Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Un nou val de religie

Publicat la 2012-12-04 de Traian

Mi-este teamă de noul val de religie care a venit. A Ăźnceput Ăźn Statele Unite și acum se răspĂąndește. Este un fel de ezoterism al sufletului și al minții Ăźnsoțit de fenomene ciudate. Mi-e teamă de orice nu necesită de curăție de inimă și neprihănire a conduitei Ăźn viața din partea individului.
TĂąnjesc de asemenea ca, prin Ăźndurările blĂąnde ale lui Cristos, să existe printre noi urmatoarele lucruri:
1. O simplitate frumoasă. Întotdeauna sunt precaut față de artificialitate și complexitatea religiei. Aș vrea să văd simplitate. Domnul nostru Isus a fost unul dintre cei mai simpli oameni care a trait vreodată. Pur și simplu, nu-L puteai implica Ăźn nimic formal. El a spus ce avea de spus la fel de frumos și de natural precum cĂąntă o pasăre dimineața Ăźn copac. Aceasta este ceea ce aș vrea să văd restaurat Ăźn biserici. Opusul acesteia este artificialitatea si complexitatea.

2. O dragoste creștinească radiantă. Îmi doresc să văd o restaurare a dragostei creștinești care să radieze Ăźn așa fel ĂźncĂąt să fie imposibil să găsești pe cineva care să vorbească cu asprime sau fără milă despre cineva sau cuiva. Aceasta necesită multa chibzuința și multa rugaciune necontenită. Diavolul ar intra Ăźn convulsii. Ar fi atĂąt de supărat și așa de dezamagit că ar sta Ăźmbufnat ani Ăźn șir Ăźn iadul creat chiar de el. În această ultimă perioadă de moarte a dispensațiunii
creștine ar trebui să existe un grup de creștini care să aibă dragoste radiantă, niște oameni atĂąt de iubitori ĂźncĂąt să nu-i poți face să vorbească nedrept și fără milă.

3. Un sentiment de reverența plină de umilință. Sunt dezamăgit de faptul că venim la biserică fără sentimentul prezenței lui Dumnezeu și fără sentimentul reverenței pline de umilința. Există religii false, secte religioase stranii și secte ale creștinismului care cred că Îl țin pe Dumnezeu Ăźntr-o cutie și atunci cĂąnd se apropie de cutia aceea, simt o reverență plină de teamă și de uimire. Binențeles că tu și eu vrem să fim izbaviți de un asemenea păgĂąnism sau de o asemenea sectă falsă. Dar am vrea de asemenea să vedem un grup de oameni care să fie ferm convins că Dumnezeu este cu ei – nu Ăźntr-o cutie sau Ăźntr-un biscuit, ci Ăźn mijlocul lor – să știe că Isus Cristos este cu adevarat printre ei și să aibă sentimentul reverenței pline de umilintă atunci cĂąnd se aduna Ăźmpreună!.

4. O adiere a informalitații pline de bucurie. Marele predicator englez care a fost păstor timp de mulți ani la capela Westminster din Londra – G. Chambal Morgan – și-a lăsat biserica și s-a dus Ăźn Țara Galilor unde trezirea era Ăźn desfașurare sub Evan Roberts la Ăźnceputul secolului. A stat Ăźn acea țară o vreme și a absorbit slava ce ieșea de acolo. Am citit predica care a tinut-o congregatiei lui dupa aceea; a fost cea mai mustrătoare predică pe care a ținut-o el vreodată.
Le-a spus:,,CĂąntările voastre sunt lipsite de bucurie, comportarea și vorbirea sunt lipsite de bucurie și nu aveți acel avĂąnt și acea bucurie pe care am văzut-o Ăźn Țara Galilor.”I-a sfătuit că au nevoie să ajungă Ăźntr-un punct Ăźn care să-I cuprindă acea adiere a informalitații pline de bucurie.

