Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

HOMEOPATIA -Energie cosmică în sticle

Publicat la 2011-11-07 de Traian


Ce este de fapt homeopatia? Definiția de bază a fost formulată de Samuel Hahnemann (1755 - 1843): «Similarul se vindecă prin similar» sau cum s-a pronunĂ€at Ăźntr-o aftă ocazie: «Homeopatia este tratamentul prin care bolnavul primește un medicament care cauzează celui sănătos simptomele pe care le manifestă bolnavul.»

Să luăm un exemplu practic: un pacient are diaree. Știm cu toții că uleiul de ricin poate produce la cel sănătos și diaree. După principiul homeopatiei trebuie deci să i se dea pacientului ulei de ricin ca medicament.

Dacă pacientul ar primi Ăźnsă o doză normală de ulei de ricin, probabil că n-ar mai putea pleca niciodată de la toaletă. De aceea medicamentul trebuie diluat. Aici ajungem la un alt punct important al homeopatiei: principiul diluției.

Privind Ăźn mod superficial, constatarea este că homeopații Ăźncearcă să folosească cele mai mici doze de medicamente. Diluțiile sunt notate cu litera D pentru «decimal», după care se găsește o cifră, care indică numărul de zerouri din spatele lui unu. O diluție D10 conține deci 1 cm3 la 10.000.000.000 cm3 sau o linguriță la un rezervor de mărimea unui turn Ăźnalt de 100 de metri. Mulți homeopați lucrează Ăźnsă cu diluții mult mai puternice. Hahnemann Ăźnsuși a folosit diluția D30, o diluție prin care Ăźntr-o sticlă nu s-ar mai găsi nici o singură moleculă a remediului respectiv.

Pentru a explica din ce cauză remediul este totuși eficient, trebuie să trecem acum la al treilea principiu important al homeopatiei, la potențare, care ne duce Ăźn mijlocul lumii astrologiei, a budismului și a hinduismului.

CĂąnd un homeopat produce un remediu, el pregătește mai ĂźntĂąi o tinctură primară, de exemplu din urzici tocate mărunt, al căror extract este obținut cu ajutorul alcoolului. Apoi, el ia o parte din această tinctură primară, o diluează cu 9 părți de solvent și golește conținutul Ăźntr-o sticlă. El are acum o diluție de o zecime, deci un D1 sau, cum este exprimat, «potența D1 ». Pentru a ajunge la D2, va lua din nou o parte din soluția DI și se amestecă cu 9 părți de solvent. Remediul homeopatic este diluat astfel din zece Ăźn zece, cu toate că, de fapt s-ar putea pune, de exemplu, de la Ăźnceput o picătură de tinctură primară Ăźn 999.999 de picături de solvent, pentru a obține diluția D6. Însă Hahnemann a fost convins «că procesul său de mixare a amestecurilor Ăźnseamnă mai mult decĂąt simpla diluție. Prin această amestecare (potențare) se eliberează energii dinamice. Ceea ce Mesmer (1) face direct, Hahnemann realizează indirect: el Ăźi tratează pe bolnavi prin intermediul mĂąinii unui om Ăźn viață».

Cu alte cuvinte, Hahnemann a crezut că prin procesul de potențare se transmite «forță vitală» cosmică Ăźn remediul său homeopatic. Forța, care prin convorbiri oculte sau prin punerea mĂąinilor se transmite direct pacientului, este transmisă aici remediului homeopatic și transferată indirect mai departe.

Cine a fost Samuel Hahnemann? Pentru a Ăźnțelege mai bine o Ăźnvățătură, este bine să aruncăm o scurtă privire Ăźn viața Ăźntemeietorului ei. La Samuel Hahnemann se vede limpede că revolta Ăźndreptată Ăźmpotriva neajunsurilor vremii sale nu a condus la rezolvarea problemelor omenirii, dacă lucrurile se petrec Ăźn spirit anticristic.

Viața lui Hahnemann a fost prezentată Ăźn mod amănunțit Ăźn diferite biografii, așa că aș dori să mă limitez doar la cĂąteva repere. El s-a născut Ăźn 1755, fiind fiul unui pictor de porțelan din Meissen (fosta RDG). A fost un elev foarte dotat, astfel că i s-a Ăźnlesnit studiul medicinei la Leipzig, Viena și Erlangen. Diferite Ăźncercări de a-și clădi o existență bazată pe medicină, au eșuat și a trăit Ăźmpreună cu soția și cei nouă copii ai săi, Ăźn mare sărăcie. În veșnica sa stare de confuzie și-a schimbat de peste douăzeci de ori localitatea de reședință. Existența și-a cĂąștigat-o prin traduceri de cărți din engleză, italiană și franceză. Pe lĂąngă aceasta, el a experimentat Ăźn mod continuu prepararea noilor medicamente. EI a devenit tot mai cunoscut ca un aspru critic al școlii de medicină de atunci...

