Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

ORA PROFETICA-SEMNELE SFARSITULUI

Publicat la 2011-10-11 de Traian

SEMNELE  SFÂRȘITULUI          MATEI  24

Christoși mincinoși. Rzboaie. Cutremure de pmânt.  Foamete și ciumi. Persecuții. Înmulțirea frdelegii. Evanghelia propovduit în toat lumea. 

      ,,Când veți vedea toate aceste lucruri, s știți c Fiul Omului

                     este  aproape, este chiar la usi

Anul revoluțiilor. Așa cum fiecare am învțat la lecțiile de istorie, de multe ori au avut loc revoluții pe band rulant în diverse țri în diverse perioade istorice. Se poate spune c anul 2011 a fost anul revoluțiilor. Este prea devreme ca s se fac o evaluare, dar se pare c rezultatele nu sunt prea strlucite.

De exemplu Tunisia se pregtește s voteze pe 23 octombrie. Peste 10.000 de candidați aparținând la zeci de partide s-au înscris pe listele electorale.

În timp ce familia fostului președinte Ben Ali a plecat demult și este în mod simbolic judecat și condamnat, populația cunoaște o stare de srcie mai grav ca în trecut. Strzile marilor orașe sunt murdare, turiștii sunt rari și se simt agresați la tot pasul, circulația este extrem de dezordonat și jafurile ziua în amiaza mare sunt moneda curent. Pentru acest motiv mii și mii de tunisieni încearc s fug în Europa. Adesea ei sunt interceptați și trimiși înapoi.

În Egipt lucrurile nu sunt mai bune, cu diferența c fostul președinte Mubarac și familia sa sunt arestați și judecați.

A urmat apoi revolta “nemulțumiților” din Spania, Portugalia și Italia, unde mai ales tinerii s-au adunatat în mijlocul orașului protestând împotriva șomajului și a situației economice dificile.

Tot așa și în Grecia unde în fiecare sptmân grupuri compacte protesteaz în mod violent împotriva msurilor disperate pe care guvernul încearc s le ia ca s scape țara de la faliment. În general acești manifestanți spun c nu le pas dac țara se duce de râp dac economia mondial se duce de râp, ceea ce este cel mai important este interesul lor personal, obiceiul de a nu plti taxe și a profita de un guvern care a distribuit bani la toat lumea.

Iata îns c de câteva sptmâni acest fel de proteste au început s aib loc și în Statele Unite. La început în New York în fața Wall Streetului, unde câteva sute de tineri fr treab, manifesteaz. Am urmrit cu curiozitate o reporter de la CNN care îi întreba pe manifestanți, împotriva la ce protesteaz, și nu prea știau, erau doar împotriva capitalismului. Reportera i-a întrebat dac știu c bncile au înapoiat împrumuturile primite de la guvern, cu miliarde în interes, nu știau. Mai toți aveau tot felul de computere și alte aparate electronice sofisticate. Reportera i-a întrebat dac consider s renunțe la ele deoarece cei care le fabric sunt capitaliști și câștig mulți bani cu ele. Nu au știut ce s rspund.

Dac mare parte din manifestații sunt relativ pașnice și au loc într-un prculeț în fața bursei din New York, care este o proprietate particular cu acces public, deci oarecum dificil s fie împiedicați, în schimb sâmbt un grup important a blocat Brooklyn Bridge, și poliția a fost obligat s-l evacueze cu forța și s aresteze în treact 700 dintre ei.

Dup New York, valul de manifestații a cuprins întreaga țar de la Los Angeles la Boston trecând prin Washington. În fiecare din aceste orașe manifestanții arat aceeași dezorientare și lips de obiectiv. Vor ceva dar nu știu bine ce, oricum fac zgomot murdrie și deranjeaz pe cei care vor s-și vad de treab.

Somalia atentate. Marți a avut loc în Mogadiscio capitala Somaliei unul din cele mai sângeroase  atentate din ultimii ani. Ca urmare au murit pe loc peste 70 de persoane și au fost rnite câteva sute. Majoritatea lor erau studenți în învțmântul superior, care așteptau în fața ministerului învțmântului ca s fac cerere pentru burse.

