Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Boala,moarte si distrugere

Publicat la 2012-06-26 de Traian

Ai auzit vreodata aceste expresii “populare” la o inmormantare?
“Dumnezeu a dorit inca o floare in gradina Sa” sau “Dumnezeu a dorit un inger sus in Cer” sau chiar “Nu stim de ce Dumnezeu le-a luat viata, El trebuie sa fi avut nevoie de ei mai mult decat avem noi”. Sunt sigur ca exista multe alte lucruri pe care oameni cu buna intentie le spun, lucruri care implica faptul ca Dumnezeu a avut de-a face cu moartea unei persoane iubite, dar acestea nici nu pot fi mai departe de adevar.

2 Samuel 14:14 “Trebuie negresit sa murim si vom fi ca niste ape varsate pe pamant, care nu se mai aduna. Dumnezeu nu ia viata, ci doreste ca fugarul sa nu ramana izgonit dinaintea Lui.”

Chiar si numai acest singur verset lamureste problema mortii si a distrugerii. Arata ca Dumnezeu nu are nimic de-a face cu moartea si distrugerea. Da, va fi o zi in care viata ta pe pamant se va sfarsi TOTUSI, DAR MARE ATENTIE PENTRU CA Dumnezeu nu ia viata. Dumnezeu nu ucide. Dumnezeu nu demareaza procesul mortii. Dumnezeu nu este responsabil de moarte.

Ezechiel 18:32 “Caci Eu nu doresc moartea celui ce moare, zice Domnul Dumnezeu. Intoarceti-va, dar, la Dumnezeu si veti trai.”

Dumnezeu nu doreste nici o alta floare sau inger. Asta ar implica placere. El nu gaseste nici o placere in moarte.
Dumnezeu nu doreste ca tu sa mori. Moartea nu este dorinta Lui. Distrugerea vietii nu este prerogativa Sa.

Psalm 107:20 “a trimis cuvantul Sau si i-a tamaduit si i-a scapat de groapa

In 2 Samuel 14:14 citim ca Dumnezeu a conceput un plan pentru a dobori moartea. Isus este acel plan. Dumnezeu in vesnicia trecuta a pus in miscare un plan care urma sa influenteze vesnicia viitoare, si asa de mare a fost acest plan incat intregul sau focus este de a aduce ceea ce este in afara vesniciei in vesnicia prezenta.

Boala si suferinta nu ar trebui sa dicteze cum traiesc oamenii si cum mor oamenii. Exista un decret mai mare asupra vietii tale. Un decret de Sus si nu de jos. Decretul de viata a fost dat pentru a distruge decretul mortii. Daca astazi tu ai probleme in a auzi decretul de viata, deoarece decretul de moarte striga foarte tare in corpul tau sau in circumstantele tale, afla acum ca decretul de viata este aici ca sa-l reduca la tacere. Ai credinta lui Dumnezeu!

Moartea: Ei nu pot sa-mi scape
Viata: Ei deja au facut-o! (Romani 8:2 “In adevar, legea Duhului de viata in Hristos Isus m-a izbavit de legea pacatului si a mortii.”)

Moartea: Ei toti mor.
Viata: Ei nu sunt trupurile lor. Tu nici macar nu stii cine sunt ei! (2 Corinteni 5:4 “Chiar in cortul acesta deci gemem apasati; nu ca dorim sa fim dezbracati de trupul acesta, ci sa fim imbracati cu trupul celalalt peste acesta, pentru ca ce este muritor in noi sa fie inghitit de viata.”)

Moartea: Ei toti ma merita.
Viata: Eu le-am dat un dar, nu este ceruta nici o plata! (Romani 6:23 “Fiindca plata pacatului este moartea, dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Hristos, Domnul nostru.”)

Moartea: Eu sunt prea puternica pentru ei.
Viata: Tu esti slaba. Tu nu ai nici un bold! (1 Corinteni 15:56 “Boldul mortii este pacatul; si puterea pacatului este Legea.”)

Moartea: Eu am victorie in fiecare zi.
Viata: Mai verifica o data! (1 Corinteni 15:55 “Unde iti este biruinta, moarte? Unde iti este boldul, moarte?”)

Moartea: Eu nu pot fi invinsa.
Viata: Ai pierdut deja! (1 Corinteni 15:54 “Cand trupul acesta, supus putrezirii, se va imbraca in neputrezire, si trupul acesta muritor se va imbraca in nemurire, atunci se va implini cuvantul care este scris: “Moartea a fost inghitita de biruinta.”, Fapte 2:24 “Dar Dumnezeu L-a inviat, dezlegandu-I legaturile mortii, pentru ca nu era cu putinta sa fie tinut de ea.”)

Moartea: Eu decid cine traieste si cine moare.
Viata: Ti-am luat cheile! (Apocalipsa 1:18 “Eu tin cheile mortii si ale Locuintei mortilor.”)

Moartea: Eu am intotdeauna ultimul cuvant.
Viata: Nu, pentru ca tu nu ai nici un glas! (2 Timotei 1:10 “dar care a fost descoperit acum prin aratarea Mantuitorului nostru Hristos Isus, care a nimicit moartea si a adus la lumina viata si neputrezirea, prin Evanghelie.”)

Moartea: Toate drumurile duc la moarte.
Viata: Harta ta este depasita! (Evrei 10:20 “pe calea cea noua si vie pe care ne-a deschis-o El, prin perdeaua dinauntru, adica trupul Sau”)

Moartea: Nimeni nu ma poate opri.
Viata: Eu deja am facut-o! (1 Corinteni 15:4 “ca a fost ingropat, si a inviat a treia zi, dupa Scripturi;”, Ioan 10:10 “Hotul nu vine decat sa fure, sa injunghie si sa prapadeasca. Eu am venit ca oile sa aiba viata, si s-o aiba din belsug.”)

Viata sa aiba din belsug oricine citeste aceste cuvinte.

Cornel Marais

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...Filmari -Foto -Sonorizari -Organizari Evenimente....Vezi aici!