Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Oameni care nu pot sa creada

Publicat la 2012-09-06 de Traian

 Din prima grupă fac parte oamenii care-mi explică:
— Nu pot să cred, pentru că pur și simplu nu sunt religios. Dumneavoastră, domnule Busch, sunteți religios, dar eu nu sunt!
La aceasta pot să răspund Ăźntotdeauna numai un singur lucru:
— Nici eu nu sunt religios.
Adică, pentru mine, clopotele, tămĂąia și toate lucrurile acestea nu sunt deloc importante. Mă bucur că Ăźn ultimii ani am predicat Ăźn Essen tot mereu Ăźntr-o sală Ăźn care se afla numai o fanfară bună. Nu exista nici o orgă și nici un clopot – și nu mi-au lipsit. Nu am nimic Ăźmpotriva acestor lucruri, dar nu am nevoie de ele. AtĂąt de puțin religios sunt eu!
Pe vremea cĂąnd Isus, Fiul lui Dumnezeu, a venit pe pămĂąnt, au existat foarte mulți oameni religioși. Erau cărturarii, preoții, fariseii – toți oameni foarte religioși. De exemplu, niște oameni religioși ceva mai liberali erau saducheii. Aceștia sunt cei care Ăźn zilele noastre ar spune:
— Îl caut pe Dumnezeu Ăźn natură!
În timpul perioadei naziste, ei spuneau:
— În stindardele noastre flutură Dumnezeu, Ăźntotdeauna religioși!
Și acești oameni religioși L-au răstignit pe Fiul lui Dumnezeu. Pentru că nu era de acord cu ei. Și apoi au mai existat oameni total nereligioși: prostituate, afaceriști – Biblia Ăźi numește vameși -, meșteșugari Ăźnrobiți de munca lor, pentru că trebuia să lupte pentru pĂąinea de toate zilele, un bărbat bogat, Zacheu, care a făcut bani cu carul. Aceștia au fost toți oameni total nereligioși. Și ei L-au găsit pe Isus! Cum se poate una ca asta? Ei au știut: „Suntem vinovați Ăźnaintea lui Dumnezeu. În viața noastră nimic nu este Ăźn regulă. Și acum vine un MĂąntuitor, care face din noi copiii lui Dumnezeu!” Atunci au crezut Ăźn El.
Domnul Isus nu a venit ca să-i facă pe oamenii religioși și mai religioși, ci Domnul Isus a venit, ca să-i mĂąntuiască pe păcătoși de la moarte și din iad și ca să-i facă copiii lui Dumnezeu! Și dacă există oameni, care spun: „Nu pot să cred, pentru că nu sunt religios”, atunci pot să le spun: „Aveți cele mai mari șanse să deveniți copiii lui Dumnezeu!” Suntem păcătoși, asta o știm foarte bine, dar: „Isus a murit pentru mine!” O spun Ăźncă o dată: Isus nu a venit, ca să-i facă pe oamenii religioși și mai religioși, ci ca să facă din păcătoșii pierduți copiii Dumnezeului celui viu!

