Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Amurg si vine noaptea

Publicat la 2013-01-17 de Traian

Stiti de ce nu avem noi ca prioritate raspandirea Evangheliei? Pentru ca noi nu suntem inca obisnuiti cu ideia ca noi suntem mantuiti. Deci, daca tu ai problema cu mantuirea ta, ce mai poti spune altora? Dar, apoi m-am gandit: Nu stiu, dar daca L-am avea pe Isus in inima, L-am avea si in gura.

30 Decembrie 2012 Text - Ioan 9:1-7

esp. v. Cît este ziu, trebuie s lucrez lucrrile Celuice M’a trimes; vine noaptea, cînd nimeni nu mai poate s lucreze.

Momente de bilant- Unul dintre lucrurile importante pe care le putem vedea in jurul nostru, este ca lumea aceasta se indreapta cu pasi repezi spre un deznodamant. Toata istoria, vedem relatiile umane, vedem ceea ce spune natura in fiecare zi, ne dam seama ca deja istoria obosita se indreapta spre finalitate. Adica, Domnul Isus vine si spune: Cît este ziu, trebuie s lucrezi, pentru ca vine noaptea, cînd nimeni nu mai poate s lucreze. In urma cu 2000 de ani, ucenici au spus, mergand spre Emaus au spus: Este spre seara, adica in amurg.

Amurg si vine noaptea 

Nu mai este mijloc de zi. Ne apropiem de noapte. Si uitati-va sa vedeti la cat de mare e pacatul astazi in lume si veti vedea ca ne aropiem de noaptea totala. Biblia zice ca toate isi au rolul lor, timpul si locul lor. Noi suntem chemati sa slujim si sa lucram pentru Dumnezeu. Mantuirea este prin har. Indiferent cat vom face noi si cat vom munci, noi nu ne vom putea dobandi mantuirea. Dar un om mantuit va lucra obligatoriu pentru Dumnezeu. Si Hristos zice: Cît este ziu, trebuie s lucrezi, ca vine noaptea, cînd nimeni nu mai poate- chiar daca ar vrea. Acum esti in amurg. Trebuie sa intelegem ca este un timp al lucrarii.

 1. Dumnezeu ne-a dat libertate in Romania
 2. Ne-a dat sanatate
 3. Ne-a dat timp
 4. Ne-a dat mantuire
 5. Ne-a facut constienti in anii acestia ca trebuie sa lucram pentru Dumnezeu

A-ti ascultat sute de predici si sute de cantari care v-au indemnat la acelasi lucru: Munciti pentru Imparatia lui Dumnezeu, pentru ca daca mantuirea-i prin har, rasplata-i prin fapta. Cand vom ajunge in cer, vom fi plecat cu aceeasi mantuire- mantuiti prin sangele lui Isus Hristos. Dar cand vom ajunge in cer, va fi cea mai puetrnica segregare care exista in universul acesta. Pentru ca Dumnezeu ne va rasplati pe fiecare dintre noi in felul in care am muncit si-am transpirat pentru Imparatia lui Dumnezeu.

1. Prioritate

“Sa lucrez lucrarile celui ce m-a trimis.’ Adica, lucrarile lui Dumnezeu. Exista doua feluri de lucrari:

 1. Exista lucrarile noastre- sa mergem la serviciu, sa agonisim si sa imprastiem, sa mergem pe la prieteni, o gramada de lucruri pe care le facem zilnic.
 2. si exista lucrarile Lui, a lui Dumnezeu- Biblia zice ca lucrarile Lui au prioritate asupra lucrarilor noastre. Exista o prioritate a celui ce cheama in lucrare. Lucrarile lui sunt mai importante de cat lucrarile stomacului nostru si a veitii noastre. Biblia zice ca nu sotul, nu sotia, nu seful, nu profesorul are prioritate asupra vietii noastre, ci Isus Hristos.El ne trimite pe noi in slujire si noi trebuie sa spunem: Mai important este slujirea Imparatiei lui Dumnezeu, decat orice alta lucrare- indiferent cat de banoasa si grozava ti se pare.

