Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Horoscopul – adevarul si efectele

Publicat la 2011-11-03 de Traian

Horoscopul a devenit atat de obisnuit in viata oamenilor, incat cele mai multe ziare si reviste au rezervate cate o rubrica pentru el, iar la televiziunea nationala zilnic apare cineva ca sa anunte horoscopul. Ce spune Dumnezeu despre aceasta si ce efect are asupra oamenilor horoscopul?

Practica horoscopului este pacatoasa. Dumnezeu spune in cartea Deuteronom 18:10–14: “Sa nu fie la tine nimeni care sa-si treaca pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care sa aiba mestesugul de ghicitor, de cititor in stele, de vestitor al viitorului, de vrajitor, de descintator, nimeni care sa intrebe pe cei ce cheama duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care sa intrebe pe morti. Caci oricine face aceste lucruri este o uriciune inaintea Domnului; si din pricina acestor lucruri va izgoni Domnul, Dumnezeul tau, pe aceste neamuri dinaintea ta. Tu sa te tii in totul totului tot, numai de Domnul Dumnezeul tau. Caci neamurile acelea pe cari le vei izgoni, asculta de cei ce citesc in stele si de ghicitori; dar tie, Domnul, Dumnezeul tau, nu-ti ingaduie lucrul acesta.” Astrologia nu este o stiinta bazata pe fapte, ci potrivit Bibliei este “un mestesug de ghicitor, de cititor in stele” cu scopul de a “vesti viitorul”. Oricine face acest lucru este o uraciune inaintea Domnul. Cine se face vinovat de acest pacat? Atat cel ce ghiceste, cat si cel care apeleaza la ghicitor pentru a afla viitorul. Consecintele pentru ambele parti vor fi in aceiasi masura. Va dati seama ce blestem este asupra celor care practica aceste lucruri pana si la televiziune si ziare si cat necaz si blestem atrag ei asupra oamenilor care constient, sau din ignoranta apeleaza la “serviciile” lor.

Ghicitorii in stele nu pot spune adevarul. In timpul proorocului Ieremia, doar el singur vestea poporului din Iuda ca vor merge in robia Babiloneana. Toti ceilalti prooroci minciunosi, ghicitori in stele, cei ce spuneau horoscopul, vesteau pace si liniste. Iata ce spune Dumnezeu la Ieremia 27:9 cu privire si la zodiac: “De aceea, sa n-ascultati pe proorocii vostri, pe ghicitorii vostri, pe visatorii vostri, pe cititorii vostri in stele, si pe vrajitorii vostri, cari va zic: ,Nu veti fi supusi imparatului Babilonului!” Tot poporul a mers in robie, asa cum a vestit Dumnezeu si nu cum o spuneau cititorii in stele. Horoscopul este o unealta a diavolului prin care sunt vestite o parte mare de lucruri ce se implinesc si astfel sa strecoare in viata omului minciuna cu privire la lucrurile esentiale ca astfel sa-l indeparteze de Dumnezeu. Nu te lasa inselat.

Horoscopul nu este revelatie de la Dumnezeu. Capitolu 2 din cartea proorocului Daniel relateaza despre imparatul Nebucadnetar al Babilonului, care a avut un vis groaznic, dar nu a retinut visul. El a chemat toti cititorii in stele si le-a cerut sa-i spuna visul si interpretarea lui. Nimeni din ei nu au fost in stare sa faca potrivit cu porunca imparatului si cand s-a infatisat Daniel in fata imparatului cu raspunsul, a spus: “Ce cere imparatul este o taina pe care inteleptii, cititorii in stele, vrajitorii si ghicitorii nu sint in stare s-o descopere imparatului. Dar este in ceruri un Dumnezeu, care descopere tainele, si care face cunoscut imparatului Nebucadnetar ce se va intimpla in vremurile de pe urma. Iata visul tau si vedeniile pe cari le-ai avut in patul tau.” (Daniel 2:27-28) Nici odata sa nu apelezi la horoscop, pentru ca aceasta nu este o relevatie de la Dumnezeu, ci este o uraciune care te indeparteaza de la adevarul lui Dumnezeu. Aceasta practica distruge viata tuturor celor ce o urmeaza.

Oamenii care practica horoscopul au o condamnare eterna. In pasajul din cartea Deuteronom, ghicitul in stele este pus pe acelasi cantar cu vrajitoria si este calificat ca una din practici ale vrajitoriei. Ultimul capitol, al ultimei carti din Biblie – Apocalipsa, are urmatoarele cuvinte: “ Dar cit despre fricosi, necredinciosi, scirbosi, ucigasi, curvari, vrajitori, inchinatorii la idoli, si toti mincinosii, partea lor este in iazul, care arde cu foc si cu pucioasa, adica moartea a doua.”(Apocalipsa 21:8)

Daca ai practicat pana acum horoscopul, renunta azi definitiv la aceasta practica uracioasa inaintea lui Dumenezeu. Cumpara-ti o Biblie, cauta o biserica si un grup de oameni care studiaza Cuvantul lui Dumnezeu. Fa-ti o disciplina sa studiezi ca sa cunosti caracterul lui Dumnezeu care doreste sa-ti dea un viitor si o nadejde si are toata puterea sa faca aceasta.

Preot Vasile Filat

#ekKABQIdyndk
ma intreb oare daca Cristos a zaimbt vreodata?sursele pentru imaginea personala pe care ne-o cream despre Cristos sunt:1.filmele despre viata lui Cristos, in unele rade, in altele nu2. descrierea biblica.3.iconografie4.de altele nu ma leg pentru ca nu prea are rost (poate mai gaseste cine6b78va o alta sursa relevanta)Deci, Cristos a ras vreodata? Eu sincer cred ca a ras cu pofta de multe ori, in ciuda apasarii lucrarii pe care o avea de indeplinit. E drept, nu am nici o dovada clara, dar nu vad nici un impediment moral pentru ca Isus sa nu fi ras niciodata.E aceeasi problema si cu ironia, cu mentiunea ca unii o simt si o identifica imediat, pe cand altii nu o simt de nici o culoare. Acest lucru are loc pentru ca, probabil, in mintea noastra un Cristos care rade sau care este ironic si nu este scurt si la obiect, pare a fi un Cristos jucaus, pus pe sotii, neserios, deci nevrednic. E si mai ciudat cand noi nu avem dreptate cu privire la umanitatea lui Cristos.

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...APARATE VULCANIZARE, AEROTERME, MASINI DE SPALAT...Vezi aici!