Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Rezolutii de anul nou

Publicat la 2011-12-30 de TraianFilipeni 3:13-14 ,,Fraților, eu nu cred că l-am apucat Ăźncă; dar fac un singur lucru: uitĂąnd ce este Ăźn urma mea, și aruncĂąndu-mă spre ce este Ăźnainte,  alerg spre țintă, pentru premiul chemării cerești a lui Dumnezeu, Ăźn Hristos Isus.,,


Celebrul fizician Albert Einstein care nu de mult a fost numit de revista Time ca fiind omul secolului trecut, călătorea Ăźntr-o zi cu trenul, cĂąnd controlorul biletelor veni și-i ceru biletul.  Einstein s-a căutat Ăźn buzunare, biletul nu era acolo.  S-a căutat Ăźn servietă, se uită pe bancheta pe care stătea dar nu găsi biletul.  Controlorul, recunocĂąndu-l pe omul de știință spuse: „Domnule Einstein, eu știu cine sunteți și sunt sigur că v-ați cumpărat bilet.  E Ăźn regulă”.  Si controlorul continuă cu alți pasageri.  Tocmai cĂąnd să treacă Ăźn celălalt vagon, se mai uită o dată Ăźn urmă, și-l văzu pe Einstein cum era aplecat Ăźn genunchi, căutĂąnd pe sub bancheta pe care a șezut.  Controlorul s-a dus Ăźnapoi la Einstein și i-a spus din nou: „Domnului Einstein, fiți liniștit, nu vă Ăźngrijorați, noi știm cine sunteți, eu știu cine sunteți, știu că v-ați cumpărat bilet, nu-l mai căutați!”  Einstein Ăźl privi pe controlor și spuse: „tinere, și eu știu cine sunt.  Ce nu știu eu, este unde merg?!”

Noi privim cu toții către trecerea dintre ani ca la ceva miraculos, care ne-ar ajuta să putem dincolo de trecut, Ăźncepe o viață nouă Ăźn viitor.  Dar Ăźn ceasul acela de la miezul nopții nu există nimic miraculos!  Este un ceas ca oricare altul!  Adevărul este că ceea ce am făcut Ăźn 31 decembrie vom face și la 1 ianuarie anul nou!  Nimic nu s-a schimbat, dacă noi nu ne-am schimbat.  Dacă nu am reușit să o rupem cu trecutul și să avem parte de un nou Ăźnceput.

Romanii aveau un zeu, Ianus.  Ianus era zeul porților, al ușilor, al coridoarelor, al sfĂąrșitului și Ăźnceputului.  De obicei era Ăźnfățișat ca avĂąnd două fețe, cu un privind către trecut iar cu alta către viitor.  De la el avem denumirea lunii Ianuarie.  Zeul acesta cred că a fost „necesar” romanilor, deoarece Ăźn om există mereu tendința de a privi Ăźnapoi.

O, de-am putea să ne despărțim de trecut!  Diavolul vrea ca noi să zăcem mereu Ăźn trecut, ca astfel să ne fure realizările viitorului.  Si nu-i de mirat cĂąnd vezi ucenici că se poticnesc Ăźn vreo lucrare sau cuvĂąnt de-al lui Isus și se duc Ăźnapoi: Ioan 6:66  Din clipa aceea, mulți din ucenicii Lui s-au Ăźntors Ăźnapoi, și nu mai umblau cu El.  Este ușor să dai Ăźnapoi!  Nu-ți trebuie nici un efort, nici voință, doar să te lași purtat de valuri unde-or merge ele!  De aceea scriitorul evreilor zice: Evrei 10:38-39  și cel neprihănit va trăi prin credință: dar dacă dă Ăźnapoi, sufletul Meu nu găsește plăcere Ăźn el.”  Noi Ăźnsă nu suntem din aceia care dau Ăźnapoi ca să se peardă, ci din aceia care au credință pentru mĂąntuirea sufletului.  Adică, avem nevoie de credință ca să trăim!