Exista lucrari care ne place sa le facem 100%. Dar, exista si lucrari pe care trebuie sa le facem. Eu nu spun ca o sa-ti placa intotdeauna sa faci o (anumita) lucrare pentru Dumnezeu. Dar sunt obligatorii. Daca mai ai timp pentru tine sau nu, e la fel de bine. Dar, nu taiati de fel din lucrarea lui Dumnezeu pentru ca El are prioritatea vieti noastre. (11:40)

Prioritatea prioritatilor. Vreau sa intelegti o alta prioritate a Lui. Noi stim ca lucrarea Lui este totul. Toti incercam sa facem lucrarea lui Dumnezeu ca madulare in trupul lui Hristos si Biblia spune: Imi place tot ce faceti pentru Mine, dar exista lucrari mai importante. Va aduceti aminte de episodul cu Maria si cu Marta? Amandoua lucrau; una avea o lucrare de inchinare si cealalta de slujire. Si le spune Domnul Isus Hristos: Vedeti ca exista ceva mai important. La 12 ani le spune parintilor Lui: Nu stiti ca Eu trebuia sa fiu in casa Tatalui Meu? In biserica, vorbea despre Dumnezeu cu preotii. De ce vorbea cu ei? Simplu, pentru ca erau nemantuiti.

Nu vi se pare ciudat ca Isus isi incepe lucrarea pe pamantul acesta cu preotii? Vorbind in templu cu preotii si cu Levitii? Va spun un lucru: Dumnezeu nu a venit sa ne vindece (mai intai). Scopul principal al lui Dumnezeu nici nu a fost sa ne umple de bani, a ne da paine. Scopul principal al venirii lui Isus Hristos in lumea asta a fost: Luca 19:10 El a venit sa caute si sa mantuiasca ce era pierdut.  Cea mai mare lucrare a lui Dumnezeu, care ne obliga in dimineata aceasta si o facem si in anul 2013, este ca trebuie sa ducem Evanghelia Lui la altii, ca oamenii sa se mantuiasca. Toate-s frumoase, si predicarea, si cantarea, si slujirea, si daruirea, si ordinea si tot ce trebuie sa facem aici. Toate sunt importante si fara ele nu se poate. Dar cea mai importanta lucrare pe care Dumnezeu ne-o ordona sa o facem este ca trebuie sa vestim si altora Evanghelia.

1 Timotei 1:15 O, adevrat i cu totul vrednic de primit este cuvîntul, care zice: ,,Hristos Isus a venit în lume ca s mîntuiasc pe cei pctoi“, dintre cari cel dintîi sînt eu. Matei 28:19-20  19 Ducei-v i facei ucenici din toate neamurile, botezîndu -i în Numele Tatlui i al Fiului i al Sfîntului Duh. 20 i învai -i s pzeasc tot ce v’am poruncit. i iat c Eu sînt cu voi în toate zilele, pîn la sfîritul veacului. Amin Asta este lucrarea testamentara a Domnului nostru Isus Hristos. A plecat din mijlocul nostru si ultimile cuvinte sunt toata esenta evangheliei si a predicarii Sale pe care o spune atunci. Scopul botezlui cu Duhul Sfant este acelasi lucru. Faptele Apostolilor 1:8 - Ci voi vei primi o putere, cînd Se va pogorî Duhul Sfînt peste voi, i-Mi vei fi martori în Ierusalim, în toat Iudea, în Samaria, i pîn la marginile pmîntului.

