Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Comert cu suflete

Publicat la 2013-01-26 de Traian

Nimic din ceea ce se intampla in jurul nostru nu este la voia intamplarii. In planul lui Dumnezeu in rascumpararea omenirii, fiecare eveniment are importanta lui si ne poate influenta inspre bine sau inspre rau.

 Miza este mai mult decat interese politice, economice, militare, religioase. Miza este sufletul omului care este vesnic. Din perspectiva aceasta sa aruncam o privire in lumea in care traim.

Unul dintre lucrurile care L-au infuriat cel mai tare pe Isus Hristos, a fost cand a intrat in templul din Ierusalim si a vazut ce se intampla in acel lor. Cele mai aspre cuvinte pe care le-a avut Isus si sunt consemnate in evanghelii sunt adresate liderilor religiosi, teologilor din acea vreme. In primul caz, Dumnezeu a rasturnat mesele celor care faceau afaceri in templu, schimbau bani si vindeau animale pentru jertfa. In al doilea caz, a adresat cuvinte dure, cum ar fi: “Morminte varuite”, “pui de serpi” sau ‘fii ai diavolului”.  Reamintesc ca toate acestea se adresau liderilor religiosi, care aveau pretentia ca Il reprezinta pe Dumnezeu. Ca sa fiu mai bine inteles si pentru cei ce nu sunt familiari cu sfintele scripturi, o sa va spun pe scurt ce se intampla la templu in acea vreme.

Dupa legea data pe vremea lui Moise, orice evreu care a pacatuit, a trebuit sa aduca o jertfa dupa gravitatea pacatului. Pentru aceasta se ducea jertfa pentru popor. Ba, chiar si preotul trebuia sa aduca jertfa pentru el insusi. Toate aceste jertfe trebuiau aduse doar la templu. Acolo, preotii oficiau slujba si intermediau intre omul pacatos si Dumnezeu. In perioada sarbatorilor si in special de paste, veneau la templu oameni din toata tara si era o activitate foarte intensa. Cei ce veneau de departe, fie ca nu puteau sa-si aduca animale pentru jertfa cu ei, fie nu stiau ce fel de animal trebuie pentru jertfa si asteptau sa afle acest lucru la templu. Pelerinii veneau linistiti cu banii in buzunar pentru ca stiau ca vor gasi animalul potrivit pentru jertfa la templu. Asa ca, acolo era in floare comertul cu animale si pe deasupra, pentru ca veneau pelerini din toate partile si fiecare ducea cu ei moneda zonei in care locuiau, era in floare si schimbul de bani.

In felul acesta, templul nu isi indeplinea rolul lui randuit de Dumnezeu, adica, un loc al rugaciunii, a inchinarii inaintea lui Dumnezeu. Ci devenise un loc al comertului si din care foarte multi, in frunte cu mai marii religiosi aveau un castig material consistent. Matei in evanghelia sa, cap. 21 v. 12-13 consemneaza in felul urmator:

12 Isus a intrat în Templul lui Dumnezeu. A dat afar pe toi cei ce vindeau i cumprau în Templu, a rsturnat mesele schimbtorilor de bani i scaunele celor ce vindeau porumbei, 13 i le -a zis: ,,Este scris: ,Casa Mea se va chema o cas de rugciune.` Dar voi ai fcut din ea o peter de tîlhari.`

Nu stiu daca ne putem imagina cu adevarat ce s-a intamplat atunci in templu. Evreii credeau ca prin ceea ce fac aduc lauda si cinste lui Dumnezeu si ca Dumnezeu este deosebit de incantat de ceea ce se intampla acolo, dar tocmai Dumnezei era acolo intre ei. Ei nu L-au recunoscut si trebuie sa recunoastem ca si noua, probabil ne-ar fi fost greu sa-L recunoastem. Dovada ca din ceea ce s-a intamplat atunci, nu am invatat mai nimic. Deci, Dumnezeu insasi era intre ei si el se apuca sa rastoarne mesele si sa le strice afacerea. Aceasta i-a infuriat atat de mult pe slujbasii religiosi incat L-au numit pe Dumnezeu Satan si s-au hotarat sa-L omoare, considerand in felul acesta ca Dumnezeu va fi deosebit de incantat de slujba lor.