Cu timpul a intervenit o schimbare deosebită Ăźn caracterul lui Hahnemann. El a devenit tot mai aspru, mai nerăbdător și nedemn de Ăźncredere. A rupt prietenii vechi de ani de zile, atacĂąndu-i Ăźn mod neașteptat și necruțător chiar și pe oamenii care țineau la el.

Această transformare a avut un efect tot mai puternic și asupra copiilor săi. Destinul lor a fost un lanț de tragedii: căsniciile a trei dintre fiicele sale au eșuat, două fiice au fost ucise Ăźn Ăźmprejurări misterioase, iar alta a murit la numai 30 de ani. Singurul său fiu, Friedrich, și-a părăsit soția și copilul și a plecat Ăźn lume. Biograful Fritsche este de părere chiar că: «Friedrich Hahnemann a trăit pĂąnă la sfĂąrșit ceea ce tatăl său i-a dăruit Ăźn materie de demonism.» În anul 1810, Hahnemann a publicat lucrarea sa de bază «Organon al medicinei». Ani de cercetare au precedat această carte. A ajuns la homeopatie studiind relatările medicului englez Cullen despre efectele chininei asupra malariei. Hahnemann a experimentat medicamentul asupra lui Ăźnsuși. Cu această ocazie, a constatat trei simptome, care erau similare malariei: febră, frisoane și depresiune (2). Fiecare acces dura două pĂąnă la trei ore, de Ăźndată ce lua medicamentul; apoi totul revenea la normal.

Dintr-o dată, lui Hahnemann i-a venit ideea: substanța care produce febră la cel sănătos, Ăźl vindecă de febră pe cel bolnav! Atunci a Ăźnceput să experimenteze asupra sa, a familiei sale și a prietenilor săi nenumărate substanțe. Fiecare mic simptom, presupus sau real, a fost meticulos Ăźnregistrat: la Belladonna (extract de mătrăgună) a descoperit 1422 de simptome, la Nux vomica (nuc) 1267, la Pulsatilla 1163.

Mai mult decĂąt atĂąt: el a stabilit o legătură Ăźntre «caracterul» remediului și caracterul pacientului. Ne-ar lua prea mult timp ca să aprofundăm aici Ăźnvățătura homeopatică despre caracter...

Probleme deosebite i-au ridicat lui Hahnemann bolile cronice. Din ce cauză erau atĂąt de mulți oameni care nu puteau fi vindecați prin medicamentele sale? El dă un răspuns Ăźn lucrarea sa scrisă la bătrĂąnețe «Bolile cronice, natura lor specială și vindecarea homeopatică». Aici constată că: șapte optimi din toate bolile cronice sunt cauzate de «psora», «scabia interioară». Atunci cĂąnd remediul atacă unul din tentaculele bolii, Ăźndată cresc multe altele noi. «Aceasta se manifestă cu o deosebită furie», atunci cĂąnd este privată de semnul exterior al răului care locuiește Ăźn interior, adică eczema. Sfatul său către bolnavii cronici de toate felurile a fost: tot la 30 pĂąnă la 50 de zile să ia cĂąte o doză homeopatică de sulf.

Chiar și biograful Gumpert, care l-a comparat pe Hahnemann cu Luther, Goethe, Kant și Bismarck, e de părere că: «Acest mod de a practica homeopatia rămĂąne un fenomen psihic unic care trece dincolo de limitele experienlei empirice și necesită o capacitate aproape indiană de meditare și concentrare.»

CĂąt de multă dreptate are Gumpert cu această afirmație, ne arată o cercetare mai exactă a filosofiei care stă la baza homeopatiei și care este penetrată, Ăźn toate punctele ei, de imagini hinduse și budiste.

Confucius, calea cea dreaptă către Dumnezeu?


Anumiți termeni, care sunt frecvent folosiți Ăźn Ăźnvățătura homeopatică, pot surprinde pe oricine. Este vorba de forța vitală, de armonia cu energia cosmică și de corpul eteric. Fără să vrei, te gĂąndești la Ăźnvățături care sunt aduse Ăźn Occident de către diverși guru. Cu cĂąt mai mult se aprofundează cineva Ăźn cărțile lui Hahnemann și ale discipolilor lui, cu atĂąt mai mult trebuie să recunoască faptul că homeopatia se bazează, Ăźn cele mai importante puncte ale acesteia, pe filosofia orientală.

