Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Dacă ai ști să iubești…

Publicat la 2012-06-28 de Traian

Dacă ai ști să iubești, Ăźn biserică ai sta lĂąngă frați. Răcoarea de doftană n-ar mai sufla printre rĂąnduri și nici n-ar mai Ăźnflori chiciura nepăsării, iar dragostea de arici (care din cauza țepilor se resping chiar și cĂąnd se-mbrățișează) nu s-ar mai promova printre sfinți.

Dacă ai ști să iubești, ai accepta toți oamenii, așa cum sunt. I-ai suporta pentru că și dumneata ai fost suportat. Nu ai mai anatemiza păstorul, nici diaconii și nici leviții, fiindcă ce onorează Domnul, nu poate dezonora omul!

Dacă ai ști să iubești, Biblia n-ar mai avea foile lipite, iar cărțile de cĂąntări ar fi șterse de praf. Nu te-ar mai durea mĂąinile ridicate spre cer și nici genunchii, după numai trei minute.

Dacă ai ști să iubești, n-ai mai găsi vinovat numai păstorul pentru scaunele goale din biserică, fiindcă datoria lui este să dea hrană turmei, iar datoria oilor este să nască miei!

Dacă ai ști să iubești, bisericile n-ar mai avea podele care să scĂąrțĂąie ca bărcile-n furtună. Desigur, n-ar mai fi acoperite cu preșuri colorate, iar casa dumneata n-ar mai fi pavată cu cea mai scumpă gresie și nici cu cele mai pufoase persane.

Dacă ai ști să iubești, n-ai mai veni la 10.00 duminica la biserică. Și nici n-ai mai fugi de la 11.45. Ai rezista să stai pe scaun măcar cu 1 minut mai mult decĂąt a stat Isus Hristos pe cruce!

Dacă ai ști să iubești, n-ai mai apăra o religie, o doctrină, un cult sau un obicei, nici sabatul și nici un cod de legi ori maniere. Pentru că dacă vrei să salvezi un om, nu ții cont de reguli.

Dacă ai ști să iubești, n-ai mai șterge paharul cĂąnd iei parte la Masa Domnului și nici nu ți-ar mai fi frică de bolile transmise de bătrĂąni fiindcă Cina Domnului aduce vindecare, nu duce la spitale!

Dacă ai ști să iubești, cĂąnd un frate ți-a spus că greșești, n-ai mai folosi Biblia ĂźntĂąi ca scut, apoi ca sabie. Și nici „ün Numele Domnului” n-ai mai „tăia Ăźn bucăți” pe baptiștii care nu-s penticostali, pe penticostalii care nu-s creștini după Evanghelie, pe evangheliștii care nu-s tradiționali și nici pe frații care vorbesc mai tare, se roagă mai lung, au cravată la costum sau poartă blue-jeans. Pentru că Dumnezeu nu se uită la ce izbește ochiul!

Dacă ai ști să iubești, n-ai mai simți că buzunarul are „arici” atunci cĂąnd treci pe lĂąngă un orfan, și nici fermoarul portofelului nu va mai rămĂąne Ăźnțepenit cĂąnd vezi o bătrĂąnă ce-și șterge lacrimile cu colțul basmalei, pentru că-i e rușine să-ntindă mĂąna albă, dar zbĂąrcită de muncile prestate la colhoz.

Dacă ai ști să iubești, la prĂąnzul de duminică ori aiurea, n-ai mai fi barometrul predicilor și nici designerul vestimentar al pocăiților pentru că la masa dumneata stau și copii, care privesc, e drept, c-un singur ochi, dar au urechile deschise. Iar apoi, cĂąnd ai ridica receptorul, lamentațiile față de sfinți n-ar mai curge negre ca Iordanul căci nu numai Ăźntre pereți, dar și dincolo de fire, e Cineva care ascultă!

Dacă ai ști să iubești, ai arăta copiilor că păcatul se combate cu Biblia și nu cu televizorul aprins.

Dacă ai ști să iubești, bisericile ar fi pline, iar discotecile goale, cel puțin de pruncii dumneata.

Dacă ai ști să iubești, n-ar mai fi caste Ăźntre creștini. Nici cercuri de dragoste și nici partide. Căci cearta de vorbe nu e obiceiul bisericilor lui Dumnezeu!

Dacă ai ști să iubești, ai coborĂź din tribună și-ai transpira printre jucători căci Ăźn eklesiile lui Hristos se promovează slujitorii, nu judecătorii.

Dacă ai ști să iubești, n-ai mai avea cei mai răi vecini. N-ai mai locui Ăźntre cei mai păcătoși din oraș și nici Ăźn satul cel mai „ümpietrit”. Iar biserica la care mergi, n-ar mai fi cea mai Ăźngustă și nici cea mai slabă pentru că slăbiciunea ei constă Ăźn puterea dumneata.

Dacă ai ști să iubești, cĂąnd trece coșul la colectă, n-ai mai avea cea mai mică pensie, cel mai penalizat salariu sau cel mai subțire șomaj. Dar nici rata cea mai mare din biserică și nici datorii. Căci numai dintr-o palmă deschisă se poate lua. Sau se poate pune.

Dacă ai ști să iubești, soția n-ar mai primi flori doar de 8 martie! Iar cĂąnd mergeți prin magazine, rochia cea mai frumoasă n-ar mai fi aceea de pe ea. Și nici soțul n-ar mai mĂąnca tort decĂąt de ziua de naștere.

Dacă ai ști să iubești, tinerii n-ar mai trĂąnti ușa cĂąnd părinții au o altă părere decĂąt a lor. Și nici bătrĂąnii nu și-ar mai lungi gĂątul pe fereastră, așteptĂąnd ca dragii lor să le umple casa.

Dacă ai ști să iubești, ar trebui s-o dovedești. Nu cu vorbe dulci, pentru că siropul e bun, dar nu ține de foame. Nici cu predici, nici cu rugăciuni lungi, nici cu cĂąntări lacrimogene
 Ci, cu traiul! Iar Ăźn ziua aceea, cĂąnd Mirele va veni să-și ia Mireasa, nu te va Ăźntreba nimic dintr-acestea. Nu te va Ăźntreba de ce biserică aparții, nici de ce religie ai cunoștință. Și nici de păcate. Dar, vei rămĂąne 100% aici, dacă n-ai știut să iubești!


Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...Filmari -Foto -Sonorizari -Organizari Evenimente....Vezi aici!