Nevoia mai mare nu e de oameni dispusi ca sa asculte Evanghelia. Nevoia mai mare este de oameni care sa fie obligati sa aduca Evanghelia mai departe. Matei 9:36-38  Cînd a vzut gloatele, I s’a fcut mil de ele, pentru c erau necjite i risipite, ca nite oi cari n’au pstor. 37 Atunci a zis ucenicilor Si: ,,Mare este seceriul, dar puini sînt lucrtorii! 38 Rugai dar pe Domnul seceriului s scoat lucrtori la seceriul Lui. (17:00) Ioan 4:35 Nu zicei voi c mai sînt patru luni pîn la seceri? Iat, Eu v spun: Ridicai-v ochii, i privii holdele, cari sînt albe acum, gata pentru seceri.

Stiti de ce nu avem noi ca prioritate raspandirea Evangheliei? Pentru ca noi nu suntem inca obisnuiti cu ideia ca noi suntem mantuiti. Deci, daca tu ai problema cu mantuirea ta, ce mai poti spune altora? Dar, apoi m-am gandit: Nu stiu, dar daca L-am avea pe Isus in inima, L-am avea si in gura. Daca nu-L avem in inima… ca din prisosul inimii vorbeste gura. Daca eu vorbesc numai de meci, ce am in cap si in inima? Fotbal. Dar, parca mai e si altceva. Poate iti pierzi prieteniile cand le vorbesti de Isus Hristos. Nu e usoara viata, sa le vorbesti altora despre Isus Hristos pentru ca ideea de desteptare pe care o strigi- barbatilor, care a-ti facut armata, v-a placut sunteul desteptarii de la trompeta? (22:50)

2. Responsabilitate

Isus Hristos nu a venit sa fie director, sa spuna: Tu sa faci aia… Ci Isus Hristos a spus: Cît este ziu, (EU) trebuie s lucrez. E foarte greu sa lucrezi, intr-o lume de crestini care:

 1. Asteapta sa fie slujiti. Doar sa fie slujiti. Asteapta sa li se cante, caldura, confort, scarpinati, laudati, pupati. O lume de crestini care stau in fotoliile vietii lor si asteapta sa fie slujiti. Trebuie sa ne slujim unii altora. Nu suntem aici o scena care dam o reprezentatie cativa din cor si eu, ca sa transpiram ca biserica sa fie slujita. Noi suntem o imparatie a lui Dumnezeu care trebuie sa ne slujim unii altora.Nu mai asteptati sa vi se slujeasca. Stiti de ce merg casatoriile prost? Pentru ca fiecare isi tipa drepturile. Si toata ziua ne framantam ca nu gasim persoana potrivita. Inainte de a cauta persoana potrivita, fi tu persoana potrivita. Dar noi, toata ziua ne cerem drepturile, atat la serviciu, cat si la biserica si acasa. In loc sa daruim, asteptam ca sa primim. Si spune insusi Isus Hristos “EU’ trebuie sa lucrez.
 2. Traim intr-o lume crestina care paseaza mereu pe umerii altora lucrarea. Hristos zice ca “EU”. Eu trebuie s ama rog, eu trebuie sa postesc, eu trebuie sa ajut pe fratii mei, eu trebuie sa ma lupt, ca cineva trebuie sa faca lucrarea asta. Ca daca nu o faci tu, nu o mai face nimeni. S-ar putea intr-o zi sa zica Dumnezeu: Tu, nu! Ca se poate si in cer fara tine. Ca daca se poate pe pamant fara tine, linistit se poate si in cer fara tine. Pentru ca, daca astazi tu inchizi usa in nasul sljitorilor, dorind sa fi slujit si Dumnezeu poate sa-ti inchida usa cerului. (27:00)

3. Activitate

Un cuvant care nu ne place nici noua, nici copiilor nostri: Sa lucrezi. Ai iesit din apa botezului. Ce urmeaza acuma? Sa lucrezi pentru Isus Hristos. Sunt 3 feluri de lucrare:

