Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

O simpla intamplare?

Publicat la 2011-11-21 de Traian

"Rut, Moabita, a zis către Naomi: "Lasă-mă, te rog, să mă duc să strĂąng spice de pe cĂąmpul aceluia Ăźnaintea căruia voi căpăta trecere." Ea i-a răspuns: "Du-te, fiica mea! Ea s-a dus Ăźntr-un ogor să strĂąngă spice pe urma secerătorilor. Și s-a ĂźntĂąmplat că ogorul acela era a lui Boaz, care era din familia lui Elimelec. Și iată că Boaz a venit din Betleem, si a zis secerătorilor: "Domnul să fie cu voi!" Ei i-au răspuns: "Domnul să te binecuvĂąnteze!" [Rut 2:2-4]


Să fi fost ĂźntĂąlnirea lui Rut cu Boaz o simplă ĂźntĂąmplare? Asa pare, deoarece ĂźntĂąlnirea lor a avut loc la seceris, nu pe stradă, nici la un ceai, ci Ăźn lucrare, acolo unde erau martori si observau curătia inimilor lor, si cred că nici Rut si nici Boaz nu anticipaseră că această ĂźntĂąlnire era programată de mult pentru ei, de Însusi Dumnezeu, deoarece in versetul 3 scrie că: “s-a ĂźntĂąmplat ca Rut să lucreze pe ogorul lui Boaz.”

Da, pentru om este ĂźntĂąmplător tot ce vine Ăźn viata lui, Ăźnsă la Dumnezeu totul este programat exact, timpul, locul, persoana, totul este după cum s-a hotărĂąt Ăźn cer, si omul care trăieste dorind să facă voia lui Dumnezeu, va accepta planul Domnului pentru el, Ăźnsă omul care nu e curat, va trăi după poftele inimii lui si se va abate tot mai mult de la ce Domnul a pregătit pentru el.

Citind cartea Rut Ăźnteleg ca ea nu a contribuit cu nimic la ĂźntĂąlnirea aceasta, nefăcĂąnd tot posibilul sa-l ĂźntĂąlnească pe Boaz, nici nu s-a interesat de el, nici nu l-a căutat, nici nu i-a trimis vesti, ca să stie cĂąnd va mai veni pe ogor, si astfel să-l poată si ea vedea. Nu!

Absolut nimic n-a fost planificat de ea, fiindcă Rut nu avea preocuparea căsătoriei in mintea ei, ci ea dorea sa culeagă spice, fiind de folos soacrei ei. De aceea Dumnezeu a lucrat pentru ea, fiindcă ea nu s-a străduit să fie remarcată de bărbati, nici nu a căutat special ogorul acela, ci pur si simplu „s-a ĂźntĂąmplat”, spunem noi, Ăźnsă la Dumnezeu nimic nu este ĂźntĂąmplător.

Cel mai frumos lucru pentru o fată sau pentru un băiat, este cĂąnd, „din ĂźntĂąmplare”, Dumnezeu Ăźi aduce Ăźmpreună pe cei doi, Ăźmplinind El pentru ei ceea ce de mult a stabilit in ceruri. Boaz se interesează primul despre Rut si nu Rut de Boaz, lui plăcĂąndu-i mărturia trăirii ei, slujirea ei, si astfel ea primeste trecere in inima lui.
Dar faptul ca i-a plăcut lui Boaz, nu a făcut-o pe Rut să se creadă cineva, ca si cum nimeni nu mai era ca ea, crezĂąndu-se mai importantă decĂąt fetele care lucrau pe ogorul lui. Nu! Ci ea si mai mult s-a smerit, spunĂąndu-i cu recunostintă lui Boaz: „eu nu sunt nici măcar ca una din slujnicele tale”.
Ce caracter frumos avea Rut! Dar oare cum era Boaz, ca Domnul să-i dăruiască asa o comoară de fată? Numele Boaz se traduce „ün El este puterea!”, semn ca Ăźn Boaz lucra cu putere Duhul SfĂąnt, el fiind un om duhovnicesc, un om deosebit, de Ăźncredere, care nu dezamăgise pe nimeni prin trăirea sa.
Boaz era un om de calitate, nu un om superficial si usuratic, ci era un om diferit de altii, care-si tinea promisiunile, care nu se juca cu sentimentele fetelor, nici nu flirta cu ele, el fiind cu adevărat credincios CuvĂąntului lui Dumnezeu, si tot ce Ăźncepea ducea la bun sfĂąrsit, negăsindu-si pacea si linistea pĂąnă nu Ăźmplinea voia Domnului.


Astăzi există multă viclenie ascunsă Ăźn inimi, fie la fete, fie la băieti si oamenii se folosesc de tot felul de siretlicuri ca să fie apoi plăcuti si acceptati, se Ăźnfrumusetează ca să atragă atentia, fac cadouri ca să iasă Ăźn evidentă, dar la Domnul nu merge asa, toate acestea nu sunt de folos, si nu atrag binecuvĂąntarea Lui.

CĂąnd Domnul alege pentru tine sotul sau sotia pe care o astepti, vei ĂźmbătrĂąni fericit lĂąngă un om bun si credincios, fiindcă Dumnezeu este Cel ce vrea să ne conducă viata si destinul, de aceea să nu procedăm ca si lumea, ci să credem ca Dumnezeu ne va purta de grijă, chiar si Ăźn domeniul căsătoriei.
Da, Dumnezeu Ăźl cunoaste si pe acel Boaz, pregătit pentru fiecare fată care trăieste ca si Rut, fiindcă Dumnezeu a pregătit deja binecuvĂąntarea pentru noi si Domnul asteaptă timpul Lui pentru ca fiecare s-o primim, de aceea nădăjduieste Ăźn CuvĂąntul Său si nu te teme că altcineva Ăźti va „fura” binecuvĂąntarea, fiindcă ce Domnul Isus ti-a pregătit, El este capabil să si păstreze, pĂąnă la vremea hotărĂątă de El.

sursa.Cuvantul Lui Dumnezeu

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...PRODUCATOR CONFECTII BARBATI...Vezi aici!