Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Nu doar un simplu lut

Publicat la 2013-02-25 de Traian

CuvĂźntul vorbit de Ieremia din partea Domnului și care sună astfel: 2 ,,Scoală-te și pogoară-te Ăźn casa olarului; acolo te voi face să auzi cuvintele Mele!“ 3 CĂźnd m’am pogorĂźt Ăźn casa olarului, iată că el lucra pe roată. 4 Vasul pe care -l făcea n’a izbutit, -cum se ĂźntĂźmplă cu lutul Ăźn mĂźna olarului. Atunci el a făcut un alt vas, cum i -a plăcut lui să -l facă. 5 Și CuvĂźntul Domnului mi -a vorbit astfel: 6 ,,Nu pot Eu să fac cu voi ca olarul acesta casă a lui Israel? zice Domnul. Iată, cum este lutul Ăźn mĂźna olarului, așa sĂźnteți voi Ăźn mĂźna Mea, casă a lui Israel!

Un profesor de folozofie l-a intrebat pe Pastorul Florin Ianovici: Domnul Pastor, as vrea sa va intreb pentru ce traiti. A zis, “Puteti sa va luati 3 minute de ragaz si apoi sa imi raspundeti la aceasta intrebare.”

I-am spus domnului profesor de filozofie ca nu-mi trebuie 3 minute sa raspund la aceasta intrebare, pentru ca ea ma framanta de 44 de ani. Si nu e zi pe pamantul acesta sa nu ma framant la intrebarea: Pentru ce traiesc? Ma gandesc ca nu sunt chiar rodul unei intamplari fericite de Mai, cand m-a nascut mama. Ma gandesc ca pe pamantul acesta nu pot sa fiu doar un ecuson, pe care sa scrie care este pozitia mea pamanteasca la serviciu. Ma gandesc ca omul este mai mult decat hainele pe care le poarta si lucrurile de care se inconjoara. Ma gandesc ca omul este mai mult decat diplome, pe care, pana la urma le pui intr-un sertar si nimeni nu mai stie de ele.

M-am uitat la domnul profesor si i-am spus, “Domnul profesor, rostul meu pe acest pamant este sa alerg, cat Dumnezeu imi da putere, sa strang rod pentru Domnul Dumnezeu, cat El imi da putere. Si cand voi ajunge in cer la Dumnezeu, sa ma duc cu un snop mare inaintea Lui, sa spun: Asta a fost rostul vietii mele.” Daca s-ar putea sa stau cu acel snop in brate si sa-I spun lui Hristos, cel pe care L-am iubit toata viata mea si Cel pe care Il iubesc: Doamne, atata am putut eu sa fac.

S-a uitat la mine lung, Domnul profesor si nu a mai zis nimic. Ma rog ca Dumnezeu sa binecuvanteze in aceasta seara, orice inima are vine si intreaba: Pentru ce m-am nascut eu? Uneori suntem in viata ca si bicicleta caruia ii scapa lantul. Si atat pedalezi si pedalezi si spui, “Dar, cum Doamne, dupa atata pedalat, eu tot pe loc sunt? N-aveti uneori sentimentul zadarniciei in viata voastra? Un sentiment din acesta de irosire, de istovire, chiar inainte sa faci ceva? Se pare ca in ultima perioada, ceea ce eu observ este ca pentru multi dintre noi, aproape in orice domeniu (ca vorbesti de scoala, ca vorbesti de domeniu profesional) o lehamita de aceasta existentiala a pus stapanire pe noi. Ma uit la voi, sunteti gata, obositi. Sa stiti ca nu rezolvam problema nici cu un red bull, nici cu o cafea tare. Nu rezolvam problema nici culcandu-ne mai devreme, nu rezolvam problema nici un fel. Nici daca ne-am relaxa, sa ne ducem o luna unde ni-e drag noua.

