Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

AROMA CAMINULUI

Publicat la 2011-10-01 de Traian

„Mulțămiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne poartă totdeauna cu carul Lui de biruință Ăźn Hristos, și care răspĂźndește prin noi Ăźn orice loc mireasma cunoștinței Lui.

În adevăr, noi sĂźntem, Ăźnaintea lui Dumnezeu, o mireasmă a lui Hristos printre cei ce sĂźnt pe calea mĂźntuirii și printre cei ce sĂźnt pe calea pierzării:

pentru aceștia, o mireasmă dela moarte spre moarte; pentru aceia, o mireasmă dela viață spre viață. Și cine este deajuns pentru aceste lucruri?

Căci noi nu stricăm CuvĂźntul lui Dumnezeu, cum fac cei mai mulți; ci vorbim cu inimă curată, din partea lui Dumnezeu, Ăźnaintea lui Dumnezeu, Ăźn Hristos.”

2 CORINTENI 2:14-17

Fiecare casa are un miros specific.De cum intri inauntru te izbeste un iz de mancare,de parfum,de odorizante.In alte case se poate simti un miros greu.Fiecare familie incearca sa de-a un miros placut caminului.Poti sa dai in caminul tau mireasma lui Cristos sau mireasma pacatului.a stricaciunii,a mortii.     Mai jos avem cateva MIRODENII care pot da un miros placut caminului nostru :

AFECTIUNEA :Eeseni 5 :1-2

O fetita a fost intrebata o data :Ce este dragostea ? Raspunsul ei a fost : Dragostea este atunci cand doi se imbratiseaza si se saruta.

Sotul,sotia si copii trebuie sa simta afectiunea in camin.Ei trebuie sa se simta acceptati,doriti si iubiti .

Cum poti sa iti areti afectiunea fata de copii ?

Ii i-ei de mana si mergeti aproape unul de celalalt.Nu iti lasi niciodata nevasta in spate cu 3 metri fata de tine.Iti mai areti afectiunea fata de cei din familie si prin mangaieri.Este ceva foarte normal sa iti imbratisezi sotul,copii,sotia.Atingeti-va copii,sotia,sotul.Mangaiati-va.Fa-ti familia sa simta ca ii iubbesti asa cum sunt.Chiar daca nu sunt asa cum ti i-ai dorit iubeste- asa cum sunt.Fiecare din ei sunt unici. Psalmul 127 cu 3 spune ca fiii sunt o mostenire de la Domnul,sotul/sotia este darul lui Dumnezeu pentru noi.Nu exista perfectiune,fiecare are lipsuri dar si atunci asigurati-va familia ca este iubita de voi,si nu de altii.Faceti-va familia sa simta aceasta mirodenie care da o aroma placuta caminului.

RESPECTUL

Respectul este de doua feluri :cel pozitional(respectul care se cuvine) Efeseni 6 :1—3 din ceea ce suntem si respectul care se castiga din ceea ce suntem.Ce fel de exemplu ai fost pentru cei din familia ta ?Am castigat respectul ???

ORDINEA SI DISCIPLINA

Nu poti sa ai o casa in care sa ai haos.Ca sa ai o casa buna trebuie sa ai reguli.Lista trebuie sa fie scurta ca sa poata fi retinuta.Nu schimba regula jocului in timpul jcului.Ca sa ai ordine si disciplina trebuie sa trasezi responsabilitati.Nu dati totul de-a gata copiilor.Dumnezeu vrea ca noi sa functionam la capacitate maxima.Fiecare din familie are dreptul la opinii :atat sotul cat si sotia cat si copiii.Sunt si sotii abuzate emotional care nu au dreptul la opinii,au draptul doar la a lucra,a spala,a gati si a tacea.

VESELIA

Faceti-va loc la veselie in casele voastre.2 Corinteni 2 :3 este esential.

Ioan 16 :21,17 :13

Trebuie sa te bucuri in primul rand ca il ai pe Dumnezeu.

