Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Indecenta in biserica este un sacrilegiu!

Publicat la 2012-07-31 de Traian

Un strigat impreuna cu Psalmistul

Către mai marele cĂźntăreților. De cĂźntat pe arfa cu opt coarde. Un psalm al lui David.
“Vino Ăźn ajutor, Doamne, căci se duc oamenii evlavioși, pier credincioșii dintre fiii oamenilor. Oamenii Ăźși spun minciuni unii altora, pe buze au lucruri lingușitoare, vorbesc cu inimă prefăcută. Nimicească Domnul toate buzele lingușitoare, limba care vorbește cu trufie, pe cei ce zic: ,,SĂźntem tari cu limba noastră, căci buzele noastre sĂźnt cu noi: cine ar putea să fie stăpĂźn peste noi?“  (Psalmul 12:1-4)

Intradevar se duc oamenii evlaviosi dintre fii oamenilor. Apostazia este o realitate si chiar cei care vorbim impotriva ei ne este greu sa aceptam aceasta realitate. Credinciosii fermi in ce priveste viata de sfintenie erau majoritatea acum trei decenii in Romania, iar acum au devenit o minoritate. Bisericile sunt pline de evanghelici care au o forma de evlavie dar ii neaga puterea.


Imparatii Asa si Iosia au eliminat sursele de pacat din Israel

Inchinarea la diferite zeitati Cannanite si-a facut loc si intre evreii din antichitate. Una din zeitatile care indemna la imoralitate era Astartea. Inchinatorii la Astartea aveau amulete din lut cu chipul ei, sau simboluri sexuale legate de aceasta zeitate. Un alt simbol al Astartei era un stilp sau chiar un copac. Stilpul Astarteei era un simbol falic. Cornilescu traduce expresia “stilpul Astarteei “ in forma de “idolul Astarteei”. 

“Si chiar pe mama sa, Maaca, n-a mai lasat-o sa fie imparateasa, pentru ca facuse un idol Astarteli. Asa i-a sfaramat idolul si l-a ars in paraul Chedron.” 1 Imparati 15:13

“A scos din Casa Domnului idolul Astarteei, si l-a dus afara din Ierusalim, la piriul Chedron; I-a ars la piriul Chedron si l-a prefacut in cenusa, iar cenusa i-a aruncat-o pe mormintele copiilor poporului. A darimat casele sodomitilor cari erau in Casa Domnului, si unde femeile impleteau corturi pentru Astartea.”  2 Imparati 23:6-7

Asadar imparatii Asa si Iosia au luat masuri radicale impotriva  surselor de pacat. Acesti doi imparatii nu au spus ca adunarea lui Israel nu poate fi sfintita si curatita asa cum High(low)lander si Falsul Ucenic  afirma.  

Indecenta a fost unul din motivele care a la Rascoala Macabeiilor

In perioada Intertestamentala in urma cuceririlor lui Alexandru Macedon, orientul apropiat a experimentat un proces de elenizare. Cultura pagana greaca a fost aceptata pana si de o parte din elita evreiasca. Iason, fratele marelui preot evreu Onias, a obtinut sprijinul imparatului seleucid grec Antioh IV Epifanul (165 i. Hr.), in a impune cultura greaca evreilor, in special in Ierusalim. Nu numai atit, Iason a devenit si mare preot. Astfel, nu departe de Templu, au construit un gimnaziu unde tinerii adolescenti si barbati evrei participau la competitii sportive in pielea goala. Lucrul acesta era o abominatie in acord cu etica Vechiului Testament, si mai tirziu, a Noului Testament. Tinerii evrei elenizati aveau o imbracaminte imorala. Mai mult, pana si preotii tineri de la templu fugeau ca sa asiste la jocurile publice grecesti.

Aceste evenimente, cit si fortarea evreilor de a aduce jertfe zeitatilor grecesti, inclusiv profanarea Templului de la Ierusalim, a dus la Rascoala Macabeiilor, si implicit mai tirziu la caderea lui Antioh Epifanul, un prototip a lui Antichrist. Cind Templul a fost eliberat de stapanirea greaca, si reconsacrat, evreii au hotarit sa comemoreze acest eveniment prin sarbatoarea Hanuca. Domnul Cristos a participat aprobativ la sarbatoarea Hanuca, asa cum vedem in Ioan 10:22,23. În Ierusalim se prăznuia atunci praznicul Înoirii Templului. Era iarna. Și Isus Se plimba prin Templu, pe supt pridvorul lui Solomon.

Participarea Domnului Cristos la sarbatoarea Hanuca ne arata ca El a fost de acord cu Revolta Macabeilor impotriva indecentei si paganismului.

Noul Testament are un cuvint specific pentru expunerea partilor trupului care ar trebui acoperite. Acest cuvint este senzualitate (aselgeia).
Persoanele care persista in senzualitate vor ajunge in iad.