Nu doriti sa gasiti raspuns la aceasta intrebare? Nu doriti sa stiti ca in fiecare zi de viata pamanteasca exista o semnificatie, exista un rost? Stiti ce ne ucide in fiecare zi? Zadarnicia. Sa faci lucruri in care nu crezi. Stiti ce va oboseste in viata? Sa raspund unor sarcini in care tu nu crezi. Stiti de ce obosim? Pentru ca facem lucrurile, nu din convingere. Sa sti, cand faci ce iubesti, aduce in tine o energie extraordinara. Daca-ti doresti sa ajungi intr-un loc pe care-l iubesti, sa vezi ce alergi. Te trezesti ca mergi rapid. (13)

Eu sunt aici in aceasta seara sa va spun ca Dumnezeu din cer are un plan pentru noi. Ii multumesc lui Dumnezeu ca nu mai merg purtat incolo si incoace de orice invatatura. Ii multumesc lui Dumnezeu ca am gasit o ancora. Ancora credintei. Si oricat de mare ar fi furtunile, m-am ancorat in aceasta ancora a credintei. Si ii multumesc lui Dumnezeu ca merg spre o tinta care este clara. Tinta mea in aceasta viata e sa iau cati mai multi cu mine in Imparatia lui Dumnezeu. Doresc din toata inima ca viata mea pe acest pamant, pana o va mai ingadui Dumnezeu, sa fie un in care sa pot sa duc cati mai multi oameni in cer. In fiecare zi stau si ma gandesc: Cati oameni am putut sa ating cu evanghelia?

Pacea ti-o da sentimentul lucrului bine facut si pacea ti-o da faptul ca tu faci ceea ce trebuie in viata.Cand nu faci ceea ce trebuie in viata, te imbolnavesti, chiar si la 19 ani. (15:00)

Nu doar un Simplu Lut

 

Aceasta metafora a olarului, sau a omului sub forma de lut, care ajunge in casa olarului- a fost folosit Ieremia dupa un moment specific. Ieremia era un om extrem de incomod. Atunci cand vroiai sa te simti mai bine, venea Ieremia si spunea: De ce te simti bine, ca n-ai nici un motiv. Traiesti rau. Si e gresit sa te simti bine cand traiesti rau. De fiecare data, venea si ii biciuia cu cuvantul lui Dumnezeu. Stiti ce s-au gandit ei? Daca nu putem sa-i inchidem gura, macar sa-l bagam la adancime. Si l-au aruncat intr-o groapa, spune cuvantul lui Dumnezeu.

Si in groapa aceea a stat el, Ieremia, pentru ca oamenii n-au mai vrut sa asculte mesajul lui. Dar, cand esti sub voia lui Dumnezeu si o groapa poate sa te invete lucruri esentiale. Si cand esti in afara voii lui Dumnezeu, poti sa locuiesti in Manhattan, ca totnu inveti nimic. Acolo in groapa, Dumnezeu i-a spus, “Priveste, Ieremia, de jur imprejur. Ce vezi?” “Nu vad Doamne mare lucru. Nu vad decat pamant, nu vad decat lut de jur imprejur.” Si Dumnezeu i-a zis, “Baga de seama, ca acesta este un lucru important pe care tu il vezi acuma. Intr-o groapa poti sa inveti un lucru. Cand a iesit din groapa aceasta, i-a zis Dumnezeu, “Du-te Ieremia in casa olarului, sa te invat o lectie importanta. Ce lectie importanta?

Cnad venim pe pamantul acesta toti suntem un lut. Nimic mai mult. Chiar daca un lut este intr-un fel si altul in alt fel, nu suntem mai mult decat un lut. Marire sa-I fie lui Isus Hristos, care a venit si a smuls lutul acesta din lumea aceasta. Dar, ceea ce n-am inteles noi, ceea ce ingheata vietile noastre, in putina traire a vietii noastre cu Dumnezeu, cantarile noastre slabe, de multe ori lipsa noastra de energie duhovniceascase datoreaza unei neintelegeri a vietii de credinta. Niciodata nu ne vom putea schimba, daca nu intelegem ce trebuie sa facem. Daca n-ai inteles ce trebuie sa faci in viata aceasta de credinta, degeaba te zbati pentru ca nu vei avea inaintare.