Încă din tinerețe, Hahnemann a intrat Ăźn francmasonerie. E adevărat că această mișcare folosește multe lozinci creștine, ba chiar Ăźn majoritatea templelor masonice se găsește cĂąte o Biblie. Însă mesajul Evangheliei, adică al salvării omului pierdut prin moartea de pe cruce a lui Isus, este respins Ăźn mod clar de către francmasoni...

De aceea nu ne miră că Hahnemann - ca membru al lojii masonice - l-a numit pe Isus un «mare exaltat». Unul dintre biografii lui Hahnemann scrie: «Exaltatul Isus din Nazaret, care nu-i conduce pe cei iluminați pe calea dreaptă a adevărului, ci vrea să cucerească Ăźmpreună cu vameșii și păcătoșii calea grea spre Împărăția lui Dumnezeu pe pămĂąnt, ... acest om al durerii care a Ăźncercat să ia asupra Sa Ăźntunericul lumii, este o piatră de poticnire pentru cei ce iubesc Ăźnțelepciunea ezoterică.»

Despre Confucius, Hahnemann scrie Ăźntr-o scrisoare: «Aici se poate citi Ăźnțelepciunea divină, fără minuni legende și fără superstiții. Este un semn important al vremii faptul că putem acum să-l citim la noi pe Confucius. Pe el, binefăcătorul omenirii, care ne-a condus pe drumul drept către Ăźnțelepciune și către Dumnezeu, cu 650 de ani Ăźnaintea marelui exaltat, Ăźl voi Ăźmbrățișa Ăźn curĂąnd Ăźn Ăźmpărăția duhurilor fericite.» Poate fi exprimat mai clar decĂąt atĂąt, care este duhul de unde provine homeopatia? Venerarea Ăźnțelepciunii orientale nu a fost doar hobby-ul tăcut al lui Hahnemann. Aceasta formează Ăźntregul fundament pe care se bazează tratamentul homeopatic.

Examinarea științifcă a homeopatiei


Întotdeauna cĂąnd practicanții homeopatiei curative trebuie să se supună unei examinări controlate, dau greș (3) sau fac caz de caracterul supranatural al metodei lor, explicĂąnd că metoda de vindecare homeopatică nu poate fi percepută prin metodele științifice (ci numai prin pendulare și prin capacitățile unui medium)...

Mai multe substanțe active Ăźn legume decĂąt Ăźn remediile homeopatice

Dacă bolile noastre se datorează doar lipsei anumitor microelemente și săruri minerale, atunci este inexplicabil de ce ar mai trebui să luăm remedii homeopatice. Pentru că «impuritățile care, Ăźn ciuda tuturor măsurilor tehnico-culinare, se găsesc Ăźn alimentația noastră zilnică, conțin mai mult "calcarea", "silicea", "carbonicum" (4) și alte remedii folosite Ăźn homeopatie decĂąt medicamentele administrate sub aceste denumiri». La ce folosesc atunci toate aceste remedii homeopatice, a căror substanțe active se găsesc deja Ăźn mediul nostru natural?

Un argument des folosit de către homeopați Ăźn sprijinul Ăźnvățăturii lor, este vaccinarea. Aici, Ăźntr-adevăr, similarul este vindecat prin similar. Viruși morți sau cu acțiune atenuată sunt injectați sub piele și Ăźl protejează pe cel vaccinat tocmai Ăźmpotriva acestui virus. Se trece Ăźnsă sub tăcere faptul că această măsură de prevedere poate fi folosită doar la cĂąteva din cele peste 10.000 de boli cunoscute. Nici nu se fac eforturi să se demonstreze funcționarea mecanismelor imunitare ale corpului, care se activează prin vaccinare la folosirea remediilor homeopatice. Ar fi lipsit de sens, deoarece nu există nici o paralelă Ăźntre acestea.

Exemplul ne arată Ăźnsă și cu cĂątă ușurință se rup unele afirmații științifice de contextul lor, pentru a sprijini aceste Ăźnvățături absurde... Dacă vreo grupare religioasă ar folosi Ăźn acest mod afirmațiile Bibliei pentru a da o poleială creștină gĂąndirii hinduse și budiste, aceasta ar ajunge urgent Ăźn dicționarui sectelor. Cu toate acestea, homeopații se bucură Ăźn continuare Ăźn cercul bisericilor creștine de un prestigiu mai mare decĂąt puterea rugăciunii.

De ce atunci homeopatia se bucură de un succes atĂąt de mare?

