Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Scufundarea Titanicului - un simbol al vieții tale?

Publicat la 2011-10-28 de Traian

Probabil că puține evenimente au mai impresionat atĂąt de mult sufletul oamenilor, ca scufundarea Titanicului, acel vas imens, Ăźnzestrat cu un lux orbitor, despre care se spunea că nici Dumnezeu Însuși nu l-ar putea scufunda vreodată. Tocmai de aceea se renunțase la rachetele de semnalizare și la dotarea cu un număr suficient de bărci de salvare, fiind considerate inutile. Siguranța pe care o prezenta vasul, precum și experiența vestitului căpitan Smith serveau drept garanție pentru o călătorie fără griji.

Într-o atmosferă de bucurie, zeci de mii de oameni erau prezenți Ăźn port, la data de 10 aprilie, 1912 pentru a-și lua rămas bun de la cei peste 2200 de pasageri ai acestui vas, Ăźn prima cursă pe care o făcea acesta. Nimeni nu bănuia că peste numai trei zile toate ziarele din lume vor publica zguduitoarea știre legată de scufundarea acestui vas.

Vasul se afla la 400 de leghe marine de țărm, cĂąnd au Ăźnceput să apară mai multe semnale radio disperate, emise de un vas din apropiere, care avertiza cu privire la prezența gheții. John Phillips, radiotelegrafistul celui mai mare vas din lume a trimis următorul răspuns: "Omule, ține-ți gura! Am treabă!" În fața morții Ăźnsă, doar cĂąteva ore mai tĂąrziu, el va striga disperat către Dumnezeu.

La ora 23:40, un iceberg a lovit vaporul lateral, spintecĂąndu-l; Ăźn vreme ce Ăźn saloane se continuau dansul și băutura. De la bordul navei au Ăźnceput să fie transmise acum semnale febrile către vasul aflat Ăźn apropiere.

Puținele bărci de salvare au fost imediat umplute cu femei și copii. Foarte mulți oameni ofereau un milion de dolari pentru a cumpăra un loc Ăźn aceste bărci.

În timp ce Titanicul căpăta din ce Ăźn ce mai mult o Ăźnclinație Ăźngrijorătoare, orchestra cĂąnta boogie-woogie. Într-un tĂąrziu, luĂąnd pentru ultima oară bagheta, dirijorul Hartley a dat ordin orchestrei să intoneze coralul: "Mai aproape, Doamne, către Tine..." Mulți erau aceia care cĂąntau impresionați și zguduiți Ăźmpreună cu orchestra, cĂąțiva se rugau, alții blestemau.

Într-un tĂąrziu s-a auzit Ăźn difuzor vocea căpitanului Smith: "Nava se scufundă. Echipaj și ofițeri ai Titanicului, sunteți eliberați de orice sarcină. V-ați făcut datoria, dovedindu-vă a fi demni de numele britanic! Să scape cine poate! Dumnezeu să fie cu voi!"

Titanicul s-a scufundat Ăźn 2 ore și 40 de minute. În tot acest timp pe vapor s-au petrecut scene dramatice. Vasul Carpathia a venit urgent la locul catastrofei, reușind să salveze 700 de oameni, dar peste 1500 de suflete și-au găsit sfĂąrșitul Ăźn noaptea aceea. Titanicul a pornit din port ca un simbol al puterii omenești și a trăirii fără Dumnezeu, dar el a devenit Ăźn final o metaforă a morții. Fără să știm, toți navigăm la bordul unui "Titanic".

Siguri de sine, fără nici o grijă, mĂąndri și făcĂąndu-ne multe planuri, ne Ăźngrijim ca drumul să ne fie cĂąt mai agreabil. Dumnezeu ne timite semnale de avertizare, dar noi strigăm enervați: "Ține-ți gura! Am treabă!"

Apoi apare inevitabilul. Catastrofa. Îngroziți, dăm vina pe soarta, care ne-a fost potrivnică. Dar CuvĂąntul lui Dumnezeu ne spune că mĂąndria merge Ăźnaintea pierzării.

