Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Trăiți cu mâinile deschise!

Publicat la 2013-05-28 de Traian


"Odată, fratele Tipei, președintele Penticostalilor din RomĂąnia, a fost sunat de un director de CAP să meargă la o ĂźnmormĂąntare. "A murit mama și pe ultimul drum va fi condusă de foarte mulți oameni. Vor veni directori, miliția, securiști. Trebuie să fie o predică foarte bună", și-a motivat cererea președintele CAP-ului - o funcție care pe timpul ceaușist era rĂąvnită ca cea de director de bancă din zilele noastre.

După ce și-a pregătit o predică apologetică pentru serviciul funerar, fratele Tipei se pregătea să plece spre serviciul funerar. Cu cĂąteva zeci de minute Ăźnainte i-a sunat telefonul Ăźn birou. La capătul celălalt era un băiat. "Cineva ne-a dat telefonul dvs. A spus că sunteți un om care ne puteți ajuta. Suntem patru copii săraci, nu am mĂąncat nimic de cĂąteva zile...". "Dar voi nu aveți părinți?". "Mama e la spital de mai multe zile, iar tata... ne-a părăsit cĂąnd eram mici...".

Pastorul Tipei a chemat un secretar, a băgat mĂąna Ăźn buzunar, i-a dat niște bani și l-a trimis la adresa copiilor să le ducă ceva de mĂąncare. Apoi a urcat Ăźn mașină și a mers spre localitatea unde avea loc serviciul funerar. Pe drum Ăźi tot sunau Ăźn minte versetul iacovian "credința fără fapte este moartă". PĂąnă la cimitir aschimbat predica "La ce ar folosi o credință dacă faptele ei au murit?".

După ce a predicat directorul CAP-ului l-a invitat la masă. "Vă rog să veniți. Vor fi prezentă toată pleiada de aici. Am tăiat doi porci și un vițel". Pastorul a refuzat categoric și s-a Ăźndreptat spre mașină. În fața acesteia Ăźl aștepta un bătrĂąn. Cu un picior de lemn, cu cĂąrjă, cu o căciulă găurită de șoareci. Haina era plină de petece, barba lungă, neĂźngrijită. Și mirosul... Trebuia să stai la distanță. Ca la bancomat.

"Trebuie să mă duci acasă", a poruncit invalidul. Pastorul l-a privit mirat. Era dezgustător. Inițial a vrut să-l refuze, dar s-a gĂąndit că bătrĂąnul o să-i reproșeze: "ai predicat despre fapte și acum?".

L-a urcat pe bătrĂąn Ăźn mașină. A pornit. Moșul a Ăźnceput să strănute. Îi sărea scuipatul pe bord, pe parbriz. Mirosul era insuportabil. Fratele Tipei a deschis geamul. "Închide-l, eu sufăr cu curentu' ", aporuncit moșul. După cĂąÈ›iva kilometrii pastorul a fost ispitit să-l coboare Ăźn mijlocul cĂąmpului! Nu mai suporta!

În final a ajuns. Casa bătrĂąnului era de fapt o... Ruină. Acoperișul spart, vedea stelele din pat. Pereții ghioșați, cu mult moloz la temelie. Vedeai din casă afară. Gardul era de domeniul ... a fost odată. Ulucile căzute, bălării. O tentativă de limitare a proprietății. "Ajută-mă să cobor", a solicitat moșul. Pastorul l-a coborĂąt tare greu. A deschis toate ușile pentru ventilație și hotărĂąt dădea să facă stĂąnga Ăźmprejur. "Nu pleci, trebuie să aduc ceva din casă". "Bunicule, stai liniștit, nu mai am timp, mă grăbesc". Și se urcă Ăźn mașină. "Te rog, te rog, nu pleca!", a spus săracul cu lacrimi Ăźn ochi. Fratele Tipei impresionat a coborĂąt din mașină. Nu putea să treacă pe lacrimile unui infirm.

Încet, Ăźncet, bătrĂąnul cu picior de lemn a intrat Ăźn casă, apoi a ieșit și a venit la mașină. Cu părul slinos, cu mĂąinile murdare, a băgat mĂąna Ăźn buzunarul hainei peticite. A scos un plic. "Eu sunt invalid de război, a spus fostul erou. Am o pensie de invalid. Toată viața din asta am trăit. Uite, am aici toate economiile mele. 5000 de lei. Te rog să-mi permiți să iau 10 lei. Îmi ajung cĂąteva zile, pĂąnă voi lua pensia. Restul de bani, ia-i și du-i la copiii aceia săraci!".

Pastorul a refuzat. "Tăticule, stai liniștit, vom rezolva noi cumva problema, cu biserica". "Te rog ia banii!". "Nu pot". "Omule vrei să mă trăznească Dumnezeu? CĂąnd ai vorbit la cimitir despre copiii aceia mi-a Ăźnfipt Dumnezeu un cuțit Ăźn inimă. Eu să am bani Ăźn casă și ei să moară de foame?". Și a Ăźnceput iar să plĂąngă ...
Pastorul a luat banii rușinat. La cimitir fusese atĂąÈ›i oameni bogați. Pocăiți. Nimeni nu a fost mișcat de situația săracilor. Dar un sărac a avut inimă pentru săraci!

CĂąnd am auzit ĂźntĂąmplarea m-am gĂąndit că președintele CAP-ului tăiase doi porci și un vițel. Dar n-a zis: "duceți și copiiilor aceia un kg de carne". El nu simțise cu ei. De ce? Nu trăise ca ei.

Să aveți mĂąinile deschise. E o lecție de fericire. nu ești fericit dacă nu faci pe altul fericit. Dintr-o palmă deschisă poate lua ce ai oricine. O mĂąna Ăźnchisă e egoism. Dintr-o palmă deschisă se ia, dar se și pune.

Trăiți cu mĂąinile deschise! Așa a murit Isus Hristos. Dumneavoastră, eu, trebuie să fim mĂąinile Lui. Altminteri..."

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...PRODUCATOR CONFECTII BARBATI...Vezi aici!