Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Apreciaza-ti partenerul de viata

Publicat la 2012-12-07 de Traian

Dumnezeu i-a creat pe bărbați și femei diferiți. Asta Ăźnseamnă că cei doi pot lucra Ăźmpreună ca o echipă. Punctele tari ale unuia se adaugă punctelor tari ale celuilalt.

În același timp Ăźnsă, acele diferențe pot Ăźnsemna că există o anumită frustrare inerentă relațiilor dintre bărbați și femei. Acest lucru e adevărat indiferent dacă ești căsătorit(ă) sau singur(ă).

Desigur, pentru cei singuri, acele frustrări pot crește pe măsură ce te ĂźntĂąlnești cu situații variate alături de cei de sex opus, și poate Ăźți este teamă să te porți Ăźn anumite feluri interpretabile de către celălalt. Prieteniile necomplicate pot fi dificile. Pot exista momente Ăźn care acele complicații Ăźmpiedică ceea ce ar putea deveni o relație mai profundă și o căsnicie fericită!

Dumnezeu Ăźnsă ne-a dat cĂąteva reguli pentru Ăźmbunătățirea relațiilor noastre cu celălalt sex. El știe ce anume Ăźi mișcă pe bărbați și femei. În SfĂąnta Scriptură, El ne arată cum să evităm capcanele care pot nărui o prietenie sau o căsnicie și, de asemenea, cum să răspundem nevoilor sexului opus.

O problemă care ne afectează pe toți

Toți suntem, Ăźn mod natural, egoiști. Iar egoismul este prima piedică Ăźn calea unor relații bune, Ăźn special cu celălalt sex. Este o cursă frecventă să ne uităm la aceste relații, cu un prieten sau soț – Ăźn special Ăźn funcție de ce obținem noi prin ele, iar cĂąnd celălalt nu răspunde nevoilor și așteptărilor noastre, putem deveni foarte agitați. Toate acele diferențe frumoase, concepute de Dumnezeu, devin sursă de iritare și frustrare.

Iată cĂąteva sfaturi despre cum se corectează această problemă: „Nu faceți nimic din duh de ceartă, nici din slavă deșartă, ci cu smerenie unul pe altul socotească-l mai de cinste decĂąt el Ăźnsuși. Să nu caute nimeni numai ale sale, ci fiecare și ale altuia.” (Filipeni 2:3-4).

De ce o fi scris Sf. Pavel aceste cuvinte bisericii din Filipi? Pentru că acolo era mult egoism și răutate – mulți se uitau numai interesul propriu și se puneau pe sine pe primul lor! Toți avem tendința să facem asta. În versetele 19-21, Sf. Pavel spune că ucenicul său Timotei era singurul care Ăźi slujea și se Ăźngrijea de ceilalți!

CĂąt de ușor este să ai o viziune fundamental egoistă față de celălalt sex? În căsnicie, să te gĂąndești cel mai mult la cum te-ar putea mulțumi celălalt? Dacă ești singur, Ăźi apreciezi pe cei din jur după măsura Ăźn care ți-ar putea Ăźmplini nevoile?

Cum să omori o prietenie

Iată cĂąteva feluri Ăźn care se poate manifesta egoismul nostru. Să vedem fiecare cĂąt de bine ne potrivim cu aceste descrieri.

Poți atĂąt de preocupat cu interesele tale, cu probleme tale, ĂźncĂąt ignori nevoile, dorințele și sentimentele celorlalți. Sau ești atĂąt de absorbit de grijile și temerile tale, atĂąt de conștient de propriile imperfecțiuni și lipsuri, ĂźncĂąt te Ăźnchizi Ăźn tine și nu le oferi nimic celorlalți.

Te străduiești din greu să proiectezi o anumită imagine pentru a-i impresiona pe ceilalți, dar nu ești sincer și autentic. Sau nu reușești să te deschizi către ceilalți pentru că nu vrei să fi vulnerabil și să fi rănit, așa că nu te apropii de nimeni.

