Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Biserica filiala din ferma Muresul Arad

Publicat la 2011-09-15 de Traian

 

 

Biserica Muresul

Biserica filială din Ferma "Mureș

Prin ajutorul Domnului lucrarea la I.A.S "Muresul" a Ăźnceput Ăźn anul 1995 cĂąnd fratele Cornel Catrința Ăźmpreună cu o prietenă care avea rude Ăźn acest loc, au Ăźnceput să se ĂźntĂąlnească Ăźn casa unei prietene (Ardeleanu Viorica) proaspăt Ăźntoarsă la Domnul.

In anul 1996, dupa ce fratele Dorin SĂąrb a terminat cursurile de seminar a fost Ăźnsarcinat din partea bisericii sa fie misionar la acestă fermă, fiind ordinat ca și pastor misionar Ăźn vara anului 2000.

Lucrarea a continuat tot Ăźn casa sorei, și datorită faptului că Ăźncepuseră sa vină și 10-15 copii fratele Dorin a Ăźnceput sa dea Ăźnvățături și pentru nivelul copiilor. În anul următor alte două prietene s-au predat Lui Dumnezeu și au fost botezate Ăźn acelasi an, 1997.

Adunarea s-a mărit ajungĂąnd la 10-15 de persoane plus copii. În anul următor una din surori si anume sora Ilona a oferit o cameră pentru adunare, acesta urmĂąnd sa fie sediul bisericii pentru următorii 2 ani.

În 1998 o familie tĂąnară s-a Ăźntors la Dumnezeu și Ăźn același an au Ăźnceput să se organizeze tabere biblice pentru copii.

In anul 1999 alte două prietene au primit Botetul Nou Testamental, biserica ajungĂąnd Ăźn acest moment la un număr de 8 membri. În anul urmator (2000) Ăźncă trei suflete din care doi tineri s-au pocăit Ăźn urma evanghelizării. În același an s-a format un grup de adolescenți.

Un colaborator Ăźn acestă lucrare este fratele dr. Richard Redding cu soția sa Linda care sprijinesc lucrarea de mĂąntuire a celor pierduti.

 Ferma Mureșul se află aproximativ la 6 km depărtare de biserica noastră, Ăźn afara orașului (in Vestul aeroportului din Arad). Din păcate ferma nu este prea ușor accesibilă deoarece 3 km de drum sunt neasfaltați, așa cum se poate vedea Ăźn figura alăturată.

Istoricul Bisericii Misiune Harul – Mureșul.

„Duceți-vă Ăźn toată lumea, și propovăduiți Evanghelia la orice făptură, Cine va crede și se va boteza va fi mĂąntuit: dar cine nu va crede, va fi osĂąndit.”

Cei ce s-au implicat la Ăźnființarea Bisericii

Biserica Misiune Harul, Filiala Mureșul, a luat naștere ĂźncepĂąnd cu anul 1995, Ăźn urma vizitelor făcute Ăźn mijlocul unor familii din fermă, de către sora Lidia Gorgan. În această lucrare, sora a fost deseori Ăźnsoțită de fratele Cornel Catrința. În urma vizitelor, o femeie se pocăiește, sora Victoria Ardelean, și pune la dispoziție casa sa pentru adunare. În lucrare s-au implicat și alți frați și surori din biserică. Familia Redding, fam. SĂźrb, Dana Secu, Daniel Gorgan, Cornelia Simulov, Anne Sneider și alții, care Ăźntr-un fel sau altul, s-au pus la dispoziția Domnului. Menționăm că foarte importantă este lucrarea cu copiii și tineretul, prin care mulți copii și tineri din fermă au auzit despre Domnul Isus și despre mĂąntuire.

În prezent, Ăźn Biserica din ferma Mureșul lucrează familia SĂźrb Dorin, fratele fiind ordinat Ăźn anul 2000 ca păstor misionar.

Cei ce au contribuit la Îmbogățirea Bisericii

În urma implicării Ăźn lucrarea Domnului, Biserica a crescut numeric:

În anul 1997 s-au adăugat două suflete

În anul 1998 o familie L-a urmat pe Domnul

În anul 1999 două suflete s-au adăugat din nou la familia Domnului

În anul 2000 trei suflete L-au urmat pe Domnul ün apa botezului

Iar Ăźn anul 2004, un tĂąnăr s-a Ăźntors la Domnul.

Post Scriptum

Fie ca Cel ce are puterea și Autoritatea deplină asupra lucrării Sale, El care este Capul Trupului și, care ne-a chemat la Lucrarea Sa Minunată, atunci cand va veni să evalueze ceea ce ne-a Ăźncredințat, să ne găsească lucrĂąnd cu Credincioșie Ăźn lucrarea Sa.

Dorin SĂźrb

Biserica Baptista Harul Gai Arad

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...MONITOARE, SERVICE, CALCULATOARE...Vezi aici!