Istoria confirmă ceea ce ne Ăźnvață Biblia, și aume că nu există securitate deplină pentru un om Ăźnstrăinat de Dumnezeu.

Chiar dacă nu-ți surĂąde ideea, tu ești un pasager, sau poate chiar și unul dintre proiectanții Titanicului. Planeta pe care trăim a devenit un imens Titanic ce se Ăźndreaptă inevitabil spre o mare catastrofă. CuvĂąntul profetic al lui Dumnezeu ne spune clar acest lucru.

Eu nu vreau să te sperii ci să Ăźți spun că Ăźncă mai există salvare. Individuală, din nefericire, nu colectivă. Dar tu poți fi salvat, Ăźnainte ca această planetă să devină locul de desfășurare a mĂąniei lui Dumnezeu.

Astăzi Ăźncă mai ești așteptat. MĂąine s-ar putea să-ți oferi toată averea pentru un singur loc Ăźn barca de salvare, dar atunci va fi prea tĂąrziu.

Reține: noi navigăm la bordul unui imens Titanic, dar Dumnezeu Ăźți vorbește astăzi și-ți cere să-ți pui Ăźncrederea doar Ăźn El.

CĂąnd Titanicul a pornit Ăźn prima și totodată ultima lui cursă, existau trei categorii de oameni pe vas. La clasa a 3-a călătoreau emigranții care sperau să Ăźnceapă Ăźn America o viață nouă. Clasa a 2-a era ocupată cu oameni de afaceri, iar la clasa ĂźntĂąia călătoreau cĂąteva personalități proeminente ale epocii.

După scufundarea Titanicului, compania care construise acest vas a afișat două tăblițe pe ușa de intrare. Pe una era scris: "Cunoscut și salvat", iar pe cealaltă "Cunoscut și pierdut". La sfĂąrșit nu a mai contat că cineva a fost bancher sau sărac, un om realizat profesional sau un umil emigrant. Ceea ce a contat a fost dacă omul era salvat sau pierdut.

Tu din care clasă ai vrea să faci parte? Dintre cei ce călătoresc acum la clasa ĂźntĂąia, sau din grupul celor salvați? Dumnezeu Ăźncă mai așteaptă răspunsul tău.

Eva Hard Ăźmpreună cu mama ei au fost primele persoane care au ieșit pe punte, imediat după izbitura provocată de lovirea aisbergului. Ea relatează: "CĂąnd mama mea a citit pe vas că acesta nu se poate scufunda ea a spus: "Nimănui nu-i este Ăźngăduit să spună așa ceva despre un obiect creat de om. Aceasta Ăźnseamnă a-L ispiti pe Dumnezeu." Ea și-a purtat paltonul tot timpul pe ea, dormea Ăźn timpul zilei și veghea Ăźn timpul nopții. CĂąnd vasul a fost izbit, ea a știut imediat ce s-a ĂźntĂąmplat, iar noi am fost primele pe punte."

"... voi Ăźnșivă știți că ziua Domnului va veni ca un hoț noaptea. CĂąnd vor zice "Pace și liniște", atunci o prăpădenie neașteptată va veni peste ei, ca durerile nașterii peste femeia Ăźnsărcinată, și nu va fi chip de scăpare" (1 Tesaloniceni 5:2).

N-ai vrea și tu să te Ăźncrezi astăzi Ăźn Singurul care te poate salva? Din mĂąna Lui nimeni nu te va mai putea smulge atunci cĂąnd toate lucrurile de pe pămĂąnt se vor clătina.

Atunci cĂąnd catastrofa de pe Titanic devenea evidentă, un lord englez a apărut Ăźn fracul de gală, Ăźmpreună cu servitorul său. Ei doreau să se despartă de viață Ăźntr-un mod demn.

Tot așa, unii oameni, pentru a-și liniști cugetul, preferă să afișeze o demnitate aparentă, Ăźn loc să caute, chiar și Ăźn ultimul ceas Ăźmpăcarea cu Dumnezeu.

