Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Fermecat de dragostea lui Dumnezeu

Publicat la 2013-02-22 de Traian

Ioan 3:16 Fiindcă atĂźt de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede Ăźn El, să nu piară, ci să aibă viața vecinică.

  • Raman mereu fermecat de dragostea lui Dumnezeu pentru ca nu o inteleg.
  • Sunt mai multe intrebari decat raspunsuri.
  • Niciodata nu o sa putem pricepe dragostea lui Dumnezeu. Nici odata nu o vom putea bate in cuie teologice sa spunem: “Dragostea lui Dumnezeu este
,” ca o formula de matematica.

Exista astazi doua tendinte ciudate in bisericile noastre crestine. Exista doua extreme puternice si amandoua fac foarte mult rau in biserica astazi.

  1. Biserica este singura institutie, singura armata care isi impusca ranitii. Din cele mai multe ori, in momentul cand cineva a pacatuit, preotii dau canoane ca castanele,  ai nostri exclude si merg direct in iad pentru ca li s-a pus un Evrei 6:4, din care cu nici un chip n-o sa mai poti sa iesi afara. Traim intotdeauna cu spaima asta, a pacatului care nu mai are nici o iertare, a unui Dumnezeu drept al Vechiului Testament ce omoara femei, copii si barbati si cetati arse.
  2. In partea cealalta traieste biserica plenara, intr-un sentiment al unei dragoste ieftina a lui Dumnezeu. O dragoste in care nu conteaza cum traiesti, nu conteaza cum vorbesti, nu conteaza cum umbli si ce faci. De partea asta sta bunul si simpaticul Dumnezeu, care n-are alta treaba in universul acesta decat sa ne astepte infrigurat ca noi sa pacatuim ca apoi El sa ne ierte.

Vreau sa va spun ca dragostea lui Dumnezeu nu s-a pus pe cruce cu leocoplast, ci cu cuie. Vreau sa intelegeti, ca daca pe noi mantuirea nu ne-a costat nimic decat un “da”, printr-o ridicare de mana si putina apa intr-un baptistier, pe Dumnezeu L-a costat mult. SI cand zic totul, ma refer la Hristos si e suficient atata. Video uploaded by StudioPorumbelul1

 

N-ai cum sa o intelegi dragostea lui Hristos. N-am cum sa o pricep (nici eu). Sunt tributar al acestei dragoste a lui Dumnezeu. Ma uit in ochii sotiei, a copiilor si vad dragostea Lui. Ma uit in ochii vostri, vad dragostea Lui. Nu am cum sa va explic dragostea Lui. Numai cine a trait-o poate sa stie asta.

  1. Dragostea lui Dumnezeu nu se schimba nici cand eu sunt manios pe El. Dragostea adevarata nu se manie. Dar noi ne maniem chiar si pe Dumnezeu. Zicem, “De ce Dumnezeu ingaduie asta?” Nu stiu, nu avem raspunsuri. Tot timpul tipam la Dumnezeu. Stiti ce am realizat acuma? Cum sotiile intreaba sotii, “Ma iubesti?” asa intrebam si noi strigand la cer, “E acolo cineva? Ma iubesti?” Si auzim din cer, “Te iubesc- cu o iubire vesnica.” De fapt, El este singurul care iubeste asa. 
  2. Dragostea lui Dumnezeu nu se schimba nici cand sunt egoist si cer pentru mine tot. Ce vrem noi astazi pentru copiii nostri- scaune, fotolii, directori, ambasadori, senatori
 ce a avut Hristos? Cruce. Noi zicem, “Doamne da-mi si Doamne fa-mi.” Dumnezeu zice, “De-atatea ori mi-ai cerut lucruri si n-ai stiut ce ceri. Dumnezeu sa ne faca darnici in Hristos, darnici in post si rugaciune pentru cei pierduti, darnici in paine pe care trebuie sa o impartim, in vorba buna care trebuie sa o spunem. (25)
  3. Dragostea lui Dumnezeu nu se schimba nici cand noi nu mai comunicam cu El.  A-ti auzit de lipsa de comunicare, cand nu mai vorbim? Cand nu mai vorbim cu Dumnezeu inseamna ca nu ne mai rugam. Venim la biserica si ne rugam in comun si bine facem. Dar, de ce vrem sa se intample intr-o ora ce nu s-a intamplat intr-o saptamana intreaga, seara de seara si zi de zi? Pentru a face o familie puternica e suficient de doi. Pentru a o distruge e suficient unul.  Hristos a murit ca sa ne impace. Tu fa cat atarna de tine, nu totul de Satana sau de Hristos atarna. Traiti in pace unii cu altii. Care e pozitia in care trebuie sa te rogi, in picioare sau in genunchi? Pozitia adevarata nu e pozitia trupului ci pozitia inimii. Daca trupul nu poate sa stea decat in picioare sau pe pat, inima trebuie sa fie pe genunchi cand se roaga. Sa ne rugam, sa cautam fata Lui.
  4. Dragostea lui Dumnezeu nu se schimba nici cand dragostea noastra este cand sus si cand jos. Avem clipe cand suntem puternici si ne rugam si cantam lui Dumnezeu si apoi trece o luna si nu mai vorbim cu Dumnezeu. Si nu ne mai bucuram, nu mai cantam si nu mai plangem. Duminica seara suntem in al noualea cer si luni suntem talpa, in fundul iadului. Nimeni nu poate contesta ca Petru a facut cativa pasi pe apa, iar cu cateva zile mai tarziu a zis, “Nu-L cunosc.” Dragostea Sa nu se muta de la voi, dar nu suporta tot timpul sa fie in vai, caderea spirituala se poate intampla, dar nu va obisnuiti cu tarana niciodata. (33)
  5. Dragostea lui Dumnezeu ramane valabila peste viata mea si cand eu nu vreau sa ma schimb. Nu stiu de cata vreme asculti, dar poate ca aceasta seara e ultima, pentru ca dragostea lui Isus te cheama intr-un fel sau intr-altul si iti spune, “Te iubesc.” Si dragostea aceasta ti-a mai dat o seara.
Credeti ca dragostea lui Dumnezeu este vesnica? Daca da, atunci ce-i cu iadul. Stiti ca cei mai multi vor merge in iad. Stiti ce a spus Hristos despre cei ce merg in rai? “Nu te teme turma MICA

Vladimir Pustan

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...MOTO, SCUTERE, ATV-URI, ACCESORII...Vezi aici!