Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Trairea vietii crestine

Publicat la 2012-03-15 de Traian

Când un om începe o anumit activitate - i dac el dorete s aib succes - el înva tot ce poate cu privire la activitatea respectiv. Muli cretini nu se obosesc niciodat s învee regulile vieii cretine. Isus a observat acest lucru când a zis: "Cci fiii veacului acestuia, fa de semenii lor, sunt mai înelepi decât fiii luminii" (Luca 16:8). El a dorit s spun c, în lucrurile acestei lumi, oamenii erau capabili de a fi mai practici, mai înelepi i mai maturi decât copiii lui Dumnezeu. Desigur, în chestiunile aparinând lumii viitoare, cel mai srman cretin este cu mult mai înelept decât cel mai detept om al lumii.

Isus a artat c dac un om zidete un turn, el trebuie s calculeze întâi cât cost turnul pentru a ti dac are suficieni bani ca s-l termine. Cretinii trebuie s fie înelepi în tot ceea ce fac.

"Cci, cine dintre voi, dac vrea s zideasc un turn, nu st mai întâi s-i fac socoteala cheltuielilor, ca s vad dac are cu ce s-l sfâreasc? Pentru ca nu cumva, dupce i-a pus temelia, s nu-l poat sfâri, i toi ceice-l vor vedea, s înceap s râd de el, i s zic: "Omul acesta a început s zideasc, i n-a putut isprvi” (Luca 14:28-30).

ÎNCEPE O VIA DE RUGCIUNE REGULAT


Dac un om dorete s fie un bun cretin, el trebuie s foloseasc mijloacele pe care Dumnezeu le-a dat pentru aceasta. De exemplu, primul lucru pe care el trebuie s-l fac este s înceap o viaa de rugciune regulat. Nu putem accentua îndeajuns cât de important este acest lucru. Este uimitor câte lucruri poate realiza în via omul sau femeia care se roag regulat. Prin rugciune obinem ceva de la Dumnezeu. Iat, de exemplu, o promisiune dat de Isus:

"Cerei, i vi se va da; cutai i vei gsi; batei, i vi se va deschide. Cci oriicine cere, capt: cine caut gsete; i celui ce bate, i se deschide" (Matei 7:7-8).

Observ puterea credinei, artat de Isus în Marcu 11:22-24:

"Isus a luat cuvântul, i le-a zis: Avei credin în Dumnezeu! Adevrat v spun c, dac va zice cineva muntelui acestuia: "Ridic-le i arunc-te în mare", i dac nu se va îndoi în inima lui, ci va crede c ce zice se va face, va avea lucrul cerut. De aceea v spun c, orice lucru vei cere, când v rugai, s credei c l-ai primit, i-l vei avea."

Probabil c cel mai important sfat al meu pentru tine este s faci din rugciune un obicei zilnic. În fiecare zi trebuie s aduci toate problemele importante ale vieii tale înaintea Domnului: activitile zilnice, banii, problemele, familia, munca, sperana, cariera. Dac rmâi credincios în a face acest lucru în fiecare zi, vei vedea c viaa ta se desfoar dup modelul pe care Dumnezeu l-a intenionat pentru tine. Amintete-i un lucru: Dumnezeu are un plan deosebit pentru fiecare om. E cel mai bun plan posibil pentru acel om. Poate eti chemat în lucrare, s fii misionar, sau lucrtor în biseric. Sau poate eti chemat s faci afaceri sau s fii gospodin. Exist un plan bun al lui Dumnezeu pentru tine, dar trebuie s intri în el prin rugciune. Vai, se pare c muli cretini nu gsesc planul cel bun al lui Dumnezeu. Prea adesea acest lucru se întâmpl în cstorie. Dac cineva nu se roag sincer, se poate cstori cu un partener greit, i ca urmare întreaga sa via poate fi afectat negativ. În alegerea partenerului nu se poate s ghiceti a doua oar. Fixeaz-i un timp regulat de rugciune, aa cum s-a fcut în biserica primar (Faptele Apostolilor 3:1). În felul acesta poi fi scutit de multe greeli.

De asemenea, una din cele mai importante datorii ale fiecrui cretin este de a se ruga pentru alii, pentru problemele i nevoile lor. Aceasta este mijlocire. Nu exist chemare mai înalt decât cea de mijlocire. Aceast chemare este deschis tuturor. Este deschis pentru tine? Dac vrei s cunoti puterea rugciunii de mijlocire, ai rspunsul în Ezechiel 22:30-31:

"Caut printre ei un om care s înale un zid, i s stea în mijlocul sprturii înaintea Mea pentru ar, ca s n-o nimicesc; dar nu gsesc niciunul! Îmi voi vrsa urgia peste ei, îi voi nimici cu focul mâniei Mele, i le voi întoarce faptele asupra capului lor, zice Domnul, Dumnezeu."

Cu alte cuvinte. Dumnezeu spune c El a cutat un om care s se roage pentru oameni, ca ei s se întoarc la Dumnezeu. Dar din cauz c nu a gsit pe nimeni care s se roage, i-a pedepsit i a distrus ara lor, din cauza rutii lor.

CITETE ZILNIC BIBLIA


Pentru a înelege Biblia, aa cum trebuie, trebuie s o studiezi în ideea c Dumnezeu îi vorbete prin sfântul Su Cuvânt. Cunoscând acum cine este autorul crii - este Tatl tu ceresc - vei gsi mult încurajare i învtur în paginile ei.

