Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Esti pregatit pentru judecata lui Dumnezeu ?

Publicat la 2011-12-28 de Traian

Daca s-ar intampla ca astazi sa mergi in fata scaunului de judecata a lui Dumnezeu, ce crezi ca s-ar intampla cu tine? Ai primi o decizie favorabila sau nefavorabila? Ai primit viata vesnica sau pierzare vesnica? De aceea pentru a lua in serios judecata lui Dumnezeu, Biblia te avertizeaza prin cuvintele din
Amos 4:12:
•“…pregateste-te sa intalnesti pe Dumnezeul tau…”
Iar in Romani 14:10-12 se spune:
•“…Caci toti ne vom infatisa inaintea scaunului de judecata al lui Hristos. Fiindca este scris: „Pe viata Mea Ma jur, zice
 
Domnul, ca orice genunchi se va pleca inaintea Mea, si orice limba va da slava lui Dumnezeu. Asa ca fiecare din noi are sa dea socoteala despre sine insusi lui Dumnezeu.”Poate ne gandim ca in viata am facut mai multe fapte bune decat rele si astfel vom primi o judecata favorabila, esti sigur insa de aceasta ? Isus spune in Matei 12:36,37 urmatoarele: “Va spun ca, in ziua judecatii, oamenii vor da socoteala de orice cuvant nefolositor, pe care-l vor fi rostit. Caci din cuvintele tale vei indreptatit, si din cuvintele tale vei fi condamnat.”
 
Esti sigur ca in fata tronului de judecata, vrei sa dai socoteala de orice vorba a ta? De aceea intreaba-te in mod onest: te poti baza pe dreptatea ta? Nu uita ca Biblia spune in Iacov 2:10 urmatoarele: “Caci, cine pazeste toata Legea, si greseste intr-o singura porunca, se face vinovat de toate.” Deci daca de exemplu ai calcat porunca: “sa nu furi” (Exod 20:15) te faci vinovat de toate, dar atunci poate te intrebi: cine va putea sa stea in picioare la judecata? Ei bine, nimeni nu poate sta in picioare la judecata ca fiind drept prin propriile lui fapte, caci Biblia spune in Romani 3:10,23: “…nu este nici un om drept, nici unul macar…caci toti au pacatuit si nu au ajuns la slava lui Dumnezeu” iar plata pacatului este moartea (6:23), te asteapta moartea vesnica deoarece ai calcat legea lui Dumnezeu, totusi exista o solutie de a scapa de judecata de condamnare al lui Dumnezeu, aceasta solutie este Isus Cristos Fiul lui Dumnezeu, care a fost trimis pe pamant de Tatal, ca sa I-a toate pacatele oamenilor asupra lui, si El sa fie judecat si condamnat la moartea in locul nostru (Isaia 53:3-5), prin urmare noi putem beneficia de aceasta jertfa ispasitoare daca credem din toata inima in Dumnezeu prin Isus Hristos, deoarece Biblia ne spune in Ioan 5:24: “Adevarat, adevarat va spun, ca cine asculta cuvintele Mele, si crede in Cel ce M-a trimis, are viata vesnica, si nu vine la judecata, ci a trecut din moarte la viata.” Ce inseamna lucrul acesta ?
 
A asculta cuvantul lui Cristos, inseamna a fi receptiv la mesajul lui exprimat in Biblie si a-l aplica in viata de zi cu zi, insa inainte de a avea puterea sa-l punem in practica noi trebuie sa credem in Cel care l-a trimis pe pamant pe Isus si anume in Dumnezeu Tatal. Aceasta credinta, nu inseamna doar a accepta cu mintea ca Dumnezeu exista, ci aceasta credinta, este increderea in El care te face sa ti seama de El si de principiile lui, in orice decizie, in orice actiune, in orice moment. Ca sa intelegi mai bine sa ilustram acest lucru.
 
