Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Nasterea lui Isus din samanta femeii

Publicat la 2012-12-23 de Traian

Nasterea lui Isus este centru fagaduintelor lui Dumnezeu. Nasterea lui Isus este ca o mare a vechiului Testament unde toate raurile fagaduintelor lui Dumnezeu se intalnesc. Nasterea lui Isus a fost misterios desenata si asezata in Planul Veacurilor. Nasterea lui Isus a fost si inca este vestea buna a lui Dumnezeu vestita omenirii. Nasterea lui Isus este dorinta si focul dragostei lui Dumnezeu care cuprinde toata creatiunea, ea este taina voii lui Dumnezeu. Nasterea lui Isus este venirea Imparatiei lui Dumnezeu pe pamant si in sufletele oamenilor. Nasterea lui Isus marcheaza si aduce sfarsitul randuieli lui Adam si inceputul randuieli lui Hristos. Nasterea lui Isus este si inseamna sfarsitul domniei pacatului si a morti si este si inseamna inceputul domniei harului si a vieti neperitoare. Nasterea lui Isus este peceta garantiei lui Dumnezeu de schimbare radicala nu numai in randul omenirii dar chiar in intreg universul, ea trece mult mai departe de universul fizic si cuprinde intreaga sfera a spiritului, cele vazute si cele nevazute, cele pamantesti si cele ceresti, orice domnie, orice stapanire si orice putere. Nasterea lui Isus este deplina dragoste Dumnezeiasca trimisa si descoperita omenirii. Nasterea lui Isus este sfarsitul rasei de oameni pamantesti, si inceputul rasei de oameni ceresti. Nasterea lui Isus mai este formarea glorioasa a unor ceruri noi, si a unui pamant nou, unde va domni si va locuii neprihanirea. Nasterea lui Isus este si inseamna mult mai mult decat cele amintite mai sus.

Dumnezeu in planul voii Sale a randuit inca inainte de orice inceput doi oameni, doi fii, unul si primul rod al naturi pamantesti care a fost fiul neascultarii. Prin neascultarea acestui fiu a venit moartea care a cuprins toata omenirea adica toata samanta lui. Apoi al doilea si ultimul Fiu, care a fost primul rod al naturi ceresti, si care Fiu a umblat in ascultare inaintea lui Dumnezeu. Prin ascultarea Lui a venit viata, care deasemenea a cuprins toata omenirea adica toata samanta Lui. De aceea este scris: Omul dintai Adam, a fost facut un suflet viu. Al doilea (ultimul) Adam a fost facut un duh dadator de viata. Dar intai vine nu ce este duhovnicesc, ci ce este firesc, ce este duhovnicesc vine pe urma. Omul dintai este din pamant, pamantesc, Omul al doilea este din cer. Cum este cel pamantesc, asa sunt si cei pamantesti, (adica samanta lui) cum este Cel ceresc, asa sunt si cei ceresti (adica samanta Lui). Si dupa cum am purtat chipul celui pamantesc, tot asa vom purta si chipul Celui ceresc….CACI TREBUIE ca trupul acesta, supus putrezirii, sa se imbrace in neputrezire, si trupul acesta muritor sa se imbrace in nemurire. Caci daca moartea a venit prin om, tot prin Om a venit si invierea mortilor. Si dupa cum toti mor in Adam, tot asa, toti vor invia in Hristos 1Corinteni 15: 45-53,21,22.

Trebuie mentionat faptul ca omul este lucrarea lui Dumnezeu (Efeseni 2:10). Omul este rezultatul gandului si al dorintei lui Dumnezeu. Cand lucrarea lui Dumnezeu cu privire la om si in om va fi complect descoperita, atunci si numai atunci intreg universul fizic si intreaga sfera spirituala vor privi cu uimire si vor exploda in strigate de bucurie atunci cand Taina voii si a dorintei lui Dumnezeu va fi prezentata intocmai asa cum a fost ea intocmita in mintea inteleapta si nepatrunsa a maretului Creator. Nu intamplator, nu datorita unui accident, nu datorita unui eveniment neprevazut, Dumnezeu a hotarat ca mai intaii sa vina ceia ce este firesc adica pamantesc. Dumnezeu a planuit acest lucru si El a avut un motiv bine gandit cand a hotarat aparitia, venirea, creierea primului om, adica a omului firesc, a omului pamantesc. De ce oare mai intai omenirea trebuia sa poarte chipul celui pamantesc? De ce oare mai intai omenirea a trebuit sa umble in neascultare si sa guste moartea? Raspunsul potrivit este aratat in Scripturi in multe locuri si potriveste cu ceia ce scrie apostolul Pavel in Romani11: 32,33 Fiindca Dumnezeu a inchis pe toti oamenii in neascultare, ca sa aiba INDURARE de toti. O, adancul bogatiei, intelepciunii si stiintei lui Dumnezeu! Cat de nepatrunse sunt judecatile Lui si cat de neantelese sunt caile Lui!

