Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

RELIGIA PE CALE DE DISPARITIE ?

Publicat la 2011-09-11 de Traian

Religia pe cale de disparitie? Parintele Dumitru Macaila (Constanta) ne-a trimis materialul alaturat. Conform unui studiu aparut in primavara, religia ar fi pe cale de disparitie in 9 tari ale lumii, intre ele Australia, Noua Zeelanda, Finlanda, Olanda, etc. Materialul care vi-l prezentam e in romaneste si le cere cititorilor sa participe la un sondaj de opinie. Intrebarea principala este “cum va veti identifica la recensamantul din 2011, ca apartinand vreunei religii sau nu?” Va rugam participati la sondaj si sa bifati raspunsul afirmativ.

Religia, bun social in America. Luna trecuta prestigioasa firma de sondaje de opinie americana Barna Group a emis un studiu care indica aspecte pozitive privind rolul religiei in SUA: 53% dintre americani afirma ca biserica are un efect “foarte pozitiv” in societate, iar 25% ca are un efect “pozitiv.” Doar 2% afirma ca are un efect “foarte negativ” iar 3% “negativ.” Persoanele care tind sa afirme sentimente negative fata de biserica sunt barbatii mozaici (evrei) intre 18 si 27 de ani, cat si barbatii tineri necasatoriti din nord-estul SUA, ateii, agnosticii, stanga politica, etc. Sondajul de opinie a inclus 1.021 de persoane si a fost efectuat intre 10 si 18
februarie 2011 .

Americanii impotriva avortului (I). Tot mai multi americani s-au saturat de avort. O majoritate a  publicului american favorizeaza interzicerea totala a avortului, cu exceptia  situatiilor imperative. Statisticile din SUA reflecta schimbarea atitudinii  publicului american fata de avort – in doar primele 6 luni ale acestui an, 19 dintre statele SUA au adoptat 162 de noi legi care restrang avortul si circumstantele in care poate fi facut. Mai multe state, printre ele Indiana, Carolina de Nord si Texas, au adoptat legi care interzic in intregime finantarea serviciilor de avort din fondurile publice cat si efectuarea de servicii de avort in spitalele publice finantate din fonduri publice. Cu alte cuvinte, in aceste state cine doreste sa faca avort, trebuie sa plateasca. E de dorit ca si Romania sa faca la fel. E paradoxal si strigator la cer ca finantam uciderea viitorului nostru din fondurile publice .

Americanii impotriva avortului (II). Atitudinea crescanda antiavort a americanilor e reflectata si in campania prezidentiala americana. Grupuri provita din America au cerut candidatilor republicani sa semneze o declaratie prin care afirma ca daca vor ajunge la Casa Alba vor promova legi pentru protejarea vietii copiilor nenascuti. Tot mai mult se discuta si despre un amendament constitutional federal care sa declare viata ca incepand din momentul conceptiei .

Rusia impotriva avortului. Luna trecuta, presedintele Rusiei a semnat o noua lege care impune medicilor obligatia de a informa femeile care doresc sa avorteze despre efectele negative ale avortului asupra bunastarii fizice si emotionale a femeilor care avorteaza. Este prima lege pe care Rusia a adoptat-o privind avortul, dupa prabusirea comunismului acum 20 de ani (link).

Istoria eutanasiei. Celor interesati de originile istorice ale miscarii moderne de eutanasie le recomandam materialul alaturat (link).

Biserica Episcopala si casatoriile homosexuale. In iunie, statul New York a legalizat casatoriile homosexuale. Biserica Episcopala, probabil cel mai depravat cult „crestin” din lume, a emis o directiva catre preotii lor homosexuali new yorkezi care traiesc cu parteneri homosexuali: au 90 de zile fie sa se „casatoreasca”, fie sa se desparta de cei cu care traiesc. Curioasa aceasta impunere: acest cult se crede autorizat sa emita astfel de directive, ignorandu-le pe cele impuse de Dumnezeu .

