Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Arunca-ti painea pe ape....

Publicat la 2012-01-17 de Traian

Un instalator din Israel este chemat sa repare o scurgere la niste tevi intr-o casa. Casele de acolo au tevile bagate in pereti si e greu sa vezi pe unde e sparta teava. Omul analizeaza situatia si imediat realizeaza ca e cam o saptamana de lucru. Spart pereti, reparat tevi, pus caramizi si reparat totul inseamna o saptamana de lucru de dimineata pana seara. Se uita la femeia care l-a chemat, era o vaduva putin spus saraca si langa ea cativa copii. Ii face un calcul si ii da cel mai mic pret posibil. Femeia e incantata de pret si ii spune ca e cel mai ieftin pret de pana acum asa ca accepta.

Instalatorul insa o intreaba:
-Aveti vreun ban sa imi dati in avans?
-Nu. Nu am. Insa pana la sfarsitul saptamanii o sa fac rost de bani ca sa vi-i dau.

Omul se apuca de lucru si nu poate sa nu vada si sa auda cum femeia taie oul in felii si le da la copii, feliile de paine le taie in bucati si le imparte. Copiii nu se satura si mai vor mancare insa femeia le explica ca nu mai are nimic ...

Cum sa ii ia bani femeii? Cum sa faca sa nu ii ia nici un ban? Daca ii spune ca nu ii ia nimic o jigneste ... ca doar s-au impacat la un pret si el schimba datele problemei?

Termina de reparat tevile, peretele si ii intinde femeii o hartie rugand-o sa semneze ca a terminat reparatia. Si ii mai spune ca o fundatie cu care el a vorbit au platit reparatia si munca omului. Femeia, se uita socata la el si bucuroasa ca altcineva a platit, semneaza iar instalatorul pleaca acasa binecuvantat si sigur ca femeia asta se va ruga in continuare pentru el.

Dupa mai bine de 20 de ani instalatorul primeste o comanda mare. Sa faca instalatia unei cladiri imense. Face o lista cu ce ar avea nevoie: tevi, coturi, chestii de instalator si merge sa isi caute oferte de preturi. Intra intr-un depozit si o roaga pe secretara depozitului sa ii faca o oferta de pret la necesarul lui. Aceasta calculeaza, ii da o hartie inapoi si el ii spune ca va reveni a doua zi pentru ca vrea sa compare preturile si sa se decida. Ca sa ii faca hartiile, secretara depozitului ii cere numele si instalatorul i-l da.

A doua zi dimineata, instalatorul este trezit de zgomot. Un camion imens este oprit in fata casei lui si descarca tevi. Coboara grabit si ii ia la intrebari pe cei ce descarca. Acestia insa au o hartie cu adresa unde trebuie sa duca marfa. Omul incepe sa se agite, le spune ca nu a comandat nimic. A cerut numai o lista de preturi. Cei care veniserca cu marfa au spus ca ei au primit ordinul de deplasare si lista cu ce trebuie adus la el. Pentru mai multe lamuriri sa mearga la depozit.

Instalatorul urca in masina si ajunge la depozit. Abia se deschisese si o gaseste pe aceeasi secretara. Ii explica ca nu a platit marfa. De ce i-a fost trimisa? El nu a platit nimic. Nu vrea sa faca puscarie pentru o marfa ce o ia si nu o plateste. Femeia se uita la el, ii cere lista, o compara cu a ei si o vede semnata de sef, parafata ... Ii spune: Stiu ce ati spus ieri, stiu ce am stabilit insa intre timp vad ca tot ce ati comandat este platit, achitat ... tot. Insa, nu vreti sa urcati la etajul doi sa vorbiti cu seful meu? Poate ca el va va explica ce se intampla.

Urca omul la etajul doi, intreaba de seful depozitului si incepe sa isi spuna povestea. Este oprit insa de seful depozitului: "Domnule, marfa dumneavoastra este platita de acum mai bine de 20 de ani. Poate ca pe mama ati prostit-o cu fundatia care ne-ar fi platit noua reparatia la tevile din casa. Insa pe noi, copiii flamanzi de langa ea, nu ati reusit. Avem cel mai mare depozit de materiale din zona si v-am cautat ani de zile in Pagini Aurii, pe la firme, pe internet insa nu am reusit sa dam de dumneavoastra oricat ne-am straduit. Nu ne-am inchipuit ca veti veni dumneavoastra la noi sa comandati ceva. Nu va faceti griji. Totul e platit."

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...PRODUSE KLINKER ( CARAMIDA KLINKER )...Vezi aici!