Ce se intampla atunci nu ne este greu sa ne imaginam. Religia era doar o afacere din care cei ce conduceau activitatile religioase aveau mult de castigat. Iar poporul era multumit, dar tinut in intuneric. Am spus ca in toata lucrarea lui pe acest pamant, Domnul Isus s-a adresat cele mai aspre cuvinte acestor slujbasi religiosi, care s-ar fi asteptat, dimpotriva sa fie laudati. Este ca si cum astazi, Domnul Isus ar veni printre noi si in loc sa-i laude pe preoti si pastori, le-ar spune ca sunt fii ai diavolului. Probabil ca ar fi un soc si pentru ei, dar pentru noi? Curios este ca Domnul Isus nu a adresat cuvinte de felul acesta oamenilor care ii chinuiau pe evrei, ii omorau, ii atarnau pe cruci si faceau tot felul de alte lucruri. Pentru ei, pentru Romani, Domnul a avut compasiune. Astfel, ca unora din ei le asculta rugaciunile, le mantuieste sufletele, le vindeca robii bolnavi, starnind si in felul acesta mania religiosilor de atunci. De ce a procedat Domnul Isus asa.

Gasim raspunsul tot in Evanghelia dupa Matei, putin mai tarziu, dupa alungarea vanzatorilor din templu, la Matei 23:

Atunci Isus, pe cînd cuvînta gloatelor i ucenicilor Si, a zis: ,,Crturarii i Fariseii ed pe scaunul lui Moise. Deci toate lucrurile, pe cari v spun ei s le pzii, pzii-le i facei-le; dar dup faptele lor s nu facei. Cci ei zic, dar nu fac.

Ei leag sarcini grele i cu anevoie de purtat, i le pun pe umerii oamenilor, dar ei nici cu degetul nu vor s le mite. Toate faptele lor le fac pentru ca s fie vzui de oameni. Astfel, îi fac filacteriile late, îi fac poalele vetmintelor cu ciucuri lungi; umbl dup locurile dintîi la ospee, i dup scaunele dintîi în sinagogi; le place s le fac oamenii plecciuni prin piee, i s le zic: ,Rabi! Rabi!`

Voi s nu v numii Rabi! Fiindc Unul singur este Învtorul vostru: Hristos, i voi toi sîntei frai. i ,Tat` s nu numii pe nimeni pe pmînt; pentruc Unul singur este Tatl vostru: Acela care este în ceruri. 10 S nu v numii ,Dascli`; cci Unul singur este Dasclul vostru: Hristosul. 11 Cel mai mare dintre voi s fie slujitorul vostru. 12 Oricine se va înla, va fi smerit; i oricine se va smeri, va fi înlat.

13 Vai de voi, crturari i Farisei farnici! Pentruc voi închidei oamenilor Împria cerurilor: nici voi nu intrai în ea, i nici pe cei ce vor s intre, nu -i lsai s intre. 14 Vai de voi, crturari i Farisei farnici! Pentruc voi mîncai casele vduvelor, în timp ce, de ochii lumii, facei rugciuni lungi; de aceea vei lua o mai mare osînd. 15 Vai de voi, crturari i Farisei farnici! Pentruc voi înconjurai marea i pmîntul, ca s facei un tovar de credin; i, dup ce a ajuns tovar de credin, facei din el un fiu al gheenei, de dou ori mai ru decît sîntei voi îniv.

Necazul mare a Domnului Isus nu era ca Romanii omoara pe cativa din poporul Lui, ci ca mai marii religiosi ii duc pe credinciosi pe o cale gresita si in felul acesta ii indeparteaza de Dumnezeu si fac ca sufletele lor sa ajunga in iad. Din aceasta cauza, Domnul Isus a infuriat, asa cum nu o mai facut-o niciodata cat a fost pe pamant. Tot Domnul Isus spunea ca nu este important trupul, ci sufletul. Matei 10:28. Nu v temei de cei ce ucid trupul, dar cari nu pot ucide sufletul; ci temei-v mai degrab de Celce poate s piard i sufletul i trupul în gheen. 