Ce n-am inteles noi e urmatorul lucru: Dupa ce Isus Hristos ne-a mantuit, ne-a smuls Dumnezeu, ne-a ridicat din fundul mocirlei si ne-a asezat pe o stanca tare. Dupa ce Hristos m-a luat pe mine, ghemul acesta de tarana, Hristos spune: De aici incolo tu nu trebuie sa te relaxezi. “O, m-am mantuit. Viata mea e salvata.” Dupa ce Dumnezeu te-a salvat, zice, “Vino sa-ti fac cunostinta cu Tatal meu.” Si Dumnezeu ia acest lut si-l duce in casa olarului. Si Hristos zice, “De aici incolo tu nu mai esti un lut oarecare.” Tu intri intr-un proces de prelucrare, un proces de transformare.

Noi stam si gandim ca unicul lucru al vietii noastre, prin venirea la biserica, e sa ne mantuim vietile. Cine v-a spus lucrul asta nu va spus adevarul. Ne-am mantuit vietile pentru ca Isus Hristos a murit pe Golgota. Dupa ce ne-am mantuit vietile, noi intram intr-un proces de lucrare, de transformare, de innoire. Noi suntem modelati caracterial. Biserica este o casa a innoirii. Tu mai poti sa fi al tau. Tu nu mai esti al tau, ca sa faci tot ce voiesti tu. Tu esti al lui Dumnezeu si trebuie sa faci ce voieste El. Eu nu recunosc credinta nimanui, care vine de 15 ani la biserica si a ramas invidios si a ramas cu o inima mica, si a ramas un om barfitor, si a ramas un om fara vise duhovnicesti si nu se gandeste decat la masina, la casa, la insuratoare, si la lucrurile pamantului. Aceasta nu-i credinta.

Credinta inseamna sa vi la biserica pentru ca sa te innoiesti, sa te transformi. Cu fiecare venit la biserica trebuie sa-mi pun problema: Doamne, ce am ajuns eu azi, mai bun decat ieri? Ce am schimbat, Doamne, in anii acestia? De cand vin la biserica, Doamne, cum sunt eu? De aceea batem pasul pe loc. Pentru ca n-am inteles ca mantuirea, care este prin Hristos, inseamna smulgerea lutului din pamantul acesta, al lumii. Si apoi, Dumnezeu vine si spune: De azi incolo tu trebuie sa intri in casa olarului. Dumnezeu modeleaza in casa Lui. Dumnezeu daltuieste in casa Lui. Lumea aceasta n-are nevoie, in mod deosebit, de declaratii.

Dumnezeu se uita la noi si zice: Nu exista credinciosi cu gura. S-a saturat Dumnezeu de declamatii, ca esti pocait.  Vreau sa va spun ca n-am vazut niciodata painea sa-si faca reclama. Cand o scoti din cuptor ea miroase frumos si nu-si face reclama. Mireasma aceea de paine caldaiti gadile narile si iti mangaie sufletul. N-am vazut niciodata izvorul curat sa-si faca reclama. El curge. Daca vrei sa bei din el, bei. Daca vrei sa-ti bagi picioarele in el, o faci. Depinde de tine. Oferta noastra in lumea aceasta trebuie sa fie o oferta care sa se reflecte in atitudine, in modul in care gandim, in modul in care actionam, in modul in care vorbim. (21:00)

Sunt absolut convins ca atunci cand intram in casa olarului, ca un lut rascumparat, pe care Hristos il aduce sa-l modeleze Tatal. Dumnezeu din cer, se uita la noi si spune: Am un plan cu privire la viata ta. Asculta-ti ce va spun: Noi copiem oameni. Ne uitam si spunem, “Reteta de succes e aceasta.” Si ne uitam la un om si incercam sa-l copiem pe acel om cum putem mai bine. De cele mai multe ori copiem oamenii (cantareti, predicatori, etc) crezand ca aceasta e reteta de succes. Cand vom ajunge in cer, vom avea o mare surpriza. Pentru ca Dumnezeu ne va spune: Niciodata n-am dorit sa copiezi pe vreunul. Eu mi-am dorit ca tu sa-ti implinesti destinul. Dumnezeu va rasplati numai ceea ce El a facut cu tine.