De pilda, un fiu, care se increde cu adevarat in Tatal sau, va comunica cu acesta si cand ii merge bine si cand ii merge rau, va apele la ajutorul lui, la sfaturile lui, si i se va supune acestuia ca cap de familie, tot timpul, in mod asemanator noi trebuie sa avem o relatie intima de incredere cu Tatal nostru ceresc, noi trebuie sa ascultam de El cu increderea ca legea lui este spre binele nostru si ca toate lucrurile lucreaza in final spre binele nostru, daca suntem fideli fata de El (Isaia 48:17,18; Romani 8:28). De aceea avand in vedere ce implica o credinta autentica intreaba-te: Este relatia ta cu Dumnezeu, ca a unui fiu cu Tatal ? Este Dumnezeu persoana in care te increzi si pe care te bizui oricand ? Te straduiesti sa asculti de El in orice moment ? Nu uita, doar daca credem cu adevarat in Dumnezeu si ascultam de Fiul sau, ca o manifestare a recunostintei noastre fata de bunatatea Lui, vom trece de la moarte la viata, de la judecata condamnatoare la iertare.insa pentru a putea sa te apropii de Dumnezeu, este nevoie sa-l primesti in inima ta pe Isus Hristos ca Domn si Salvator, ca Cel care a murit si a inviat pentru ca tu sa fi socotit drept, de aceea Biblia spune in Ioan 1:12: “Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu.” Noi nu ne putem apropia de Dumnezeu decat prin Isus Cristos (1Timotei 2:5,6), si nu putem fi declarati drepti si sfinti decat prin El (1Corinteni 1:30,31).
 
De aceea ai in fata ta decat doua optiuni:Sa mergi la judecata bazandu-te pe faptele tale, care chiar daca sunt majoritar bune, tot imperfecte sunt, si astfel nu vei putea fi declarat drept in fata lui Dumnezeu (Romani 3:9,12,23;Galateni 3:16). Sa te bazezi din inima pe lucrarea de rascumparare a lui Cristos, si anume ca toate pacatele tale a fost transferate asupra lui, iar prin sacrificiul lui esti declarat drept, sfant si curat (Romani 3:24-26; Efeseni 1:7; 2:8,9).

Nu amana sa iei o decizie, caci Isus spune in Ioan 3:18: “Oricine crede in El, nu este judecat; dar cine nu crede, a si fost judecat, pentru ca n-a crezut in Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.” De aceea ia decizia de a te impaca cu Dumnezeu chiar acum, facand urmatoarea rugaciune: Sfantule Tata, prin Isus Hristos Fiul tau, iti multumesc pentru jertfa lui pe baza careia iti cer iertare de toate pacatele mele, pentru a fi socotit drept prin El, si doresc sa-l primesc in inima mea ca Domn si Salvator, dar te rog ajuta-ma sa ascult de cuvantul tau, din apreciere fata de iubirea ta, de aceea imi dedic viata mea tie, AMIN.

Daca l-ai primit pe Domnul Isus in inima, ai fost salvat si infiat ca copil al lui Dumnezeu, multumeste-i lui Dumnezeu pentru aceasta favoare deosebita, insa pentru a ramane in continuare drept in fata Lui, tine cont de urmatoarele lucruri in viata ta:•Roaga-te cu regularitate lui Dumnezeu, pentru a deveni prieten cu El (Filipeni 4:6,7).

•Educa-ti constiinta pe baza Bibliei, si tine cont in orice imprejurare de imboldurile ei (1Timotei 1:5).

•Judeca-te pe tine insuti, pentru a te corecta dar nu judeca pe altii (Matei 7:1; 1Corinteni 11:31).

•Apeleaza ori de cate ori pacatuiesti la harul (favoarea nemeritata ) care se da prin Cristos (Romani 3:24; 6:23; 1Ioan 2:1,2).

vesnicia.ro

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...MOBILIER, BICICLETE, HAINE, TERMOPANE, SALTELE...Vezi aici!