Va spun pentru ca in zilele care au trecut in Romania s-a intamplat acelasi lucru. Ba chiar mai grav, pentru ca de data aceasta, nu lui Dumnezeu li s-a inchinat oamenii, ci unui idol. De sarbatoarea sfintei Parascheva totul a fost la fel. Din presa am aflat ca aceasta sarbatoare  a fost un adevarat succes pentru biserica ortodoxa romana si pentru comercianti. Si se para si pentru politicienii care s-au inghesuit a pupa moastele. Numai ei stiu de ce, pentru ca saraci nu sunt, faima au, case si masini, mai multe de cat le trebuie. Cand am citit acolo ce s-a intamplat la Iasi, gandul m-a adus la vremea reformei cand un preot catolic, Martin Luter s-a ridicat impotriva abuzului bisericii de atunci. Biserica vindea indulgente, promitandu-le credinciosilor  sanatate, ori un loc in rai pentru vii sau pentru morti. Visteria bisericii era tot mai plina. Dar punga si sufletele credinciosilor erau tot mai goale. Biserica isi urmarea interesele ei, erau interese pamantesti. Dar, totul se facea pe sufletele si pe spinarea celor multi. Ei pierdeau totul. Si banii si sufletele. Transcrierea continua sub video.

Te-ai gandit vreodata ca sufletele oamenilor

pot fi marfa de schimb?

Uploaded by Daniel Husi

 

Te-ai gandit vreodata ca sufletele oamenilor pot fi marfa de schimb? Ca pot fi vandute pentru un folos trecator. Daca nu a-ti stiut, va voi citi din Apocalipsa 18.

Dup aceea, am vzut pogorîndu-se din cer un alt înger, care avea o mare putere; i pmîntul s’a luminat de slava lui. El a strigat cu glas tare, i a zis: ,,A czut, a czut, Babilonul cel mare! A ajuns un loca al dracilor, o închisoare a oricrui duh necurat, o închisoare a oricrei psri necurate i urîte; pentruc toate neamurile au but din vinul mîniei curviei ei, i împraii pmîntului au curvit cu ea, i negustorii pmîntului s’au îmbogit prin risipa desftrii ei.“

Apoi am auzit din cer un alt glas, care zicea: ,,Ieii din mijlocul ei, poporul Meu, ca s nu fii prtai la pcatele ei, i s nu fii lovii cu urgiile ei! Pentruc pcatele ei s’au îngrmdit, i au ajuns pîn în cer; i Dumnezeu i -a adus aminte de nelegiuirile ei. Rspltii -i cum v’a rspltit ea, i întoarcei -i de dou ori cît faptele ei. Turnai -i îndoit în potirul în care a amestecat ea!“ Pe cît s’a slvit pe sine îns, i s’a desftat în risip, pe atît dai -i chin i tînguire! Pentruc zice în inima ei: ,,ed ca împrteas, nu sînt vduv, i nu voi ti ce este tînguirea!“

Tocmai pentru aceea, într’o singur zi vor veni urgiile ei: moartea, tînguirea i foametea. i va fi ars de tot în foc, pentruc Domnul Dumnezeu, care a judecat -o, este tare. i împraii pmîntului, cari au curvit i s’au dezmierdat în risip cu ea, cînd vor vedea fumul arderii ei, o vor plînge i o vor boci. 10 Ei vor sta departe, de fric s nu cad în chinul ei, i vor zice: ,,Vai! vai! Babilonul, cetatea cea mare, cetatea cea tare! Într’o clip i -a venit judecata!“ -

