Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Lazar Gog – Perspectiva Profetica pentru 2013 – Ghicitoarea lui Samson

Publicat la 2013-01-03 de Traian

Judecatori 14:5-9;12-14

Iata, am intrat in anul 2013. Predictiile celor fara de Dumnezeu, cum au fost predictiile Maya, chiar daca au fost corecte din punct de vedere stiintific, astronomic, ele n-au fost corecte din punct de vedere al planului lui Dumnezeu in ce priveste vremea sfarsitului si in ce priveste destinul omenirii. De ce? Pentru ca diavolul nu are abilitatea sa cunoasca viitorul. Aceasta abilitate are unul singur, Dumnezeu. Consultati aceste pasaje scripturale: Isaia 46:10: 45:2; 48:3-6; Psalmul 33:11. Sunt specificatii din partea lui Dumnezeu, potrivit carora, singurul care stie ce se intampla inainte ca lucrul respectiv sa fie in fiinta este doar Dumnezeu. De aceea, El poate inainte cu 150 de ani ca Cyrus al Persiei sa se nasca, sa spuna, “Am chemat pe robul Meu Cyrus…” Il cheama si il numeste pe nume.

Si cuvantul lui Dumnezeu, care este temelia adevarului nu da gres niciodata. De aceea, in orice vrem sa facem, trebuie sa stam in cuvantul scripturilor. Azi am intrat in anul 2013. Sigur, intrebarea noastra este aceasta: Cum vom privi la acest an? Cum vom privi la profetiile biblice? La ce sa ne uitam? Dumnezeu mi-a pus pe inima, anul acesta, sa ne uitam impreuna la ghicitoarea lui Samson. M-a preocupat de multa vreme acest pasaj, va spun cu frica de Domnul, de cativa ani de zile meditez la el. Ani de zile, pentru ca Dumnezeu m-a facut sa inteleg ca ceva adanc, ascuns este in aceasta ghicitoare. Si nu am pretentia ca am epuizat toata cercetarea  teologica, biblica, escatologica, sau profetica in aceasta directie. Dar, cred ca Dumnezeu mi-a dat o descoperire potrivit carei vom vedea ca anul acesta poate sa fie o parte din aceasta ghicitoare.

Vazand planul lui Dumnezeu in ghicitoarea lui Samson, nu pot sa fac decat ceea ce am spus de   multe ori in aceasta biserica sa ma minunez de cuvantul lui Dumnezeu. Cine s-a putut gandi ca aceasta casatorie a lui Samson cu o filisteanca, ca omorarea leului in drum spre Timna, ca asezarea albinelor in trupul leului si miere produsa in trupul leului, in realitate este o repetare a istoriei a lui Israel care se desfasoara sub ochii nostri, in aceste vremuri din urma, dupa cum vom vedea. Si-n adevar, acesta este aspectul esential a ceea ce Biblia numeste ghicitoarea lui Samson.

Samson

Samson-Eats-The-HoneySamson, ca om al lui Dumnezeu este un erou al poporului evreu. Un erou al credintei sfinte, data oamenilor odata pentru totdeauna. Evrei 11:32. Samson este un erou al culturii universale. Eminescu, in scrisoarea a III-a, o dedica in prima parte lui Samson. Biblia ne povesteste despre Samson, cum ca atunci cand dorema, taindu-i parul i-a luat toata puterea. Deci, Samson este si in cultura universala a popoarelor. Dar, pentru sfintii lui Dumnezeu, Samson este un personaj biblic, care vorbeste despre umblarea cu Dumnezeu, despre esuarea umblarii cu Dumnezeu, despre reintoarcerea din cadere si despre implinire a planului lui Dumnezeu.