Textul din Galateni 5:19 Cornilescu il traduce in felul urmator:
Și faptele firii pămĂźntești sĂźnt cunoscute, și sĂźnt acestea: preacurvia, curvia, necurăția, desfrĂźnarea,
(phanera de estin ta erga tes sarkos atina estin porneia akatharsia aselgeia
textul grec)

O traducere literala este in felul acesta:  Dar faptele firii pamantesti (carnii) sunt evidente, si sunt acestea: imoralitatea sexuala,necuratia, senzualitatea.  

Cornilescu a tradus cuvintul proneia cu preacurvie si curvie, adica cu adulter si curvie. Traducerea este corecta, deoarece porneia se extinde la orice pacat sexual.

Pentru studiul de fata, ne intereseaza cuvintul senzualitate, pe care Cornilescu l-a tradus cu desfrinare. Senzualitate (aselgeia) poate fi desfrinare in sensul in care persoana se comporta fara limitele decentei. Senzualitate in limbajul original se refera la, atit imbracamintea indecenta, cit si comportament provocator.
Deci imbracamintea indecenta in biserica este senzualitate, in acord cu ce spune Pavel in Galateni 5:19.
Dar lucrurile nu se opresc aici; in versetul 21 se spune: Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri, nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu. Femeile care se imbraca senzual si nu se lasa corectate vor ajunge in iad!

Experimentul evanghelicilor Americani cu indecenta

In cele ce urmeaza am sa explic niste lucruri care partial scapa cititorilor Romani din tara. Aici in SUA am putut, in ultimii 20 de ani, sa cunosc indeaproape cum cultura Americana a transformat biserica evanghelica intro asociatie toleranta fata de paganism.  Totul a inceput dupa Al Doilea Razboi Mondial. Perversi sexuali de tipul Alfred Kinsey, sau prostituate de lux de felul lui Marylin Monroe, sau dansatorul din buric Elvis Presley, si altii ca ei au fost propulsati pe scena vietii publice in America. Aceste fiinte imorale au devenit eroi nationali. In acelasi timp, studiourile Hollywood au inceput sa produca filme care au acaparat mintile Americanilor, dar si atentia bisericii.
Dupa aceea a izbucnit Revolutia Hippie, si deodata biserica in America s-a vazut pusa in situatia de a raspunde unui tsunami de imoralitate in rindul tinerilor. Primi care au cedat au fost profesorii de teologie de la seminare. Majoritatea dintre ei o duceau bine, aveau prestanta sociala, si nu doreau sa isi piarda popularitatea. Astfel profesorii de teologie au deformat standardele Biblice dupa cerintele societatii decazute. Au diluat evanghelizarea care confrunta pe pacatos, au desfintat disciplina in biserica, iar sfintenia au numit-o legalism. Pastorii formati de ei le-au urmat exemplu. Biserica a devenit toleranta cu vizionarea excesiva de filme, cu urmarirea intensa a posesiunilor materiale, si cu indecenta aceptata gradual in servicile divine. Pastorii nu au fost un exemplu in delimitarea de viata lumeasca a societatii Americane. Si ca sa iasa din incurcatura, au inventat idea ca, pacatosii cronici cit si falsii credinciosi, trebuie inconjurati cu dragoste ca sa fie ajutati.

Asftel s-a ajuns la situatia ca in numele “dragostei crestine” biserica a aceptat tot felul de pacate, majoritatea pornind de la materialism, lumesc, si indecenta. In prezent, evanghelicii din America au depasit toate celelalte grupe sociale in privinta divortului, ajungind la un procent de 52%. Iata unde a dus “aratarea dragostei” fata de indecenta in biserica. A dus la ruperea famililor si la tragedii mari in viata copiilor de divortati . Nu mai shochiaza pe nimeni ca adolescente  din biserica au ramas gravide, sau ca alti tineri consuma droguri.
O alta consecinta a indecentei aceptate in Biserica a dus la dependenta pastorilor Americani de pornografie.
Se pare ca pana la 70% dintre ei sunt dependenti de acest flagel. Acesta este drumul pe care avanseaza o majoritate de evanghelici  Romani.  High(low)lander si Ucenicul fals indeamna pe oameni inspre aceasta directie prin comentarile lor.   

Prezenta lui Dumnezeu in biserica implica frica si cutremur

“Fiecare din aceste patru făpturi vii avea cĂźte șase aripi, și erau pline cu ochi de jur Ăźmprejur și pe dinlăuntru. Zi și noapte, ziceau fără Ăźncetare: ,,SfĂźnt, SfĂźnt, SfĂźnt, este Domnul Dumnezeu, Cel Atotputernic, care era, care este, care vine
cei douăzeci și patru de bătrĂźni cădeau Ăźnaintea Celui ce ședea pe scaunul de domnie, și se Ăźnchinau Celui ce este viu Ăźn vecii vecilor” (Apocalipsa 4:8;10)

“Astfel dar, prea iubiților, după cum totdeauna ați fost ascultători, duceți pĂźnă la capăt mĂźntuirea voastră, cu frică și cutremur, nu numai cĂźnd sĂźnt eu de față, ci cu mult mai mult acum, Ăźn lipsa mea.Căci Dumnezeu este Acela care lucrează Ăźn voi, și vă dă, după plăcerea Lui, și voința și Ăźnfăptuirea”. (Filipeni 2:12,13)

Frica si cutremurul in viata Crestina nu sunt incompatibile cu Harul lui Dumnezeu si cu dragostea lui Dumnezeu. Harul lui Dumnezeu inteles correct inseamna experipentarea deplina a dragostei lui Dumnezeu dar insotita de reverenta fata de Dumnezeu si sfintenia practica. 