11 Negustorii pmîntului o plîng i o jlesc, pentruc nimeni nu le mai cumpr marfa:

12 marf de aur, de argint, de pietre scumpe, de mrgritare, de in supire, de purpur, de mtas i de stacojiu; nici feluritele lor soiuri de lemn de tiin, tot felul de vase de filde, tot felul de vase de lemn foarte scump, de aram, de fer i de marmor; 13 nici scorioara, nici mirodeniile, nici miroznele, nici mirul, nici tmîia, nici vinul, nici untdelemnul, nici fina bun de tot, nici grîul, nici boii, nici oile, nici caii, nici cruele, nici robii, nici sufletele oamenilor14 i roadele atît de dorite sufletului tu s’au dus dela tine. Toate lucrurile alese, strlucite, sînt pierdute pentru tine, i nu le vei mai gsi.

 Cand vorbim despre Babilon, ne gandim la tot felul de lucruri. Eu cred ca Babilonul de care se vorbeste in Apocalipsa e sistemul bisericesc decazut, care a facut compromis cu lumea si care cauta numai  interesul lui pamantesc. Pentru ca cine altcineva poate face comert cu suflete? Poti face comert cu ceea ce ai tu in activitate. Vinzi paine sau pantofi pentru ca asa este scris in autorizatia ta. Te ocupi de acest lucru. Cine poate vinde suflete ? Desigur, cei ce au in obiectul de activitate acest specific: Biserica. Nu cea adevarata a lui Hristos, care il are pe El ca si cap, pentru ca asa ceva ar fi o imposibilitate. Ci Biserica care si-a parasit adevaratul scop, acela de a conduce oameni spre Hristos, spre mantuire.

Tot in presa acestei zile (Mesajul este vechi, nu recent) am citit ca in Romania ultimilor 20 de ani s-a instituit un parteneriat, o afacere prospera. Biserica primeste bani si propietati de la stat, iar statul, mai bine zis, politicienii primesc in schimb voturi, sau cel putin acceptarea tacita a bisericii. In ultimii 20 de ani s-au construit peste 4,000 de lacase de cult, 3,000 dintre ele fiind ortodoxe. Numarul teologilor a explodat de la 1,000 de absolventi, cat scoteau cele 4 facultati de teologie din tara, in 1989 la 10,000, cati scolarizeaza azi cele 30 de facultati de teologie. Suma alocata cultelor a ajuns sa creasca de la 3 milioane de dolari in 1998 la 100 de milioane de dolari in 2008. Am spune ca nu este nimic rau in aceste zile, daca am vedea macar ca nivelul de spiritualitate, de moralitate al celor ce se numesc credinciosi a crescut. Dar acest nivel este tot mai scazut in fiecare an. Putine tari in lume intrec Romania la numarul de avorturi. Imoralitatea si desfraul se inmultesc proportional cu numarul de lacase de cult construite, semn ca ceva nu functioneaza bine, ca undeva mecanismul s-a defectat.

Ar trebui, probabil, sa vina Isus si sa puna din nou mana pe bici. De multe ori m-am tulburat, vazand demersurile ce le fac cei din Uniunea Europeana pentru a ingradi cat mai mult credinta crestina. Dar abia acum realizez ca problema nu este aici. Problema, ca si in vremea Domnului Isus nu este la politicieni, ci la preoti si pastori. Ei pot face ca omul sa nu primeasca mantuirea, ascunzandu-i adevarata cale a credintei. Desigur ca inteleg si mai bine de ce sunt curtati atat de mult conducatorii religiosi de catre cei politici. Pentru ca numai asa, acestia din urma isi pot atinge scopurile lor pamantesti.

