Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

“Mâna Speranței” și povestea din spatele ei

Publicat la 2011-10-05 de Traian

 La aproape 12 ani dupa ce o fotografie uluitoare a unei mĂąini minuscule a călătorit Ăźn jurul lumii, Samuel Armas are o Ăźnțelegere fermă a ceea ce Ăźnseamnă „MĂąna Speranței” pentru el. „CĂąnd văd acea imagine, primul lucru la care mă gĂąndesc este cĂąt de special și norocos sunt ca Dumnezeu să mă folosească Ăźn acest mod,” a spus Samuel.

Pe 19 august 1999, fotograful Michael Clancy a fotografiat un făt de 21 de săptămĂąni apucĂąndu-i degetul doctorului Ăźn timpul operației de corectare a problemei ce o avea, spina bifida. Aproximativ 4 luni mai tĂąrziu, pe 2 decembrie 1999, Samuel Armas s-a născut faimos.

Fotografia, care a apărut pentru prima dată pe 7 septembrie 1999, s-a răspĂąndit rapid pe tot globul ca dovadă a dezvoltării Ăźn uter și mai tĂąrziu a fost citată Ăźn timpul dezbaterilor congresului pe legea interzicerii avortului in fază tĂąrzie.

Samuel, are acum 11 ani și trăiește Ăźn Villa Rica, Ga, și a spus că probabil fotografia  a dat la mulți bebeluși dreptul de a trăi și a forțat pe mulți alții să dezbată convingerile lor despre avort, lucruri de care el este mĂąndru. „Este foarte important pentru mine,” a spus Samuel. „Mulți copii și-ar fi pierdut viața dacă aceasta nu mi s-ar fi ĂźntĂąmplat”.

Mama lui Samuel, Julie Armas, a spus că cel mai mare fiu al ei are un simț foarte puternic de a distinge binele și răul și Ăźnțelege impactul primei sale fotografii neconvenționale ca bebeluș.

„El identifică asta ca fiind un mesaj pro-viață mai mult decĂąt orice altceva”, a spus Julie. „această poză a existat și Dumnezeu s-a folosit de ea pentru a arăta oamenilor că acel bebeluș din burta mamei trăiește. El este mulțumit de faptul că fotografia a transmis acest mesaj”.

Samuel va purta un aparat ortodontic Ăźn partea inferioară a piciorului pentru tot restul vieții sale ca urmare a spina bifida, care apare atunci cĂąnd coloana vertebrală nu se Ăźnchide Ăźn mod corespunzător Ăźn timpul sarcinii premature. Deasemenea va folosi un cărucior cu rotile Ăźn timpul călătoriilor mai lungi, așa cum a făcut la Great Adventure(Marea Aventură). Dar mama a trei copii, Julie, a spus că Samuel  se descurcă minunat și că au fost destul de norocoși să evite cĂąteva intervenții chirurgicale asociate cu starea lui.

Condiția lui Samuel nu i-a Ăźncetinit activitățile, Ăźn special la inot, unde a luat primul loc acum 2 ani la 25 metri spate. „Ador să Ăźnot”, a spus Samuel. „Îți folosești brațele foarte mult și asta te ajută să Ăźntărești mușchii”. Deasemenea adoră științele naturii și animalele, Ăźn special balena ucigașă, vulturul pleșuv și tigrii și colecționează gĂąndaci, ceva ce tatăl său a spus Ăźn timpul unei audieri Ăźn 2003 pentru a evidenția procesele Ăźn chirurgia pe făt. „Orice vedem, el vrea să prindă și să pună Ăźntr-un borcan și să se uite la el,” a spus Julie Armas.  „Este un copil minunat, este foarte blĂąnd.”

Clancy, care nu a mai fotografiat o operație pĂąnă la Samuel, l-a ĂźntĂąlnit doar pentru a treia oară Ăźn 2007 Ăźn timpul unui eveniment pentru Come Alive Ministries Ăźn Atlanta. „Ochii lui Ăźi sclipeau pentru că s-a născut faimos datorită acelei fotografii,” a spus Clancy. „A fost minunat.”

Clancy, care a fost un freelancer pentru USA Today cĂąnd a fotografiat mĂąnuța lui Samuel, lucrează acum ca vorbitor motivațional la evenimente pro-viață. „Și asta e ceea ce voi continua să fac, voi spune povestea lui”, a spus el. „ A schimbat inima oamenilor. Ce a Ăźnceput ca o misiune s-a transformat Ăźn responsabilitatea  de a continua să spun mai departe povestea din spatele ei.”

O parte esențială a poveștii, susține Clancy, este dacă Samuel  a Ăźntins mĂąna prin deschiderea de 20 cm din uterul mamei sale și a apucat degetul doctorului Joseph Bruner sau dacă doctorul a manipulat mĂąnuța Ăźn timpul intervenției chirurgicale la Vanderbilt University Medical Center Ăźn Tennessee.

„Am putut vedea cum uterul se agită violent și apoi acest pumn mic a ieșit din tăietura ce o făcuse doctorul, „ Ăźși amintește Clancy. „Acesta a ieșit prin propriile puteri. CĂąnd doctorul Bruner a ridicat mĂąnuța, am pornit aparatul si cu cĂąt apăsa mai tare Samuel, cu atĂąt mai mult doctorul Bruner Ăźi scutura mĂąna”

Bruner, le-a spus reporterilor că Samuel și mama lui au fost sub anestezie și nu puteau mișca.  În ianuarie 2000, Ăźntr-un articol Ăźn The Tennessean, a spus că el a tras mĂąna lui Samuel din uterul mamei.

Dar nimic din toate acestea nu contează pentru Julie Armas. Samuel continuă să crească puternic, și este un exemplu de urmat pentru fratele său, Zachary, care deasemenea are spina bifida. „Ceea ce am simțit cĂąnd am văzut fotografia a fost că este un copil ce se angajează Ăźntr-o formă de interacțiune. Sunt moașă, așa că Ăźnțeleg că el a fost anesteziat Ăźntr-o anumită măsură”

„Dacă el a acționat sau doctorul Bruner, nu știu. Dar ceea ce contează este că este un copil cu o mĂąnă, cu o viață și asta este destul de semnificativ”

Traducere și redactare: Căpătan Marta

 

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...Filmari -Foto -Sonorizari -Organizari Evenimente....Vezi aici!