Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Credinta in horoscop este demonica

Publicat la 2013-02-08 de Traian

Horoscopul săptămĂźnii! În orice ziar cotidian, revistă sau prospect pe care măcelarul ți le pune amabil Ăźn sacoșă Ăźmpreună cu cĂźrnatul și șunca, peste tot te lovești de același lucru: de horoscop. De fapt ce este un „horoscop” și de ce Ăźn zilele noastre se Ăźntrebuințează atĂźt de multă cerneală pentru așa ceva?

CuvĂźntul „horoscop” provine parțial din latină, parțial din greacă și Ăźnseamnă „perspectiva orei” sau „vederea orei”. Se cerceta cum era poziția stelelor, una față de cealaltă, Ăźn momentul nașterii unui om. De aici se credea că se pot primi lămuriri asupra destinului său. Grecii și romanii au preluat aceste lucruri obscure de la babilonieni, ai căror preoți păgĂźni se ocupau Ăźn mod deosebit cu prezicerea viitorului, pe baza studiului corpurilor cerești -un neologism numit „astrologie”, Ăźn evul mediu această superstiție era foarte larg răspĂźndită, Ăźnsă, și aceasta ar trebui să alarmeze cel mai mult, ea a fost Ăźn floare nu numai Ăźn Ăźntunecimea evului mediu, ci astăzi este cu mult mai mult răspĂźndită. Pare a fi doar o glumă, Ăźnsă este cruda realitate, Ăźn epoca noastră luminată, progresistă, Ăźn care dezagregăm atomul și trimitem Ăźn spațiu nave cosmice, credința Ăźn horoscop este superstiția cea mai larg răspĂźndită.

Cum este posibil acest lucru? Mulți oameni nu mai cred Ăźn Dumnezeu; sau ceea ce este și mai rău, ei trăiesc așa ca și cum n-ar exista Dumnezeu. Ei vor să fie independenți, să facă sau să lase numai ce le convine lor. De aceea se Ăźndreaptă spre o altă credință aproape obligatoriu, și anume superstiția. Aceasta este tot o credință, chiar dacă ea este Ăźndreptată Ăźn sens opus, spre Satana. Cine este superstițios, cade automat Ăźn vraja puterilor Ăźntunericului. Iar cine Ăźi Ăźntinde Satanei degetul cel mic, aceluia el Ăźi apucă toată mĂźna. Un astfel de deget mic este horoscopul.

În S.U.A. se cheltuiesc anual aproximativ 800 milioane de mărci pentru astrologie. Acolo există nu mai puțin de 30.000 de astrologi, care prin meseria aceasta Ăźși fac afacerile lor. În Anglia, potrivit statisticilor, două treimi din adulți citesc sau răsfoiesc horoscoapele. Dar cum este situația Ăźn Germania Federală? Un institut de cercetări ale opiniilor a Ăźntrebat multe persoane asupra părerilor lor despre astrologie. Rezultatul obținut: 28 % citesc zilnic horoscopul, 25 % citesc din cĂźnd Ăźn cĂźnd, 47 % nu-l citesc. Cu alte cuvinte, mai mult de jumătate din concetățenii noștri citesc zilnic sau ocazional horoscopul.

Oare este adevărat ce stă scris Ăźn horoscop? Dacă horoscoapele din ziarele noastre ar spune adevărul, atunci n-ar exista, conform zodiacului, mai mult de 12 grupuri de oameni dintre care fiecare grupă ar trebui să experimenteze zi de zi aceleași lucruri. În afară de aceasta, horoscoapele din diferite ziare și reviste se contrazic unul pe altul, sau sunt redactate Ăźntr-un fel lipsit de precizie ca să poată fi interpretate Ăźn multe feluri cu multe Ăźnțelesuri, ca să se potrivească pentru oricine. De asemenea „regulile de joc” ale astrologiei sunt pe deplin arbitrare și nu au de-a face cu știința cĂźtuși de puțin. Așa că nu trebuie să ne mirăm cĂźnd adevărații oameni de știință ai astronomiei sunt adversari hotărĂźți ai astrologiei cu totul neștiințifice, Ăźntr-o depoziție a societății astronomice se spune: „Ceea ce astăzi se prezintă ca astrologie, cosmobiologie ș.a.m.d., nu este altceva decĂźt un amestec de superstiție, șarlatanie și afacerism”.