Va vorbeam despre ce s-a intamplat in timpurile reformei, despre practica bisericii catolice de a vinde indulgente. In paranteza va spun, ca se mai practica acest lucru si azi. Dar, iata ce am citit in presa despre tarifele pe care biserica ortodoxa le-a perceput cu ocazia sarbatorii sfintei Paraschiva. 1 leu pentru ca sa ti se citeasca rugaciunea odata, in timpul slujbei. 10 lei sa fi binevazut de lume. 20 de lei pentru norocul si sanatatea copiilor. 30 de lei pentru a scapa de farmece. 50 de lei ca sa ai noroc la bani. 100 de lei sa te vindeci de cancer, sau de o boala grava. Multe s-ar putea spune in legatura cu aceste tarife. Mai inati, ca in Biblie, Dumnezeu spune ca cei ce au [rimit ceva gratuit, tot asa sa dea si altora. Daca biserica, sau slujitorii ei au cu adevarat puterea de a rezolva aceste probleme, inseamna ca aceasta putere vine de la Dumnezeu. Ei nu ar avea de unde sa o aiba prin puterile lor si atunci nu au voie sa ia bani pentru aceasta slujba. Mult mai multe s-ar putea spune in acest sens, dar spatiul este limitat.

Apoi, vad ca biserica le doreste enoriasilor sai lucruri care nu sunt dupa voia lui Dumnezeu: Sa fie bine vazuti de lume. Nicaieri in Biblie Dumnezeu nu promite asa ceva. Dimpotriva, ne spune sa ne ferim sa cautam sa aparem ceva in ochii oamenilor. Aceasta este mandrie- cel mai mare pacat din cate exista. Pacatul in care a cazut si Lucifer. In Biblie suntem indemnati la smerenie si Dumnezeu spune ca da har celor smeriti, nu celor bine vazuti de lume. Iata, chiar cuvintele Domnului Isus din Luca 16:15

 Isus le -a zis: ,,Voi cutai s v artai neprihnii înaintea oamenilor, dar Dumnezeu v cunoate inimile; pentruc ce este înlat între oameni, este o urîciune înaintea lui Dumnezeu.

M-am minunat ca sa vad ca biserica promite credinciosilor lor lucruri care apoi atrag asupra lor mania lui Dumnezeu. Mirarea si mai mare a fost cand am citit ca biserica se roaga pentru credinciosi, ca acestia sa aiba noroc la bani. Apostolul Pavel  ii scria lui Timotei ca iubirea de bani este radacina tuturor relelor. Si unii care au umblat dupa ea au ratacit de la credinta si s-au strapuns singuri cu o multime de chinuri. Stiind cat de mare e pericolul, dati-mi voie sa va intreb: Cum pot slujitorii bisericii sa faca promisiuni de felul acesta? Promisiuni care sunt in totala contradictie cu cuvantul lui Dumnezeu. Dar, oare mai intereseaza pe cineva acest lucru? Mai poate fi cineva interesat de adevar si sufletele oamenilor, cand in joc sunt atat de multi bani? Am facut un calcul simplu si il puteti face si voi. Daca au fost, asa cum se spune, 1 milion de pelerini la aceasta sarbatoare si fiecare a dat bisericii, in diferite moduri, doar 100 lei, rezulta o suma astronomica. Biserica a bagat in buzunar peste 23 de milioane de Euro. Am refacut calculul de mai multe ori pentru ca nu imi venea sa cred. 23 milioane euro la o singura sarbatoare e o suma imensa. Dar, merita sa faci orice pentru aceasta suma? Se pare ca da. Vind sufletele oamenilor pentru bani si interese.

E atat adevar in cuvantul din Apocalipsa, ca oamenii nu au devenit mai religiosi dupa aceasta experienta, dar nici nu aveau cum sa devina, o aflam si din partea sociologului Dan Dungaciu. El a scris urmatoarele: “Pelerinul reprezinta o specie aparte in peisajul religios de la noi. Si ponderea lui tinde sa creasca pentru ca acest mod de a crede pare cel mai bine adaptat zilelor noastre. Pelerinul este un personaj religios, incontestabil si specificul sau comportamental este acesta: E spectatorul fervent si frecvent a oricarui procesiuni, infatisari de icoane, moaste, sau alte instrumente eficace religios. Acest tip nu frecventeaza regulat biserica. Sau oricum, prefera un pelerinaj concret unei prezente constante monotone la liturghie. Nu e necredincios, el doar crede altfel. El vreae raspunsuri prompte, pentru el viata liturgica e exasperanta prin lentoare. El cauta negustoreste aproape, bonificatii concrete, eficacitate aici si acum. In ultima instanta, acest personaj, nu se lupta neaparat pentru cele vesnice, ci utilizeaza cele vesnice pentru utilitorii in prezent. Un castig la loteri sau la un examen, o boala de trecut, o mostenire de capatat, o casnicie de refacut, o afacere reusita.”