LAUDA SI APRECIEREA

Fii gata sa iti lauzi copiii,sotia,sotul petru felul in care arata,gateste,face curatenie.

Cand ti-ai laudat ultima data partenerul ??Oare se simt partenerii nostrii apreciati.Sa facem in asa fel ca atunci cand ne intoarcem acasa de undeva sa fim astepat cu drag
.

Asa sa va binecuvanteze Domnul din Sion !

Priscila – femeia care a stat alături de soțul ei

Unitate și armonie – temelia echipei

Încă din Geneza, soțul și soția sunt priviți ca două persoane complementare care formează OMUL. CuvĂąntul folosit de Duhul SfĂąnt Ăźn Gen. 2:24, „se va lipi” Ăźl mai ĂźntĂąlnim Ăźn Iov 38:38 unde descrie unirea picăturilor de apă cu pulberea (praful) din care rezultă noroiul. Praful și apa sunt elemente complet distincte, inconfundabile și diferite, dar cĂąnd privim noroiul nu mai putem spune care este unul și care este cealaltă. Așteptarea lui Dumnezeu este ca acest lucru să se ĂźntĂąmple și Ăźntre un bărbat și o femeie.

Unitatea și armonia dintre soț, se exprimă prin aceleași preocupări, aceleași priorități Ăźn acțiuni, aceleași aspirații, și chiar dobĂąndesc un mod de gĂąndire unitar, ĂźncepĂąnd să simtă lucrurile la fel.

Cei doi realizează că viața pe pămĂąnt este cu o finalitate sigură, de aceea scopul lor este să-și trăiască viața Ăźn așa fel, ĂźncĂąt la capăt de drum să-L ĂźntĂąlnească pe Dumnezeu.

Încercăm să facem o punte de legătură Ăźntre Priscila de atunci, și noi, cele de acum, cu scopul de a Ăźnvăța din viața ei, din relația cu soțul ei și exemplul lor de echipă.

Voi Ăźncerca să dezvolt puțin exemplul lor de echipă, și să Ăźmpărtășesc ceva din viața mea și a soțului meu, ca slujitori ai lui Dumnezeu.

Am subliniat mai sus că Dumnezeu așteaptă de la un bărbat și o femeie să trăiască Ăźn unitate și armonie. De fapt, armonia este o caracteristică a unității și este Ăźn conformitate cu voia lui Dumnezeu Ăźn familie. Spunem despre doi oameni că trăiesc Ăźn armonie, cĂąnd știu să evite discordiile; fiecare știe ce Ăźl supără pe celălalt și este atent să nu provoace suferință prin atitudini nepotrivite. În viața de zi cu zi, caută pacea, ca o constantă.

În Trinitate, armonia perfectă dintre Tatăl, Fiul și Duhul SfĂąnt, se realizează tocmai prin subordonarea Fiului și a Duhului SfĂąnt Ăźn Ăźmplinirea planurilor Tatălui. Lucrul pe care Ăźl așteaptă Dumnezeu de la noi este subliniat de apostolul Pavel Ăźn Ef. 5:21: ”supuneți-vă unii altora Ăźn frica lui Cristos.” Pe de altă parte, Ăźntr-o relație armonioasă contează atĂąt de mult să ne Ăźnțelegem fiecare rolul pe care ni l-a dăruit Dumnezeu, și niciodată să nu existe un spirit de competiție, ci fiecare să-l privească pe celălalt mai presus de el Ăźnsuși. Fiecare pune Ăźn comun darul dat de Dumnezeu Ăźn Ăźmplinirea aceluiași scop, pentru că nu există două drumuri, ci bătătorirea aceleași cărări Ăźntr-un spirit de unitate: „nici cel ce sădește, nici cel ce udă nu sunt nimic; ci Dumnezeu, care face să crească. Cel ce sădește și cel ce udă, sunt tot una; și fiecare Ăźși va lua răsplata după osteneala lui”. 1 Cor. 3:7-8

În Ioan 17:21, Domnul Isus vorbește Ăźn acești termeni: Mă rog ca toți să fie una, cum Tu, Tată, ești Ăźn Mine, și Eu Ăźn Tine; ca, și ei să fie una Ăźn noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis. Din text rezultă că unitatea dintre noi este o consecință a unității dintre Dumnezeu Tatăl și Fiul. Unitatea este certificatul credibilității mărturiei noastre Ăźn lume.