Tribal, sau genealogic, Samson se trage din spita lui Dan. Judecatori 13:2. Notati aceasta pentru ca este un amanunt nelipsit de importanta profetica. De ce? Pentru ca, uitati ce spune cuvantul Domnului despre semintia tribului Dan. Patriarhul Iacov: Dan va judeca pe poporul sau, ca una din semintiile lui Israel. Dan va fi un sarpe pe drum, o naparca pe carare, muscand calcaile calului, facand sa cada calaretul pe spate. Geneza 49:16-17. De asemenea, atentie deosebita trebuie data cuvantului lui Dumnezeu despre Dan in ceea ce Moise vorbeste in profetia luiDeuteronom 32:22 Duhul Domnului vorbeste prin Moise si spune asa; despre Dan a zis: Dan este un pui de leu care se arunca din Basan. Termenul ebraic pentru a se arunca este cuvantul zanac. Insemneaza ‘a zbura peste’, a ‘nu-ti gasi locul’. Si fiti atenti. Cand Iosua a impartit tara Canaan, el a dat o mostenire fiilor lui Dan, potrivit cu semnificatia numelui lor: “I-a sarit”. Singura semintie pe care i-a sarit, a trecut peste ei la impartirea Canaanului. Mostenirea care a primit-o Dan este o mostenire impartita in doua. Si anume: O parte in centrul Canaanului, cu iesire la Marea Mediterana si avand vecini la nord jumatatea vestica a semintiei lui Manase. Efraim in vest, Beniamin in sudvest si Iuda in partea de sud. Si o parte, cea mai mare in nordul Canaanului. De fapt, din extremitatea de nord a Canaanului este proverbul ebraic “Tot Israelul, de la Dan pana la Beersheba”. Adica, din nord si pana in sud, pentru ca Dan era extremitatea nordica si Beersheba era extremitatea sudica. Judecatori 20:1. 1 Samuel 3:20.

In felul acesta, tribul lui Dan avea granita Libanul de astazi in partea de nord, semintia lui Manase in partea estica. Samson se trage din acest trib misterios. Faptele lui supranaturale vorbesc despre evenimente care urmeaza sa se implineasca. Gicitoarea pe care el a rostit-o, nu este decat o simpla ghicitoare, desi Biblia foloseste foarte multe, asa zise figuri de stil ca sa puna adevarul lui Dumnezeu in evidenta, pe care si ghicitoarea.

I. Dimensiunea istorica a stramosilor lui Samson

Am mentionat deja ca Samson se trage din semintia lui Dan. Acest Istoria acestei semintii este invaluita in mister, caci inca din timpurile judecatorilor, din care Samson a fost unul, timp de 20 de ani, (Judecatori 16:31) imdeiat dupa moartea lui Samson, descendentii lui Dan au fost impinsi din tinutul de langa mare, (Judecatori 18:1) asezandu-se in sudul Libanului, pentru ca apoi in jurul anului 1100 BC, inainte de Hristos si chiar inainte ca David sa ajunga imparat, tribul lui Dan sa dispara de pe scena Canaanului. De aceea Biblia spune ca a sarit ca un pui de leu in Basan.

Daca deschideti 1 Cronici, de la capitolul 1-8, David porunceste cunoasterea tuturor semintiilor. Si cand se intocmeste lista tuturor semintiilor, toate semintiile sunt mentionate cu descendentii lor. Singura semintie care lipseste este semintia lui Dan, pentru ca nu mai este in Israel. Tinutul lor este, dar Daniti nu mai sunt. Datorita acestui fapt, rabinii evrei au creat aceasta invatatura despre tribul pierdut al lui Israel, care este tribul lui Dan. Ce s-a intamplat cu acest trib? Unde s-a pierdut?

Legende grecesti, documente istorice leaga pe Dan de popoarele Europei si de casele regale europene ale Merovingienilor si a Hapsburgilor. Textul scripturii ne spune ca urmasii lui Dan s-au asezat in Lais, in sudul lui Liban, care insemneaza leul. Observati cum numele se apropie? Ce a omorat Samson? Leul. S-au asezat in Lais, dar au schimbat numele lui Lais in Dan. Era un obicei in tribul lui Dan, cand dadeau nume unui oras, sa incorporeze numele tatalui lor in numele acelui rau, acelui oras, acelui tinut. Judecatori 18:29. De exemplu, chiar raul Iordan este numit dupa tribul lui Dan. Insemneaza: Apa care izvoraste din Dan.

khazaria imperiul kazarIn secolele VI pana in secolele X, dupa Hristos, un imperiu ciudat s-a asezat in sudestul Rusiei de astazi. De la gura Dunarii (deci de langa noi) si pana la gurile Volgai, cel mai mare rau din Rusia. Se numea Imperiul Khazar. Ciudatenia istorica a acestui imperiu a fost cultura lor iudaica si religia lor Mozaica. Un imperiu care a durat 5 secole- 500 de ani. De aceea, uni istorici considera Imperiul Kazar din sudestul Rusiei a fost un imperiu evreiesc, format din popoarele iudaice dislocate de Asirieni, care au deportat pe evrei si au dus pe samariteni in locul lor. Rabinii evrei spun, “Nu. Imperiul Khazar a fost format din tribul lui Dan, care a disparut din istoria noastra”.