Nu există nici o Ăźndoială că homeopatia Ăźnregistrează succese. Fiecare dintre cititorii mei va fi auzit deja relatări de la cunoscuți sau rude, care au fost vindecați Ăźn mod miraculos printr-un remediu homeopatic, oferit de către un vraci. Nu vreau să trec pur și simplu cu vederea aceste relatări. Întrebarea este doar: «Prin ce au fost ei de fapt vindecați? Prin acel remediu? Prin forța cosmică, ocultă, a acelui medicament? Prin măsurile asociate (interzicerea fumatului, a consumului de alcool, de cafea, prin odihnă)? Sau prin credința Ăźn vindecător, respectiv Ăźn remediile sale?»

În general, este cunoscut astăzi că bolile fizice pot avea cauze psihologice. GĂąndiți-vă doar la durerea de stomac după o sperietură teribilă. Greutățile Ăźn familie pot declanșa migrene, iar necazul sentimental se poate manifesta uneori printr-o inexplicabilă diaree. Chiar și Ăźn cazul cancerului, susțin unii specialiști, există o cauză psihică.

Dar se poate ĂźntĂąmpla și invers, ca unele influențe psihice să ducă la vindecarea bolilor. Amintiți-vă, de cĂąnd erați copil, cum ați alergat la mama pentru o julitură? CĂąt de mult v-a ajutat acest lucru, ce efect miraculos a avut pansamentul!

E adevărat că noi, adulții, avem nevoie, poate, de niște forme mai complicate de tratament; Ăźn esență Ăźnsă reacționăm, chiar dacă nu vrem să recunoaștem, ca și copilul cu julitura.

Încă Ăźn secolul trecut s-au făcut experimente cu preparate de tip placebo, deci cu medicamente care n-au nici un fel de substanță activă. Astfel, s-a descoperit că mai importantă decĂąt efectul substanței medicamentului este credința, care produce vindecarea...

Poate un creștin să folosească remedii homeopatice?


Aceasta este desigur o Ăźntrebare de conștiință, la care fiecare trebuie să răspundă singur.

Un fost vindecător și magnetizator Ăźmi scrie: «Satan are un catalog uriaș de metode prin care vrea să ne despartă pe noi, oamenii, Ăźn mod deschis sau Ăźn secret, de mĂąntuire și de Isus Cristos. În acest sens, el oferă tocmai aceste diferite "metode de vindecare", care ar urma să aducă vindecare celui bolnav. Desigur, se ĂźntĂąmplă că mulți creștini nu pot ști dacă aceste "metode de vindecare" sunt penetrate de dușman și devin astfel victima vindecătorilor neserioși, Ăźn special atunci cĂąnd vor să fie vindecați cu orice preț, Ăźn loc să dorească să afle cu orice preț voia lui Dumnezeu.

Cu această ocazie aș dori să amintesc și faptul că nu avem voie să considerăm toate metodele de vindecare ca fiind oculte. E adevărat Ăźnsă că unii dintre așa-numiții vindecători s-au folosit negativ de aceste remedii, rostind anumite descĂąntece asupra lor, ca să devină eficiente. În acest caz, aceste remedii pot deveni un "mijloc de contact" al dușmanului, aducĂąndu-i pe pacienți sub domnia și dependența celui rău, lucru care poate merge pĂąnă la sinucidere.»

Iată aici opinia unui om, care Ăźnainte fusese el Ăźnsuși un vindecător. Eu, personal, n-aș putea, după toate cele prezentate Ăźn acest articol, să prescriu nici unui pacient remedii homeopatice.


(1) A.Mesmer a fost descoperitorul magnetismului animalelor și al hipnozei.

(2) Observație la experimentul lui Hahnemann: aceste efecte n-au putut fi verificate ulterior Ăźn nici un experiment efectuat la cei sănătoși. Deoarece Hahnemann folosise odată Ăźn tinerețe, Ăźn Transilvania, chinina, se poate presupune ca Ăźn experimentul său să se fi ajuns la apariții alergice, care se puteau manifesta Ăźn modul Ăźn care le-a descris Hahnemann. EI Ăźnsă le-a indicat ca fiind simptome ale malariei. Întocmai ca irisdiagnoza și homeopatia se bazează pe greșeala descoperitorului.

(3) Excepții rare apar la extractele de plante Ăźn potențe mici. Astfel, extractul de mătrăgună (Belladonna) este folosit și Ăźn medicina obișnuită, e adevărat - folosind vocabularul homeopatic - numai Ăźn diluția D3.

(4) Calcarea = calcar, silicea = acid silicic, carbonicum = carbon

de dr. Samuel Pfeifer
din "SĂNĂTATE CU ORICE PREȚ?"Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...USI DE INTERIOR IMPORT GERMANIA, PANOURI SANDWICH...Vezi aici!