Insurgenții  islamiști shebab, au promis c vor continua s fac asemenea atentate c acestea vor deveni o rutin zilnic, și c au scopul de a  pedepsi pe “mercenarii care colaboreaz cu pgânii care au invadat țara”.  Ali Mohamud Rage, purttorul lor de cuvânt a declarat c “acest atentat este un avertisment pentru strinii care au invadat țara și vor s ne fure resursele și s deruteze (adic converteasc) populația”. El a continuat avertizând populația s evite “locurile frecventate de pgâni și grupurile de apostați”. Mai trebui subliniat c insurgenții islamiști shebab, împiedic populația local care moare de foame datorit secetei, s primeasc ajutoare de la occidentali.

Corect din punct de vedere politic. Anglia este pe zi ce trece o țar care se deprteaz de tradițiile creștine, care neag în mod tot mai fțiș ideea de creștinism, și aceasta nu numai datorit faptului c numeroși imigranți nu au tradiții creștine, dar chiar și populația autohton este pe zi ce trece nu numai dezinteresat dar și împotriva religiei.

Ultima secvenț în acest serial este inițiativa BBC-ului, stația de radioteleviziune de stat care a decis s renunțe la terminologia BC și AD (înainte de Hristos i dup Hristos) și s înlocuiasc cu “înaintea erei actuale” i “era actual”. Aceast inițiativ caracterizat ca “corectitudine politic absurd”, “exces de zel inexplicabil” are ca menire s menajeze pe asculttorii care nu sunt creștini. Interesant de subliniat c dac se schimb terminologia semnificația rmâne aceeași și nașterea lui Hristos este punctul de demarcare al istoriei.

Statistici triste. În fiecare zi suntem bombardați cu tot felul de statistici, unele importante și semnificative, altele doar statistici. Am citit zilele acestea despre dou statistici care cred c exemplific o stare de lucruri extrem de trist și îngrijortoare.

Prima arat c în Statele Unite datorit ratei record de șomaj proporția celor care sunt considerați sraci a crescut de la 14.3% în 2009, la 15.1% adic 46.2 milioane de americani au un venit mai mic de 22.314 pentru o familie de 4 persoane.

Aceasta înseamn c la fiecare 6 americani unul este srac. În acelaș timp 50 de milioane de americani nu au asigurare social. Aceste numere arat ”recorduri” nemaiîntâlnite în istoria americii.

Nici Canada nu o duce mai bine, ba chiar din punct de vedere statistic o duce chiar mai ru deoarece a înregistrat o inegalitate între venitul celor sraci și a celorlați care a cunoscut în ultimii ani o creștere vertiginoas. Aceasta înseamn c sracii câștig din ce în ce mai puțin, în timp ce ceilalți abia se descurc. De fapt aceast disparitate, este motivul principal al tulburrilor sociale; sracii privesc peste gard la vecinul avut, în vitrine se vd lucruri pe care nu și le pot permite, etc, este cea mai ridicat din 17 țri dezvoltate care au fost luate în considerare.

Nou atac asupra iiilor pakistanezi. Brbai înarmai au luat cu asalt un autobuz în sud-vestul Pakistanului, ucigând cel puin 13 pasageri. Cele mai multe dintre victime sunt musulmani iii, informeaz poliia. Pasagerii erau în drum spre lucru – o pia de legume din oraul Quetta, capitala provinciei Belucistan, aflat la frontiera cu Afganistanul i Iranul. Patru fptai rmai  necunoscui au oprit autobuzul silindu-i pe pasageri s coboare, dup care au deschis focul. Membri minoritii iite sunt tot mai frecvent victime ale extremitilor sunnii, între care se numr i talibanii. Aproximativ 20 la sut din  cei 180 de milioane de pakistanezi sunt iii.

Kazahstanul, invitat la proiectul de gazoduct transcaspic. UE a invitat Kazahstanul s participe la proiectul de gazoduct transcaspic, a anunat mari comisarul european pentru energie, Guenther Oettinger, relateaz RIA Novosti, citat de NewsIn. În septembrie, Consiliul UE a aprobat mandatul transmis Comisiei Europene de negociere a unui acord pentru cadrul legal al gazoductului transcaspic cu Azerbaidjan i Turkmenistan. Conducta ar trebui s lege rmurile Turkmenistanului i Azerbaidjanului de la Marea Caspic pentru exportarea de gaz prin Azerbaidjan ctre Europa. Capacitatea anual a rutei Tengiz (Kazakhstan) Turkmenbashi (Turkmenistan) Baku (Azerbaidjan) Tbilisi (Georgia) Erzurum (Turcia) ar ajunge la 20-30 de miliarde de metri cubi de gaz. Costul proiectului este estimat la 7,9 miliarde de euro. “Conducta va deveni un contribuitor foarte important la dezvoltarea coridorului sudic. Este prima dat când UE sugereaz semnarea unui contract internaional pentru susinerea unui proiect de infrastructur. Acest lucru arat cât de importante sunt proiectul i cooperarea în regiune pentru UE i toi cei 27 de membri. Am saluta participarea Kazahstanului la coridorul sudic”, a spus comisarul.