Argument pentru aceasta, Judecatori 18:29, Danitii, daca cucereau un loc ii dadeau numele dupa tatal sau. Sunt 4 rauri aici care poarta numele lui Dan. Primul este Dunarea. Numele latin este Danubius-  Raul lui Dan. Al doilea este Dnistru- Al treilea este Dniprul. Al patrulea este Donul. (20)

Imparatii bizantini, Iustinian II si in 704 si Constantin V in 732 s-a casatorit fiecare cu cate o sotie Khazara. Daca ne intoarcem la istoria tribala a lui Dan, pe vremea lui David el nu mai este mentionat ca trib, ci ca tinut. Dar notati aceste lucruri, aceste adevaruri. Documente istorice, ca Ilyiada si Odiseia lui Homer, scrise in anul 800 BC (inainte de Hristos), lasa sa se inteleaga ca Daniti au emigrat din sudul Feniciei (al Libanului de astazi) si s-au stabilit in insulele grecesti sub denumirea de Danaans, stabilind si formand un trib aparte dintre Greci, numit tribul Lacedemonienilor sau modern- tribul Spartanilor. Grecii Spartani sunt de origine Danita.

In secolul II BC (inainte de Hristos), iata ce scrie in 1 Macabee, un document iudaic, din corespondenta lor cu Spartanii. Citez: Iata copia scrisorii trimisa de Spartani din partea Imparatului Arie al Spartei, catre marele preot Onias al lui Iuda: “Arie, regele Spartanilor, lui Onias, preotul cel mare- Bucurie. Aflatu-sa in scrieri vechi despre Spartani si despre Iudei ca sunt frati. Ca impreuna se trag din neamul lui Avraam. Si acuma, de cand am cunoscut acestea, bine veti face scrrindu-ne si voi pentru pacea voastra. Si noi va raspundem cu scrisoarea ca turmele voastre si averea voastra ale noastre sunt. Si cele ce sunt ale voastre, ale noastre sunt. Poruncim drept acea, ca sa vi se vesteasca aceste lucruri si sa le cunoasteti.” 1 Macabee 12:20-23. Deci, Spartanii cunosc ca sunt de origine Danita si evrei.

Istoricul evreu, Josephus Flavius mentioneaza acest adevar in schimb de scrisori intre Spartani si marele preot Onias in cartea sa ‘Antichitati Iudaice’ (Cartea 2 capitolul 2). Iosif Flavius mai adauga inca ceva- ca scrisoarea regelui Spartei catre marele preot Onias este  era sigilata cu sigilul imparatesc Spartan, reprezentat printr-un vultur cu un sarpe in ghiarele lui. Era simbolul tribului lui Dan. Emblema lui Dan este sarpele. Dupa ce s-a construit cortul, Danitii nu au vrut sa fie asociati cu  semintia lui Iacob si atunci si-au schimbat emblema lor cu sarpelui cu a vulturului. Spartanii au un vultur cu sarpele in ghiare.

Un alt amanunt istoric despre Danitii Spartani este ca unul dintre capitanii armatei Spartane, pe numele sau, Dardanus s-a mutat cu familia sa in nordul Spartei. Mai precis, langa marea Egeie, fondand Troia. Si regatul Troiei, fiind aproape de Marea Neagra, doar o stramtoare despartea Troia de Marea Neagra. Care era stramtoarea? Dardanele, care are numele lui Dan in ea, cum era obiceiului Danitilor. Cand schimbau un loc incorporau numele tatalui lor, fondatorului lor.

Cand regatul Troiei a fost distrus, unul din printii Troiei cu numele legendar de Eneas a reusit sa scape  macelului Spartan si fugind s-a stabilit in centrul Italiei de astazi. Acolo, cei doi fii ai lui Eneas, Romulus si Remus au fondat cetatea eterna Roma si imperiul Roman. Poetul Roman, celebru, Publius Virgilius care a trait in anul 70 BC (inainte de Hristos), in celebra sa opera Eneida in 12 carti, acorda atentie speciala acestui adevar.

