Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

De ce sa ne rugam?

Publicat la 2012-01-05 de Traian

 De ce sa ne rugăm? De ce să ne mai rugăm cĂąnd Dumnezeu deține deja controlul absolut al tuturor lucrurilor? De ce să ne rugăm cĂąnd Dumnezeu știe deja ce urmează să Îi cerem?

(1) Rugăciunea este modalitate prin care Îl slujim pe Dumnezeu (Luca 2:36-38). Ne rugăm pentru că Dumnezeu ne poruncește să ne rugăm (Filipeni 4:6-7).

(2) Rugăciunea este exemplificată de Domnul Hristos și de biserica primară ca fiind o practică (Marcu 1:35; Faptele Apostolilor 1:14; 2:42; 3:1; 4:23-31; 6:4; 13:1-3). Dacă Iisus a Ăźnvățat că merită să ne rugăm, noi trebuie să facem asta.

(3) Dumnezeu a făcut rugăciunea ca modalitatea de a obține soluțiile și rezolvările Sale atunci cĂąnd ne aflăm Ăźntr-o sumedenie de situații, precum:

a) Pregătirea pentru luarea unor decizii importante (Luca 6:12-13)
b) Depășirea barierelor celui rău Ăźn viețile noastre (Matei 17:14-21)
c) StrĂąngerea lucrătorilor pentru secerișul spiritual (Luca 10:2)
d) Obținerea tăriei de a depăși ispitele (Matei 26:41)
e) Ca modalitate de a Ăźi Ăźntări și Ăźncuraja spiritual pe alții (Efeseni 6:18-19)

(4) Avem promisiunea lui Dumnezeu că rugăciunile noastre nu sunt Ăźn van, chiar dacă nu vom primi exact ceea ce am cerut (Matei 6:6; Romani 8:26-27).

(5) El a promis că atunci cĂąnd Îi cerem lucrurile care sunt Ăźn acord cu voia Lui, ne va da ceea ce Îi cerem (1 Ioan 5:14-15).

Uneori El ĂźntĂąrzie răspunsurile Sale conform cu Ăźnțelepciunea Sa și Ăźn beneficiul nostru. În aceste situații, nouă ni se cere să fim supuși și stăruitori Ăźn rugăciune (Matei 7:7; Luca 18:1-8). Nu trebuie să vedem rugăciunea ca pe modalitatea noastră de a-L determina pe Dumnezeu să ne ajute să ne punem Ăźn aplicare planurile noastre pe pămĂąnt, ci mai degrabă ca modalitatea de a vedea pus Ăźn aplicare planul Lui cu privire la noi. Și asta pentru că Ăźnțelepciunea lui Dumnezeu o depășește cu mult pe cea a noastră.

În situațiile Ăźn care nu știm Ăźn mod specific care este voia lui Dumnezeu, rugăciunea este o modalitate de a o discerne, de a o afla. Dacă Petru nu I-ar fi cerut lui Iisus să Ăźl cheme să coboare din barcă și să meargă pe ape, el ar fi pierdut acea oportunitate (Matei 14:28-29). Dacă femeria care avea fiica influențată demonic nu s-ar fi rugat de Hristos, fiica sa nu s-ar fi Ăźnsănătoșit (Marcu 7:26-30). Dacă orbul din Ierihon nu L-ar fi strigat pe Hristos, ar fi rămas orb Ăźn continuare (Luca 18:35-43). Dumnezeu a spus că adesea mergem Ăźn viață prin lipsuri pentru că nu cerem (Iacov 4:2). Într-un fel, rugăciunea este asemănătoare cu răspĂąndirea Evangheliei printre oameni. Nu știm cine va răspunde la mesajul Evangheliei pĂąnă nu o prezentăm. Tot așa este și cu rugăciunea: nu vom vedea niciodată rugăciunile căpătĂąnd răspuns pĂąnă nu ne vom ruga.

Lipsa rugăciunii demonstrează lipsa credinței și Ăźncrederii Ăźn CuvĂąntul lui Dumnezeu. Ne rugăm pentru a demonstra că ne Ăźncredem Ăźn Dumnezeu, că El va Ăźmplini ceea ce promite Ăźn CuvĂąntul Său și că ne va binecuvĂąnta mai mult decĂąt noi am putea cere sau chiar spera (Efeseni 3:20). Rugăciunea este principala noastră modalitate de a-L vedea pe Dumnezeu lucrĂąnd Ăźn viețile altora. Deoarece rugăciunea este modalitatea de a ne conecta la puterea lui Dumnezeu, ea este și modalitatea de a Ăźnvinge pe cel rău și armatele sale (Satan și Ăźngerii săi), altfel am fi fără putere Ăźn a Ăźnvinge de unii singuri. Prin urmare, fie ca Dumnezeu să ne găsească adesea Ăźnaintea tronului Său, pentru că avem un Mare Preot Ăźn ceruri care se identifică cu noi Ăźn toate lucrurile prin care trecem noi (Evrei 4:15-16). Avem promisiunea lui Dumnezeu că rugăciunea fierbinte a celui neprihănit face mult (Iacov 5:16-18). Fie ca Dumnezeu să Își glorifice Numele Ăźn viețile noastre pe măsură ce credem Ăźn El suficient ca să venim Ăźnaintea Lui cĂąt de des Ăźn rugăciune.

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...MONITOARE, SERVICE, CALCULATOARE...Vezi aici!