b. 
pentru că nu vor să creadă


Cel de-al doilea grup constă din oamenii care spun, ce-i drept: „Nu pot să cred!”, dar care Ăźn realitate – dacă sunt foarte sinceri – trebuie să recunoască: „Nici nu vreau să cred!” Căci dacă ar ajunge să creadă ar trebui să li se schimbe Ăźntreaga viață. Și ei tocmai lucrul acesta nu-l vor. Ei știu că Ăźn viața lor nu este nimic Ăźn regulă. Dar dacă ar deveni copiii lui Dumnezeu, ar trebui să iasă cu viața lor la lumină. Nu, asta nu vor. Și apoi s-ar putea ca colegii lor să-i ia de proști! Și ce ar spune rudele, dacă ar deveni așa, deodată, creștini! Nu, mai bine nu! Și dacă ĂźntĂąlniți oameni, care vă spun: „Nu pot să cred!”, priviți cu atenție, dacă nu cumva ar trebui să spună: „Nici nu vreau să cred!”
În Biblie există o istorie cutremurătoare. Fiul lui Dumnezeu, Domnul Isus, este sus, pe Muntele Măslinilor. La poala muntelui, Ăźn fața Lui, se scaldă Ăźn razele minunate ale soarelui orașul Ierusalim. Și dincolo se ridică muntele Templului, pe care se află Templul splendid, despre care chiar și păgĂąnii spuneau, că ar fi una din marile minuni ale lumii. Toate acestea sunt Ăźn fața Lui. Dar ucenicii lui Isus constată deodată cu spaimă că pe fața lui Isus se preling lacrimi. Se uită la El surprinși și nedumeriți. Și apoi, Domnul Isus exclamă cuvintele:
— Ierusalime, Ierusalime, de cĂąte ori am vrut să-i strĂąng pe copiii tăi cum Ăźși strĂąnge găina puii sub aripi și n-ați vrut! Iată că vi se lasă casa pustie.
Aceasta este una din cele mai cutremurătoare afirmații ale Bibliei: „Și n-ați vrut!” Și locuitorii Ierusalimului au spus: „Nu putem să credem!” – dar ei nu au vrut să creadă!
Vedeți dumneavoastră: cine nu vrea să creadă nici nu trebuie să creadă! Pot să vă spun ceva? În biserică Ăźncă mai există tot felul de constrĂąngeri. În Ăźmpărăția lui Dumnezeu există numai libertate totală. Cine vrea să trăiască fără Dumnezeu poate să trăiască așa! Dumnezeu ni se oferă nouă, oamenilor. Dar noi putem să-L respingem. Vreți să trăiți fără Dumnezeu? Puteți s-o faceți! Vreți să trăiți fără pace cu Dumnezeu? Puteți s-o faceți! Vreți să trăiți fără rugăciune? Puteți s-o faceți! Vreți să trăiți fără Biblie? Puteți s-o faceți! Vreți să Ăźncălcați poruncile lui Dumnezeu? Puteți s-o faceți! Vreți să profanați duminica, să curviți, să vă Ăźmbătați, să mințiți, să furați? Puteți s-o faceți! Cine nu-L vrea pe acest MĂąntuitor, pe care L-a trimis Dumnezeu ca să-i mĂąntuiască pe păcătoși, acela poate să-L respingă. Cine vrea să se ducă direct Ăźn iad, poate s-o facă! La Dumnezeu nu există constrĂąngeri. Numai vreau să știți foarte clar, că Ăźn cazul acesta trebuie să suportați consecințele. Prin Isus, Dumnezeu vă oferă iertarea păcatelor și pacea Sa. Puteți să spuneți: „Nu am nevoie de ele! Nu le vreau!” Atunci puteți să trăiți ca atare! Dar să nu cumva să credeți, că Ăźn ultimele cinci minute ale vieții – cĂąnd veți fi pe moarte -, veți mai putea apuca ceea ce Dumnezeu v-a tot oferit o viață Ăźntreagă. Puteți să refuzați oferta păcii pe care v-o face Dumnezeu Ăźn Isus, dar atunci va trebui să trăiți pe veci fără pace cu Dumnezeu. Și acesta este iadul!
Iadul este locul Ăźn care omul a scăpat cu adevărat definitiv de Dumnezeu. Acolo nu veți mai fi invitat. Acolo nu vă va mai chema nimeni. Acolo poate veți mai vrea să vă rugați, dar nu veți mai putea. Poate acolo veți dori să chemați Numele lui Isus, dar nu vi-L veți mai aminti. Nu trebuie să-mi acceptați mesajul. Puteți să nu vă Ăźntoarceți la Isus. Dar să vă fie clar, că prin aceasta alegeți iadul! Aveți libertate deplină! „Și n-ați vrut!” le spune Isus locuitorilor Ierusalimului. Isus nu i-a silit. Dar ce au ales ei a fost Ăźnfiorător!