Cunoscand lucrurile pe care vi le-am spus pana acuma veti putea intelege mai usor originea lui anticrist. Datorita scripturii si istoriei. Anticrist poate sa aibe una din urmatoarele patru origini:

 1. Poate sa origineze din Dan. Geneza 49:16-17 unde spune “un sarpe care musca”. Deuteronom 1:32:22, 1 Cronici cap 1-8, Apocalipsa 7:3-8.
 2. Cand Daniel vorbeste despre antcrist, Daniel il prezinta pe anticrist cu doua identitati. Prima: (I) Anticrist este de origine greaca. Dupa Daniel, in Daniel 11:36-39, pentru ca vorbeste despre imperiul greciei, vorbeste despre Antioh IV Epifanus care a desacralizat templul  si este singurul care se aseamana cu anticrist si prezinta ca anticrist se trage din greci. Daca este din origine Danita, Antioh Epifanus a fost grec.  
 3. (II)Apoi Daniel ne spune ca anticrist este de origine Romana. (de la Roma nu Romania). Daniel 9:26-27 spune ‘printul poporului care va distruge templul. Au fost Romanii care au distrus templul.
 4. Mica ne spune ca anticrist va fi de origine araba, Siriana. Mica 5:5-6. Se pare ca aceasta ultima afirmatie despre originea lui anticrist va fi cea in vigoare cand el se va arata.

Anticrist va fi un sange ciudat: Grecesc, Roman, Evreu, Arab- toate combinatiile. De ce? Pentru ca Antioh Epifanus, prindescendentii lui a reusit sa ajunga la Roma. Descendentii lui au intrat in senatul Roman. Au ajuns si generali in armata Romana. Unul dintre cei mai celebri generali a fost Vitelius, care a ajuns si Cezar timp de 4 luni pe tronul Romei. Deasemenea, din descendentii lui Antioh Epifanus , printre celebritatile romane pe care au trait sunt oameni care au ajuns in casele regale europene.

II. Dimensiunea profetica a ghicitorii lui Samson

Am prezentat o dimensiune istorica pentru ca sa intelegem ca Samson se trage din Dan, sa vedem  pe unde umbla istoria. Viata lui Samson si elementele ghicitorii lui vorbesc fara echivoc despre detalii profetice  gata sa se implineasca in aceasta generatie, in acest an. Este stiut ca numerele in scriptura  au un rol important, alocat lor de Dumnezeu. Samson este al 13-lea judecator in Israel si apare in capitolul 13 in cartea Judecatori. Potrivit teologului american  J.W. Bullinger in cartea sa ‘Numbers in Scripture ed. 1926 Londra’ si a Dr. Ed Vallowe in carte sa ‘Biblical Mathematics ed. 1991 Georgia’, numarul 13 este asociat cu depravare, cu rebeliune, cu rau. Toate numelele diavolului din scriptura- diavol, balaur, satana- cand insumezi valoarea numerica, toate numele lui se impart la 13. (31)

De exemplu- O inima rebelioasa, in definitia lui Isus Hristos are 13 caracteristici:

(1) Ganduri rele, (2) preacurvie, (3) curvie, (4) ucideri, (5)furtisaguri (6)lacomie (7)viclesuguri (8)inselaciuni (9)fapte de rusine (10)ochiul rau (11)hula, (12)trufia (13)nebunia (Marcu 7:21-22)

 • Termenul de balaur pentru diavolul apare de 13 ori in apocalipsa.
 • Nimrod, al 13 lea descendent din Ham a zidit Babilonul, formand prima religie idolatra din lume.
 • Haman, Agaghitul, primul ministru al Persiei sub Ahasveros (sau Artaxerxes cel mare) care a domnit inainte de 521 BC – 485 BC. A obtinut semnatura imparatului Persiei, ca sa nimiceasca cu desavarsire pe evrei in a 13-a zi a lunei intai.
 • Din lista de 23 de fapte condamnate ale apostatilor, a 13-a atitudine este urator de Dumnezeu. Cine este urator de Dumnezeu? Diavolul.

