Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

20 DE ASPECTE NEGATIVE LEGATE DE FACEBOOK

Publicat la 2011-09-17 de Traian

 

    Am avut câteva ocazii în care ficele mele, (ase la numr cu vârsta cuprins între 11-20 ani) s m întrebe: de ce în urm cu doar trei ani nu am vzut acelai lucru la fel de duntor tinereei cum îl vd acum? Pentru c nu am tiut în urm cu trei ani. Acesta e rspunsul meu. Urmtorul articol nu este o ofens la adresa facebook-ului. Doresc sa m adresez tinerilor crestini neoprotestani în eventualitatea c le voi fi folositor. Asa c lucrurile de mai jos nu reprezint prerea unui specialist, nici mcar nu sunt preri luate de prin cri din domeniu, ci vorbesc de pe  poziia unui tat i de ce nu, chiar a unui pstor.

 

 1.Îti d posibilitatea s ii faci prea muli apareni prieteni, de care vei fi nevoit s te ascunzi sau s-i tratezi diferit.

 2.O simpl intrare te-ar costa o or, asta în cazul în care te-ar putea aborda aprox. 10 persoane, cu care s vorbesti doar cinci minute cu fiecare.

 3.Ofer posibilitatea de a-i minii propria contiin. Foarte muli utilizatori facebook folosesc pretextul c îsi încarc fotografii pentru rudeniile din strintate,  în timp ce exist o grmad de alte mijloace de trimitere sau gzduire on line private.

 4.Favorizeaza climatul bârfei i a denigrrii a unor persoane din fotografii.

 5.Îti d posibilitatea s zaboveti anlizând îndelung diferite persoane(fete sau biei) fr ca ele sa bnuiasc. Dac te-ar deranja ca persoanele s tie, înseamn ca nu e un lucru bun.

 6.Ofera posibilitatea de a lasa comment-uri, adevratele scopuri ale acestora fiind ascunse de cele mai multe ori.

 7.Dilueaza dramatic relatia de prietenie transformand-o in rutin

 8.Vizionarea diferitelor fotografii consuma o gramada de timp preios,care i aa este puin. De exemplu, dac vizitezi zece ID-uri i vizionezi câte 30 de fotografii la fiecare adres timp de 30 sec., consumi 2,5 ore .

 9.Promoveaza ideea competiiei; mai muli prieteni, mai multe comment-uri  etc = mai mare importan a persoanei.

10.Ofera posibilitatea unei triri duplicitare în relie cu prinii i familia

11.Depeste limita de supraveghere parental; unde sunt mai muli copii în familie riscurile sunt mai mari, printele neputând face fa unei sarcini aa de mare de supraveghere.

12.Ofer un climat favorizant dezvoltrii mândriei, arogantei, a luxului.

13.Promoveaza într-un fel pirateria; nimeni nu promoveaz pe facebook un album cu muzic, ci doar link-uri de unde poti descrca muzic,  etc.

14.Las s se ineleag c dac eti utilizator vei fi mult mai informat cu privire la cercul tau de prieteni, ascuzând faptul c vei fi informat gresit, deoarece facebook a devenit un important formator de opinie.

15.Poate conduce la dependen.

16.Jocurile video afecteaz fizic i psihic, lucru dovedit de specialitii din domeniu cu mult timp în urm.

17.Violeaz paradoxal (paradoxal deoarece i-ai dat acordul) i incontient intimitatea personal i a familiei prin fotografiile expuse .

18.Utilizatorului nu i se d posibilitatea de a folosi facebook discret, neoferind varianta folosiri de pe poziia “invizibil”.

19.Prezint o imagine deghizat,eronat, ireal despre cel caruia îi vizitezi adresa.

20.In cele mai multe cazuri ale utilizatorilor, timpul acordat facebook-ului este cu mult mai lung decât timpul acordat lui Dumnezeu.

 Ce veti face are de a face cu alegerea, iar alegerea va apartine !

 

Editorial scris de Pastor Nelu Popelea © www.crestintotal.ro

 

Citeste mai multe editoriale de Nelu Popelea.

 

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...APARATE VULCANIZARE, AEROTERME, MASINI DE SPALAT...Vezi aici!