Ministerul rus de Externe a declarat c orice tentativ extern de ingerin în afacerile de la Marea Caspic ar putea complica situaia din regiune i ar avea un impact negativ asupra actualelor negocieri asupra noului statut legal al Mrii Caspice.

Atentat sângeros la Mogadishu. Cel puin 65 de persoane au fost ucise în capitala Somaliei, Mogadishu, în cursul unui atentat cu bomb. Un automobil încrcat cu explozivi a fost detonat în faa unui sediu guvernamental, potrivit poliiei. Numeroase persoane au fost rnite. Atacul a fost revendicat de miliiile islamiste Shehab. Aceast grupare extremist, apropiat de reeaua terorist al Qaida, lupt din 2007 împotriva guvernului provizoriu din Somalia. Regiuni extinse din sudul i centrul rii se afl sub controlul lor.

Erdogan acuz fundaii germane c ofer sprijin kurzilor. Premierul turc Recep Tayyip Erdogan, acuz fundaii politice germane c sprijin financiar organizaia kurd PKK, scoas în afara legii, prin proiecte de dezvoltare. Erdogan a declarat c fundaiile folosesc drept paravan proiecte de infrastructur, cum ar fi modernizarea sistemelor de canalizare. Potrivit mass media turceti, ambasadorul Germaniei la Ankara Eberhard Pohl, a respins acuzaiile lui Erdogan, amintind c toate organizaiile germane care activeaz în Turcia beneficiaz de aprobarea guvernului rii-gazd.

Haiti are un nou ef de guvern. Dup o criz politic de aproape cinci luni, Senatul din Haiti a czut de acord asupra persoanei care s conduc guvernul. Camera inferioar, i cea superioar l-a desemnat premier pe medicul Garry Conille. Trei senatori au votat împotriva sa, nou s-au abinut. Conille trebuie s se supun acum unui vot de încredere al Camerelor reunite, privitor la planurile sale politice. Medicul este cel de-al treilea candidat propus de preedintele Michel Martelly, care i-a început mandatul în luna mai. Conille a lucrat între alii pentru emisarul special american pentru Haiti, fostul preedinte Bill Clinton. Criza politic din Haiti a îngreunat în ultimele luni lucrrile de reconstrucie a rii, grav afectat de cutremurul din ianuarie anul trecut, soldat cu mai bine de 220.000 de mori.

Nou iniiativ de pace în Orientul Apropiat. Cvartetul pentru Orientul Apropiat intenioneaz s demareze o iniiativ menit s-i readuc pe israelieni i palestinieni la masa tratativelor. Reprezentani ai SUA, Rusiei, ONU i ai UE intenioneaz s se întâlneasc în acest scop la finele sptmânii în curs la Bruxelles, a declarat o purttoare de cuvânt a Departamentului de Stat de la Washington. Dup discursul preedintelui palestinian Mahmud Abbas în faa Adunrii Generale a ONU, în cursul creia a cerut calitatea de membru cu drepturi depline pentru statul Palestina, presiunile asupra Israelului, de reluare a negocierilor de pace, au crescut. Consiliul Europei a decis s ofere Consiliului Naional Palestinian statutul de “partener pentru democraie”. În acest fel, Consiliul Europei vrea s sprijine edificarea unor structuri democratice în teritoriile palestiniene.

Libia. Dou gropi comune lâng Tripoli. Forele rebele au descoperit dou gropi comune în apropiere de Tripoli, unde au fost înmormântate circa 900 de cadavre, relateaz Al Arabiya.

“Declaraii ale martorilor ne-au permis s descoperim dou gropi comune cu victimele vechiului regim”, a declarat eful serviciilor de securitate de la Tripoli, Naji al-Issawi. Groapa de lâng Gargaresh, situat la circa apte km de centrul oraului, conine circa 200 de cadavre. Alte 700 au fost gsite într-o groap comun din Birasata Milad, o zon rural situat la circa 10 km de centrul Tripoli.

inând cont de gradul de descompunere, o parte dintre cei îngropai la Gargaresh, au murit cu puțin timp în urm. Cel puin 15 gropi comune au fost descoperite în Libia în ultimele dou sptmâni.