Am spus acest lucru pentru faptul ca in Samson, prin neveghere s-a incuibarit acest element al rebeliunii, al raului, macar ca Samson a avut o chemare speciala. In sfanta scriptura, numarul 7 este un numar al desavarsirii. Menora are 7 brate. Bratul din mijloc este cel mai mare. E bratul mai inalt si in gandire iudaica se numeste ‘the servant lamp’, adica lumina slujitoare. In sfanta scriptura sunt 7 femei sterile, sterpe, care n-au putut sa aiba copii. Sara (Geneza 11:30), Rebeca (Geneza 25:21), Rahela (Geneza 29:31), sotia lui Manoah, mama lui Samson (Judecatori 13:2), Ana (1 Samuel 2:5; 1:6), Israel in dispersie (Isaia 54:1) si Elisabeta (Luca 1:7). Mama lui Samson este a patra. Samson insemneaza ‘fiul soare’, ca el in aceasta candelabra de 7 (menora) este in mijloc. El trebuia sa fie un izbavitor pentru Israel, un prototip al Domnului Isus Hristos. Fapt in care el a esuat amarnic.

Samson s-a nascut din tribul lui Dan. Rahela, care trebuia sa fie mama lui, ca stearpa, a vrut sa aibe un copil cu orice pret. Dupa teologia din Geneza 3:15 ca o femeie sfanta va naste pe Mesia (samanta femeii), este posibil ca Rahela a dorit ca sa fie ea cea care sa-L produca pe Mesia. In dorinta ei de a-L produce pe Mesia, a incercat sa faca lucrul acesta printr-un surogat- A luat pe tiitoarea ei, pe slujitoarea ei, pe Bilha si a dat-o lui Iacob. Geneza 30:1-6. Si s-a nascut Dan.

Mai tarziu, in istoria natiunii iudaice, cand pregateau uneltele pentru cortul intalnirii, Moise a numit 2 speicalisti  care sa execute uneltele pentru cortul intalnirii. Pe Betaleel din Iuda si pe Oholiab din Dan. Exod 31:6. Se pare ca dupa acest eveniment de executare al cortului intalnirii, intre tribul lui Dan si tribul lui Iuda a fost  o rivalitate continua- Cine va produce pe Mesia? Si datorita acestei rivalitati, este explicabil printre evrei ca Dan a sarit din Basan. A plecat din natiunea iudaica, s-a dus in lumea mare sa caute ei modalitati de a-L produce pe Mesia  si sa-L aduca pe Mesia pentru instaurarea unei noi ordini  internationale, bineinteles nebiblice.

Samson, din Semes trebuia sa aduca lumina in Israel, dar s-a intinat cu pacat si parasirea Nazireatului. Aici incepe ghicitoarea lui.

Ghicitoarea

Omorand leul, potrivit Judecatori 14:5-6 este posibil ca Samson a comunicat urmatoarea profetie: Iuda este leul lui Dumnezeu, ca asa au spus profetii. Nimicindu-l, Danitii vor produce pe Mesia si astfel o lume noua, o noua ordine internationala, una utopica va fi creata pentru binele omului, aparte de planul lui Dumnezeu. Albinele in trupul mort al leului sunt o reprezentare criptica, ascunsa pentru Daniti. In literatura greaca, Spartanii erau numiti poporul ursului, adica poporul care mananca miere. Albina, in gandirea antica, iudaica si babiloniana era simbol pentru cuvant. In limba ebraica ‘dabar’ insemneaza cuvant si insemneaza si albina. Ghicitoarea vrea sa spuna urmatorul lucru:

Inlocuiti leul lui Iuda cu albina Danita si aceasta va produce cuvantul dulce, mesianic al lui Dumnezeu.

Dar, ghicitoarea lui Samson are radacini in istoria  caderii omului. In mitologia babiloniana Nimrod a fost zeificat la sotia lui Semiramis. Nimrod a devenit cunoscut sub numele de Tamuz si Mitra. Reprezentarea simbolica in picturi si statui a lui Nimrod, al lui Tamuz era printr-un leu cu o albina in gura. Prin aceasta vrea sa spuna ca Nimrod, diavolul are puterea care are cuvantul divin al lui Dumnezeu. Este tocmai ce diavolul a atacat de la  inceput: Cuvantul lui Dumnezeu. “oare a zis Dumnezeu cu adevarat?” a zis el lui Eva. “Hotarat ca nu veti muri”. Geneza 3:1-4.