Iata deci, ca avem de a face nu cu credinciosi, ci cu speculanti, cu clienti, oameni pe care nicidecum nu-i intereseaza imparatia lui Dumnezeu, ci un folos imediat. Au venit la o sarbatoare pentru a face o afacere, la fel ca acea de loto. 100 lei nu este foarte mult, merita incercat. Sunt convins ca daca s-ar fi facut un sondaj in acest sens, aproape toti cati s-au rugat la moastele sfintei Parascheva, au incercat macar odata si la vrajitor si la descantatori, lucru care este o scarba inaintea lui Dumnezeu. Iata doar doua pasaje din scripturi, dintre cele foarte multe, care intaresc cele ce v-am spus.

Levitic 19:31- S nu v ducei la ceice cheam duhurile morilor, nici la vrjitori: s nu -i întrebai, ca s nu v spurcai cu ei. Eu sînt Domnul, Dumnezeul vostru. 

Apocalipsa 21:8 - Dar cît despre fricoi, necredincioi, scîrboi, ucigai, curvari, vrjitori, închintorii la idoli, i toi mincinoii, partea lor este în iazul, care arde cu foc i cu pucioas, adic moartea a doua.

N-am dorit sa vorbesc despre acest subiect, ba chiar am incercat sa-l ignor. Nu am dorit sa intru in polemica cu nimeni si nu ma astept ca dupa acest articol, lucrurile sa se schimbe in bine pentru cei 1 milion de pelerini care au fost la Iasi, sau pentru cei ce pretind ca slujesc. Dar, nu am putut sa tac. Ziceam ca poate daca tac sunt vinovat. Poate daca un suflet ar auzi aceste cuvinte, s-ar destepta si ar constata ca este pe un drum gresit. Dumnezeu spunem ca fiecare dinter noi putem sa ne adresam direct Lui, in rugaciune. Nu avem nevoie de intermediari. Nu va mai duceti la altii sa se roage pentru voi, ci rugati-va chiar voi daca credeti.

Avem un exemplu minunat, in acest sens in Biblie, in cartea Coloseni. Aici scrie apostolul Pavel in cap. 4:2-  Struii în rugciune, vegheai în ea cu mulmiri. Rugai-v tot odat i pentru noi, ca Dumnezeu s ne deschid o u pentru Cuvînt, ca s putem vesti taina lui Hristos, pentru care iat, m gsesc în lanuri: ca s’o fac cunoscut aa cum trebuie s vorbesc despre ea. Apostolul Pavel se adresa unor crednciosi obisnuiti, unor oameni simpli din biserica, dar care credeau in Hristos. Si care in urma acestei credinte  au primit mantuirea si credeau in cuvantul lui Dumnezeu. Nu erau teologi, preoti, sau pastori, erau simpli enoriasi. Si acum, iata ca se intampla un lucru de mirare. Marele apostol Pavel, puternicul om al credintei, cine din slujitorii de azi s-ar putea asemana cu el? Le cere acestor oameni simplii sa se roage pentru el. Nu Pavel pentru ei, ci ei pentru Pavel. Ca si cum un simplu credincios ortodox s-ar ruga pentru preafericitul Daniel si nu invers. Din nefericire suntem surprinsi de acest episod. Dar suntem surprinsi doar pentru ca nu cunoastem scriptura. Din cauza aceasta putem fi inselati.

