Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Un hot deosebit – poate il cunoasteti

Publicat la 2012-10-30 de Traian

Nici n-aș fi visat că el ar putea fi un hoț! Ne Ăźmprietenisem de scurtă vreme. “Un comic a devenit comis voiajor”, au fost cuvintele cu care m-a ĂźntĂąmpinat zĂąmbind. M-am interesat Ăźn legătură cu originea sa. A spus că avusese legături cu diferite distilerii de rachiu. De asemenea, era Ăźn relații cu o firmă producătoare de țigări. “În prezent sunt reprezentantul unei reviste”, continuă el.

Astfel că l-am lăsat să intre Ăźn sufragerie.

“În viața mea alcoolul și tutunul nu au nici un loc”, i-am spus Ăźn mod expres. “Deoarece sunt credincios, trupul meu este templul Duhului SfĂąnt.” Convingerile mele l-au lăsat absolut rece. El voia să-și păstreze părerile lui, iar eu puteam să le țin pe ale mele.

Vă imaginați că m-am Ăźndoit de autenticitatea unora dintre povestirile sale. Și totuși, trebuie să admit că am găsit captivante multe dintre experiențele sale. L-am invitat să vină din nou seara următoare. “Poate că voi reuși să am o bună influență asupra lui”, mă gĂąndeam.

Soția mi-a amintit că noua sa vizită se suprapune timpului de rugăciune de miercuri seara. “Da, ar fi trebuit să merg acolo”, am admis eu, “ünsă nu pot retrage invitația pe care am făcut-o acestui prieten.” Soția nu a fost ĂźncĂąntată de această vizită. Ea a zis: “Pur și simplu nu am Ăźncredere Ăźn el.” Ea a devenit tot mai Ăźngrijorată, pe măsură ce el consuma tot mai mult timpul nostru.

Ziua Ăźmi părea plictisitoare Ăźn comparație cu serile Ăźn care ne vizita acest ins. El a avea o fantezie captivantă. Stăteam acolo și rĂądeam cĂąnd Ăźși povestea aventurile. Conflictele lui cu legea erau de-a dreptul palpitante.

Povestirile sale aveau un farmec deosebit. De obicei ele aveau și scene murdare și de aceea trebuia să-l reduc mereu la tăcere.

După aceea a Ăźnceput să-i influențeze pe fiul meu care e adolescent și fiica mea care are nouă ani. Abia așteptau să audă ultimele sale glume și poveștile sale incitante. Ar fi fost gata să-l asculte ore Ăźn șir, dacă le-aș fi permis. Toate aceste diversiuni i-au Ăźmpiedecat pe copii să Ăźnvețe și i-au afectat și din punct de vedere al sănătății. PĂąnă la urmă, am Ăźnceput să mă Ăźngrijorez și eu din cauza prezenței acestui tip Ăźn căminul nostru.

Și atunci s-a ĂźntĂąmplat ceva! A fost exact “picătura care a făcut să se reverse paharul”. Într-o zi am constatat că-mi lipseau mai multe cărți. “Poate că tipul este un hoț”, m-am gĂąndit eu, “și dacă este așa, atunci cine știe cĂąte alte lucruri nu ne-a mai luat?”.

El arăta suspect. Eram atĂąt de pornit, ĂźncĂąt m-am hotărĂąt să-i contactez și pe vecinii mei. Am descoperit Ăźmpreună că și de acolo a sustras multe lucruri. M-am minunat de modul șiret Ăźn care a acționat. În orice caz, s-a confirmat temerea pe care soția mea a avut-o de la Ăźnceput.

Într-o altă familie s-a prezentat drept profesor de religie. Un alt vecin, om de afaceri, l-a considerat specialist Ăźn eficiență. “El are ceea ce Ăźi este necesar unui om de afaceri de succes.” Le-am propus acestor oameni să-și controleze averea. Cei mai mulți au descoperit că le lipsea ceva.

Am remarcat că dintr-o casă lipseau revistele creștine. În alta a dispărut Biblia. Am fost uimit să aud că ei au discutat acasă cu acest tip tocmai Ăźn timpul serviciului divin de duminică dimineața și al orei de rugăciune de miercuri seara.

În cele din urmă, mi-am dat seama că vizitatorul meu era un hoț Ăźmpătimit. El a furat cărțile, revistele și timpul meu. Însă cel mai mult mi-a părut rău de faptul că prietenia mea lăuntrică cu Isus Cristos a fost afectată ca și serile Ăźn care aveam părtășie cu familia și cu prietenii mei.

Unii oameni au pierdut lucruri de valoare, nu doar mărunțișuri. Experiențele spirituale și părtășia familială au fost Ăźnlocuite cu o distracție scurtă, superficială.

Acest ins nu mai vine Ăźn casa noastră. El ar fi de fapt inofensiv, dacă aș putea să-l țin Ăźn frĂąu. Oamenii care fură nu sunt Ăźntotdeauna răi. Chiar și acesta ar putea, uneori, să aducă vești folositoare. În tot cazul, ar trebui să ținem ochii deschiși, pentru că altfel ne va fura mereu cĂąte ceva.

Din cĂąnd Ăźn cĂąnd Ăźl mai văd pe la vecinii mei. El Ăźi ține Ăźn tensiune oră de oră. Am Ăźncercat să-mi aduc aminte de numele lui, ca să vă atenționez și pe dumneavoastră. Din nefericire l-am uitat. Însă inițialele sale nu le voi uita niciodată. Ele sunt T.V.

Aș fi curios să știu ce ți-a furat ție TV. Timp? Timpul de părtășie cu Dumnezeu? O lectură bună? Discuții folositoare? Frecventa-rea serviciilor divine? Participarea la orele de religie din biserica ta? Controlează-ți Ăźncă o dată lista! Vei fi probabil uimit de ceea ce vei constata că-ți lipsește.

Acest tip șiret Ăźmi aduce aminte de un cal sălbatic. Trebuie să stai foarte bine pe el și să ții strĂąns de hățuri, altfel o ia razna. Dacă nu-l stăpĂąnești tu, atunci te stăpĂąnește el pe tine.

Dacă vei Ăźnvăța să tratezi TV-ul – adică televizorul – așa cum Pavel a tratat lumea, el va rămĂąne Ăźn limitele sale. Dar vei reuși? Cu puterea ta, Ăźn mod sigur nu – Ăźnsă Ăźntreabă-te dacă Domnul dorește cu adevărat influența lui Ăźn casa ta! Ce faci dacă T.V-ul Îl pune pe Isus Cristos pe locul doi? GĂąndește-te la responsabilitatea pe care o ai față de familia ta!

D.H.


Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...TAMPLARIE ALUMINIU SI PVC...Vezi aici!