Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Ingrijorarea - oare ce o sa fie?

Publicat la 2012-10-02 de Traian

Un om se îngrijora atât de mult, încât a hotrât s angajeze pe cineva care s se îngrijoreze în locul lui. Zis i fcut. A gsit persoana care a fost de acord s se îngrijoreze în locul lui pentru un salariu de 200 000 de dolari pe an. Dup ce s-a fcut înelegerea, prima întrebare pe care noul angajat i-a adreasat-o efului a fost: De unde vei lua cei 200 000 de dolari pe an ca s m plteti? Rspunsul pe care eful i l-a dat a fost urmtorul: Prietene, de acum asta-i îngrijorarea ta.
 
Cauza îngrijorrii
 
v. 34Nu v îngrijorai, dar, de ziua de mâine ...
v. 31 ... zicând: Ce vom mânca? sau: Ce vom bea? sau: Cu ce ne vom îmbrca?

Pericolul îngrijorrii
 
v. 24Nimeni nu poate sluji la doi stpâni. Cci sau va urî pe unul i va iubi pe cellalt; sau va ine la unul i va nesocoti pe cellalt; nu putei sluji lui Dumnezeu i lui Mamona.
v. 25De aceea v spu nu v îngrijorai de viaa voastr, gândindu-v ce vei mânca sau ce vei bea; nici de trupul vostru, gândindu-v cu ce v vei îmbrca.
Mamona = Principiul materialismului
 
arina unui om bogat rodise mult. i el se gândea în sine i zicea: Ce voi face? Fiindc nu mai am loc unde s-mi strâng roadele. Iat, a zis el, ce voi face: îmi voi strica grânarele i voi zidi altele mai mari; acolo voi strânge toate roadele i toate buntile mele; i voi zice sufletului meu: Suflete, ai multe bunti strânse pentru muli ani; odihnete-te, mnânc, bea i înveselete-te! Dar Dumnezeu i-a zis: Nebunule! Chiar în noaptea aceasta i se va cere înapoi sufletul; i lucrurile pe care le-ai pregtit ale cui vor fi?

Inutilitatea îngriorrii
 
Mark TwainSunt btrân i m-am îngrijorat de multe, dar majoritatea lucrurilor de care m-am îngrijorat, nu mi s-au întâmplat niciodat.
v. 27i apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate s adauge mcar un cot la înlimea lui?
Un cot = circa 46 de centimetri
Zig ZiglarÎngrijorarea este ca un balansoar: necesit mult energie i nu te duce nicieri.
 
Interdicia îngrijorrii
v. 25... nu v îngrijorai ...
v. 31Nu v îngrijorai ...
v. 34Nu v îngrijorai ...
 
Împratul Irod a pus mâinile pe unii din biseric, pentru ca s-i chinuiasc; i a ucis cu sabia pe Iacov, fratele lui Ioan. Când a vzut c lucrul acesta place iudeilor, a mai pus mâna i pe Petru … Dup ce l-a prins i l-a bgat în temni, l-a pus sub paza a patru cete de câte patru ostai, cu gând ca dup Pati s-l scoat înaintea norodului … În noaptea zilei când avea de gând Irod s-l înfieze la judecat, Petru dormea între doi ostai, legat de mâini cu dou lanuri; i nite pzitori pzeau temnia la u. i iat, un înger al Domnului a stat lâng el pe neateptate, i o lumin a strlucit în temni. Îngerul a deteptat pe Petru, lovindu-l în coast, i i-a zis: Scoal-te iute! Lanurile i-au czut jos de pe mâini. Apoi îngerul i-a zis: Încinge-te i leag-i înclmintea. i el a fcut aa. Îngerul i-a mai zis: Îmbrac-te în hain i vino dup mine. Petru a ieit afar i a mers dup el, fr s tie dac ce fcea îngerul este adevrat. I se prea c are o vedenie. Dup ce au trecut de straja întâi i a doua, au ajuns la poarta de fier care d în cetate, i ea li s-a deschis singur; au ieit i au trecut într-o uli. Îndat, îngerul a plecat de lâng el. Când i-a venit Petru în fire, a zis: Acum vd cu adevrat c Domnul a trimis pe îngerul Su i m-a scpat din mâna lui Irod i de la tot ce atepta poporul iudeu.
 