 1. Lucrarea lui Dumnezeu pentru noi: MANTUIREA. Romani 5:8 - Dar Dumnezeu Îi arat dragostea fa de noi prin faptul c, pe cînd eram noi înc pctoi, Hristos a murit pentru noi.
 2. Lucrarea lui Dumnezeu in noi: INTRA IN NOI. Coloseni 1:27 - crora Dumnezeu a voit s le fac cunoscut care este bogia slavei tainei acesteia între Neamuri, i anume: Hristos în voi, ndejdea slavei. INTRA IN NOI Galateni 5:22  Roada Duhului, dimpotriv, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga rbdare, buntatea, facerea de bine, credincioia,
 3. Lucrarea lui Dumnezeu prin noi: SLUJIREA. Ioan 14:12 - Adevrat, adevrat, v spun, c cine crede în Mine, va face i el lucrrile pe cari le fac Eu; ba înc va face altele i mai mari decît acestea; pentruc Eu m duc la Tatl (40:00)

4. Urgenta

Vine noaptea cand nimeni nu mai poate sa lucreze. Munciti repede, responsabili, eficienti pentru ca vine noaptea in curand. E amurg si nu se mai poate lucra. 1 Corinteni 7:29 - Iat ce vreau s spun, frailor: de acum vremea s’a scurtat. Spun lucrul acesta, pentruca ceice au neveste, s fie ca i cum n’ar avea. Cred ca ce zice Pavel este ca: Veti vedea fratilor ca intr-o zi nu va va mai ajunge zilele. Vi se pare si ni se pare ca timpul, e ceva in neregula cu el, ca in urma cu cativa ani aveam timp mai mult. Nu ne mai ajunge ziua. 24 de ore nu ne mai ajunge. Traim cu aprox. 20 de ani mai mult decat traiau oamenii din vremea lui Pavel. Dar, totusi ramane valabil vers. din Psalmul 103:15 Omul! zilele lui sînt ca iarba, i înflorete ca floarea de pe cîmp. Sau Psalmul 90:12 - Înva-ne s ne numrm bine zilele, ca s cptm o inim îneleapt!

Cum e, adica, sa fie scurta viata noastra? Simplu. Vine noaptea. Stiti cum o vad ca e in amurg? Ma uit la ceas si nu mai vad fara ochelari. Vine amurgul peste noi. Am citit de unul din cei mai mari predicatori Scotieni- Robert Murray M’Cheyenne. Stiti cum isi incheia fiecare scrisoare care o scria cu stiloul, prietenilor lui? Cu aceste cuvinte: Vine noaptea. La 29 de ani, pentru cel mai mare predicator al lumii acesteia a venit noaptea. La 29 de ani a plecat in vesnicie. Va rog sa cititi cartile lui. Sunt printre cele mai frumoase predici din lume. Zicea un prieten despre el- avea in ochi o sclipire de nebun. Predica cate 6 predici pe zi, in sase locuri diferite. Apoi cate 10. Stia ca vine noaptea in curand. La 29 de ani, Domnul L-a chemat acasa.

Samuel Johnson, unul dintre cei mai mari scriitori crestini si-a scris pe ceas: Vine noaptea. Cand vreti sa slujiti? In anul 2012, nu vi se pare ciudat ca Dumnezeu v-a dat anul acesta, desi nu-l meritam multi dintre noi? Ce a-ti facut pentru Isus Hristos, ca pentru voi am vazut ce a-ti facut. Sa nu uite Biserica Sfanta Treime din Beius ca va paste cel mai mare pericol care poate sa existe pe fata pamantului: Sa nu mai veti pentru ce va bate. Cladire avem, oameni sunt. Din punct de vedere financiar nu ducem rau. Uitati-va in stanga si in dreapta.  Puneti-va familiile in oranduiala pentru ca vine noaptea. Vine noaptea pacatului. Sa umple Dumnezeu toate scaunele goale si sa va simtiti neimpliniti din cauza tuturor scaunelor libere pentru ca astazi trebuie sa facem lucrarea aceasta.

Hilel: Daca nu noi, atunci cine? Daca nu acum, atunci cand?

Vladimir Pustan

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...Filmari -Foto -Sonorizari -Organizari Evenimente....Vezi aici!