Copiati oamenii pana cand nu o sa mai puteti si veti avea un sentiment de zadarnicie si de goliciune sufleteasca. Stiti ce vom fi? Cel mult o copie. Nici aceea fidela, a unui om. Dumnezeu vrea sa fi ceea ce El vrea sa fi. Si nu v atrebui sa-ti doesti sa fi altceva decat ceea ce Dumnezeu vrea sa fi. Nu am inteles ce vrea sa faca Dumnezeu in biserica. Dumnezeu nu vrea sa ne copiem uni pe altii. Dumnezeu vrea sa fim ceea ce am fost meniti sa devenim. Dumnezeu a pus in fiecare din noi ceva unic. Dumnezeu nu se repeta, Dumnezeu este maret. Dumnezeu are o diversitate in modul de exprimare. Dumnezeu face ca fiecare dintre noi sa aibe o unicitate. Noi alergam sa copiem oameni, pe cand Dumnezeu zice, “Lasa-ma sa te fac eu produsul manilor Mele. (24:00)

Dumnezeu ne invata lucruri  prin aceasta metafora extraordinara:

1. Pregatirea lutului

Lutul se pune intr-un vas special si sta in apa pana la 6 luni. Apa e cuvantul lui Dumnezeu. In momentul cand se ia lutul si se ajunge in casa olarului- Isus Hristos ne duce in casa olarului, care este familia, biserica- locul unde tu te intalnesti cu cei sfintilocul unde studiezi, locul unde te rogi, ca sa te modeleze pe tine. Dar primul lucru care se face este ca lutul se pune intr-un vas special si sta in apa pana la 6 luni aproape. V-ati gandit de ce sta lutul in apa aproape 6 luni? Pentru ca el trebuie sa dobandeasca doua caracteristice: Elasticitate si plasticitate. Elasticitatea este capacitatea asta de a-l lungi, sa nu se faramiteze, sa nu se rupa. Plasticitatea inseamna capacitatea de a fi modelabil. Apa este cuvantul lui Dumnezeu. Noi suntem rigizi si avem prejudecati pentru ca n-am fost imbibati suficient cu cuvantul lui Dumnezeu. Am ramas cu gandul de  la a noastre, facem o amestecatura ciudata intre ceea ce Dumnezeu ne spune si parerile noastre.

Omul care sta si se fragezeste in apa cuvantului lui Dumnezeu, v-a ajunge sa aibe o inima deschisa pentru aproapele lui. Cu cat citesc mai mult din Biblie, cu cat stau mai mult in prezenta lui Dumnezeu, renunt la gandurile mele ca sa-mi insusesc gandurile lui Dumnezeu. Toate barierile care exista intre noi se datoreaza unui singur fapt: saracia in cuvantul lui Dumnezeu, lipsa de prelucrare care cuvantul lui Dumnezeu ne-o face noua. Pune-ti mana pe Biblie si o cititi. Ca o sa fim rigizi si nu o sa ne placa ce devenim. Cu cat citesc mai mult din cuvantul lui Dumnezeu cu atata ma smeresc si spun, “Doamne, nimic nu sunt in fata Ta. Totul esti Tu in mine,” si apoi privesc cu respect si la cei ce sunt in preajma mea. Dragii mei, sa intelegem ca rigiditatea noastra, tepeni, faptul ca nu reusim sa avem o relatie cu cei de langa noi se datoreaza saraciei in cuvantul lui Dumnezeu.

