Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Cat costa nevegherea?

Publicat la 2011-11-14 de Traian


....Dar David a ramas la Ierusalim.
„David a întrebat cine este femeia aceasta, si i-au spus: "Este Bat-eba, fata lui Eliam, nevasta lui Urie, Hetitul." i David a trimis niste oameni s-o aduc. Ea a venit la el, si el s-a culcat cu ea. Dup ce s-a curtit de necurtia ei, ea s-a întors acas. [2 samuel 11:3:4] David începe s se încread în puterile proprii, s se simt bine c era împrat, s-si rezerve „clipe de relaxare” si astfel ajunge David s nu fac fat ispitei.

Încredere în sine, încptânarea, confortul, ludrosia vietii si lenea, au pregtit calea pentru cderea lui David. Asadar, din momentul în care satan izbuteste s despart pe om de Dumnezeu, va trezi în el dorinte pctoase, ale naturii vechi, dar lucrarea vrjmasului nu se face pe neasteptate, ci se va face pas cu pas, începând cu un gând la început, ca s nu bat la ochi, dup care privesti îndelung ceea ce te atrage, si, progresiv, ajungi s nu te mai poti stpâni si… cazi.

Cderea în ispit începe cu gânduri si lucruri care par a fi mrunte, superficiale, nepctoase, dar care te conduc apoi la nesinceritate fat de Dumnezeu, si nu le mai poti accepta ca fiind pcate, nici nu simti nevoia s le mrturisesti, îns te bazezi pe puterea proprie, crezând c tu nu vei pctui îns,… prea târziu!

La fel a fcut si David, el nicidecum nu s-a gândit c va ajunge s comit adulter cu Bat-eba, c doar el îl cunostea pe Dumnezeu si se temea de El, cunostea Legea si o împlinise pân atunci, iar dac cineva i-ar fi spus lui David c va face asa ceva, cu sigurant David i-ar fi spus: Nicidecum!

Totusi David a czut, si Dumnezeu l-a învtat o lectie grea, lsându-l s guste pcatul... Dar m gândesc: de când sttea David lenevind în dormitor, uitase cum dormise în pustie? Si ce cuta el la ora aceea în pat? La ce or se culca seara dac în apropierea prânzului abia se trezea? Oare nu avea înc de dimineat responsabilitti pe care s le împlineasc un împrat? Oare nu era David chemat s fie alturi de popor si s poarte rzboaiele Domnului împotriva vrjmasilor Lui? …

Ba da! Dar ca si David, multi crestini astzi ajung la pcat, doar pentru c-si irosesc timpul cu lucruri „nevinovate”, zic ei, pe Chat-uri, sau în lungi discutii cu prietenii, sau vizionând filme... iar dimineata, în loc s se trezeasc devreme si s petreac timp cu Dumnezeu, ei rmân pân târziu în pat, influentati fiind de gândurile lor, iar visrile acelea îi conduc apoi la pcat…

Îl vedem pe David într-un moment de pasivitate, de relaxare, de lene …si poate chiar de plictiseal. David mersese atâtia ani la rzboi, intrase în rutina rzboiului, era obisnuit cu victorii ori unde mergea, asa c s-a gândit, probabil, s fac o pauz, refuzând s vegheze asupra vietii lui.

La fel i se poate întâmpla oricrui crestin, când trieste pasiv si nu are de lucru, nu calc pe un drum drept si-i place s leneveasc pân târziu în pat, petrecându-si inutil timpul, iar ispita este mult mai atractiv atunci, fiindc satan îi va da ceva de fcut, ocupându-i mintea cu gânduri vinovate.

Da, când pierzi vremea inutil esti cel mai vulnerabil s cazi în ispita, prin lipsa de activitate satan si azi îi atac pe multi crestini, oferindu-le imaginea unei femei frumoase, care apoi le va ocupa gândurile. Dac în David o astfel de femeie a trezit dorinta dup pcat, ce te face s crezi c tu esti scutit?

David a gândit superficial si, în loc s fug de ispit si s-o resping cu hotrâre, a intrat în jocul ei, si astfel, începând s se intereseze de identitatea femeii, si dorind s intre în vorb cu ea, a ajuns s premediteze pcatul în gândul lui si s nu se poate opri.

Învtm c atunci când vom intra în negociere cu ispita, mereu vom ajunge s mergem mai departe decât am fi crezut initial. De fapt, îi dm un deget lui satan, si, din nefericire, satan ne ia toat mâna…

David nu se mai putea opri, femeia îi devenise o obsesie, nu si-o mai putea scoate din minte, asa c o doreste lâng el, desi ea era cstorit, dar si el era. Si nu stia David lucrul acesta? Ba da! Atunci ce a fost în mintea lui? Mintea omului are capacitate s se lase sedus de plcerea pcatului, dar totusi s refuze comiterea pcatului, ascultând mai mult de glasul constiintei.

Dar dac îl scoti pe Dumnezeu din mintea ta, si nu mai vrei s te gândesti la El si nici la poruncile Lui, atunci îti focalizezi atentia doar asupra plcerii pcatului si nu te intereseaz ce consecinte vor urma, fiindc pcatul îti promite clipe de neuitat, dar apoi, când viata îsi va relua cursul ei normal, vei constata cu ce minciun te-a înselat satan si nu stiu cum vei putea face fat durerii consecintelor, ele fiind mult mai grave decât ti-ai fi imaginat.

David a comis pcatul în ascuns si a dorit s rmân ascuns, dar nu a fost asa, pcatul iese mereu la iveal, apoi David comite si alte pcate, mai grave, fiindc pcatul urste singurtatea si nu va intra niciodat singur în viata omului, de aceea pe lâng adulter, David comite crim.

Si de unde a începutul totul? De la lene si neveghere. Apoi, joaca cu ispita, apoi adulter, apoi minciun si crim, chiar si implicarea altor persoane în comiterea pcatului, iar împietrirea inimii lui David m sperie, David fiind cel ce a pus în mâna lui Ioab sentinta de moarte pentru Urie.

Ce sinistru! Este scris c este nebun cel ce-si pune încrederea în om, si dac n-ar fi Dumnezeu s ne descopere toate lucrurile, multi crestini astzi ne-ar însela cu "evlavia" lor...

Oare nu era inima lui David o inim dup inima Domnului? Da! Dar ce s-a întâmplat cu ea? „Fapta lui David nu a plcut Domnului.” De aceea avea s plteasc cu mult durere consecintele pcatului lui.

Dac David si Bat-eba fceau parte din poporul lui Dumnezeu, atunci acest avertisment este astzi si pentru noi, pentru cei ce apartinem poporului Lui, fiindc nimeni nu este scutit de pcatul acesta, iar dac nu veghem, indiferent ce suntem: om cstorit, lucrtor, tânr necstorit sau cântm în cor, adolescent sau btrân, femeie sau brbat, s nu uitm: dac nu veghem putem cdea în acelasi pcat (ca si David) si, crezând c nimeni nu va afla, îl vom acoperi, îns pcatul va continua si va chema alt pcat, iar dac nu-l vom mrturisi, hotrâti s prsim pcatul acela, zi dup zi vom tri asa, pân ne vom distruge viata...

sursa.cuvantulluidumnezeu

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...USI DE INTERIOR IMPORT GERMANIA, PANOURI SANDWICH...Vezi aici!