 Motivul principal pentru inchiderea tuturor oamenilor in neascultarea lui Adam, a fost pentru a creea un loc, pentru a pregati o necessitate, o nevoie mare de indurare. Inchiderea omului in neascultare era o usa deschisa spre indurare, era metoda prin care Dumnezeu va descoperi indurarea Sa. Inchiderea in neascultare mai inseamna separarea, indepartarea de efectul puternic al indurarii. Dupa cum un trup intreg si sanatos se naste cu toate madularele necesare pentru o deplina pace si armonie in trup, si timpul cat toate madularele functioneaza fiecare in locul lor nu se cunoaste, poate nu se apreciaza indeajuns valoarea si puterea de functionare a fiecarui madular. Dar daca se intimpla ca unul din madulare sa fie separat de trup pentru o vreme, tot trupul simte nevoia acelui madular, tot trupul cunoaste si experimenteaza realitatea si valoarea mare a madularului care lipseste din trup. Tot la fel Dumnezeu hotarase in planul voii Sale ca omul sa moara prin neascultare fata de aceasta indurare. Omul simtea lipsa indurarii, omul simtea un gol, un loc care nu putea fi complectat cu nimic altceva numai cu indurarea lui Dumnezeu. Daca dupa o perioada destul de lunga, se intampla ca printr-o minune mare, omul sa reprimeasca din nou madularul care a lipsit din trup, bucuria, veselia trupului este cu mult mai mare acum decat atunci la inceput cand madularul acesta era parte din trup.

Cand Dumnezeu in planul Lui a ingaduit caderea omului Adam in neascultare, a avut in vedere descoperirea indurari Sale la o vreme stabilita, dupa o vreme limitata de umblare in neascultare. Despre venirea acestei indurari Dumnezeu inca de la inceput a facut mai multe promisiuni. Dupa ce femeia a vazut ca pomul era bun de mancat si placut de privit si ca pomul era de dorit ca sa deschida cuiva mintea. A luat deci din rodul lui, si a mancat, a dat si barbatului ei, care era langa ea, si barbatul a mancat si el. Atunci li s-au deschis ochii la amandoi, au cunoscut ca erau goi, au cusut laolalta frunze de smochin si si-au facut sorturi din ele Geneza 3; 6,7. Neascultarea femei a provocat si a adus moartea, iar moartea odata venita ia lasat goi. Ei au cautat sa acopere aceasta goliciune prin eforturi personale, prin lucruri foarte trecatoare, prin sorturi facute din frunze de smochin. Dumnezeu insa dovedeste ca goliciunea aceasta a lor nu va fi VESNICA, deaceea El le-a facut lui Adam si nevestei lui haine de piele, si I-a imbracat cu ele. Hainele de piele ne vorbesc despre sacrificarea unui animal, poate chiar a unui MIEL din a carui piele El le-a facut acelea haine. Scriptura ne spune ca Dumnezeu si-a aratat indurarea Lui fata de Adam si nevasta lui nu numai prin faptul ca le-a facut acelea haine de piele, dar I-a si imbracat cu ele, aratand prin aceasta ca omul cazut in neascultare nu va ramane vesnic in starea sa de goliciune. Aratand si dovedind cu putere ca moartea omului nu va fi ETERNA, moartea, adica goliciunea omului va tine numai pana unde Dumnezeu prin indurarea Sa va aduce poate chiar un miel, si din pielea lui, adica din partea din afara a mielului va face haine cu care apoi sa acopere goliciunea de afara a omului. Despre venirea indurari lui Dumnezeu, adica despre nasterea lui Isus, gasim trei fagaduinte majore, care au fost facute de Dumnezeu. Nasterea lui Isus venind din samanta femeii,nasterea lui Isus venind din samanta lui Avraam si nasterea lui Isus venind din samanta lui David.

