Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Impresii de calatorie in Barcelona 

Barcelona! La ce te poate duce gândul când auzi de Barcelona?

Am avut ocazia sa vizitez acest oras minunat de multe ori si de fiecare data am fost impresionat de frumusetea si grandoarea lui.

Sunt multe de spus sau de scris despre Barcelona, fiecare poate găsi aici ceva care să-i placă: arhitectura lui Gaudi cu supra-solicitata Sagrada Familia, relaxarea în Park Güell, monumentele din oraşul vechi, stadionul Camp Nou şi tot ce mai ţine de FC Barcelona, Montjuic,  sau de ce nu shoppingul pe La Rambla sau la El Corte Inglés.

De departe locul cel mai frumos mi s-a părut Port Vell (portul vechi în limba catalană). Acesta este un exemplu de urmat în ceea ce priveşte transformarea unui loc neprimitor într-un complex de petrecere a timpului liber şi de relaxare în apropierea mării, cu ajutorul mării şi în armonie cu marea.Mai precis, înainte de 1992 pe locaţia actualului Port Vell erau docuri de mărfuri, cu magazii în paragină, un loc murdar şi neprimitor. În acţiunea de pregătire a Olimpiadei din 1992 locul a fost complet reconstruit, fiind oferit iubitorilor de mare.Acum aici se află adică un acvariu marin cu 22 de bazine, peste 8000 de peşti şi 11 rechini, un cinematograf multiplex, complexul comercial Maremagnum, restaurante, alei, locuri de promenadă şi multe bănci şi locuri de odihnă de unde se pot admira vasele ancorate în marina sau care intra şi ies din port.

Printre elementele spectaculoase din Port Vell se numără podul pietonal mobil Rambla de Mar, cu o arhitectură modernă care aminteşte de valurile mării şi podită cu lemn amintind de puntea unui vas. Partea mobilă a podului pietonal se retrage la nevoie pentru a permite vaselor să intre sau să iasă din marina dedicată rezidenţilor.

Ce e frumos la Rambla de Mar este faptul că oferă un locuri de odihnă, turiştii şi localnicii sând ore în şir întinşi la soare pe puntea de lemn sau pe bănci admirând legănatul vaselor din port.

În partea cealaltă a Port Vell este zona dedicată vaselor vizitatoare, plină de veliere şi câteva moto-yachturi luxoase. Nu ştiu dacă din întâmplare, dar zona pentru veliere este chiar lângă lanţul de restaurante şi în faţa zona de promenadă, iar zona pentru super-yacht-uri este în cealaltă parte, mai retrasă (cel mai mare motor-yacht era ancorat lângă ghena de gunoi a mall-ului).

Sint ancorate acolo vase de toate formele şi mărimile, de la vase din fibră de ultimă generaţie până la veliere clasice din lemn, mai mici sau mai mari, după buget. Din pacate in afara de proprietari nimeni nu se poate apropia prea mult de vase, accesul pe docuri fiind pe bază de cartelă, nemaivorbind de camerele video de supraveghere.

În plimbare spre celălalt port al Barcelonei, Port Olimpic, şi acesta construit cu ocazia Olimpiadei, se poate face o plimbare pe plajă. Frumoasă plaja, cu dotări (duş, wc, etc), cu nisip mult,cu spaţii de joacă pentru copii, cu spaţii de fitness, faleză de promenadă lată de 20m.

Port Olimpic fiind în zona mai modernă a oraşului nu oferă acelaşi senzaţie ca vechiul port, aici viaţa începe să pulseze odată cu lăsarea nopţii, când apar "turiştii bronzaţi la neon" revărsându-se din taxiuri spre mulţimea de restaurante de pe plajă şi din zona Portului Olimpic.

Pentru doritorii de drumetii nautice exista diferie posibilitati de asi satisface placerile , cu diferite vase mai mari s-au mai mici.

Revenind cu picioarele pe pămând, incursiunea în domeniul nautic se poate continua la muzeul de marină din apropierea portului, sau cu o vizită la o veche goeletă restaurată şi ancorată în port.

Pentru însoţitorii nepasionaţi de bărci şi mare, există oricând posibilitatea de scufundare în marea de turişti de toate naţionalităţile care se revasă în zonele turistice ale Barcelonei. O variantă comodă este autobuzul etajat descoperit care face circuite în punctele de interes turistic major, cu plecare din Placa Catalunya. Pentu ceice doresc sa stie mai multe despre Barcelona pot accesa cite-ul www.barcelona-tourist-guide.com care are cam toate informaţiile utile unui turist.

Va doresc calatorie placuta


Vezi Toate Drumetiile