Dacă ești singur, Ăźi ții la distanță pe cei de sex opus pentru că iei orice gest de prietenie ca dovadă că au anumite gĂąnduri cu tine. Sau, Ăźi Ăźncurajezi numai pe aceia a căror atenție o dorești, chiar dacă tu nu ai nici o intenție să dezvolți o relație apropiată cu acea persoană.

Poți fi foarte sensibil și să te retragi și să te Ăźnchizi Ăźn tine atunci cĂąnd sentimentele nu-ți sunt satisfăcute. Ești Ăźncă agățat de eșecuri din trecute, de acum cĂąțiva ani, și ai tendința să le-o plătești celor de acum pentru ce ți s-a ĂźntĂąmplat ție atunci.

Poți fi foarte aspru și negativ Ăźn aprecierea greșelilor celuilalt. Poți avea așteptări nerealiste despre cum să te trateze celălalt și de aceea ești mereu dezamăgit.

Poți avea o idee foarte fermă despre cum ar trebui să se poarte cineva de sex opus, și ești foarte radical atunci cĂąnd cineva nu se ridică la acel standard al tău. Poți fi foarte atașat de o idee despre cum ar trebui să fie cineva pentru tine – probabil un ideal fizic sau o anumită trăsătură de personalitate – așa că Ăźl judeci prematur și Ăźl respingi, limitĂąnd astfel prietenia.

Aceste manifestări de egoism omoară prieteniile și scufundă căsniciile. Problema e că, Ăźn majoritatea cazurilor, ne considerăm Ăźndreptățiți pe poziția noastră.

Iată adevărul: Dacă vrei să-ți Ăźnvingi egoismul, a construi prietenii de calitate cu sexul opus este un mod ideal de a realiza asta. Egoismul care afectează aceste relații poate fi controlat dacă faci un pas Ăźnainte și pui accent pe a construi prietenii bune, apropiate – dacă te dedici depășirii acelor bariere create de egoism.

Bărbații au nevoie să iubească, femeile au nevoie să fie iubite

Recomandările biblice cu privire la căsnicie nu sunt doar profunde, ci și practice cu privire la cum trebuie să ne relaționăm cu celălalt sex, chiar și pentru cei singuri.

„Bărbaților, iubiți pe femeile voastre, după cum și Hristos a iubit Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea” (Efeseni 5:25). Uitați-vă la aceasta din perspectiva unei femei. Dumnezeu le-a Ăźnzestrat pe femei mintal, fizic, emoțional și temperamental pentru a avea nevoie, a tĂąnji după un bărbat care să arate un interes ultim pentru ea. Ea vrea un bărbat care să se gĂąndească la ea și să aibă grijă de ea Ăźn fiecare clipă. Cineva care să pună preț pe ea.

Bărbați: Unei femei Ăźi place cĂąnd o faci să se simtă specială și cĂąnd o tratezi cu respect. Căutați modalități prin care să vă exprimați respectul față de ea. Arătați-i că o remarcați și că pasă de sentimentele ei. Afirmați-i demnitatea. Chiar și pentru un bărbat singur, trebuie să te Ăźnveți să le tratezi pe femei cu respect – să le acorzi atenție și respectul de care au nevoie.

De asemenea, Dumnezeu i-a creat pe bărbați mintal, fizic, emoțional și temperamental pentru a se simți Ăźmpliniți atunci cĂąnd oferă această dragoste unei femei. El ne-a făcut să ne dorim să o protejăm, să o susținem și să avem grijă de ea. Un bărbat resimte o adĂąncă mulțumire atunci cĂąnd vede Ăźn ochii femeii aprecierea pentru bunătatea pe care o manifestă față de ea.