CĂąnd ajungi să fii una cu soțul tău, se produce Ăźn timp acea fuziune sufletească Ăźn care Ăźi Ăźnțelegi pĂąnă și mimica feței; uneori gesturile sau o privire Ăźți vorbesc mai mult decĂąt cuvintele. Ști cum ar analiza Ăźntr-o anumită situație o problemă, Ăźi cunoști gusturile, ști ce Ăźi place și ce nu, ști ce soluții ar da Ăźntr-un anumit context.

Pavel scrie filipenilor: 
să aveți o simțire, o dragoste, un suflet și un gĂąnd. Dacă acestea sunt cerințe Ăźn trupul lui Cristos, cu cĂąt mai mult sunt ele necesare Ăźn relația dintre soț și soție! Simțirea și dragostea sunt turnate de Dumnezeu Ăźn inimile noastre, de aceea putem fi un suflet și un gĂąnd.

Ne modelăm unul după celălalt sub călăuzirea lui Cristos, nu ne identificăm cu soțul oricum ar fi el. AvĂąnd fiecare o preocupare pentru a ne transforma Ăźn asemănarea lui Isus, ajungem să semănăm unul cu celălalt pentru că semănăm tot mai mult cu Isus.

Etapele devenirii unei echipe.

CĂąnd privesc viața lui Aquila și Priscila, identific trei etape majore Ăźn viața lor:

  1. Interes pentru CuvĂąntul lui Dumnezeu (compania lui Pavel).
  2. Aplicarea Ăźnvățăturii (Apolo și biserica din casa lor).
  3. Școala suferinței care rafinează caracterul creștin (au fost alungați din Roma; și-au pus viața Ăźn joc pentru Pavel; Rom.16:3-4).

Aceste trei etape merg mĂąnă Ăźn mĂąnă toată viața. Nu ne oprim din Ăźnvățat, nici din lucrare, iar Ăźn ce privește Ăźncercarea, un val cheamă alt val


Toate acestea le vedem la Aquila și Priscila Ăźnsoțite de unitate și armonie (niciodată nu Ăźi menționează Pavel separat).

CĂąnd m-am căsătorit nu mă gĂąndeam atĂąt de profund la lucrurile acestea, dar ele s-au decantat Ăźn urma unei dorințe vii Ăźn inima mea și a soțului meu de a-L onora pe Dumnezeu, de a ne respecta unul pe celălalt, Ăźmplinindu-ne fiecare rolul specific dat de Dumnezeu. Nu am devenit o echipă cu Gigi pentru că ne-am propus aceasta sau am stabilit niște reguli. Ne-am trăit pur și simplu viața natural, iar spiritul echipei a devenit un mod de viață. Ne-am pomenit că oamenii din jur ne văd ca o echipă care Ăźși trăiește viața Ăźn unitate și armonie.

Etapele din viața Priscilei și lui Aquila le identific cu mare bucurie și Ăźn viața noastră


Echipare Ăźn cuvĂąnt.

Îmi amintesc cu emoție de anii tinereții cĂąnd ne adunam Ăźn casa lui Beni Frăgău și a Norei și Ăźnvățam să abordăm un text din Biblie. Apoi Dumnezeu a adus Ăźn viața noastră oameni competenți, veniți din toate colțurile lumii să ne Ăźnvețe Ăźn condiții dificile, asunzĂąndu-ne de securitatea de atunci
 Am căutat să mergem Ăźn orice loc unde Ăźnvățam ceva despre Dumnezeu. Aveam caiete Ăźntregi cu notițe luate Ăźn grabă, scrise de mĂąnă cu informațiile pe care le primeam.