În cele cĂąteva ore care au urmat lovirii Titanicului de aisberg, pe vapor și Ăźn apă s-au petrecut lucruri dramatice. Oamenii au devenit Ăźn același timp eroi sau lași, sfinți sau monștri.

În apa rece ca gheața, timp de 50 de minute s-au auzit numai strigătele disperate ale celor ce-și vedeau moartea cu ochii. John Harper se lupta și el Ăźmpotriva morții umede și reci. Dar el era un om dedicat lui Dumnezeu, plin de dorința de a predica oamenilor Evanghelia salvatoare, despre iertarea păcatelor prin sĂąngele lui Isus Cristos. În timp ce el Ăźnota Ăźn apă, un alt pasager agățat de o scĂąndură, Ăźnota spre evanghelist. Acesta a strigat celui naufragiat: "Sunteți mĂąntuit?" Răspunsul a venit repede: "NU!" Evanghelistul i-a strigat: "Crede Ăźn Domnul Isus și vei fi mĂąntuit! Faptele apostolilor 16.31!" Înainte ca omul să poată răspunde, un val l-a răpit Ăźntr-o altă direcție. Mai tĂąrziu, valurile i-au adus din nou Ăźmpreună. evanghelistul, cu un ultim efort i-a strigat Ăźncă o dată: "Sunteți mĂąntuit?" Răspunsul a venit din nou: NU! Harper a strigat din nou: "Crede Ăźn Domnul Isus și vei fi mĂąntuit!" după care a fost Ăźnghițit de valuri pentru totdeauna.

Omul acela a fost mai tĂąrziu salvat și pretutindeni mărturisea că el a fost ultimul convertit al lui John Harper. Pentru un om al lui Dumnezeu, salvarea altor suflete este mai importantă decĂąt propria-i viață.

Eu cred că dacă un medic te-a vindecat de o boală foarte grea, tu vei Ăźndruma și pe alții la el. Singurul care poate să te vindece de boala păcatului este Isus. Eu te Ăźndemn să-ți Ăźncredințezi viața Ăźn mĂąna Lui, deoarece El este singura ființă care-ți poate schimba viața. Degeaba vei căuta să te ascunzi de El. Mai devreme sau mai tĂąrziu vei sta Ăźn fața Lui pentru a-ți primi răsplata sau pedeapsa.

"La Ăźnfățișare a fost găsit ca un om, S-a smerit și S-a făcut ascultător pĂźnă la moarte, și Ăźncă moarte de cruce. De aceea și Dumnezeu L-a Ăźnălțat nespus de mult, și I-a dat Numele, care este mai presus de orice nume; pentru a, Ăźn Numele lui Isus, să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pămĂąnt și de sub pămĂąnt orice limbă să mărturisească, spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Isus Cristos este Domnul" (Filipeni 2:8).


#S05SResjBm1l
ar mai fi un aspect. din pctaae, dar nu poate fi evitat, judecam dialogurile din Scriptura prin prisma politetii si bunului simt din epoca moderna. Nu stim cat de dure au fost acuzatiile aduse de Cristos fariseilor si carturarilor. Acele vai -uri nu sunt echivalentul modern al vai si amar -ului modern. E mult mai dur, mult mai acuzator, este un vai care condamna dur. La noi, azi, vai s'amar e mai degraba o vaicareala, o expresie a parerii de rau fata de un rau, dar nu are sub nici o forma implicatiile din Scriptura.Ar fi ziditor sa citim dialogurile dintre calugarii care disputau pe teme biblice si nu numai, dar si dialogurile dintre protestanti si catolici in cadrul disputatiilor pe care le aveau sau in scrisorile pe care si le scriau. Nu erau deloc gentlemani . Dupa standarde moderne, limbajul lor este catalogat ca impropriu si condamnabil. Daca am vorbi asa cum vorbeau ei, am fi trimisi imediat la moderare (ceea ce este un gest bun!).De acee spun ca este important sa intelegem si valoarea pe care le aveau cuvintele in perioada VT, apoi a vietii lui Cristos in dialogul cu cei carora le vorbea.

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...TAMPLARIE PVC, CARAMIZI ECOLOGICE...Vezi aici!