Avort – Statistici inspaimantatoare. Zilnic se produc 35.000 de avorturi in China si 4.000 in SUA. Raportat anual, asta inseamna 12,7 milioane de copii nenascuti ucisi in China si 1,46 milioane in SUA. In epoca asa-numita moderna, aproximativ 2 miliarde de copii nenascuti au fost ucisi .

New York – Homosexualii ameninta cu moartea. Unul dintre oponentii constanti ai casatoriilor homosexuale din New York este pastorul penticostal de origine mexicana Ruben Diaz, actualmente senator in Parlamentul new yorkez. Recent el a primit amenintari cu moartea din partea unor homosexuali, cauzate de pozitiile lui biblice privind homosexualitatea. In materialul care vi-l recomandam gasiti exemple similare de amenintari impotriva altor personalitati care continua sa se impotriveasca casatoriilor homosexuale .

New York – Crestinii in ofensiva. Pe 24 iulie a intrat in vigoare legea casatoriilor homosexuale in New York. Media s-a focalizat asupra acestui eveniment ignorand unul la fel de semnificativ – in aceeasi zi, peste 10.000 de crestini au demonstrat in New York impotriva casatoriilor homosexuale, un numar pe care chiar si scepticul si liberalul Wall Street Journal l-a numit “impresionant”. Pe 25 iulie, crestinii au demarat o actiune judecatoreasca impotriva noii legi, afirmand ca a fost adoptata in conflict cu procedura legislativa normala. Expertii insa afirma ca actiunea lor judecatoreasca este lipsita de valoare. Crestinii cer ca legea sa fie supusa unui referendum. Din nefericire, statul New York nu dispune de un mecanism constitutional care sa ingaduie publicului sa initieze revizuiri constitutionale .

Infanticid in Mali. In Mali (Africa subsahariana) avortul este interzis. Unele femei practica insa infanticidul. E vorba in special de femeile insarcinate intemnitate .

Libertatea cuvantului pierde in Canada. Cei ce se gandesc sa emigreze in Canada ar trebui sa tina seama de o diferenta majora intre Romania si aceasta tara, diferenta care e in favoarea Romaniei. Concret, libertatea cuvantului este mult mai limitata in Canada si cei ce s-au obisnuit ca in Romania sa isi exprime liber diferite pareri personale, pot face obiectul unor actiuni judecatoresti dure in noua „patrie” care se pretinde totusi o campioana a democratiei. Am relatat acum cativa ani despre cazul profesorului Kempling, care a fost dat afara din invatamant pentru un articol critic despre homosexualitate, publicat intr-un ziar independent. Un caz recent este cel al unui comediant care a fost amendat cu $15.000 de dolari pentru ca a “ofensat” o lesbiana intr-unul din showurile lui. Tribunalul a dat castig de cauza lesbienei iar comediantul a facut recurs. In contrast, un crestin a dat in judecata, pe baza aceleasi legi, un grup de rockeri canadieni care au lansat albumul “Kill the Christian” (“Ucideti crestinul”). Tribunalul insa nu i-a dat castig de cauza .

Libertatea cuvantului in pericol in Rep. Moldova. Unele deprinderi comuniste privind cenzurarea opiniilor si a dreptului la exprimare se lasa duse cu greu din fosta republica sovietica. Un nou caz este acela al domnului Marian Vitalie, presedinte al asociatiei Alianta pentru Salvarea Familiei, care are un proces pe rol pentru ca a declarat ca homosexualitatea este o boala si un pacat impotriva naturii. Usor de ghicit, cei ce il dau in judecata sunt o asociatie de homosexuali care beneficiaza de sprijinul logistic al homosexualilor din UE .

Libertatea cuvantului castiga in California. Saptamana trecuta, tribunalul federal de recurs din California a dat castig de cauza unui pastor negru care protesta impotriva avortului. Municipalitatea Oakland l-a amendat de mai multe ori pe motiv ca incalca ordonantele municipale. Tribunalul insa i-a dat castig de cauza. Celor care cunoasteti engleza va recomandam sa cititi macar primul paragraf al decizie judecatoresti si veti fi impresionati de pasiunea cu care tribunalul pledeaza in favoarea libertatii cuvantului in America, pe care o numeste fundamentul republicii americane. Contrastam acest paragraf cu deciziile deochate emise de tribunalele britanice si suedeze care mereu si mereu limiteaza libertatea cuvantului pentru crestini, in favoarea homosexualilor .