Femei: Înțelegeți că bărbații sunt flatați atunci cĂąnd le solicitați ajutorul. Ne place să fim eroi. Chemați-l deci! Nu abuzați de el – să nu aveți pretenția să lase totul baltă atunci cĂąnd voi aveți nevoie de ajutor. Dar nu fiți prea reținute atunci cĂąnd vreți să vă Ăźnsoțească undeva, să repare ceva, să mute ceva greu sau atunci cĂąnd aveți nevoie de un umăr tare. Nu renunțați la „indicii”, fiind reținută și avĂąnd pretenția că „dacă e un bărbat adevărat, ar trebui să Ăźnțeleagă”.

Femeile au nevoie de această dragoste, iar bărbații au nevoie s-o ofere. Așa ne-a conceput Dumnezeu să funcționăm. Dacă trăim potrivit cu această ordine divină, relațiile noastre vor funcționa.

Bărbații au nevoie să conducă, femeile au nevoie să ajute

„Femeile să se supună bărbaților lor ca Domnului” (Efeseni 5:22). Dumnezeu i-a creat pe bărbați să fie conducătorii Ăźn relație. I-a Ăźnzestrat mintal, fizic, emoțional și temperamental pentru acest rol. Un bărbat se simte Ăźmplinit atunci cĂąnd este conducătorul, atunci cĂąnd Ăźși asumă răspunderea și face ca lucrurile să meargă.

În același timp, Dumnezeu le-a creat pe femei mintal, fizic, emoțional și temperamental pentru a colabora cu acea conducere și a fi un ajutor. El a conceput-o pe femei să vrea ca bărbatul să-și asume responsabilitatea, să fie hotărĂąt și puternic, iar ea să dorească să urmeze acele decizii.

Femei: Ați găsit drumul către inima unui bărbat atunci cĂąnd Ăźnțelegeți supunerea adevărată. Asta nu Ăźnseamnă să fiți sclave. Înseamnă a dori, a avea nevoie să-l ajutați și să-l vedeți reușind. Dați atenție țelurilor și ambițiilor sale. Arătați-i că vă apreciați rolul și că vă place atunci cĂąnd el și-l asumă pe al lui.

Problema este că societatea de astăzi este foarte ostilă față de această ordine lăsată de Dumnezeu, iar noi, ca bărbați și femei, deseori ne Ăźmpotrivim ei. Unii bărbați gĂąndesc: Nu prea vreau să fiu conducătorul. De ce trebuie să fiu mereu eu? Iar unele femei gĂąndesc: Am avut unele experiențe proaste și nu mă mai las pe mĂąna nimănui. Acești „bărbați” oricum nu au habar cum să conducă, și trebuie s-o facă cineva.

Adevărul e Ăźnsă altul: Așa ne-a conceput Dumnezeu, bărbați și femei, și de fiecare dată cĂąnd ne Ăźndepărtăm de modelul Lui, vom avea probleme. Relațiile noastre nu vor fi satisfăcătoare. Vor fi fricțiuni. Vor fi sentimente rănite, frustrări, anxietate și nemulțumire. Dacă Ăźncălcăm această lege spirituală, apar consecințe.

Femei: Realizați cĂąt este de frumos și feminin atunci cĂąnd vă manifestați șarmul interior, rafinamentul și cultura. Societatea noastră promovează femeile zgomotoase și cu tupeu. Bărbații adevărați iubesc Ăźnsă feminitatea, șarmul și grația. Vorba plăcută. O femeie cu vorba dreasă, civilizată, atentă cu ceilalți. Aceasta reprezintă o reflecție exterioară a rolului lăsat de Dumnezeu și pe care voi vi-l asumați.