Diavolul se teme de cuvantul lui Dumnezeu pentru ca este puterea care il nimiceste. Matei 4:4,7:10. Subtilitatea lui Nimrod, lui Samson in cazul de fata, a diavolului peste milenii este aceea de a ataca cuvantul Domnului si bisericile cad in aceasta cursa pentru ca foarte putini si din biserici, putem sa recunoastem se indeletnicesc cu cuvantul Domnului, foarte putini. Prefera sa asculte teoriile nu stiu cui, profetiile nu stiu cui, decat sa citeasca cuvantul lui Dumnezeu. Nu vedeti ca astazi este cel mai batjocorit, negat  si divinitatea lui este calcata in picioare?

Pe de alta parte, sotia lui Nimrod  este cunoscuta si in Biblie si in istorie sub diferite nume: Diana Efesenilor, Ashtoreth, sau Astarte, Ishtar, Isis. Ea era reprezentata printr-o statuie a carui cap era incoronat cu turnuri. De aceea Diana era numita zeita fertiltatii si zeita fortaretelor. Daniel 11:37-38 spune ca anticrist, cand va veni el, nu se va inchina Dumnezeului sau ci se va inchina dumnezeilor cetatuiei, fortaretelor. Este posibil sa reinvieze aceasta mitologie pagana. Simbolul pentru Diana in lumea antica era albina, pentru ca ce vroia sa spuna, “Inchinati-va mie si eu am sa produc mierea care o sa va faca pe voi sa descoperiti adevarata dulceata.

In lumea numita astazi New Age este o intoarcere inspre Diana si spre Nimrod si spre aceste aspecte oculte. In Europa, reprezentantul cel mai de seama al Dianei pentru timpurile acestea moderne, numite crestine este Miroveg, fondatorul dinastiei Meronvigienilor 450 AD (dupa Hristos). Merovec a fost urmat la tron de Hildec I, fiul sau care a murit de tanar, la 24 de ani in 481 AD. Apoi a fost Clovis I 466-511 AD care sa increstinat in 466. Prin increstinarea lui Clovis, care a trecut la credinta crestina doar de nume, cultul Dianei a intrat in Biserica Romano-Catolica. Biserica Romano-Catolica are multe aspecte bune si frumoase, dar in spatele inchinarii ei este un misticism demonic exagerat.

Merovingienii pretind ca sa trag din Dan. In anul 1653, dupa aproape 11 secole dupa inmormantarea lui Hilderic, fiul lui Merovec, trupul lui a fost dezhumat. Spre surpriza celor din vremea aceea, mormantul a fost plin de obiecte oculte, reprezentand cultul Dianei. Trei sute de albine din aur solid au fost descoperite in mormant, pentru ca Diana era reprezentata prin albina. Mormantul arata ca un stup.

In anul 1804, cand Napoleon Bonaparte a fost incoronat ca imparat a fost sfatuit sa se casatoreasca cu Josephine, descendenta directa din Merovingieni. Dornic sa reinvie crezul merovingian al Dianei, in anul 1804, cand Napoleon s-a casatorit cu Josephine, pe haina regala a cusut toate cele 300 de albine din aur, spunand, “Voi poleniza toate casele regale europene. Voi trece oceanul si voi creea o lume utopica care va avea dulceata descoperirilor mele ca dulceata din stup.

Efortul mondial actual

Efortul mondial actual este intocmai acesta. O noua ordine internationala, fara de Dumnezeu, fara cunoasterea adevarului si o sa guste lumea dulceata acestei noi ordini.

Altceva, cand Samson a omorat leul din Timna, el a anticipat fara sa stie, a repetat istoria sfarsitului. Notati acete lucruri:

 1. El a omorat leul si mancand din hoitul lui, chiar daca a mancat miere, a devenit necurat. Ca reprezentant al natiunii iudaice, actul lui a fost profetic. Deci este reprezentant al natiunii iudaice. Israel, o natiune iudaica a omorat pe singurul leu care putea sa-i dea mierea. Pe leul din Iuda. Apocalipsa 5:5 si astfel natiunea a devenit necurata, ca Samson. 
 2. Samson si-a pierdut puterea pentru ca si-a pierdut parul. Israel si-a pierdut importanta si gloria  pentru ca au omorat leul.
 3. Samson a fost pus la rasnita neamurilor, iar Israel ca natiune a pribegit secole la rand pe la curtile neamurilor.
 4. Samson a fost judecator in Israel timp de 20 de ani, dar ineficient pentru ca a fost inchis. Judecatori 16:31 Israel, de cand a omorat pe leul, de 20 de secole pribegeste din loc in loc, fara eficienta.