Desteapta-te, romane! Va recomandam articolul alaturat in romaneste despre tragedia demografica a Europei si a Romaniei. Romania e aproape la coada Europei privind sanatatea demografica. Tragem din nou un semnal de alarma asa cum o facem des – ne indreptam spre un abis de care nimeni nu ne mai poate scapa decat reintoarcerea la Dumnezeu si valorile autentic crestine .

Dezastrul demografic german. Germania e confruntata cu o criza demografica si mai rea decat a Romaniei. Situatia din Romania mai poate inteleasa pe undeva avand in vedere ca milioane dintre noi au emigrat din tara in ultimii 20 de ani. Dar Germania, care de peste 50 de ani importa populatie? Cum se explica criza acuta demografica a Germaniei? Raspunsul este dat in
articolul alaturat din Der Spiegel. Germanii si-au pierdut vointa de a avea copii .

Good bye, Obama? Guvernatorul de Texas, Rick Perry, e aproape sa-si anunte candidatura la presedintia SUA. E favorit intre candidatii republicani la Casa Alba. Recent a dat un interviu lui Family Research Council in care isi afirma pozitiile provalori. Guvernatorul se pronunta in favoarea casatoriei si a familiei naturale. Se opune casatoriilor homosexuale. Favorizeaza un amendament constitutional federal care sa defineasca casatoria barbat-femeie. Este pro-vita si favorizeaza de asemenea un amendament contitutional federal care sa afirme dreptul la viata din momentul conceptiei .

Italia - Homosexualii pierd. Un proiect de lege impotriva criticilor la adresa homosexualitatii a esuat saptamana trecuta in parlamentul italian. Italia catolica e la fel de conservatoare ca Romania ortodoxa: Italia interzice casatoriile homosexuale, adoptiile homosexuale, nu recunoaste parteneriatele homosexuale, etc. .

Un fost homosexual impotriva homosexualitatii. Pe 16 iunie, New York Times a publicat un articol lung si interesant despre a fosta vedeta a miscarii homosexuale intre adolescentii americani, Michael Glatze. Vreme de multi ani a fost idolul adolescentilor homosexuali americani, purtatorul lor de cuvant si editorul unor publicatii homosexuale profilate pe tineretul homosexual american. Cu cativa ani in urma insa, Michael Glatze s-a impacat cu Dumnezu, a rupt-o cu homosexualitatea pe are acum o priveste ca si pe o dependenta nenaturala, si se implica in actiuni de contracarare a propagandei homosexuale in randurile tinerilor. Afirma ca crestinii constituie singurul segment al publicului american care vede corect faptul ca homosexualitatea este un pericol social. Exprima si suport public pentru eforturile parlamentarilor polonezi si lituanieni de a-si proteja tinerii de propaganda homosexuala .

Incalzire globala? NU, zice NASA. Incalzirea globala nu are nimic direct de a face cu valorile familiei. Indirect insa, cei care promoveaza teoria aceasta afirma ca numarul mare de fiinte umane care locuiesc planeta este responsabil in mare masura pentru incalzirea globala despre care se vorbeste in ultimele decade. Iata insa un studiu emis de NASA care afirma ca multe dintre opiniile exprimate despre asa numita incalzire globala sunt de fapt incorecte .

Generatia anti-alcool. Tinerii devin din ce in ce mai intoleranti fata de prietenii lor care beau alcool si putini dintre ei se lasa influentati de vicii precum alcoolul, drogurile sau tigarile, arata ultimele statistici din Marea Britanie .

 

Stire preluata de pe Life Mission

 

 

 

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...TAMPLARIE PVC, CARAMIZI ECOLOGICE...Vezi aici!