Exersați aceste principii chiar și Ăźn conversațiile simple. Bărbați: Femeile vă admiră cĂąnd Ăźncercați să conduceți conversația. Este dificil, dar este important să Ăźnvățați cum s-o faceți natural. Încercați să aveți cĂąteva subiecte la ĂźndemĂąnă Ăźn caz că se lasă o liniște stingheră. Puneți Ăźntrebări deschise pentru a o invita să facă un pas Ăźnainte, dar nu deveniți prea personali. Asigurați-vă că există acolo un schimb și că nici unul nu dominați conversația. Femei: Ajutați-l pe bărbat să comunice arătĂąnd interes și răspunzĂąnd. Înțelegeți și că bărbaților le place de fapt o altă opinie uneori. Oricum, dacă nu sunteți de acord, nu vă certați – fiți feminine Ăźn modul de prezentare a opiniei.

Bărbații au nevoie de respect, femeile au nevoie să respecte

„Astfel și voi, fiecare așa să-și iubească femeia ca pe sine Ăźnsuși; iar femeia să se teamă de bărbat” (Efeseni 5:33). Cu alte cuvinte, Sf. Pavel adaugă o dimensiune suplimentară sfatului său pentru femei. CuvĂąntul teamă are de-a face aici cu venerarea, cu a trata cu atenție sau supunere respectuoasă. Asta cere Dumnezeu de la femei.

Dar, femei: Toți bărbații au nevoie Ăźn secret de respectul vostru. Dumnezeu ne-a conceput pe noi să dorim cu adevărat acea venerare, stimă și reverență. Deci, Ăźn relația voastră cu bărbații, dacă le dați aceasta, relația se va dezvolta mult. Va exista mult mai puțină frustrare și fricțiuni.

Nicăieri Ăźn Scriptură nu scrie că femeile trebuie să asculte de toți bărbații – numai soțiile de soții lor, copiii de părinții lor, slugile de stăpĂąnii lor, iar enoriașii de preot. Dacă Ăźnsă vrei să-ți Ăźmbunătățești relațiile cu orice bărbat, iată cum: Arată-i respect. Arată-i că Ăźi apreciezi opiniile și ideile.

Dacă Ăźl critici sau te concentrezi pe punctele lui slabe, fi sigură că asta va strica relația. În schimb, concentrează-te pe părțile pozitive – Ăźncearcă să-l faci să se simtă rege. Cu cĂąt respecți mai mult un bărbat, cu atĂąt va merge mai bine relația.

Sfat: Regulile lui Dumnezei pentru Ăźmbunătățirea acestor relații au de-a face cu A DA. Un bărbat trebuie să vrea și să poată DA dragoste unei femei. O femei trebuie să vrea și să poată DA respect și ascultare unui bărbat.

În plus, un bărbat trebuie să vrea și să poată DA o conducere bună unei femei – o conducere prin care Ăźi cĂąștigă respectul și căreia ei Ăźi place să se supună. Iar o femeie trebuie să vrea și să poată fi o femeia PLĂCUTĂ și să se pregătească să recunoască, să Ăźncurajeze și să primească dragostea unui bărbat.

Dragostea e dificilă – să Ăźncepem s-o practicăm!

Cei din jurul tău trebuie să fie prioritatea numărul unu Ăźn viața ta. Aceștia sunt oamenii pe care ți i-a dat Dumnezeu ca să Ăźnveți cum să iubești.

Dacă exersezi politică atunci cĂąnd ar trebui să exersezi dragoste, atunci o să ai mari probleme Ăźn a face o căsnicie să meargă!

Cineva singur, care crede că totul va merge odată ce a găsit „persoana potrivită” se Ăźmbată cu apă rece. Egoismul nu dispare automat Ăźntr-o căsnicie – el iese la iveală Ăźn multe feluri. Și scufundă căsnicii așa cum omoară și prietenii. El trebuie Ăźnvins, iar momentul pentru a Ăźncepe asta a fost ieri.

Acum, ai ocazia să Ăźnveți cum să-ți Ăźnvingi egoismul. Fie că ești singur sau căsătorit, poți depăși obstacolele care stau Ăźn calea dezvoltării relațiilor tale. Profită de ocazie! Dă.