In toate trei fagaduinte Dumnezeu declara vremelnicia, declara vremea scurta, vremea limitata de umblare a omului in golicinea neascultari lui. Dumnezeu declara ca omenirea va purta jugul greu al morti, ca omenirea va purta chipul celui pamantesc numai pana la venirea indurari, numai pana la nasterea lui Isus, numai pana la venirea chipului ceresc, caci TREBUIE zice apostolul in scrierea sa, este planificat deja, este decretat deja ca trupul acesta, supus putrezirii sa se imbrace in neputrezire, si trupul acesta muritor sa se imbrace in nemurire. Deci era decretat de Dumnezeu inca inainte de orice inceput caci trupul lui Adam va fi supus putrezirii numai pana la venirea Neputrezirii, si ca trupul lui Adam va fi supus mortii numai pana la venirea Nemuririi. Venirea Indurarii, adica nasterea lui Isus este subiectul principal pe paginile Vechiului Testament. Despre venirea lui Isus, despre nasterea Lui, Dumnezeu a marturisit personal in cele trei marturisiri sau fagaduinte, la care s-au adaugat dea lungul veacurilor sute si mii de marturisiri prin Duhul patriarhilor a tuturor prorocilor si chiar Legea venita prin Moise marturisea si ea cu tarie descoperirea lui Dumnezeu in Indurarea Sa care este de fapt Isus Hristos Domnul Vietii.

 Domnul Dumnezeu a zis sarpelui: Fiindca ai facut lucrul acesta, blestemat esti intre toate vitele si intre toate fiarele de pe camp, in toate zilele vietii tale sa te tarasti pe pantece si sa mananci tarana. Vrasmasie voi pune intre tine si femeie, intre samanta ta si samanta ei. ACEASTA ITI VA ZDROBI CAPUL, si tu ii vei zdrobi calcaiul Geneza3: 14,15.

Iata hotararea suveranului Creator, chiar si aici unde ne este prezentat un tablou al inceputului, inca de aici Dumnezeu a decretat, a pus in actiune hotararea voii Sale. Dumnezeu a pus vrajmasie intre sarpe si femeie. Vrajmasia aceasta nu a fost libera alegere a femeii sau a sarpelui, vrajmasia aceasta a fost pusa intre sarpe si femeie prin porunca Celui ce porunceste si nimic nu se poate impotrivi puterii Cuvantului Sau.Vrajmasia aceasta trebuia sa se raspandeasca mult mai departe de persoana femeii, ea trebuia sa se extinda si sa cuprinda SAMANTA FEMEII.

Este important sa mentionez aici ceia ce gasim scris in versetul 1 din capitolul 3: Sarpele era mai siret decat toate fiarele campului pe care LE FACUSE Domnul Dumnezeu. Sarpele acesta siret devine dealungul vremilor un balaur foarte mare, devine un sarpe vechi, numit Diavolul si Satana, acela care a inselat intreaga lume. Vedem dar ca sarpele acesta siret predomina peste samanta femeii, adica peste toti oameni nascuti din femeie, el devine un sarpe invechit. Siretenia acestui sarpe se developeaza, ea creste mereu dealungul vremilor, el devine un mare balaur din cauza ca lui IA FOST DATA o putere mare, un scaun de domnie si o stapanire mare. Porunca lui Dumnezeu era implinita in privinta vrajmasiei pe care Dumnezeu o randuise intre sarpe si femeie, intre sarpe si samanta femeii. Aceasta vrajmasie era mereu in crestere, mereu activa NUMAI PANA CAND SAMANTA FEMEII VA ZDROBI CAPUL SARPELUI Aleluia!

Vrajmasia pusa de Dumnezeu intre sarpe si femeie, samanta ei, se desfasura prin producerea unei ispite din partea sarpelui asupra femeii si semintiei ei, odata aceasta ispita fiind implinita devenea pacat, odata pacatul fiind infaptuit aducea moartea. Moartea nu putrea fi oprita atata timp cat in viata femeii era pacatul infaptuit, pacatul infaptuit nu putea fi oprit atata timp cat in viata femeii era o necurmata sursa de ispite, ispita nu putea fi oprita cat timp in viata femeii era un vrajmas, un sarpe siret producator de ispite. NUMAI PRIN ZDROBIREA SARPELUI se putea opri si indeparta toata aceasta randuiala a vrasmasiei pusa de Dumnezeu intre sarpe si femeie.