Va rog sa nu mai luati parerile omenesti, inclusiv lideri de la amvon, inclusiv oameni care au multa experienta cu Domnul. Dumnezeu judeca altfel decat omul, Dumnezeu are alti parametrii. Cand in tine locuieste cuvantul lui Dumnezeu, gasesti punti de comunicare. Cand in tine exista numai vorbe omenesti si nimicuri
 de unde sa dai, daca nu ai? Daca n-ai pus in inima ta, de unde sa dai? (33:00)

2. Framantarea lutului

Se bate lutul. Se ia un mai, un instrument cu care se bate lutul de olar- de Dumnezeu. Am stat si m-am intrebat: De ce bati Doamne? Stiti care este explicatia tehnica pentru care bate olarul lutul? Daca nu bati bine lutul, raman niste bule de aer in ele. Dupa ce a stat in apa, raman niste bule de aer inlauntru lutului. Si vine olarul si dai cu maiul. Si-l bate bine si-l tranteste si atunci strigi: Nu ma mai iubeste Dumnezeu. Daca m-ar iubi Dumnezeu, nu m-ar mai bate. Si Dumnezeu bate si bate. De ce? Pentru ca vine ziua cand va trebui sa fi gata. Si daca intri in cuptor cu bule de aer (vei avea) fisuri in toate partile. Cine sunt eu Doamne? De ce-s asa crapat, de ce-s asa fisurat? De ce sunt in felul asta in care nu ma mai recunosc? Pentru ca ai fugit de maiul Meu. Si ai cerut tot timpul, “Doamne, nu.” Stiti ce spune Biblia? Iov 16:12

Stiti de ce nu ma reped sa judec pe cineva? Nu ma reped sa-i spun o vorba? De ce nu ma pripesc sa-mi dau cu parerea? Pentru ca am trait vremuri grele. Pentru ca am fost sarac, pentru ca am fost parasit, pentru ca mi-au intors oamenii spatele. Si imi aduc aminte mereu de durerile si suferintele pe care le-am avut cand ma batea Dumnezeu, ma lua de ceafa si m-a zdrobit. Si atunci zic, Doamne, eu am trecut pe aici, stiu cum este. Doamne, nu o sa ma mai supar atat de repede. Imi doresc din toata inima sa fiti puternici in Isus. Nu va lasati doborati de un cuvant, de o parere.

3 A. Modelarea lutului – pe centrul de roata

(1) Pregatirea (2) Framantarea (3) Modelarea. Stiti ce frumos e la modelare? Dupa ce te bate cu maiul, sa scoata bule de aer, te ia si te pune pe roata- pe centru cu toate reflectoarele pe tine. (Zici).. ma iubeste Dumnezeu. Si ma uit la fratele meu si spun, ‘Frate nu stiu cum te iubeste Dumnezeu pe tine, sa vezi ce ma iubeste pe mine.”  Avem gandul acesta ca suntem speciali. Cand te pune Dumnezeu pe centrul rotii Lui, esti prioritatea Lui. Biblia spune ca Dumnezeu vrea sa ia chip in noi. Dumnezeu coboara la fiecare si spune, “Aici pe mijlocul rotii esti tu.” Dar stiti ce inseamna lucrul asta? Atunci cand esti pe mijlocul rotii si esti centrul atentiei a lui Dumnezeu, mai exista un lucru.

Daca ai sarit putin de pe mijloc, gata cu forma frumoasa. Trebuie sa ramai mereu pe mijloc. Pentru ca a ramane pe mijloc inseamna sa fi mereu in centrul atentiei lui Dumnezeu, dar, inseamna, in acelasi timp sa faci voia lui Dumnezeu. Psalmul 42:17 “Eu sunt sarac si lipsit, dar Domnul se gandeste la mine.” Apoi vine partea 2-a: Deuteronom 5:32 “Luati seama, dar, sa faceti asa cum va poruncit Domnul Dumnezeul vostru. Sa nu va abateți de la cele ce a poruncit El nici la dreapta, nici la stĂźnga.” Deci, nu poti sa fi in centrul atentiei Lui si sa faci orice iti trece prin minte. Daca esti centrul atentiei lui Dumnezeu trebuie sa ramai in voia lui  Dumnezeu. Daca ai iesit in afara a acestui centru, a acestei roti, nu mai poate olarul sa te modeleze.