c. 
pentru că au trecut prin atĂątea Ăźn viață


Cel de-al treilea grup al celor care spun: „Nu pot să cred!” Ăźncepe Ăźntotdeauna cu o afirmație ciudată. Nu am auzit-o niciodată de la femei. O spun numai bărbații. Afirmația sună așa:
— Domnule pastor, am trecut prin atĂątea Ăźn viață, ĂźncĂąt nu mai pot să cred!
Îi üntreb:
— Prin ce-ați trecut? Nici eu nu am avut o viață plictisitoare!
— Da
, am trecut prin atĂątea, ĂźncĂąt nu mai pot să cred!
Aceasta este o afirmație, care bĂąntuie ca o fantomă printre bărbați.
În acest caz obișnuiesc să rĂąd de acești bărbați și să le spun:
— Nu-i așa: credeți ce scrie pe o hartă? Credeți orice indicație pe care v-o dă un polițist?
— Da!
— Atunci să nu mai spuneți niciodată: Nu mai cred nimic – Ăźn afară de ceea ce scrie pe hartă și de ceea ce-mi spune un polițist.
Și s-ar putea continua tot așa, mă Ăźnțelegeți. Spun mai departe:
— Vedeți dumneavoastră, Ăźn viața mea Ăźntunecată, plină de păcat și de durere, de noapte și de rătăcire a venit Isus. Și atunci am recunoscut: El este Fiul lui Dumnezeu, trimis de Dumnezeu! Și atunci mi-am dat viața Aceluia care a făcut atĂąt de mult pentru mine: lui Isus. Și dacă Ăźntr-adevăr nu mai puteți crede pe nimeni și nimic, puteți să credeți ce spune Cel care Și-a dat viața pentru dumneavoastră, da, puteți chiar să credeți Ăźn El. Credeți atĂątea lucruri, dar Îi spuneți „Nu!” Celui căruia ne putem Ăźncredința viețile Ăźn Ăźntregime, lucru pe care nu l-a regretat Ăźncă nimeni niciodată – asta este ciudat. Și mai spuneți, că ați trecut prin atĂątea Ăźn viață, Ăźncă nu ați trecut prin destule experiențe Ăźn viată!

d. 
pentru că i-a revoltat ceva
Cel de-al patrulea grup al celor care nu pot să creadă este o categorie mai specială. Aparent, acești oameni nu pot să creadă pentru că i-a scandalizat ceva din biserică sau din practicile și Ăźnvățăturile bisericii.
În fața mea stătea o tĂąnără studentă, care mi-a explicat:
— Studiez științele naturii, Ăźi spun:
— Frumos, domnișoară! Dar ce vă frămĂąntă? Atunci Ăźmi răspunde:
— Domnule pastor, am auzit una din prelegerile dumneavoastră. Simt că aveți ceva ce mi-ar place să am și eu, dar nu pot să cred. Știți: nu pot să Ăźnghit toate dogmele și tradițiile bisericii. Este de parcă ar trebui să Ăźnghit o legătură de fĂąn uscat!
Am rĂąs și i-am răspuns:
— Domnișoară, nu trebuie să Ăźnghiți nici o legătură de fĂąn uscat! Ați auzit vreodată de Isus?
— Da! spune ea.
— Ce-ați spune, dacă aș declara: Isus este un mincinos!?
— Nu, Ăźmi răspunde ea, asta nu cred!
— Credeți, că Isus a spus adevărul?
— Da, spune ea, asta cred. Merg mai departe.
— Domnișoară, există vreun om, căruia i-ați spune: Cred că nu ai mințit niciodată!?
— Nu, spune ea, așa ceva nu aș spune nimănui.
— Vedeți, domnișoară, spun eu, dumneavoastră credeți deja. Ați afirmat că aveți Ăźncredere Ăźn Isus. Asta este nemaipomenit. Cu asta Ăźncepe tot. El spune adevărul. Biblia spune: „Și viața veșnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, și pe Isus Cristos, pe care L-ai trimis Tu”. Nu trebuie să vă certați cu unii și cu alții pe tema dogmelor și a instituțiilor bisericii. Dar din negura lumii vine spre dumneavoastră Cineva. Și-I vedeți tot mai clar semnele cuielor și ale cununii de spini, care mărturisesc faptul că El a luat asupra Lui vina dumneavoastră și că v-a iubit, pe cĂąnd nu vă iubea Ăźncă nimeni. Fie ca văzĂąndu-L pe Isus să vi se deschidă ochii și să spuneți: MĂąntuitorul meu, Domnul meu și Dumnezeul meu! Credința nu Ăźnseamnă să Ăźnghiți dogmele ca pe niște fĂąn uscat, pentru că o spune pastorul, ci credința Ăźnseamnă să-L cunoști pe Isus Cristos!
— Ha, va spune cineva, nu pot să cred, pentru că preoții, preoții