Ce fel de lucruri sunt „ünapoi”?
- Căderi, nereușite,
- Regrete: „oh, dacă aș fi făcut, zis, ales
”
- Ceva ce acum ne pare că ar fi fost mai bun: „castraveții Egiptului”
- Lucruri și Ăźmprejurări (soția lui Lot)
- Prietenii și prieteni nepotriviți
- Conversații inutile, cuvinte nefolositoare
- Încercarea de a fi „cutare” și compararea cu alții
- Amestecul Ăźn treburile altora, băgarea nasului unde nu ne fierbe oala!
- Neprihănirea proprie!  Bazarea pe noi Ăźnșine, auto-mulțumirea
- Promisiuni neĂźmplinite,

- Unii re-trăiesc trecutul!  Tepușul unui lucru din trecut le străpunge din nou inima!
- Alții se predau trecutului!  Prezentul și viitorul nu mai pot schimba nimic, zic ei!

Să nu mai conteze deloc trecutul?  Nu mai am voie deloc să privesc Ăźn urmă?  Oh, ba da!  La ce anume MĂ POT uita Ăźn trecut?

1. La binecuvĂąntările Domnului și binefacerile Sale. Psalmi 103:2  BinecuvĂąntează, suflete, pe Domnul, și nu uita nici una din binefacerile Lui!  Amintirile biruințelor, a izbăvirilor.

2. La drumul parcurs. Deuteronom 8:2  Adu-ți aminte de tot drumul pe care te-a călăuzit Domnul, Dumnezeul tău.  Ieremia 31:21  „Ridică semne pe drum, pune stĂąlpi, ia seama la calea, la drumul pe care l-ai urmat
  Ca oglinda retrovizoare a mașinii.

3. La Ăźnaintașii credinței. 2 Timotei 1:5  Îmi aduc aminte de credința ta neprefăcută, care s-a sălășluit ĂźntĂąi Ăźn bunica ta Lois și Ăźn mama ta Eunice, și Sunt Ăźncredințat că și Ăźn tine.  Evrei 13:7  Aduceți-vă aminte de mai marii voștri, care v-au vestit CuvĂąntul lui Dumnezue; uitați-vă cu băgare de seamă la sfĂąrșitul felului lor de viețuire, și urmați-le credința!  2 Timotei 2:8  Adu-ți aminte de Domnul Isus Hristos!

Deci, ce-i de făcut?  Să vedem ce face Pavel, de la el putem Ăźnvăța.

1. Evaluează corect prezentul. „Fraților, eu nu cred că L-am apucat Ăźncă pe Isus!”

2. Uită trecutul. „UitĂąnd ce este Ăźn urma mea”.  Nu vei putea „uita” niciodată cu adevărat!  De ce?  Pentru că așa este mintea ta!  „Te iert dar nu te uit” este un mare adevăr!  Dar ce poți face, este să nu mai lași lucrurile negative din trecut să te mai rănească Ăźn prezent, și nici Ăźn viitor.  Nici păcatul, nici ce ți-au făzut sau zis alții, nici nimic!  Nici realizările tale!

3. Stabilește o țintă Ăźnainte.
Pavel spune că el se Ăźndreaptă către „o țintă”.  Tinta lui Pavel?
- Să cĂąștige pe Christos (Fil 3:8)
- Să aibă neprihănirea lui Christos (Fil 3:9)
- Să-L cunoască pe Isus (Fil 3:10)
- Suferințele
- Moartea
- Învierea
- Să-L APUCE pe Isus (Fil 3:12)

4. Decide și acționează spre „ünainte!”
„AruncĂąndu-mă spre ce este Ăźnainte”.  Vezi, trecutul nu poate fi abandonat Ăźn prezența unui vid.  Trebuie Ăźnlocuit cu altceva.  Altfel, nu vei putea abandona niciodată starea de odinioară.  Cel ce-și curăță casa, dacă nu o umple cu ceva bun, vor veni Ăźnapoi duhurile date afară și vor re-ocupa teritoriul, starea de la urmă fiind mai rea decĂąt cea de la Ăźnceput!


Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...Filmari -Foto -Sonorizari -Organizari Evenimente....Vezi aici!