 Remediul îngrijorrii
 
v. 25 – ... Oare nu este viaa mai mult decât hrana, i trupul mai mult decât îmbrcmintea?
v. 26 – ... Uitai-v la psrile cerului: ele nici nu seamn, nici nu secer i nici nu strâng nimic în grânare; i totui Tatl vostru cel ceresc le hrnete. Oare nu suntei voi cu mult mai de pre decât ele?
v. 28 - 30 – ... i de ce v îngrijorai de îmbrcminte? Uitai-v cu bgare de seam cum cresc crinii de pe câmp: ei nici nu torc, nici nu es; totui v spun c nici chiar Solomon, în toat slava lui, nu s-a îmbrcat ca unul din ei. Aa c, dac astfel îmbrac Dumnezeu iarba de pe câmp, care astzi este, dar mâine va fi aruncat în cuptor, nu v va îmbrca El cu mult mai mult pe voi, puin credincioilor?
v. 32 - 33 – ... Tatl vostru cel ceresc tie c avei trebuin de ele. Cutai mai întâi Împria lui Dumnezeu i neprihnirea Lui, i toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.
 
    Concluzii

     Cu mai mult de 80 de ani în urm, o celebritate din lumea medicinei, canadianul Sir William Osler, a rostit în faa studenilor Universitii Yale un discurs intitulat Un mod de via. În mesajul su a relatat despre un lucru care se petrecuse când el se afla la bordul unui transatlantic. Într-o zi, pe când se afla în vizit la cpitanul navei, alarma a început s sune strident i tare, urmat apoi de nite zgomote puternice, de parc se sfrâma ceva sub punte. Se închid compartimentele etane, a explicat cpitanul. Este o parte important a exerciiilor de alarmare pe care le facem. În caz de pericol real, apa care va intra într-unul din aceste compartimente nu va afecta restul navei. Chiar dac ne-am ciocni de un aisberg, cu s-a întâmplat cu Titanicul, apa care ar ptrunde în corpul navei nu ar umple decât acel singur compartiment fisurat. Nava ar rmâne pe linia de plutire. Vorbindu-le studenilor de la Yale, Osler a fcut o paralel extrem de sugestiv între pricipiile de via i de munc pe care le-a prezentat studenilor i descrierea pe care cpitanul a fcut-o navei: Fiecare dintre voi este cu siguran o entitate cu mult mai minunat decât transatlanticul acela, i fiecruia v st în fa o cltorie cu mult mai lung decât cea pe care a fcut-o el. Sfatul meu este s învai s v orânduii astfel viaa încât fiecare zi pe care o trii s fie asemenea unui compartiment etan, pentru c atunci în mod sigur vei cltori în siguran întreaga via. Apsai un buton i vei auzi cum, la fiecare nivel al vieii voastre, uile de fier închid trecutul afar – ziua de ieri a murit. Apsai apoi alt buton i închidei, cu o cortin de fier, viitorul – ziua de mâine înc nenscut. Vei fi atunci în siguran – în siguran pentru ziua de azi. Nu v gândii la cât de multe trebuie s realizai i nici la dificultile pe care le avei de depit, ci îndeplinii-v cu toat seriozitatea sarcina imediat, i aceasta s v fie suficient pentru o zi. Pentru c, în mod sigur, datoria noastr nu este s vedem ceea ce se vede neclar la distan, ci s facem ceea ce se vede clar lâng noi.
 
Fostul editor al ziarului New York Times Arthur Hays Sulzberger motto personalUn pas îmi e de-ajuns.
Împratul Solomon – Eclesiastul 9: 10Tot ce gsete mâna ta s fac, f cu toat puterea ta!
Apostolul Petru – 1 Petru 5: 7 – ... aruncai asupra Lui toate îngrijorrile voastre, cci El însui îngrijete de voi.

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...MATERIAL SADITOR-PROIECTARE SI INTRETINERE GRADINI...Vezi aici!