Panetta laud România pentru implicarea în campania din Libia. Secretarul american al aprrii, Leon Panetta, a ludat mai multe ri europene mici, printre care România, pentru implicarea lor în campania din Libia. În prima sa vizit în Europa de la învestirea în funcie, fostul ef al CIA a afirmat c mai multe ri europene mici au fcut eforturi dincolo de limitele lor în timpul campaniei aeriene din Libia.

“Danemarca, Norvegia i Belgia împreun au distrus la fel de multe ine ca Frana”, a spus el. Panetta a ludat i România, Bulgaria i Canada. eful Pentagonului a mai avertizat miercuri c Statele Unite se pregtesc pentru reduceri importante ale bugetului aprrii i a subliniat c aliaii europeni vor trebui s îi asume responsabiliti mai mari în cadrul NATO.

Pasivitatea CE privind interzicerea cianurilor o face complice. Corina Creu, europarlamentarul vicepreedinte PSD, a interpelat Comisia European cu privire la utilizarea tehnologiilor de minerit pe baz de cianuri în UE, opinând c neinterzicerea acestora o face “complice” cu proiecte de exploatare precum cel plnuit la Roia Montana. Potrivit unui comunicat de pres, europarlamentarul social-democrat a cerut Comisiei s precizeze dac intenioneaz s dea curs solicitrii Parlamentului European de a interzice, pân la sfâritul acestui an, utilizarea tehnologiilor de minerit pe baz de cianuri în Uniunea European.

“Constat cu regret c – dup un an i jumtate de când Parlamentul European a adoptat rezoluia prin care invit Comisia s propun interzicerea total a utilizrii tehnologiilor de minerit pe baz de cianuri în Uniunea European pân la sfâritul lui 2011 – Comisia European nu a dat curs acestei solicitri. Aceast lips de reacie încurajeaz proiectul minier pe baz de cianuri de la Roia Montana”, a criticat vicepreedintele Comisiei Creu: Pasivitatea CE privind interzicerea cianurilor o face complice. Comisia European nu a dat curs acestei solicitri. Aceast lips de reacie încurajeaz proiectul minier pe baz de cianuri de la Roia Montana”, a criticat vicepreedintele Comisiei europarlamentare pentru Dezvoltare.

Corina Creu a subliniat ca pasivitatea Comisiei Europene o face complice cu un proiect în legtur cu care se trag de ani de zile semnale de alarm i care risc s aib un impact catastrofal, transfrontalier, asupra mediului. “În condiiile în care lobby-ul industrial poate determina guverne, precum cel român, s fie pe cale de a pune în pericol interesele propriilor ceteni, e nevoie de o interdicie general la nivel european”, a declarat Corina Creu.

Minte sntoas în corp sntos. Este bine s ai copii. Brbații cstoriți dar fr copii, au un risc mai mare s moar de maladii cardiovasculare în comparație cu brbații care au copii, este opinia unui studiu publicat sptmâna trecut în revista Human Reproduction. Cercettorii de la Stanford University din California, au analizat pe o perioad de10 ani recordurile medicale a 137.000 de brbați cstoriți, în vârst de 50 la 71 de ani. Toți participanții la începutul studiului au fost relativ sntoși și nu au manifestat simptome caracteristice maladiilor cardiovasculare. Aproape 92% dintre participanții la studiu au avut cel puțin un copil, iar 50% au avut trei sau mai mulți copii. Pe perioada studiului, 3082 dintre participanți au decedat în urma maladiilor cardiovasculare. Rezultatele au artat c brbații care au avut mai mulți copii au fost mai sntoși și au trit mai mult, și cu cât mai mulți copii, cu atât mai bine. Brbații fr copii au avut cu 17% mai mult risc de deces, comparativ cu cei care au avut copii. Brbații care au avut numai un copil au avut cu 13% mult risc de deces în comparație cu cei care au avut doi copii sau mai mulți. Cercettorii nu sunt îns siguri care este motivul. “Studiul nostru nu sugereaz c absența copiilor cauzeaz boli cardiovasculare, ci doar c infertilitatea la brbați poate fi un idicator care poate prezice viitorul” a declarat Dr. Michael Eisenberg, autorul studiului. Textul sptmânii. „Supuneți-v dar lui Dumnezeu. Împotriviți-v diavolului, și el va fugi de la voi”. Iacov 4,7

Petre și Paul Gheorghe

sursa.intercer

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...APARATE VULCANIZARE, AEROTERME, MASINI DE SPALAT...Vezi aici!