Și se revarsă sacul. Apoi mi se povestesc tot felul de istorii despre pastori și preoți. Unul a avut aventuri cu femei. Altul a fugit cu toți banii bisericii. Peste tot s-a ĂźntĂąmplat cĂąte ceva cu vreun pastor.
— Nu mai pot să cred!
Și atunci mă roșesc tot, pentru că mă cunosc foarte bine. Ce-i drept, Ăźncă nu am fugit cu banii bisericii, dar dacă oamenii m-ar cunoaște așa cum mă cunosc eu, nu m-ar lua probabil nici pe mine Ăźn serios. Deci, ce se poate spune la toate aceste istorii? Acum fiți foarte atenți: nicăieri Ăźn Biblie nu este scris: „Crede Ăźn pastorul tău și vei fi ferice”, ci Ăźn Biblie este scris: „Crede Ăźn Domnul Isus Cristos și vei fi mĂąntuit”.
Un pastor este – da, știu: există și de alt gen -, dar dacă este cĂąt de cĂąt pastor, atunci el este un indicator spre Isus! La unele indicatoare nu ne deranjează dacă este puțin strĂąmb sau Ăźndoit sau dacă este decolorat de ploaie. AtĂąta timp cĂąt pot să văd direcția pe care mi-o indică. Nici eu nu aș asculta un pastor care nu este un indicator spre Isus, Fiul răstignit și Ăźnviat al lui Dumnezeu. Dar nu mă supăr pe indicatorul care-mi arată calea și ținta, ci mă duc pe cale, spre țintă. Și această țintă este: „Isus a venit, Izvorul harului”. Vreți să stați la judecata de apoi Ăźn fața lui Dumnezeu și să-I spuneți: „Doamne, nu am acceptat mĂąntuirea Ta, nu am acceptat iertarea păcatelor, pentru că pastorul nu făcea doi bani!”? Vreți să stați odată așa Ăźn fața lui Dumnezeu? Asta este ca povestea despre băiat care a afirmat:
— Așa-i trebuie la tata, să-mi Ăźnghețe mĂąinile. De ce nu-mi cumpără mănuși?
Ei bine, prietene, nu este adevărat cĂąnd cineva spune: „Nu pot să cred!”
Există o afirmație colosală a lui Isus, care spune: „Dacă vrea cineva să facă voia Lui, va ajunge să cunoască dacă Ăźnvățătura este de la Dumnezeu sau dacă Eu vorbesc de la Mine”. Întrebarea este dacă vreau să Ăźncep să mă supun și să fac ceea ce am ajuns să mărturisesc despre Dumnezeu Ăźn viața mea. Atunci voi putea merge mai departe.
Ce sa facem daca nu mai putem     sa credem?
În Ăźncheiere, vreau să vă spun Ăźn cĂąteva cuvinte:

a. Rugați-vă lui Dumnezeu să vă dea lumină!
El este lĂąngă voi. Spuneți: „Doamne, ajută-mă să am credință. Fă-mă să văd lumina!” El ascultă aceste rugăciuni!

b. Bazați-vă pe prezența lui Dumnezeu!
Isus este prezent! Căutați un loc liniștit și spuneți-I: „Doamne Isuse, vreau să-ți dau viața mea”. Așa am făcut și eu atunci cĂąnd Ăźn necredința mea am Ăźnceput să mă tem de Dumnezeu și cĂąnd am auzit de Isus.

c. Citiți Biblia!
Petreceți Ăźn fiecare zi un sfert de oră singuri cu Isus! Citiți din Biblie și ascultați ce vrea să vă spună Dumnezeu. Citiți ascultĂąnd! Și apoi Ăźmpreunați-vă palmele și spuneți: „Doamne Isuse, am atĂątea să-ți spun. Nu mai pot s-o scot la capăt cu viața mea, ajută-mă Tu!”

d. Căutați părtășia altora credincioși!
Căutați părtășia cu oameni care caută și ei sincer să fie creștini! Nu rămĂąneți singur! Pe calea spre cer nu există călători singuratici. Căutați părtășia cu creștini care au același drum!

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...PRODUCATOR CONFECTII BARBATI...Vezi aici!