezeu și EL mi l-a dat. Am înțeles cã darul profeției este spre folosul altora și din acest motiv am acceptat sã-L slujesc pe Dumnezeu și oamenii care El mi trimite. Dacã ar fi fost alegerea mea aș fi ales darul viselor. Biblia spune cã Duhul dã dupã cum Îi place spre folosul altora, deci nu e alegera mea.

Florin: Cum privesc și primesc creștinii profețiile?


Sunny: Unii oameni sunt suspicioși pentru cã nu știu sã deosebeascã o profeție adevãratã de o profeție falsã. Alții sunt reticienți când vãd o persoanã cu o chitarã în mânã cã le vorbește profetic. Cei mai mulți nu sunt obișnuiți sã întâlneascã cântãreți care umblã în darurile profetice pe care le-au primit. Dupã 4 ani de slujire cu acest dar și sute de confirmãri din partea oamenilor din toatã țara, lumea a început sã mã ia în seamã, iar eu îi slujesc cu dragoste, pentru cã dacã aceste daruri nu sunt folosite în dragoste ne-am îndepãrtat de Duhul lui Cristos. El lucreazã în dragoste. Aceste daruri sunt pentru zidire, nu pentru dãrâmare.

Florin: La finalul acestui interviu te rog sã transmiți un mesaj celor ce citesc acest interviu.


Sunny: Haideti sa traim si noi cum a trait Isus!

Citeºte mai mult: Flacãra Închinãrii » Interviu Sunny

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...APARATE VULCANIZARE, AEROTERME, MASINI DE SPALAT...Vezi aici!
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!Alte interviuri