Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Să ne alegem prieteni creștini

Publicat la 2012-03-15 de Traian

Cu toții pătrundem „ün lume" Ăźn viața noastră zilnică, fie Ăźntre vecini, la birou sau Ăźn alte locuri. Dar cĂąnd e vorba de alegerea prietenilor noștri și a locurilor de recreere, avem posibilitatea să alegem. Felul de oameni cu care ne asociem arată cum vom arăta noi, Ăźn cele din urmă; prietenii pe care ți-i alegi vor hotărĂź Ăźntr-o bună măsură destinul tău. Dacă cauți și te bucuri de prieteni necreștini sau lumești, treptat vei deveni ca și ei. Aceasta nu Ăźnseamnă că nu trebuie să fii prietenos cu toate persoanele cu care vii Ăźn contact Ăźn viața zilnică. Însuși Isus a luat masa cu păcătoșii ca să-i cĂąștige. Dacă ai libertatea să mărturisești pe Cristos prietenilor tăi, este semn bun că tu Ăźi conduci Ăźn direcția ta și nu te conduc ei pe tine. Desigur, niciodată nu trebuie să lași impresia unei atitudini de superioritate, ci trebuie să-ți amintești că tu Ăźnsuți ești doar un păcătos, mĂąntuit prin harul și dragostea lui Dumnezeu.

SĂ NU FIM LUMEȘTI


Trăirea lumească este un subiect pe care fiecare nou convertit ar trebui să-l Ăźnțeleagă pe deplin. Biblia vorbește clar Ăźmpotriva conformării cu lumea. Iacov, unul din scriitorii Noului Testament se adresează dur acelora care zic că sunt ai lui Cristos și totuși trăiesc vieți lumești:

"Suflete prea curvare! Nu știți că prietenia lumii este vrăjmășia cu Dumnezeu? Așa că cine vrea să fie prieten cu lumea se face vrăjmaș cu Dumnezeu" (Iacov 4:4).

Iacov compară prietenia cu lumea cu adulterul spiritual. Iar acela care alege să fie prieten cu lumea devine vrăjmaș cu Dumnezeu. Nici un creștin nu dorește să fie adulter. Totuși apostolul afirmă că un creștin lumesc este tocmai așa. Pentru a Ăźnțelege bine ce Ăźnseamnă aceasta trebuie să ne amintim că Biblia Ăźnvață că Biserica este Mireasa lui Cristos. Pavel spune Ăźn 2 Corinteni 11:2 ca el a prezentat pe convertiții săi "ca pe o fecioară curată". De aceea devotamentul credinciosului trebuie să se arate doar față de Cristos. Dacă el Ăźși Ăźmparte atenția sa Ăźntre Cristos și lume, Ăźn ochii lui Dumnezeu, este considerat persoană adulteră.

În ultimile cuvinte pe care Isus le-a spus ucenicilor Ăźnainte de moarte, El a arătat ce diferență trebuie să fie Ăźntre ucenicii Săi și lume. El a spus că lumea nu va aprecia viața separată de lume, pe care o duce creștinul.

"Dacă vă urăște lumea, știți că pe Mine M-a urĂąt Ăźnaintea voastiă. Daca ați fi din lume, lumea ar iubi ce este al ei; dar, pentru că nu sunteți din lume și pentru că Eu v-am ales din mijlocul lumii, de aceea vă urăște lumea” (Ioan 15:18-19).

Apostolul Ioan a prevenit pe cel credincios să nu-și pună Ăźncrederea Ăźn lucrurile din lume. Dacă el ar face așa. dragostea Tatălui n-ar fi Ăźn el.

"Nu iubiți lumea, nici lucrurile din lume. Dacă iubește cineva lumea, dragostea Tatălui nu este Ăźn El. Căci tot ce este Ăźn lume; pofta firii pămĂąntești, pofta ochilor și lăudăroșenia vieții, nu este de la Tatăl, ci din lume" (1 Ioan 2:15-17).

Oare Ăźnseamnă aceasta că cel credincios trebuie să se retragă din lume cĂąt mai mult posibil?

Dimpotrivă. Vedem că Cristos, exemplul nostru, a pătruns Ăźntre păcătoși și Ăźntre oamenii din lume. Una din Ăźnvinuirile principale pe care liderii religioși le-au adus Ăźmpotriva Lui, a fost faptul că El mĂąnca cu păcătoșii (Matei 9:11). Dacă noi dorim să cĂąștigăm pe cei pierduți, trebuie să mergem acolo unde se află ei. Cristos a fost adesea cu păcătoșii, dar nu a luat parte la faptele lor. În prezența Sa păcătoșii se convingeau de păcatele lor și priveau la El așteptĂąnd ajutor pentru a-și schimba viața lor rea. Simon Petru, pescarul a devenit atĂąt de conștient de păcatele sale, ĂźncĂąt a strigat: "Doamne pleacă de la mine, căci sunt un om păcătos" (Luca 5:8). A fost ultimul lucru pe care Petru l-a dorit - ca Domnul să plece de la el. Isus l-a liniștit pe Petru spunĂąnd: "NU te teme; de acum Ăźncolo vei fi pescar de oameni" (Luca 5:10).

Petru a devenit un mare cĂąștigător de suflete, fără să se compromită nici să se Ăźntoarcă la vechile sale căi. În epistola sa, el spune: "Ajunge Ăźn adevăr, că Ăźn trecut ați făcut voia Neamurilor, și ați trăit Ăźn desfrĂąnări, Ăźn pofte, Ăźn beții, Ăźn ospețe, Ăźn chefuri și Ăźn slujiri idolești neĂźngăduite. De aceea se miră ei că nu alergați Ăźmpreună cu ei la același potop de desfrĂąu, și vă batjocoresc" (1 Petru 4:3-4).

RefuzĂąnd să luăm parte la răul din lume, nu Ăźnseamnă că ne retragem din lume. Trebuie să ne Ăźmbrăcăm cu bun simț și Ăźn limitele decenței. Apostolul Petru dă sfaturi bune Ăźn această privința Ăźn 1 Petru 3:3-4: El explică că adevărata frumusețe vine din inima omului și nu din Ăźmbrăcăminte sau accesorii.

Întotdeauna trebuie să ne amintim că purtarea unui fel de Ăźmbrăcăminte sau a altui fel nu va aduce nimănui mĂąntuire. Doar moartea lui Cristos pe cruce poate aceasta. Cu cĂąt accentuăm Ăźmbrăcămintea mai puțin, cu atĂąt e mai bine. Dacă cineva nu este sigur cu privire la Ăźmbrăcăminte, o discuție cu pastorul va aduce clarificare. 1 Corinteni 8:13 și 10:32-33 dau sfaturi bune Ăźn această privință.

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...APARATE VULCANIZARE, AEROTERME, MASINI DE SPALAT...Vezi aici!