Asa dar Dumnezeu a declarat inca de la inceput aceasta VESTE BUNA unde SAMANTA FEMEII va zdrobi capul sarpelui. Cand Dumnezeu a declarat hotararea voii Sale referitoare la vrajmasia pusa intre ei, El a declarat fara vreo umbra de indoiala ca SAMANTA FEMEII va fi biruitoare, ca sarpele va zdrobi mereu calcaiul femeii dar in cele din urma, adica la vremea hotarata, Samanta Femeii va zdrobi capul sarpelui. Odata ce capul sarpelui va fi zdrobit randuiala vrajmasiei va lua SFARSIT. Odata ce ispititorul a fost zdrobit, omorat nu mai este nici macar una singura ispita, odata ce nu mai este o ispita nu mai este nici pacat, odata ce pacatul a fost oprit si indepartat NU MAI ESTE MOARTE Aleluia! Potrivit cu declaratiile multor teologi mincinosi, unde ei inverseaza porunca lui Dumnezeu. Ei declara o moarte eterna, ei declara un pacat etern, ei declara un ispititor etern, asa dar potrivit declaratiilor lor porunca lui Dumnezeu ar fi fost cam asa: Vrajmasie voi pune intre tine si femeie, intre samanta ta si samanta ei. Aceasta iti va zdrobi CALCAIUL, si tu ii vei zdrobi CAPUL. Adevarul straluceste puternic prin porunca Creatorului unde declara ca Vrajmasia va fi activa pana la venirea, pana la nasterea aceluia care este SAMANTA FEMEII, iar cand Samanta Femeii va fi zdrobit capul sarpelui, da atunci chiar atunci intreaga omenirea, toti cei nascuti din femeie vor trece granitele vrajmasiei impreuna cu Samanta Femeii dincolo in noua randuiala a libertati copiilor lui Dumnezeu. Iar moartea, pacatul, ispititorul si toata randuiala vrajmasiei nu se va mai gasi nici unde in tot universul dragostei lui Dumnezeu Aleluia! Nasterea lui Isus din samanta femeii este si un semn al implinirii fagaduintei si porunci lui Dumnezeu. Este un semn din partea lui Dumnezeu dovedind credinciosia fagaduintei Sale. Nasterea lui Isus este semnul de netagaduit unde femeia si samanta ei nu va fi zdrobita de tot si pentru totdeauna.

Nasterea lui Isus din samanta femeii este SEMNUL GARANTIEI lui Dumnezeu ca femeia si toti cei nascuti din femeie, toata omenirea nu va va fi pentru vesnicie victima vechiului sarpe. Calcaiul femeii nu va fi zdrobit de veninul sarpelui si a mortii pentru totdeauna. Semnul ca vrajmasia pusa de Dumnezeu intre femeie si sarpe, intre samanta femeii si samanta sarpelui se va SFARSI, semnul ca ISPITITORUL, PACATUL SI MOARTEA VOR AVEA SFARSIT este unde fecioara (virgina) va ramane insarcinata, va naste UN FIU, si-I va pune numele EMANUEL (Dumnezeu este cu noi)Isaia 7:14 Aleluia! Ah! Dragi mei, nasterea lui Isus este mult mai importanta decat nasterea intregului univers, nasterea lui Isus este EMANUEL, este unde Dumnezeu este cu noi si nu impotriva noastra. Dumnezeu vine la noi si nu mai pleaca Aleluia! Dumnezeu vine la noi sa opreasca, sa ridice, sa inlature pentru totdeauna veninul vechiului sarpe. Dumnezeu vine la noi sa ne transfere din vrajmasia si robia lui Satan in IMPARATIA FIULUI DRAGOSTEI SALE. Iata semnul dupa care-L veti cunoaste: veti gasi un prunc infasat in scutece, si culcat intr-o iesle.