Iată cum descrie Biblia modul Ăźn care trebuie să ne Ăźnvingem egoismul Ăźn relațiile noastre cu cei de sex opus: „Dragostea Ăźndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește. Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mĂąnie, nu gĂąndește răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduiește, toate le rabdă.” (1 Corinteni 13:4-7).

Aceste versete prezintă opt probleme care apar ușor Ăźn relațiile noastre și care ar trebui să ne avertizeze că egoismul intră pe ușă iar dragostea iese pe geam.

Mai ĂźntĂąi este gelozia. Asta poate Ăźnsemna a fi gelos pe abilitățile sau binecuvĂąntările altuia; a nu te bucura de reușitele lui. Principala modalitate Ăźn care se manifestă gelozia este o posesivitate egoistă – nu vrei ca și alții să interacționeze cu o persoană. Asta e o cursă frecventă Ăźn relațiile dintre sexe.

Manifestezi ostilitate față de alții pentru că primesc „prea multă atenție” din partea cuiva? Probabil crezi că sunt ușuratice sau că se aruncă Ăźn brațele lui. Asemenea gĂąnduri pot distruge atĂąt prietenia cu persoana de sex opus, cĂąt și cu persoana de același sex. Dragostea lui Dumnezeu nu este niciodată geloasă Ăźn felul acesta.

A doua atenționare făcută de Sf. Pavel se referă la laudă – a face paradă de sine, a-ți trĂąmbița realizările.

A treia este trufia. O problemă pentru persoanele de ambele sexe, o problemă care Ăźți va distruge relațiile.

A patra este necuviința. Asta Ăźnseamnă lipsa de amabilitate și maniere – nu Ăźți pasă cum te prezinți Ăźn fața celor de sex opus.

Să luăm exemplul lansării unei invitații la o ĂźntĂąlnire. Bărbați: Nu fiți neciopliți. „Ce faci deseară?” „Nu am ceva anume de făcut – ne vedem?” „M-a lăsat baltă cineva și am nevoie de Ăźnsoțire”. Abordați-o pe femeie discret și lăsați-i posibilitatea să refuze politicos. Femei: Înțelegeți că este greu pentru un bărbat să propună o ĂźntĂąlnire. Aproape mereu, nu vrea un răspuns negativ. Dacă trebuie să-l refuzi, fă-o cu amabilitate.

Pe locul cinci este căutarea celor personale. Trebuie să Ăźnveți să dai și să iei, să lucrezi cu celălalt ca o echipă. Dragostea lui Dumnezeu nu le caută niciodată pe ale sale. Ea este mereu atentă la celălalt.

Bărbați: A fi un conducător nu Ăźnseamnă a fi un macho sau a domina. Înseamnă a fi responsabil, matur și cu grijă. Dacă faci demonstrații de forță ca să-i arăți ei cine e șeful, cu siguranță o vei Ăźndepărta.

Pe locul șase este mĂąnia. Viața ne oferă ocazii. Uneori simțim că explodăm. Să Ăźncercăm să ne temperăm și să nu fim iritați cu cei din jur. Dragostea lui Dumnezeu nu se mĂąnie.

Femei: Încercați să fiți constante și previzibile Ăźn reacții și dispozițiile cotidiene. Stările voastre Ăźi pot bloca pe bărbați. Faceți eforturi să fiți senine și bine dispuse. Nivelați asperitățile din reacțiile cotidiene. În același timp, bărbați, nu interpretați greșit stările pozitive și negative sau dispozițiile unei femei. Ele nu sunt Ăźndreptate Ăźn mod intenționat spre voi. Este ușor să iei Ăźntr-o manieră personală orice fluctuație de stare. Dar pot exista motive pentru care ea este prietenoasă Ăźntr-o zi și distantă Ăźn altă zi: stresul, lipsa somnului, hormonii, o problemă personală cu altcineva.

