Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Care este chemarea ta?

Publicat la 2011-11-23 de Traian


 "Voi sunteti sarea pamântului" (Matei 5:13)


Uneori, aportul cuiva trece neobservat pâna când acea persoana nu mai este prin preajma ca sa faca lucrul acela. Se spune ca un sot s-a întors de la serviciu si a gasit casa într-o dezordine de nedescris. Copilul plângea, chiuveta era plina de vase murdare si pe jos erau împrastiate haine nespalate. Televizorul mergea la maxim, paturile nu erau facute, covoarele nu erau aspirate si cina nu era gata. Când a întrebat-o ce s-a întâmplat, sotia i-a raspuns: "Stii ca tot ma întrebai ce fac toata ziua? Ei bine, astazi nu le-am mai facut". Biblia spune: "fiecare sa ramâna în starea în care l-a asezat Domnul, si în care l-a chemat Dumnezeu" (1 Corinteni 7:17). Asta nu înseamna ca nu trebuie sa aspiram la lucruri mai înalte. Ci înseamna ca daca nu începem de unde suntem, nu mai putem începe deloc.

Într-o zi Domnul Isus a vindecat un îndracit care fusese separat de familia sa de ani de zile. Dupa ce a fost eliberat, omul acela a dorit sa calatoreasca cu Isus. Dar Isus i-a spus: "întoarce-te acasa, si povesteste tot ce ti-a facut Dumnezeu" (Luca 8:39). Cu alte cuvinte, începe din locul unde te afli, foloseste ceea ce ai si fa ceea ce poti. Biblia spune: "Voi sunteti sarea pamântului". Sarea nu exista pentru propria ei placere. Ea trebuie turnata în ceva mai mare decât ea; doar atunci si-a atins scopul.
Dar ai grija, nu te lasa condus de eu-l tau. Cautarea semnificatiei te poate duce în ratacire. Nu se poate sa faci ceva de unul singur pentru tine însuti, trebuie sa-l faci cu Dumnezeu si conform planului Sau; atunci Dumnezeu te va binecuvânta!

Când Dumnezeu l-a chemat pe Moise, una din întrebarile pe care i le-a pus El a fost: "Ce ai în mâna?" (Exod 4:2). Moise avea în mâna toiagul lui de pastor. El reprezenta mijlocul sau de trai. Lucrul la care se pricepea. Reprezenta venitul sau, turma, averea, si siguranta familiei lui. Dumnezeu i-a spus sa îl lase jos. Dumnezeu înca mai întreaba: "Ce ai în mâna?" Ce ti s-a dat? Darurile tale, banii tai, temperamentul tau, experienta ta, relatiile tale, mintea ta, educatia ta. Dumnezeu ti-a dat ceea ce Dr Martin Selingman numeste: "abilitati pe semnatura". Selingman a descoperit ca abilitatile umane se împart în anumite categorii. El le-a definit dupa cum urmeaza: a) întelepciunea si cunoasterea (ceea ce cuprinde abilitati cum ar fi curiozitatea, gustul pentru învatatura, judecata sanatoasa si inteligenta sociala); b) curajul (perseverenta si integritatea); c) umanitatea (cu înclinatia pentru bunatate si exprimarea milei; d) dreptatea (abilitatea de a aduce în discutie corectitudinea si capacitatea de lider); e) cumpatarea (calitati precum auto-controlul, prudenta, smerenia); f) transcendenta (aprecierea frumusetii, exprimarea gratitudinii, abilitatea de a spera, capacitatea de a se bucura). Cu totii avem înclinatii pentru fiecare din aceste calitati, dar unele rezoneaza mai puternic în tine; ele sunt "abilitatile semnaturii tale". Identifica-le si vei începe sa-ti întelegi chemarea.

Uneori credem ca Dumnezeu nu poate sau nu doreste sa ne foloseasca din pricina punctelor noastre slabe. Nu, ci contrariul este adevarat. Nimeni nu poate vorbi mai bine cu cei îndoliati decât cei care au suferit o pierdere. Chuck Colson a fost seful avocatilor de la Casa Alba pâna la Watergate. Dar numai când a fost condamnat a fost pregatit sa înceapa evanghelizarea în închisori. Astazi daca îl lasi, Dumnezeu te va folosi.

Sa remarcam:
1) Chemarea ta este deseori legata de lucrul care te framânta cel mai tare. Pentru Moise a fost opresiunea poporului sau. Asa ca Dumnezeu S-a folosit de lucrul acesta si l-a chemat pe Moise sa duca poporul la libertate. Pentru William Wilberforce a fost sclavia. El si-a dedicat întreaga viata eradicarii sclaviei din Anglia, fapt ce s-a întâmplat cu putin timp înainte de moartea sa. Pentru Dr Martin Luther King Jr a fost nedreptatea societatii care îi înrobea si îi oprima pe afro-americani. Asa ca el a avut un vis, a predicat, a mers înainte, a organizat si a boicotat si asa s-a conturat Miscarea pentru Drepturile Omului. Daca doresti sa-ti descoperi chemarea, începe sa te rogi pentru ceea ce te framânta cel mai tare. De obicei încercam sa evitam lucrurile neplacute, dar daca crezi ca, chemarea ta implica ajutarea saracilor, petrece timp cu cei saraci. Lasa ca inima ta sa fie miscata, poarta în tine convingerea ca lucrurile trebuie schimbate si roaga-te în continuare: "Doamne, fa-ma un agent al schimbarii".

2) Chemarea ta arata ca Dumnezeu crede în tine. Când Dumnezeu i-a chemat pe ucenici, ei nu aratau a învingatori. În general, în vremurile acelea, daca cineva urma un învatator, lucrul acesta se întâmpla mult mai devreme. În plus, învatatorii nu recrutau, ei primeau înscrieri. Dar nu si Domnul Isus. El a ales un doctor, un vames si pescari, spunând: "Cred în voi. Ceea ce stiu Eu va voi învata si pe voi". El le-a promis: "cine crede în Mine, va face si el lucrarile pe care le fac Eu" (Ioan 14:12). Nu e nicio mirare ca si-au parasit cuiburile! Domnul Isus i-a împuternicit pe urmasii Sai sa mearga si sa traiasca cum a trait El. Astazi la lucrul acesta te cheama El.
sursa.cuvantul lui Dumnezeu


Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...PRODUCATOR CONFECTII BARBATI...Vezi aici!