Obiectiv deci, nu se poate da crezare horoscopului. Pentru aceasta Ăźnsă să credem că poate fi doar o prostie, o glumă nevătămătoare? Nu, Ăźn nici un caz, nu. Cine Ăźși pune Ăźncrederea Ăźn horoscop se așează cu aceasta Ăźn conflict direct cu Dumnezeu. El ajunge Ăźn sfera de extindere a puterii Satanei. După Biblie, superstiția nu este numai un semn de prostie, credulitate și lipsă de cunoștință, ci o punere la dispoziția puterilor Ăźmpotrivitoare lui Dumnezeu. „Să nu vă duceți la cei ce cheamă duhurile morților, nici la vrăjitori; să nu-i Ăźntrebați, ca să nu vă spurcați cu ei. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru” (Leviticul 19:31).

Credința Ăźn horoscop a fost, este și va fi pĂźnă la sfĂźrșit o credință demonică, drăcească. Urmările acestei credințe ne Ăźnconjoară Ăźn tot locul: indiferență față de CuvĂźntul lui Dumnezeu, deprimare, melancolie. Este un drum ce conduce la pierzare, Ăźntr-o astfel de viață se poate zări adesea de aici ĂźnspăimĂźntatorul foc al gheenei. Nu Ăźn zadar spune Dumnezeu despre acela care face astfel de lucruri: „Îmi voi Ăźntoarce Fața Ăźmpotriva omului aceluia
” (Leviticul 20:6). De aceea nu trebuie să credem Ăźn horoscop. De aceea nu trebuie nici să-l citim. Ca și toate lucrurile oculte, magia, ghicitul Ăźn cărți, chiromanția ș.a.m.d., horoscopul este viclenie perfidă ca o pĂźnză de păianjen. Cine ajunge odată Ăźn ochiurile ei, fie chiar și Ăźn glumă, se Ăźncurcă tot mai adĂźnc Ăźn ele.

Cum poți ieși afară din această periculoasă pĂźnză de păianjen? Unde se poate găsi eliberare? Mai ĂźntĂźi trebuie să-ți dai seama că tu singur nu te poți elibera. Nici un om nu este suficient de puternic ca să poată birui forțele Ăźntunericului din această lume. Singurul care este suficient de puternic, este biruitorul de la Golgota, Isus Cristos. El este Fiul lui Dumnezeu care l-a biruit pe cruce pe Satana. Această biruință trebuie s-o iei pentru tine Ăźn mod personal, ca un drept al tău. De aceea vino la El cu toate păcatele tale și constrĂźngerile ce le ai! Mărturisește-I vina ta! El te iartă și-ți curățește inima, după care Isus Cristos Ăźți dă și putere să Ăźncepi o viată nouă cu El, spunĂźnd NU păcatului.

Atunci nu mai ai nevoie de horoscop. Talismanul poți să-l arunci la coșul de gunoi. Coșarul privit Ăźn legătură cu norocul tău Ăźți va deveni indiferent. O pisică neagră ce-ți va tăia drumul poate să-ți pară frumoasă sau nu, dar norocul sau nenorocul nu depinde de ea. Vinerea Ăźn ziua de 13 a lunii Ăźți vei vedea de treburile tale tot așa de voios ca și Ăźn celelalte zile. Cuvintele precum „mult noroc” sau „a ține pumnul strĂźns”, ce nu vin de la Dumnezeu, nu-ți vor mai aluneca pe buze, iar tu nu vei mai trebui să bați de trei ori Ăźn masă pentru a-ți asigura viitorul. CĂźnd Isus Cristos este Domnul tău, atunci El Ăźți hotărăște viitorul. Iar viitorul, orice om vrea să-l asigure. Noi nu lĂźncezim ca un mormoloc. Noi suntem Ăźnzestrați cu daruri spirituale, putĂźnd să cugetăm asupra noastră retrospectiv, Ăźn momentul de față și să privim Ăźn viitor. Totuși, despre viitor nu știu nimic; nici măcar ce-mi va aduce clipa următoare. Nimeni nu poate spune acest lucru, nici mie, nici ție. Însă, dacă Isus Cristos este Domnul tău, atunci te știi călăuzit de El Ăźn toate situațiile din viață ajungĂźnd Ăźn Ăźmprejurări gata pregătite. Atunci noi, tu și eu, putem spune cu o Ăźncredere neclintită că nu ni se poate ĂźntĂźmpla nimica decĂźt ceea ce El a ales pentru noi și ceea ce nouă ne este de folos. Astfel, viitorul nostru nu se află Ăźn stele, ci Ăźn voia lui Dumnezeu plină de har și de Ăźndurare.

Friedhelm König


Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...PRODUCATOR CONFECTII BARBATI...Vezi aici!