Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Ferice de cel iertat

Publicat la 2011-09-21 de Traian

Trenul de provincie se străduia din greu să străbată munții. BătrĂąna locomotivă cu aburi gĂąfĂąia și gemea, ostenindu-se să-i ducă pe călători la locurile de odihnă. Pretutindeni se puteau vedea fețe vesele și pline de așteptare. Doar Ăźntr-un compartiment unde se aflau doi bărbați, cel mai tĂąnăr părea a fi cu totul nefericit. Se vedea că avea ceva pe suflet. Tovarășul lui de călătorie Ăźl privi gĂąnditor și Ăźn cele din urmă Ăźncepu să vorbească despre vreme, despre peisajul fermecător, pentru a putea intra Ăźn vorbă cu trista persoană din fața lui. Și mai repede decĂąt se așteptă, gheața se sparse. TĂąnărul, care părea așa de grav, de neliniștit și răscolit, Ăźncepu să povestească, la Ăźnceput timid, nesigur și cu lungi Ăźntreruperi. Însă cĂąnd observă că este ascultat nu din curiozitate, ci din simpatie, iar că Ăźntrebările ce i se pun arată interes adevărat, atunci Ăźși revărsă inima Ăźn cuvinte.


"Da, multă vreme am zăcut Ăźn Ăźnchisoare", spuse el. "Ani de zile. Azi dimineață am fost eliberat. Acum mă aflu Ăźn drum spre casă. Ah, ce ocară am adus familiei mele! Nici măcar o dată nu m-a vizitat cineva la Ăźnchisoare, Ăźn toți acești ani. De scris, mi-au scris foarte rar. Nu le-o iau Ăźn nume de rău. Eu sunt acela care le-a nesocotit iubirea. Sau poate că n-au avut bani de călătorie, căci trenul costă așa de mult. CĂąt despre scrisori, la noi acasă nu s-au scris niciodată prea multe. Totuși sper că ei m-au iertat, chiar dacă nu pare astfel. Ah, cĂąt de mult Ăźmi urăsc trecutul și cĂąt de mult regret tot ce a fost."

Agitat Ăźși ascunse fața pentru o clipă Ăźn dosul palmelor. Apoi continuă:

"Pentru a le ușura părinților hotărĂąrea, le-am propus Ăźntr-o scrisoare să-mi dea un semn prin care să-mi dau seama dacă m-au iertat sau nu. Dacă m-au iertat, să agațe Ăźn mărul cel mare dinspre linia ferată un ștergar. Dacă nu vor să mă Ăźntorc acasă, atunci nu e nevoie să dea nici un semn, iar eu voi rămĂąne Ăźn tren și voi pleca mai departe, cĂąt mai departe. Încotro...? Nici eu nu știu!"

Pe măsură ce se apropia de localitatea părinților săi, era din ce Ăźn ce mai agitat, iar Ăźncordarea-i lăuntrică deveni atĂąt de insuportabilă, ĂźncĂąt nu mai izbuti să se uite pe fereastră. Trenul avea să treacă peste un pod mic, după care urma să treacă prin dreptul casei și grădinii părinților săi. Cu cĂąt trenul se apropia mai mult, cu atĂąt tensiunea devenea mai insuportabilă. Nu se putea decide Ăźntre a se uita pe fereastra trenului sau a Ăźnchide ochii. Tovarășul de călătorie schimbă locul cu tĂąnărul agitat și-i promise că va fi atent la mărul cu pricina. Îndată ce-l văzu, puse mĂąna pe umărul tĂąnărului: "Iată-l!" Din gura lui ieși doar o șoaptă, căci vocea i se opri Ăźn gĂąt, iar lacrimile Ăźi umplură dintr-o dată ochii. "Totul este Ăźn ordine. Nu văd numai un ștergar alb, ci tot pomul este acoperit cu ștergare albe!" În aceeași clipă dispărură amărăciunea, grijile și toată frica. AmĂąndurora li se păru că au trăit o minune. TĂąnărul era de nerecunoscut, așa de aprins Ăźi radiau ochii de bucurie.

O, de-ai ști tu cĂąt de mult dorește Tatăl ceresc ca tu să te Ăźntorci și să te Ăźmpaci cu El! Chiar fără să fi spart vreo bancă, să fi atacat vreun om sau să fi făcut Ăźnchisoare ai fost un prizonier.

Fiecare dintre noi este din naștere un prizonier al eului său, un prizonier al păcatului. Te-a apăsat și pe tine vreodată această robie? Atunci fă și tu ca tĂąnărul despre care povestește Biblia și care spune: "Mă voi scula, mă voi duce la tatăl meu și-i voi zice: "Tată, am păcătuit Ăźmpotriva cerului și Ăźmpotriva ta..." (Luca 15:18). Însă el nu numai că a spus aceasta, a și făcut-o Ăźn realitate. El s-a sculat și a plecat spre casă. Probabil că pe drum era tot așa de neliniștit, plin de Ăźndoieli ca și acel tĂąnăr din tren. Însă spre deosebire de acela care văzuse mărul acoperit cu ștergare albe, acestuia Ăźi ieși Ăźnsuși tatăl Ăźn ĂźntĂąmpinare. Noi citim Ăźn CuvĂąntul lui Dumnezeu: "CĂąnd era Ăźncă departe tatăl său l-a văzut și i s-a făcut milă de el, a alergat de-a căzut pe grumazul lui și l-a sărutat mult" (Luca 15:20). Acest semn al dragostei dumnezeiești este valabil și pentru tine. Fericit este acela care a fost iertat! Deja astăzi poți numi această fericire ca fiind a ta proprie.

Crestin.org

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...TAMPLARIE PVC, CARAMIZI ECOLOGICE...Vezi aici!