Pe locul șapte este a gĂąndi cele rele. Nu trebuie să țineți evidența greșelilor celorlalți. Lăsați lucrurile să treacă. Pentru ca prieteniile să se dezvolte, nu puteți lăsa resentimentele să dospească. Fiți răbdători. Fiți toleranți. Iertați. Nu vă concentrați pe persoana voastră și pe nevoile voastre. Concentrați-vă pe nevoile celuilalt și pe a-l ajuta să se dezvolte.

Bărbați. Înțelegeți că femeile pot fi foarte sensibile și ușor de rănit. Sarcasmul, cinismul, comentariile negative – nu le pică bine. Ea vrea ca tu să fi mulțumit de ea, deci respingerea și ridiculizarea pot răni ușor.

Femei: Înțelegeți cĂąt e de ușor să rănești respectul de sine al unui bărbat. Nu-l comparați cu alți bărbați. Nu-l ignorați și nu-l Ăźnjosiți Ăźn fața altora. Dacă vreți să fiți tratate ca o doamnă, atunci protejați-i respectul de sine.

Al optulea și ultimul semnal de alarmă indicat de Sf. Pavel este bucuria de nedreptate – a te bucura cĂąnd vezi că cineva face o greșeală sau cade. Acest sentiment stă la baza majorității bĂąrfelor. BĂąrfa este opusul dragostei și distruge relația.

Femei: Încercați să apreciați cĂąt este de greu pentru un bărbat să se ridice la idealul unui bun conducător. Încrederea de conducător are nevoie de timp ca să se dezvolte, iar unor bărbați le poate lipsi. Dați-le voie să crească. Nu Ăźi comparați pe cei tineri cu cei Ăźn vĂąrstă, cu ani de experiență. Apreciați-le succesele și ajutați-i să iasă bine atunci cĂąnd au probleme.

Ce face prieteniile să se dezvolte

1 Corinteni 13 ne arată și șapte lucruri care trebuie să existe Ăźn relațiile noastre cu celălalt sex – lucruri care le vor face să funcționeze frumos.

ÎntĂąi este răbdarea. Toți suntem oameni. Să vrem să trecem peste imperfecțiunile celuilalt.

Bărbați: Femeile vor ca voi să oferiți Ăźncurajare, sprijin și liniște, nu discursuri sau predici. Dacă vine o femeie la tine cu o problemă, nu o critica sau Ăźncerca să-i oferi imediat soluții. Ascult-o.

Apoi este amabilitatea. Asta Ăźnseamnă a vorbi și face lucruri plăcute pentru oameni. A-i trata cu tact și respect, nu a-i jigni, arătĂąnd preocupare și Ăźnțelegere.

Bărbați: O femeie apreciază cu adevărat atunci cĂąnd sunteți atent și luați notă de confortul ei fizic și de buna ei dispoziție. Nu vă așteptați să alerge pĂąnă la un restaurant cĂąteva blocuri mai Ăźncolo pe tocuri. Nu coborĂąți fereastra la mașină dacă e posibil ca vĂąntul să-i strice coafura. De asemenea, ea va fi impresionată dacă sunteți original și creativ la planificarea unei ĂźntĂąlniri. Asta Ăźi arată că v-ați gĂąndit la ea și că considerați că merită un efort suplimentar.

Femei: Nu trebuie să vă simțiți vinovate dacă un bărbat cheltuiește bani cu dvs. În majoritatea cazurilor, nu face asta pentru a obține ceva de la dvs. – pur și simplu Ăźncearcă să fie amabil. Arătați-i mulțumire și că Ăźnțelegeți sacrificiul pe care Ăźl face, printr-un mesaj, telefon sau alt gest.

Pe locul trei este bucuria de cele bune. A te bucura atunci cĂąnd vezi că celuilalt Ăźi este bine și se dezvoltă.

Bărbați: Realizați cĂąt de important este pentru o femeie un compliment sincer. Căutați lucruri de complimentat. Categoric, aceasta este o abilitate pe care o puteți dezvolta cĂąt sunteți singur, dar trebuie păstrată și pe parcursul căsniciei.