Deci, ghicitoarea lui Samson are dimensiuni profetice extraordinare.

III. Samson si albinele

Am vazut leul, sa vedem albinele. Chicitoarea lui Samson are dimensiuni contemporane, bine conturate. Anul in care am intrat, 2013, este posibil sa fie un an in care albinele de care vorbeste aceasta ghicitoare sa le vedem cu ochii nostri roind, intepand. Lumea contemporana are intiparita in constiinta ei ca pacea lumii depinde de Israel si de Ierusalim. Este in constiinta oamenilor lucrul acesta. Datorita acestui fapt, lumea uraste pe Israel. Ea il vede pe Israel inexistent, ca pe  un leu mort. Israel, in scriptura se numeste Ariel, leul lui Dumnezeu. Isaia 29:1-2.
Sunt biserici evanghelice care considera si predica o monstrozitate din aceasta anti-semita: Ca bisericile inlocuiesc pe Israel; ceea ce este nebiblic. (Replacement theology).

Albinele Dianei se agita de multa vreme si sunt gata sa roiasca. Cine sunt ele? Sa vedem biblic: Sunt reprezentari reprezentate de 3 grupuri anti-semite actuale.(46)

 1. Politicienii marilor puteri: America, Europa de Vest, Rusia, China si ONU (United Nations). Deci cam toata lumea. Si uitati ce au facut. Anul trecut, in 2012, politicienii acestia (America nu a votat) au aprobat temporar un stat palestinian. Au pus albinile in trupul leului. De aici incolo, miscarea terorista Hamas, care este in Gaza, are argumente in plus sa impinga pe Israel in mare.
 2. Liderii New Age – socialistii si umanistii timpului, care predica uitarea lui Israel si crearea unei lumi utopice, condusa de  liderii religiosi, intoleranti si de bancheri si manipulatori nescrupulosi. Pentru acestia din urma, mari promotori ai socialismului mondial, bancherii mondiali sunt mari promotori ai socialismului. Anti-semitismul este metoda de lucru. Pe vremea nationalului socialism al lui Hitler, vinovati de tot raul din lume erau evreii. De aceea, omoram leul lui Dumnezeu si creiem o lume utopica fara evrei si omenirea va avea dulceata propriei creatie. Nu se va intampla niciodata. Si ca sa se poata creea aceasta lume utopica, omorand leul, impingand pe Israel,  aruncandu-l in mare, emitem legi care sa stranga bisericile evanghelice tot mai mult pentru ca in mijlocul bisericilor evanghelice  leul lui Iuda inca este viu. Si-i deranjeaza pe politicieni. Dar nu numai pe politicieni, ii deranjeaza si pe Arabi musulmani. (50)
 3. Cresterea vertiginoasa in influenta economica si religioase a lumii arabe. Lumea islamica, araba e reprezentata in biblie prin albine. Albinele din trupul mort ale leului lui Samson sunt simbolice pentru islamismul arab. Iata ce spune scriptura: Atunci Amoritii care locuiesc pe muntele acesta, v0au iesit inainte si v-au impresurat. Ca albinele v-au batut in Seir pana la Horma. Deuteronom 2:44. “V-au impresurat, v-au urmarit ca albinele”. Cine au fost acestia? Amoritii. Psalmul 118:8-12 Mai bine este sa cauti un adapost in Domnul, decat sa te increzi in om (adica in ONU) Mai bine este sa cauti un adapost in Domnul, decat sa te increzi in cei mari (adica in America, Europa, Rusia si China). Toate neamurile ma inconjurau: in numele Domnului, le tai in bucati. Ma inconjurau, ma impresurau, dar in numele Domnului le tai in bucati. M-au inconjurat ca niste albine, se sting ca un foc de spini, in numele Domnului le tai in bucati. Scrie- “Se sting ca un foc de spini” pentru ca v-am spus, la vremea potrivita ca doctrina militara israeleana la ora actuala este numita ‘Optiunea Samson’. Asta spune urmatorul lucru: Daca statele islamice arabe vor veni deasupra noastra din nou, de data asta vom folosi operatiunea Samson. Dam pe ei cu o bomba neutrona, atomica si de va fi sa pierim, pierim impreuna, dar nu pierim numai