Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

După marea decizie

Publicat la 2012-03-15 de Traian

Ai făcut marea decizie de a trăi pentru Cristos. ÎncepĂąnd cu ziua aceasta, direcția și scopul vieții tale sunt schimbate. Destinația ta este cerul. Acum ești o persoană a destinului; cĂąt timp strălucesc stelele cerului, cĂąt timp Dumnezeu există, tot atĂąt vei trăi și tu.

CĂąnd cineva Îl acceptă pe Cristos, de obicei omul acela are Ăźn inima sa o dorință adĂąncă de a fi un adevărat creștin. Întrebarea este, cum se poate face acest lucru? Scopul acestei broșuri este tocmai acela de a ajuta noii convertiți Ăźn acest important pas al vieții lor.

Devenirea creștină este cel mai minunat lucru care se poate ĂźntĂąmpla Ăźn viața ta. Cu toate acestea trebuie să fim sinceri: nu este Ăźntotdeauna ușor să fii creștin. Vor fi probleme, ispite și Ăźncercări la care nu te-ai așteptat. Dar să-ți amintești Ăźntotdeauna un lucru: Cristos a promis că niciodată nu te va părăsi. Este un fapt dovedit că dacă tu nu Îl părăsești, El nu te va părăsi niciodată. De aceea privește hotărĂąt Ăźnainte. Hotărăște că nu te vei Ăźntoarce Ăźnapoi niciodată și că indiferent ce se ĂźntĂąmpla, vei rămĂąne Ăźntotdeauna cu Cristos. AvĂąnd această hotărĂąre, desigur că, Ăźți vei atinge scopul.

CREȘTINUL NU PRIVEȘTE NICIODATà ÎNAPOI

Isus a spus: "Oricine pune mĂąna pe plug, și se uită Ăźnapoi, nu este destoinic pentru Împărăția lui Dumnezeu" (Luca 9:62). Cu alte cuvinte o persoană nehotărĂątă, nu ajunge niciodată prea departe. Lupta dintre două păreri duce la pierderea inițiativei și la ĂźnfrĂąngere. Odată ce te-ai decis pentru Cristos este periculos să privești Ăźnapoi.

PRIVEȘTE LA CRISTOS

Creștinul Ăźși pune toată Ăźncrederea sa Ăźn Dumnezeu. Uneori tinerii convertiți care au concepții idealiste nu pot să o facă. Prea adesea ei privesc la oameni, iar atunci cĂąnd alții nu se comportă la nivelul așteptării lor, ei sunt dezamăgiți. Este bine să Ăźnțelegem de la Ăźnceput că ființa omenească este supusă greșelii. Petru, care a fost unul dintre cei mai apropiați prieteni și urmași a lui Isus, a negat faptul ca Îl cunoștea pe Cristos, pe cĂąnd se afla Ăźn fața unor oameni. Daca ai fi fost martor la negarea făcută de Petru, te-ai fi poticnit? Unii oameni s-au Ăźndepărtat de Dumnezeu din cauză ca s-au poticnit Ăźn greșelilor altora. Petru a comis una din cele mai grave greșeli. Totuși, cu timpul el a devenii unul din cei mai mari sfinți. Nu trebuie să privim la oameni sau la greșelile lor. Mai degrabă trebuie să mulțumim lui Dumnezeu căci El este Ăźndelung răbdător și iartă.

De aceea, chiar de la Ăźnceput, pune-ți Ăźntreaga Ăźncredere Ăźn Cristos. Oamenii pot greși, dar Cristos niciodată. Prin devenirea creștină intri Ăźntr-o competiție. Apostolul a spus: "Nu știți că ceice aleargă Ăźn locul de alergare, toți aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergați dar Ăźn așa fel ca să căpătați premiul!" (1 Corinteni 9:24).

Proverbul zice: "Cursa nu o va cĂąștiga cel mai iute, nici bătălia nu o va cĂąștiga cel mai puternic". Va cĂąștiga cel ce va fi credincios și va respecta regulile.

MĂRTURISEȘTE PUBLIC CREDINȚA TA


Desigur că există un timp potrivit pentru orice lucru; cu toate acestea nu ĂźntĂąrzia să anunți pe alții că ai devenit creștin. În felul acesta stabilești relația ta cu ei chiar de la Ăźnceput. Există șanse ca ei să te respecte pentru că ai luat atitudine, iar atunci cĂąnd ei simt nevoia de ajutor spiritual, este posibil că vor veni să ți-l ceară.

ALĂTURĂ-TE UNEI BISERICI SPIRITUALE

Poate ți s-a spus - și lucrul acesta este corect - că mĂąntuirea este mai mult decĂąt a te alătura unei biserici. Mulți oameni care nu s-au Ăźntors la Dumnezeu niciodată, sunt membri ai unei biserici. Cu toate acestea, este important ca după ce ai luat decizia pentru Cristos, să Ăźncepi să frecventezi Ăźn mod regulat o biserică spirituală. Chiar de la Ăźnceput alatură-te altor creștini pentru susținerea sarcinilor. Influențează Ăźnspre Cristos și spre ceea ce este bun. De asemenea fiecare creștin trebuie să-și Ăźndeplinească partea sa la Ăźntreținerea bisericii, suportarea pastorului și să facă ceea ce Dumnezeu Ăźl Ăźmputernicește să facă

Există un alt motiv important pentru a te alătura bisericii. Oamenii sunt ca oile - nu au apărare cĂąnd sunt singuri. Oile despărțite de turmă pot fi atacate de dușman. Lupii caută să atace oile rătăcite. În mod deosebit, un tĂąnar convertit trebuie să stea cu turma. Acolo el are o anumită măsură de siguranță și protecție. Amintiți-vă ce spune Biblia Ăźn această privință:

"Să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obicei; ci să ne Ăźndemnăm unii pe alții, și cu atĂąt mai mult, cu cĂąt vedeți că ziua se apropie" (Evrei 10:25).

BOTEAZĂ-TE


Cu prima ocazie trebuie să te botezi Ăźn apă. Nu este locul aici să discutăm diferențele minore de opinie cu privire la modul de botez. Dumnezeu privește la inimă. Este important să te botezi după convertirea ta. Botezul Ăźn apă este un act de ascultare. "Cine va crede și se va boteza, va fi mĂąntuit; dar cine nu va crede, va fi osĂąndit" (Marcu 16:16). ÎntĂąi vine credința. Dacă ai fost botezat ca și copil mic, sau Ăźnainte de convertire, aceasta nu contează. Biblia zice să te pocăiești și să te botezi. Copiii mici nu se pot pocăi.

Botezul este un act de mărturisire publică, o mărturie pentru lume că te-ai făcut creștin. Este Ăźnsă mai mult decĂąt atĂąt. CoborĂąnd Ăźn apă, ești ĂźnmormĂąntat cu Cristos. Actul acesta semnifică moartea firii pămĂąntești și Ăźnvierea pentru o viață nouă.

Astăzi oamenii care se botează nu sunt pedepsiți. De fapt, Ăźn unele locuri este chiar un lucru la modă. În zilele bisericii primare nu a fost așa. În acele zile un ofițer roman putea veni ca să ia numele celor botezați. Adesea proprietățile celor ce deveneau creștini erau confiscate și li se retrăgea cetățenia. Alții au fost Ăźntemnițați, unii dĂąndu-și chiar și viața pentru credință. În acele zile Ăźnsemna ceva să fii creștin. Ar trebui să Ăźnsemne tot atĂąt de mult și azi.

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...Filmari -Foto -Sonorizari -Organizari Evenimente....Vezi aici!