A patra este „purtatul tuturor lucrurilor”. Asta Ăźnseamnă a nu te grăbi să expui greșelile celuilalt și să nu readuci Ăźn discuție lucrurile din trecut. Nu arunca Ăźn față greșeli din trecut, și treci peste ele și uită-le.

Femei: Fiți flexibile și ponderate atunci cĂąnd planurile nu merg sau apare o criză. Felul Ăźn care reacționați Ăźn situații dificile Ăźi spune unui bărbat multe despre nivelul dvs. de maturitate. Viața oferă provocări. Fiți pregătite.

A cincea este „a crede toate”. Aceasta Ăźnseamnă a te uita la oameni pentru punctele lor forte. A crede ce e mai bun Ăźnseamnă și a-i da persoanei avantajul Ăźndoielii – nu a presupune cele mai proaste motive, ci a greși Ăźn asumarea celor mai bune.

Femeile singure, Ăźn special: Nu vă preocupați de lucruri gen: Încotro se Ăźndreaptă relația asta? Asemenea gĂąnduri pun multă presiune pe o prietenie. Atenție atunci cĂąnd presupuneți ce este Ăźn mintea celuilalt – puteți nărui o prietenie care ar putea deveni frumoasă. Puteți avea relații puternice, apropiate cu cei de sex opus, fără nici o implicare romantică totuși. De fapt, asta e o condiție esențială pentru a putea avea o căsnicie bună mai Ăźncolo!. Învățați cum să vă relaționați confortabil și natural cu ceilalți – vorbiți liber despre o varietate de subiect. Asta Ăźnseamnă căsnicie.

Pe locul șase este „a nădăjdui toate”. Asta Ăźnseamnă a avea Ăźn general o atitudine pozitivă și a fi optimist – o rază de lumină, nu un mic nor negru.

Femei: Bărbații le respectă mult pe femeile care sunt sincere, simple și care nu joacă jocuri. Fiți voi Ăźnsevă. Nu Ăźncercați să impresionați. Nu-l conduceți. Nu-i oferiți o figură rece cĂąnd sunteți supărată pe ceva. Vorbiți cu el – cu tact și dragoste. Nu-l lăsați pe el să ghicească.

A șaptea este „suportă toate”. Dragostea lui Dumnezeu rezistă Ăźn momente de Ăźncercare. Încercările sunt testul prieteniei voastre. Și asta include a fi prezent pentru prietenul tău atunci cĂąnd face o greșeală.

CĂątă bază se poate pune pe tine ca prieten? Dai bir cu fugiții dacă ceva merge rău sau Ăźnfrunți furtuna și rămĂąi alături de celălalt? Te ridici Ăźmpotriva lui atunci cĂąnd greșește? Prietenia cere Ăźncredere – a ști că el/ea va fi prezent acolo pentru tine Ăźn momente dificile. Dragostea lui Dumnezeu le poartă pe toate.

Folosiți lista aceasta pentru a aprecia calitatea celor pe care le aveți de oferit celor de sex opus. Cu cĂąt sunt mai puțin aspecte negative și cu cĂąt mai multe cele pozitive, cu atĂąt veți avea parte de mai puțină frustrare. Cu cĂąt vor merge mai ușor lucrurile, cu atĂąt vor fi mai puternice acele relații.


#CvvqsCKfCyGA
asa ar trebui sa faca obatglioriu sa citeasca presedintele pe la conferintele lui de presa, cand o canta pe aia draga lui cu agenturili, cu loviturili de stat si cu mogulii. Mogulii care sunt ei moguli, aaaaaah . Parca il si vad pe dl. Basescu mijind de placere ochii aia pre-mijiti in timp ce evaluaza vibrant numarul de felicsi ramasi nehartuiti de DNA

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...TAMPLARIE ALUMINIU SI PVC...Vezi aici!