Dupa ce incepe modelarea aceasta, te pune pe centrul rotii si incepe viteza. Cati dintre voi a-ti simtit ca nu va puteti trage respiratia din pricina greutatii? Multi. Dar nu poti sa spui, “Doamne, opreste viata, vreau sa cobor.” Vine un moment in viata cand zilele sunt iuti, intr-o viteza si cu o repeziciune care aproape ca nu-ti da ragaz sa te gandesti. E dinamica vietii. Va trebui sa trecem pe aici. Nu va temeti. Vine si vremea linistei. Vine si timpul cand o sa stai sa-ti bei ceaiul, in casa in care ai facut-o. Dar, asta o sa o faci cand Dumnezeu da viteza mare la roata. Si o sa spui, “Doamne nu mai pot de ametit ce sunt, sunt lesinat. Nu mai pot. Examene dupa examene. Ai vrea uneori sa pui stop, pauza, sa ai putin ragaz. Spune Dumnezeu, “Cand ai pornit, exista un singur buton – In fata.” Dupa care in cer la Dumnezeu.

3 B. Modelarea lutului – curata cu bucata de metal tot ce e in plus

Fichiasele- sunt niste bucati de metale. Si incepe roata sa se invarta cu viteza mare. Tu esti acolo ancorat si incepe procesul de modelare. Ce face Dumnezeu cu fichiaselele acestea? Zice: E in plus, celulita spirituala. E in plus, asta trebuie sa o dam jos. La care noi zicem, “Nu-mi da jos, ca drag mi-a fost visul asta. Doamne, numai la asta sa nu renunt.” Si vine Dumnezeu cu bucata de metal si curata si da jos si face vasul sa fie pe dinafara frumos. Ce e in plus iti va rupe articulatiile. Stiti ce inseamna vise care sunt firesti? Orice vis firesc este un mort pe care-l porti in spate. Il porti si zici, “da, nu mai pot.” Dar Dumnezeu iti spune, “Ti-am spus ca e in plus. Nu mai purta mortii in spate. Lasa-ma sa-ti dau viata.” Si Dumnezeu vine cu metalul acela si curata ce e in plus. (50:00)

Cateodata, cand stai pe roata vin mainile olarului si incep sa ia lutul si sa-l stranga. Si spui, “Nu mai pot.” Dar, ce se intampla cand te strange olarul e ca iti iei zborul. In viata, nu am invatat multe lectii asezat pe fotoliu. Am invatat multe lectii si m-am invatat prin suferinta. Stiti care mi se pare cosmarul vietii? Sa mori in fotoliu cu pisica in brate. Cum credeti ca luati inaltime?

4. Lutul este pus in cuptor

Te baga Dumnezeu in cuptor. Asa e procesul. Dupa ce ti-a dat forma, te baga in cuptor la uscat. O sa spuneti: Eu nu vreau cuptor. Fratii mei, ascultati ce va spun. In viata aceasta ori te arde focul lui  Dumnezeu, ori te parleste Satana. De ars, tot vei arde. Hristos a spus ca mladitele care nu aduc rod le ia si le arunca in foc. Deci, in viata aceasta, ori focul lui Dumnezeu este in tine si te modeleaza, ori, daca nu esti parlit de catre cel rau. Biblia spune ca, oricum focul acesta va fi in viata noastra. Numai ca este o desosebire: Focul lui Dumnezeu arde in timpul vietii si focul Satanei arde dupa viata. Va trebui sa te gandesti in viata aceasta ce faci. Cuptorul lui Dumnezeu este incins pentru o vreme, pe cand focul Gheenei este o eternitate, o vesnicie. Oricum noi vom fi sub acest test al focului. In viata, ca esti sau nu pocait, focul tot va veni. Mai bine sa stau in cuptorul Tau, decat sa stau in focul acela care va arde linistea si va arde tot ce este nefolositor. Imi doresc mai bine Doamne sa dai Tu focul la cuptor, Tu sa ma modelezi, decat sa fiu aruncat la groapa de gunoi si sa-mi dea foc Satana.