Daca veti citi cu atentie Biblia, in special Noul Testament, veti constata apoi si ca motivele de rugaciune sunt total diferite de motivele scrise pe bilete la sarbatoarea de la Iasi. Cele mai multe indemnuri la rugaciune, pe care le gasim in Biblie sunt pentru o viata sfanta si curata. Sa nu cadem in pacat, sa nu adormim pe calea credintei, nicidecum pentru a fi binevazuti de oameni sau pentru noroc. Si nicidecum pentru noroc la bani. Dimpotriva, in Biblie scrie ca trebuie sa fim multumiti cu cat avem si sa nu ne strangem comori pe pamant, unde le mananca rugina si moliile si le fura hotii. Ci sa ne strangem comori in cer, acolo unde sunt in siguranta.

Este adevarat ca se faceau rugaciuni pentru cei bolnavi, dar aceste rugaciuni le faceau credinciosii, unii pentru altii, dupa cum putem citi in cartea lui Iacov 5:16 - Mrturisii-v unii altora pcatele, i rugai-v unii pentru alii, ca s fii vindecai. Mare putere are rugciunea fierbinte a celui neprihnit. Iata, ca apostolul Iacob spune ca in ce priveste rugaciunea pentru bolnavi, aceasta trebuie sa fie facuta de un om neprihanit, sfant si sa fie facuta o rugaciune fierbinte din dragoste pentru cel bolnav. Nu cu un interes financiar. Orice credincios adevarat se poate ruga pentru cei bolnavi. Iar, despre rugaciunea la moaste, nu o gasim nicaieri in Noul Testament, si nici in cel vechi, chiar daca aici se mai fac referinte la moaste si la intamplari miraculoase.

Biblia este foarte categorica in acest sens. Rugaciunea si inchinarea nu pot fi adresate decat lui Dumnezeu. Mai suntem atunci indemnati de Dumnezeu sa fim plini de Duhul Sfant, adica de Dumnezeu, pentru ca in felul acesta sa putem sa fim de folos altor oameni care au nevoie deajutor. Greseli se fac peste tot. SI in mediul protestant si in mediul neoprotestant veti gasi greseli. Slujitori care-si fac slujba lor cu gandul la bani si pentru bani. Sunt multi care profita de bunatatea credinciosilor si isi umple buzunarele prin turnee misionare. Acest lucru este un mare rau, nu numai in dreptul lor, pentru ca banii pe care-i baga in buzunar sunt dati cu dragoste de catre simplul credincios. Acesta din urma nu are de pierdut, decat banii, daca acesta din urma este indrumat inspre o inchinare care nu este placuta lui Dumnezeu. Dar, in ceea ce priveste sarbatoarea de la Iasi si altele de asemenea, problema este ca simplul credincios este indemnat pe o directie gresita, la o inchinare idolatra care ii va face rau si lui.

Sunt si biserici protestante unde ar fi nevoie de biciul Domnului Isus, dar la ce s-a intamplat la Iasi in aceste zile au nevoie de un bici mare. A fost comert si o idolatrie, nu o inchinare placuta lui Dumnezeu. Idolatrie, nu sfintenie. Oamenilor le-au furat si banii si sufletele. Trebuie urgent sa ne intoarcem cu fata la sfintele scripturi si mai ales cu inima. Este singurul fel in care nu putem fi inselati si singurul fel in care sa ne putem pazi sufletele de comerciantii care vor sa se foloseasca de sufletele noastre pentru un castig pamantesc. De aceea a fost Domnul Isus atat de suparat in templul de la Ierusalim  pe mai marii religiosi. El, Domnul Isus a venit sa ii ajute pe oameni sa ajunga in cer. Cei ce au pretentia ca Il slujesc pe Domnul Isus erau insa o piedica in implinirea acestui scop, din cauza ca ei iubeau mai mult slava care i se dadea lor, castigul de arginti. Poporul nu era decat o manevra pentru mai marii religiosi in partasie cu politicienii. Nu este si astazi la fel?

Dan Bercian

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...USI DE INTERIOR IMPORT GERMANIA, PANOURI SANDWICH...Vezi aici!