Aplicarea Ăźnvățăturii

Acumularea CuvĂąntului Ăźn viața noastră, ne ajută să dobĂąndim o gĂąndire subordonată autorității lui Dumnezeu, și ne modelează implicit viața. Trăirea este o consecință a modului Ăźn care trăim, și de-a lungul vieții noastre am căutat cĂąt am putut să aplicăm Ăźn viețile noastre lucrurile Ăźnvățate.

Școala suferinței. Dacă procesul Ăźnvățării Scripturilor durează o viață, la fel și modelarea caracterului meu este un proces de o viață. În acest proces, Dumnezeu Ăźngrijește să trec prin tot felul de situații dificile (Ăźncercări, suferințe, probleme de relații). Cea mai grea Ăźncercare a fost pierderea fiului meu Lucian, urmată de șase ani grei cu Daniel, care m-a făcut să Ăźnțeleg că moartea spirituală este mai cruntă decĂąt cea fizică. În acele momente am suferit fără să Ăźnțelegem de ce ni s-au ĂźntĂąmplat astfel de lucruri. Dar acum, privind Ăźn urmă, am văzut că Dumnezeu avea un plan mult mai măreț decĂąt ne imaginam, iar acele Ăźncercări mari, erau de fapt momente ale calificării noastre pentru o lucrare mai mare la care eram chemați.

Eu m-am căsătorit cu un inginer care lua cuvĂąntul la ora biblică; apoi Dumnezeu ne-a chemat la o lucrare mai mare, pentru care a fost necesar să ies din serviciu pentru a-mi asista soțul; iar acum suntem implicați și Ăźntr-o frumoasă lucrare de Ăźncurajare a familiilor, atĂąt de dragă inimii mele. Totdeauna m-am simțit parte a lucrării soțului meu, deși nu am fost implicată direct Ăźn fiecare etapă a vieții mele, ĂźnțelegĂąnd că lucrarea făcută de el, este lucrarea noastră, și vom fi răsplătiți Ăźmpreună.

În ultimă instanță, nu este esențial ce realizăm ca echipă și cĂąt lucrăm pentru Dumnezeu! Esențial este că Ăźn tot acest proces, Dumnezeu realizează cizelarea colțurilor noastre și ne dă forma pe care o vom avea Ăźn cer, Ăźn templul Său, acolo unde nu voi mai fi soția lui Gigi, ci vom fi amĂąndoi pietre vii, desăvĂąrșite, Ăźn același edificiu măreț! Dacă nu ai realizat nimic din toate lucrurile auzite și nici nu visezi măcar să fii ca Priscila din Biblie, Ăźmplinirea rolului pe care ți l-a dat Dumnezeu lĂąngă soțul tău este tot ce așteaptă El de la tine. Pentru că El a pus lĂąngă tine cel mai potrivit soț și cei mai buni copii, ca să realizeze Ăźn tine chipul Fiului Său Isus Cristos. De aceea, aș vrea să vă las cu Ef. 5:16: „Răscumpărați vremea, căci zilele sunt grele.” Prețuiți pe cei din casele voastre, cu care sunteți pentru o vreme pe drum, și priviți-i ca pe niște ființe de o valoare unică, persoane irepetabile, care de fapt nu vă aparțin, ci sunt proprietatea lui Dumnezeu, și ne sunt dați pentru un timp, ca să-i asistăm Ăźn procesul sfințirii pentru a ajunge la capăt de drum, de calitatea dorită de El.

Adriana Cosman

SURSA: www.bisericamanastur.ro

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...MONITOARE, SERVICE, CALCULATOARE...Vezi aici!