In versetul de mai sus din Apocalipsa, vedem cum acei batrini cad cu fata la pamint inaintea maretiei lui Dumnezeu. Cum nu se cutremura domnisoarele si doamnele care vin imbracate indecent la biserica? Dece capii de familie nu iau actiune? Dece pastorii in magoritatea lor sunt toleranti cu asemena sacrilegiu?

Evanghelicii ar trebui sa fie primi in promovarea decentei

“Voi sĂźnteți sarea pămĂźntului. Dar dacă sarea Ăźși pierde gustul, prin ce Ăźși va căpăta iarăș puterea de a săra? Atunci nu mai este bună la nimic decĂźt să fie lepădată afară, și călcată Ăźn picioare de oameni.” (Matei 5:13)

Evanghelicii din America au ajuns sa fie in statisticile negative din presa de aici. O problema este divortul, dar pe linga asta, Evanghelicii din SUA sunt napaditi de toate crizele societatii pagine. In loc sa ajute societatea  prin sfintenia practica, Evanghelici au ajuns sa lise atraga atentia de cei din lume cu privire la probleme lor. Domnul Cristos avertizeaza ca astfel de Crestinism va fi calcat in picioare de oameni.


Cind evanghelicii nu isi fac partea, biserica Ortodoxa ramane o marturie

Cu riscul de a ma repeta, iata ce spune biserica ortodoxa. “Femeile: Rochiile trebuie sa fie decente. Fara maieuri cu bretelute, sau rochii fara bretele care expun spatele, sau decolteuri in fata. Fara fusta mini. Fustele trebuie sa fie pana la genunchi sau mai jos. Daca femeile poarta pantaloni la biserica (chiar daca acest lucru nu este de preferat), pantalonii trebuie sa fie de gala (fara blugi sau supraelastici, etc.). Pantaloni scurti de orice fel nu sunt admisibili. Capul trebuie sa fie acoperit, cel putin a femeilor casatorite.”

Ceva similar ar trebui pus si  pe websiturile biserici Evanghelice.
Tinere din bisericile evanghelice au marturisit ca se imbraca indecent in mod intentionat

Anul trecut eram cu familia intr-o anumita biserica romana, si doua surori independent una de alta ne-au spus ca femeile membre ale biserici care vin indecent imbracate la serviciul divin, fac aceasta cu scopul de a fi admirate de barbatii prezenti. Probabil ca High(low)lander si Falsul Ucenic  vor sa continue acest “spectacol” si in bisericile lor. Nici oameni din lume nar avea curajul sa faca asemenea afirmatii ca cei doi. Cata pacatosenie din partea femeilor indecente si din partea celor doi pretinsi Evanghelici mentionati aici!

Dar pentru oricine va face să păcătuiască pe unul din acești micuți, cari cred Ăźn Mine, ar fi mai de folos să i se atĂźrne de gĂźt o piatră mare de moară, și să fie Ăźnecat Ăźn adĂźncul mării. (Matei 18:6)
Limbajul folosit aici de Domnul Cristos este hiperbolic. El vrea sa atentioneze cit de grav este sa provoci la pacat pe altii mai slabi spiritual. Ma refer la faptul ca in biserica sunt si oameni de curind intorsi la Domnul, cit si vizitatori necredinciosi.  Cuvintele din verset arata ca este toleranta zero din partea Domnului Cristos, fata de orice forma de corupere a copiilor lui Dumnezeu. Multi se inseala crezind ca daca indecenta in biserica merge inainte, Dumnezeu este mai ingaduitor, sau ca a uitat ce a spus in Cuvintul Lui. Femeile si tinerele care sunt in mod cronic indecente pot sa isi faca socoteala ca le asteapta iadul. Ce diferenta este intre ele si prostituatele de pe strada in ce priveste atragerea atentiei asupra indecentei lor?

Făcusem un legămĂźnt cu ochii mei, și nu mi-aș fi oprit privirile asupra unei fecioare. (Iov 31:2)

Fugi de poftele tinereții, și urmărește neprihănirea, credința, dragostea, pacea, Ăźmpreună cu cei ce cheamă pe Domnul dintr’o inimă curată. (2 Timotei 2:22)

Ci mă port aspru cu trupul meu, și -l țin Ăźn stăpĂźnire, ca nu cumva, dupăce am propovăduit altora, eu Ăźnsumi să fiu lepădat. (1 Corinteni 9:27)

Astfel dar, cine crede că stă Ăźn picioare, să ia seama să nu cadă. (1 Cor 10:12)


#claw
multumesc pt acest articol.Domnul sa te binecuvinteze!

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...MOBILIER, BICICLETE, HAINE, TERMOPANE, SALTELE...Vezi aici!