Am vazut atatea vieti ispravite, am vazut oameni impatimiti care nici in ceasul mortii nu au vrut sa se intoarca la Dumnezeu, Stiti cum i-am vazut? Atat de rau. Pentru ca in viata, oricum va arde un foc. Si as dori din toata inima sa lasi cuptorul lui Dumnezeu sa ardasi sa usuce ce este nevoie pentru ca tu sa poti iesi de acolo cu o forma.

5. Finisarea lutului

Dupa ce iesi din cuptor, ce bine e ca am iesit. La care te ia Dumnezeu si zice, “Gata?” “Nu.” “Dar, ce faci?”Ia Dumnezeu oxizi si incepe sa smaltuiasca. Dar, de ce Doamne? Pentru ca Dumnezeu spune, “Tu nu trebuie sa ramai doar un simplu lut.” Stiti cum este vasul din cuptor? Este nefinisat si Dumnezeu face procesul de smaltuire. Ia nisip, pietris, freaca si pune oxizi pentru ca acestia dau culoare- stralucire. Ce suntem noi? Doar un simplu lut? Pe pamantul acesta, omul lui Dumnezeu trebuie sa aibe culoare si stralucire. Omul lui Dumnezeu trebuie sa aibe finete. Omul lui Dumnezeu trebuie sa aiba o anumita frumusete in ceea ce este. Dumnezeu nu este numai un “Da”. Dumnezeu nu este numai un “Loveste”. Dumnezeu este acela care creeaza in noi frumusete. Unde-i frumusetea? Unde-i culoarea? Unde este acel deosebit al tau? Unde este acea finete pe care Dumnezeu trebuie sa o faca? Pentru ca noi refuzam smaltuirea. (Zicem)”Bine ca am iesit din cuptor.” Ar trebui sa spunem, “Doamne, adu si fa vietii mele ceea ce crezi Tu ca trebuie s afie. Toti suntem diferiti si slava lui Dumnezeu ca suntem diferiti. Ca fiecare trebuie sa ne gasim acea unicitate si va indemn pentru indurarea Domnului Isus Hristos: Fiti oameni care sa aveti stralucire in Hristos. Cautati acest lucru in Hristos, care este extrem de important. Lasati ca Dumnezeu sa vina si sa dea vaselor noastre aceasta smaltuire, de care este nevoie. (59:00)

6. Inapoi in cuptor

Se termina dupa smaltuire. Dar, dupa smaltuire, Dumnezeu zice, “Inapoi in cuptor.” (Zicem) “Nu mai vreau. Gata, ajunge. Nu mai pot.” La care Dumnezeu spune, “Trebuie ca aceasta culoare sa se fixeze. Trebuie ca acest smalt sa se fixeze.

M-am intalnit cu oameni si nu-mi place credinta lor. E o credinta butucanoasa. O credinta care musca mai mult. De ce? Pentru ca au refuzat sa intre in cuptor ca sa li se fixeze acea frumoasa culoare si acel smalt. Daca esti al lui Hristos, cum trebuie sa fi? Un om deosebit. Doamne, eu nu vreau sa fiu un simplu lut, ca exista deosebire intre lut, ceramica, portelan. Se face- ceramica la 900+ grade, portelanul la 2000 de grade

Ardeti mai mult pentru Dumnezeu. Lasati ca focul lui Dumnezeu sa ne atinga. Daca noi nu vom lasa ca Dumnezeu sa dea focul mai mare, noi nu vom ajunge sa fim mai mult (calitativ) decat suntem. (63:00)

Sursa si PROGRAMUL POATE FI URMARIT LIVE aici: http://betelradauti.ro/


Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...TAMPLARIE ALUMINIU SI PVC...Vezi aici!