Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Vesnicia

Publicat la 2011-11-03 de Traian

Iata un cuvânt la care foarte putini oameni se mai gândesc, si totusi vesnicia este o realitate cu care mai curând sau mai târziu fiecare vom avea de a face. În adevar, timpul pe care îl avem de trait pe pamânt este scurt. Fiecare an încheiat, fiecare luna încheiata, fiecare saptamâna încheiata, fiecare asfintit de soare, fiecare minut îti scurteaza zilele de pe pamânt. si iute, pe tacute, dar hotarât, mergem cu totii în vesnicie. Curând, foarte curând va veni anul, ziua, ceasul, clipa în care îti vei încheia viata de pe pamânt. Atunci vei începe sau cântarea ta în cer sau pedeapsa ta în iad. Nici un ceas din viata viitoare nu va putea sa te mai aduca pe pamânt; esti acolo pe vecie.

 Azi picioarele tale stau pe nisipul nesigur al timpului, gata sa se scufunde. Mâine urmele tale vor ramâne, dar tu te-ai dus. Unde? În vesnicie.

Azi mâinile tale se îndeletnicesc cu lucrul, ochii tai privesc, mintea ta gândeste, face planuri pentru viitor. Mâine vor sta întepenite, bratul îndoit, ochii închisi, mintea încremenita. Tu ai plecat. Unde? În vesnicie. Altii au fost odata tot atât de harnici cum esti tu si nepasatori ca si tine fata de Dumnezeu si fata de sufletul lor, dar s-au dus. Unde...? În vesnicie.

 Glasul vesel, clovnul machiat, artistul mester în arta lui, a caror prezenta faceau din teatru, cinematograf si circ un loc placut pentru tine, s-au dus: au fost luati din timpul acesta al închipuirii si stramutati în tinutul adevarului, în adevarul vesniciei.

Vânzatorul istet al carui glas îti era asa de cunoscut odats, s-a dus; nu mai vinde si nu mai cumpara. A plecat. Unde...? În vesnicie.

 Prietene, va veni în curând si rândul tau ca sa pleci în vesnicie. Întreaba-te cu toata seriozitatea: “Sunt eu pregatit pentru vesnicie? Sunt gata sa întâlnesc pe Dumnezeu? Am pacatele iertate prin sângele Domnului Isus? Traiesc în sfintenie, ca înaintea lui Dumnezeu, fiecare clipa din viata mea?” Da vreme cugetului tau sa rsspunda! Asculta! El îti vorbeste acum. Nu-i înabusi glasul, ca sa nu-ti mai vorbeasca! Pune-ti în minte Cerul si Iadul din viata viitoare în tot adevarul lor. Unul din acestea trebuie sa fie locul tau în care vei sta pentru vesnicie. Azi e timpul ss alegi, mâine poate fi prea târziu. Pentru care din aceste doua locuri traiesti? Spre care mergi?

 Ca sa mergi din locasurile pacatului, desfrâului si poftelor de-a dreptul înaintea lui Dumnezeu si a Mielului lui Dumnezeu nu se poate. Ss treci din multimea celor vrednici de condamnare si din neamul celor ce traiesc numai pentru lumea aceasta de-a dreptul la cântecul celor rascumparati si la cununa slavei, este cu neputinta. Hristos Domnul spune: “Daca un om nu este nascut din nou, nu poate vedea Împaratia lui Dumnezeu” (Ioan 3.3.). S-a petrecut asa ceva, prietene, cu tine? Ai fost tu nsacut din nou prin Duhul Sfânt, pentru un cer vesnic? Daca da, poti fi linistit, stii unde mergi; daca nu, te asteapta groaza unui iad vesnic, si azi esti mai aproape de focul care nu se stinge decât ai fost vreodata pâna acum.

Stai! De ce vrei ss te duci la judecata înaintea lui Dumnezeu cu sufletul nemântuit? El nu vrea lucrul acesta. Azi, El te roaga: întoarce-te! De ce vrei ss te nenorocesti?

 Azi El te îndreapta spre crucea de pe Golgota, unde Domnul Isus, Fiul lui Dumnezeu, a fost rastignit si a murit în chinuri de nespus, pentru ca ss ne scape de pacatele noastre. Da, prietene, pentru tine a înconjurat cununa de spini fruntea Sa; pentru tine a scos sulisa ostasului sânge din coasta Lui; pentru tine a strigat El cu glas de biruinta “S-a sfârsit!”; pentru tine azi mântuirea e în dar, fara nici o plata. Dacs o primesti numaidecât, fara amânare, ca un pacatos, vei fi mântuit pentru vesnicie.

 “Fiindca atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Ssu Fiu, pentru ca oricine crede în El sa nu piara, ci ss aibs viata vesnica”(Ioan 3.16). Crede acum în jertfa Domnului Hristos si vei primi chiar în clipa când crezi viata vesnica. Domnul Isus spune: “Cine crede în Fiul are viata vesnica; dar cine n-asculta de Fiul, nu va vedea viata, ci mânia lui Dumnezeu rsmâne peste el” (Ioan 3.36). “si viata vesnica este aceasta: ss Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu” (Ioan 17.3). Numai asa vei putea merge oricând în vesnicie fara teama. “În El (Isus) avem rascumpararea, prin sângele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau”(Efeseni 1.7). “Adevarat, adevarat va spun ca cine aude cuvintele Mele si crede în Cel care M-a trimis are viata vesnica si nu vine la judecata, ci a trecut din moarte la viata” (Ioan 5.24).

 “Anii vietii noastre se ridica la saptezeci, iar pentru cei mai tari la optzeci de ani; si mândria lor este munca si desertsciune, caci anii trec iute si noi zburam” (Psalmul 90.10).
sursa.vesnicia.ro

 

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...MONITOARE, SERVICE, CALCULATOARE...Vezi aici!