noi si sa ramana ei. Asta e doctrina militara israeleana. Vers. 13 Tu ma impingeai ca sa ma faci sa cad, (astia-s americanii cu Roadmap to Peace) dar Domnul m-a ajutat. vers 14 Domnul este taria mea si pricina laudelor mele; El m-a mantuit. vers. 15 Strigate de biruinta si de mantuire se inalta in corturile celor neprihaniti; dreapta Domnului castiga biruinta. vers. 16 Dreapta Domnului se inalta, dreapta Domnului castiga biruinta! vers. 17 Nu voi muri, ci voi trai, si voi povesti lucrarile Domnului. Israel ramane in picioare. Leul lui Dumnezeu, Ariel, va trai. vers. 18 – Domnul m-a pedepsit, da, dar nu m-a dat prada mortii. (Chiar daca m-ati impins voi Americanii, cu toate politicile nastrusnice de la Washington, Dumnezeu este cel ce ma apara). In textul din Deuteronom 1:44- Atunci Amoritii, care locuiesc pe muntele acesta, v-au iesit inainte, si v-au urmarit ca albinele; v-au batut din Seir, pana la Horma. este prima mentionare biblica de acest fel in biblie (ca i-a urmarit ca albinele). Amoritii erau locuitorii dealurilor si a muntilor din Canaan. A fost o populatie care a acceptat in idolatria lor sa se amestece cu demonii, devenind o rasa de Nephilim, inspaimantatori pentru omul obisnuit si pentru cei 10 spioni evrei. Numeri 13:33,  Deuteronom 1:28. Dumnezeu intervine la un moment dat si vorbeste  prin profetul Amos, in Amos 2:9 spune: Eu am nimicit din calea lor pe Amoriti, care erau cat cedrii de inalti, si tari ca stejarii; le-am nimicit roadele din varf pana in radacini. Aici nu era vorbire poetica, erau uriasi, s-au speriat de ei. Aici vorbeste Dumnezeu, El evaluaza. Uriasii acesti, ca niste albine, au venit sa  il omoare pe Israel. Amestecul cu duhurile rele, Geneza 6:1-4 a fost o realitate in lumea antica. Insa aceasta amestecare se va repeta la scara mondiala in generatia aceasta. Asa spune Matei 24:37-39. Pentru ca uriasii au fost o rasa de oameni pervertita, Geneza spune ca toate fapturile si-au stricat calea ( o expresie iudaica care se refera la pierderea genetica ADN- ului (DNA)) si Isus Hristos spune ca in vremurile din urma va fi  ca in timpul lui Noe. In timpul lui Noe au fost stricati de au trebuit sa fie innecati. Istoria o sa se repete. Pervertirea rasei umane demonic, ADN-ului uman, a spus-o Isus Hristos- se intampla in vremea sfarsitului, ca in vremea lui Noe. Ca urator de Dumnezeu, diavolul cauta mereu sa nimiceasca pe leul lui Dumnezeu- Ariel, adica Israel (Isaia 29:1-2) De aceea, si in anul acesta, diavolul starneste roiul de albine in jurul lui Israel- lumea isamica araba si il impresoara din toate partile Psalm 118:12. Pentru lumea islamica araba, Israel este un leu mort. Ea vrea sa creieze o lume fara sionsim (Psalm 83:4,12) De aceea se agita si se incurajeaza sa impinga pe Israel  in mare, sa nu i se mai pomeneasca de nume.  Lumea araba este incurajata de puterea energetica de care dispune si prin care manipuleaza vestul, si de ura demonica cultivata si indusa in cultura islamica prin koran. Lumea araba este incurajata prin inabilitatea politica actualilor lideri mondiali. Si de aemenea de socialismul crescand in lume  si acum mai mult in Europa si in America. Arabii islamici se bucura sa vada vestul ruinandu-se prin democratie. Democratie, in care dreptul individului este deasupra dreptului colectivitatii, a natiunii.  De exemplu: In actuala politica spre socialism a Statelor Unite, predicata de actualul presedinte Obama, oameni fara numar s-au adunat in fata  bursei americane, in fata centrelor bancare si financiare, demonstrand sa puna capat capitalismului. (1:02:27)

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...USI DE INTERIOR IMPORT GERMANIA, PANOURI SANDWICH...Vezi aici!