5. Un loc Ăźn care fiecare să-i socotească pe ceilalți mai buni decĂąt pe ei Ăźnsiși.
Ca urmare a acestui lucru, toți ar trebui să dorească să slujească și nimeni să nu caute să obțina o poziție anume. Nimic nu e mai dureros de amuzant ca ambiția Ăźn biserica lui Cristos. E ca și cum un om, care ajunge Ăźntr-o barcă de salvare datorită faptului că a fost salvat de la moarte Ăźn adĂąncurile oceanului, Ăźncepe să se ambiționeze pentru a deveni căpitanul micii bărcii Ăźn drumul acesteia de a-i salva pe cei ce sunt Ăźn ea. E ca și cum un om ar vrea să pătrundă Ăźntr-o zonă distrusă, lovită de cutremur Ăźn care oamenii mor, iar el se luptă pentru o poziție Ăźnaltă acolo.

6. O sinceritate de copil. Iubesc copii datorită sinceritații lor incredibil de frumoase. Se uită la tine și iți spun cele mai simple lucruri posibile. Dacă ar fi puțin mai mari, ar roșii pĂąnă Ăźn vĂąrful urechilor, Ăźnsă ei sunt absolute de neprefăcuți. Îmi place să vorbesc cu ei, Ăźmi place să vină la mine și să stăm de vorbă, pentru ca Ăźnainte să plece Ăźntotdeauna Ăźmi spun anumite lucruri. Dacă nu vrei să se afle ceva, nu spune celor micuți, deoarece ei spun absolut orice. Nu au nimic de ascuns. Cred că, cu limitele cuvenite vĂąrstei noastre adulte, ar trebui ca, din punct de vedere spiritual, să fim atĂąt de neprefăcuți ĂźncĂąt să nu fie loc pentru duplicitate sau pentru nesinceritate.

7. O prezența a lui Cristos care să fie un miros placut de smirnă și aloe. CĂąnd te obișnuiești cu mirosul hainei Lui, nu mai vrei nimic mai puțin. Dacă nu ai mirosit niciodată smirnă sau aloea din plantele de fildeș putem să ne continuăm viața și să nu tĂąnjim după așa ceva. Dar o singură adiere frumoasă a miresmei hainei Lui și nu vom mai fi vreodata multumiți cu ceva mai puțin!

8. Răspunsuri la rugăciuni.Minunile n-ar trebui să fie rar ĂźntĂąlnite. Nu sunt un predicator al miracolelor. Am fost Ăźn biserici Ăźn care se anunțau ĂźntĂąlniri Ăźn care urma să se Ăźnfăptuiască miracole. Dacă arunci o privire Ăźntr-un ziar de sĂąmbătă, vei vedea din cĂąnd Ăźn cĂąnd pe cineva care ajunge Ăźn orașul tău și face următorul anunț:,,Veniți să vedeți minuni\”.De acest fel de minuni nu-mi pasă.
Nu poți să obții un miracol așa cum obții o reacție chimica. Nu poți să obții un miracol, așa cum obții cine știe ce act de magie făcut de un magician pe scenă. Dumnezeu nu se vinde Ăźn mĂąinile magicienilor religioși. Eu nu cred Ăźn acest fel de miracole. Cred Ăźn miracolele pe care Dumnezeu le dă oamenilor Lui care traiesc atĂąt de aproape de El, ĂźncĂąt răspunsurile la rugăciuni sunt obișnuite, iar minunile nu le sunt nefamiliale.
Johm Wesley nu și-a permis niciodată să predice despre minuni, dar minuni care au urmat lucrarea lui John Wesley au fost de necrezut.Odată, trebuia să-și Ăźmplinească o obligație, dar calul a Ăźnceput deodată să șchiopăteze și nu a mai putut merge. Wesley s-a dat jos, a Ăźngenunchiat lĂąngă cal și s-a rugat pentru vindecarea lui.A poi s-a urcat din nou și a Ăźnceput să călăorească Ăźnspre locul Ăźn care trebuia să ajungă, fără ca animalul să mai șchiopăteze. Wesley nu a făcut reclamă acestei minuni și nu a spus:\”O să ridicăm un cort mare și o să facem miracolul cunoscut.” Dumnezeu pur și simplu făcea aceste minuni pentru el.

Deși Charles Spurgeon nu a predicat vindecarea, totuși, Ăźn Londra s-au vindecat mai mulți oameni ca răspuns la rugăciunile sale, decĂąt a vindecat vreodată un doctor acolo. Despre acest fel de minuni vorbesc.

Asa ar trebui sa fie BisericaAdauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...USI DE INTERIOR IMPORT GERMANIA, PANOURI SANDWICH...Vezi aici!