Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Cum să confrunți păcatul ?

Publicat la 2011-11-30 de Traian


Biblia ne Ăźnvață să fim categorici cu păcatul din viața noastră și să condamnăm păcatul altora.

Cu regret constatam că acolo unde nu se condamnă păcatul , el (păcatul) se simte ca la sine acasă. Păcatul are foarte multe forme și uneori vine cu motivație religioase: “Oricum ne iubim, și Dumnezeu ne-a Ăźnvățat să ne iubim unii pe alții, ce contează cĂąnd avem relații intime – acum sau după căsătorie- oricum ne vom căsători” , “Nimeni nu trebuie să-mi Ăźncalce drepturile, nici măcar părinții- ei nu trebuie nici să strige la mine” 

Înainte de a discuta despre cum trebuie să confruntăm păcatul , ĂźntĂąi trebuie să răspundem la o Ăźntrebare simplă 


De ce trebuie confruntat păcatul ? (1 Corinteni 5)


În biserica din Corint exista un caz ieșit din comun și care totuși era tolerat de către membrii bisericii:

    ” Din toate părțile se spune că Ăźntre voi este curvie; și Ăźncă o curvie de acelea, care nici chiar la păgĂąni nu se pomenesc; pĂąnă acolo că unul din voi trăiește cu nevasta tatălui său. Și voi v-ați fălit! Și nu v-ați mĂąhnit mai degrabă, pentru ca cel ce a săvĂąrșit fapta aceasta, să fi fost dat afară din mijlocul vostru! ” (1 Corinteni 5:1-2)

Pavel a acuzat acest păcat și a cerut ca această persoană să fie dată afară din biserică pentru “nimicirea cărnii”.
Nu doresc să discut tot capitolul ci doar să vedem care este motivația lui Pavel de a scoate păcatul din biserică . Unul din motive este că păcatul se Ăźnmulțește:

    “Nu vă lăudați bine. Nu știți că puțin aluat dospește toată plămădeala? ” (1 Corinteni 5:6)

Păcatul neconfruntat se Ăźnmulțește. Ia proporții fiindcă Ăźl preiau și alți membri de biserică . PĂąnă acolo că va deveni ceva “normal deoarece toți fac acest lucru”.
Acest lucru este benefic și pentru persoana care a păcătuit -, posibil, Ăźși va Ăźnțelege starea și se va pocăi.
Își va schimba modul de a gĂąndi și nu se va mai Ăźntoarce la lucrurile rele care le-a făcut.
În acest caz Pavel a cerut să fie dat afară acel ce a păcătuit deoarece Ăźl știa deja toată biserică , și nu numai. Dar ce să faci atunci cĂąnd foarte puține persoane cunosc greșeala unui membru de biserică ?

Domnul Isus a prezentat cum trebuie să fie confruntată o persoană.

În Evanghelia după Matei, capitolul 18 Domnul Isus prezintă soluția :

    ” Dacă fratele tău a păcătuit Ăźmpotriva ta, du-te și mustră-l Ăźntre tine și el singur. Dacă te ascultă, ai cĂąștigat pe fratele tău.” (Matei 18:15)


Dacă un frate a păcătuit - este important să-l confrunți personal, nu să-l bĂąrfești și nici să crezi că se va uita. Conflictele nerezolvate lasă urme adĂąnci și amare pentru cei care nu doresc să le rezolve. Nu te lăsa păcălit de faptul că timpul rezolvă tot. Este corect să mergi și să-l confrunți personal  și dacă fratele tău te ascultă atunci acest conflict să rămĂąnă Ăźntre voi doi.
Dacă nu te ascultă , atunci :

    “Dar, dacă nu te ascultă, mai ia cu tine unul sau doi inși, pentru ca orice vorbă să fie sprijinită pe mărturia a doi sau trei martori.” (Matei 18:16 )

Acești martori vor confirma că ai avut dreptate atunci cĂąnd nu te -a ascultat:
” Dacă nu vrea să asculte de ei, spune-l Bisericii; și, dacă nu vrea să asculte nici de Biserică, să fie pentru tine ca un păgĂąn și ca un vameș.” (Matei 18:17)

Ultimul pas este confruntarea Ăźn fața bisericii.

Cel ce nu dorește să se lase de păcat nici nu trebuie să avem vre-o legătură cu el.
Apostolul Pavel afirmă :

    ” V-am scris Ăźn epistola mea să n-aveți nici o legătură cu curvarii. -  Însă n-am Ăźnțeles cu curvarii lumii acesteia, sau cu cei lacomi de bani, sau cu cei hrăpăreți, sau cu cei ce se Ăźnchină la idoli, fiindcă atunci ar trebui să ieșiți din lume. Ci v-am scris să n-aveți nici un fel de legături cu vreunul care, măcar că Ăźși zice “frate”, totuși este curvar, sau lacom de bani, sau Ăźnchinător la idoli, sau defăimător, sau bețiv, sau hrăpăreț; cu un astfel de om nu trebuie nici să mĂąncați. ” (1 Corinteni 5:9-11)

Astfel de comportamente nu sunt acceptabile Ăźn rĂąndul creștinilor și Apostolul Pavel spune că o astfel de persoană nici nu este frate (măcar că Ăźși zice “frate”) adica nici nu este născut din nou.
Imediat după cele spune Petru se apropie de Isus și Îl Ăźnreabă de cĂąte ori să ierte, la care Domnul Isus a răspuns de 77 cĂąte 7. Deci iertarea este un aspect foarte improtant Ăźn confruntare, mai ales dacă persoana realizează că a greșit și s-a corectat.

Nu te grăbi să confrunți oamenii , căci trebuie mai ĂźntĂąi să te cercetezi singur:


    “De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău, și nu te uiți cu băgare de seamă la bĂąrna din ochiul tău? Sau, cum poți zice fratelui tău: “Lasă-mă să scot paiul din ochiul tău”, și, cĂąnd colo, tu ai o bĂąrnă Ăźntr-al tău?
 Fățarnicule, scoate ĂźntĂąi bĂąrna din ochiul tău, și atunci vei vedea deslușit să scoți paiul din ochiul fratelui tău. ” (Matei 7:3-5)

Cum este starea ta? Domnul ne dorește cu o inimă curată și fapte vrednice de pocăința noastră, cum sunt faptele tale ?
Ești tu gata să ierți sau ei rezerve?
Curbet Alexandru


Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...MATERIAL SADITOR-PROIECTARE SI INTRETINERE GRADINI...Vezi aici!