Semnul dupa care trebuia sa-L cunoasca pastorii era implinirea porunci lui Dumnezeu Samanta Femeii va zdrobi capul sarpelui, asa dar veti gasi Samanta femeii, adica un PRUNC infasat in scutece. Semnul era deci PRUNCUL infasat in scutece, in alte cuvinte semnul important era acolo unde Cuvantul venit de la Dumnezeu S-a desbracat de slava Sa si a luat chip de rob, facandu-Se asemenea oamenilor, la infatisare a fost gasit ca om. Semnul era acolo unde Cuvantul S-a desbracat de sine insusi si sa imbracat cu chipul omului muritor, da El s-a imbracat cu chipul FEMEII cazuta in neascultare Aleluia!

Dragi mei cititori semnul lui Dumnezeu trimis mult timp in urma casei lui Iuda, cat si semnul trimis pastorilor a fost si este acela unde Cuvantul lui Dumnezeu devine Samanta Femeii prin faptul ca S-a desbracat de puterea vietii si sa imbracat cu robia morti, S-a desbracat de chipul cel ceresc si S-a imbracat cu chipul cel pamantesc, adica chipul femeii cazuta in neascultare. Iar cand sa imbracat cu chipul omului muritor, omenirea muritoare nu a ramas undeva lasata la o parte, nu a ramas mai departe separata si indepartata de Cuvantul Vietii. Odata ce Cuvantul desbracat de slava, sa imbracat cu trupul pregatit de Dumnezeu intreaga rasa umana a fost asezata in acest trup, rasa umana a fost de fapt chipul acela cu care sa imbracat Cuvantul lui Dumnezeu. Da nasterea lui Isus este desbracarea Cuvantului lui Dumnezeu de puterea si slava vietii si imbracarea Lui cu chipul omului pamantesc, pentru ca sa se implineasca porunca si hotararea lui Dumnezeu amintita si de apostolul Pavel unde scrie el: Caci trebuie ca trupul acesta supus putrezirii sa se imbrace in neputrezire si trupul acesta muritor sa se imbrace in nemurire Aleluia! Aceasta este aratata in putine cuvinte una din fagaduintele lui Dumnezeu despre nasterea lui Isus din SAMANTA FEMEII. Doresc mult si rugaciunea mea in prezenta lui Dumnezeu Tatal nostru este ca toata natiunea Romana sa cunoasca, sa aprecieze la adevarata valoare, si sa multumeasca lui Dumnezeu prin cantari de bucurie pentru marea indurare a Dumnezeului nostru, in urma careia ne-a cercetat Soarele care rasare din inaltime. Ca sa lumineze pe cei ce zac in intuneric si in umbra mortii, si sa ne indrepte picioarele pe calea pacii. Stimate cititor daca pana acuma ai inteles nasterea lui Isus sub forme de traditii, sub forme moarte ale diferitelor natiuni si popoare, poate ca nu ai avut cunostinta de nasterea lui Isus, sau poate ca tu nu ai inteles pana acum misterul nasterii lui Isus. Chiar prin simplu fapt ca citesti acestea foarte marginite cuvinte, este o dovada netagaduita a dragostei lui Dumnezeu Tatal nostru pentru tine in ceasul acesta tarziu. Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu a fost trimis de Tatal sa se nasca in lumea noastra si pentru tine, pentru TOATA SAMANTA FEMEII. Era decretat de Dumnezeu inca de atunci, in gradina Edenului, ca El Samanta Femeii v-a zdrobi capul sarpelui. Era decretat de Dumnezeu ca El Samanta va zdrobi capul sarpelui nu numai pentru cativa numiti PREDESTINATI, nu numai pentru CEI ALESI, nu numai pentru Biserica. El v-a zdrobi capul sarpelui pentru TOATA SAMANTA FEMEII. Stimate cititor pentru ca si tu faci parte din samanta femeii, adica din rasa umana, adica din lumea de oameni iubiti de Dumnezeu, fii foarte sigur, special pentru tine s-a nascut Isus Hristos Mantuitorul Lumii. Daca nu sunt prea mult pentru tine, te rog mult, foarte mult ingenunchiaza in duhul tau, in inima ta inaintea lui Isus si in umilinta roagal sa-ti dea El acel raspuns. Isus venind din fagaduinta lui Dumnezeu referitoare la samanta femeii s-a nascut ca sa zdrobeasca capul sarpelui izbavind toata rasa umana adica toata samanta femeii Aleluia!     Pentru mai multe scrieri despre Planul Veacurilor va rog vizitati

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...PRODUCATOR DE POMI FRUCTIFERI...Vezi aici!