Este adevrat c exist cri ale Bibliei mai greu de îneles decât altele. Biblia este împrit în dou seciuni: Vechiul Testament i Noul Testament. Vechiul Testament a fost scris înainte ca Isus s Se nasc pe pmânt. El arat cum Dumnezeu a lucrat de-a lungul timpului i de asemenea prezice în multe locuri naterea lui Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, care urma s vin s rscumpere omul.

Noul Testament a fost scris dup ce Isus a trit, a murit i a înviat dintre cei mori. Primele patru cri ale Noului Testament (Matei, Marcu, Luca i Ioan) sunt numite evanghelii i redau istoria lui Cristos i misiunea Sa pe pmânt. Fiecare cretin ar trebui s înceap cu aceste cri. Urmtoarea carte, numit Faptele Apostolilor arata cum, dup înlarea lui Cristos la cer, ucenicii Si au continuat munca Lui i au format biserica. Cartea Faptelor Apostolilor d modelul pentru biserica de azi. Cea mai mare parte din restul Noului Testament a fost scris de apostolul Pavel cluzit de Duhul Sfânt, pentru bisericile din diferite orae i ri, instruciunile lui fiind tot atât de valoroase pentru noi astzi, cum au fost pentru cretinii bisericii primare.

Citete Noul Testament de la început pân la sfârit, capitol cu capitol; nu sri de la un loc la altul. Noul Testament este ghidul tu pentru viaa cretin.

Dup ce ai citit Noul Testament poi trece la Vechiul Testament. În el vei citi despre brbai i femei care L-au servit pe Dumnezeu, i despre alii care nu L-au servit i cum s-a comportat Dumnezeu cu ei. Cere-i lui Dumnezeu s-i descopere Scripturile, pentru a putea înva leciile importante pe care le prezint Vechiul Testament. Îns Noul Testament a fost scris special pentru noi - adevraii credincioi ai perioadei bisericii - aa c vei gsi mult ajutor în el. Este bine ca s citeti cel puin trei capitole pe zi. Cere-i pstorului s înceap un grup de studiu pentru a explica Scripturile. Va fi o experien bogat pentru toi. Iar dac i atunci ai dificulti în cunoaterea voii lui Dumnezeu, cere-i Duhului Sfânt s te cluzeasc.

FII FIDEL ÎN DRNICIA PENTRU DUMNEZEU


Biblia scrie despre Iacov, un om ce avea unele trsturi de caracter foarte neplcute. Mârvia sa a crescut, pân când în cele din urm, Dumnezeu a intrat în viaa lui. Într-o zi, dup ce intrase la necaz serios prin înelciunea sa, a trebuit s fug de acas. În acea noapte Dumnezeu i-a dat o viziune cereasc. Viziunea a schimbat viaa lui, iar el a promis lui Dumnezeu c va fi fidel în druirea unei zecimi din tot ce va primi de la Dumnezeu.

"Iacov a fcut o juruin, i a zis: "Dac va fi Dumnezeu cu mine i m va pzi în timpul cltoriei pe care o fac, dac-mi va da pâine s mnânc i haine s m îmbrac, i dac m voi întoarce în pace în casa tatlui meu, atunci Domnul va fi Dumnezeul meu; piatra aceasta, pe care am pus-o ca stâlp de aducere aminte, va fi casa lui Dumnezeu, i îi voi da a zecea parte din tot ce-mi vei da" (Geneza 28:20-22).

Este trist c unii cretini sunt atât de lacomi încât nu îi pltesc zeciuiala. Dumnezeu i-a numit hoi i tâlhari. Ei nu au jefuit un om, ci pe Dumnezeu.

"Se cade s înele un om pe Dumnezeu, cum m înelai voi?" Dar voi întrebai: "Cu ce Te-am înelat?" Cu zeciuielile i darurile de mâncare. Suntei blestemai, cât vreme cutai s M înelai, tot poporul în întregime! Aducei îns la casa vestieriei toate zeciuielile, ca s fie hran în Casa Mea; punei-M astfel la încercare, zice Domnul otirilor, i vei vedea dac nu v voi deschide zgazurile cerurilor, i dac nu voi turna peste voi belug de binecuvântare" (Mal.3:8-10).

Pe de alt parte, Dumnezeu a promis c va trimite o binecuvântare special peste aceia care sunt fideli în drnicia pentru Dumnezeu. Zeciuiala este returnarea ctre Dumnezeu a unei zecimi din tot ceea ce noi câtigm sau primim în bani sau bunuri. Tot ce avem a venit de la Dumnezeu. El nu cere s-i oferim Lui decât cel puin o zecime, pentru lucrarea Sa.

Suportul pentru lucrarea lui Dumnezeu trebuie dat întâi. De fiecare dat când primeti bani, Dumnezeu cere s-i dai lui întâi, a zecea parte.

Nu trece cu vederea responsabilitile cretinilor pentru misiunile în lume. Toi avem o datorie ctre aceia care nu-l cunosc pe Cristos. El a spus: "Ducei-v în toat lumea i propovduii Evanghelia la orice fptur..." Poate Dumnezeu te va chema ca lucrtor sau misionar. Dac nu, ai totui o responsabilitate, de a ajuta pe altcineva s duc mesajul.

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...MATERIAL SADITOR-PROIECTARE SI INTRETINERE GRADINI...Vezi aici!