Corul Liceului Baptist „Alexa Popovici” la Betel Arad-Gradiste

Corul Liceului Baptist Arad

Duminica 9 Dec 2018 , Corul Liceului Baptist „Alexa Popovici” din Arad a slavit pe D-zeu, in cadrul serviciului divin de dupa masa de la Biserica Baptista Betel Arad – Gradiste.
Alaturi de cor a participat si fanfara Liceului Baptist, cantand numeroase piese spre slava lui D-zeu.
Corul Liceului a fost dirijat de fratele Vladimir Cusursuz, iar fanfara a fost dirijata de fratele Ciprian Ilonca. Si corul si fanfara au avut o prezenta de inalta tinuta artistica.
La amvonul bisericii au fost fratii pastori tata + fiu, fr. Zaharia Ioan si fiul fr. Zaharia Cristian. Alaturi de ei a fost prezent si fr. Hanc Ovidiu, care a tinut predica principala a acestui serviciu divin, din textul biblic de la Luca1:5-25

Luca 1:5  În zilele lui Irod, împăratul Iudeii, era un preot, numit Zaharia, din ceata lui Abia. Nevasta lui era din fetele lui Aaron, şi se chema Elisaveta.
6  Amândoi erau neprihăniţi înaintea lui Dumnezeu, şi păzeau fără pată toate poruncile şi toate rânduielile Domnului.
7  N-aveau copii, pentru că Elisaveta era stearpă; şi amândoi erau înaintaţi în vârstă.
8  Dar, pe când slujea Zaharia înaintea lui Dumnezeu, la rândul cetei lui,
9  după obiceiul preoţiei, a ieşit la sorţi să intre să tămâieze în Templul Domnului.
10  În ceasul tămâierii, toată mulţimea norodului se ruga afară.
11  Atunci un înger al Domnului s-a arătat lui Zaharia, şi a stat în picioare la dreapta altarului pentru tămâiere.
12  Zaharia s-a înspăimântat, când l-a văzut; şi l-a apucat frica.
13  Dar îngerul i-a zis: „Nu te teme Zahario; fiindcă rugăciunea ta a fost ascultată. Nevastă-ta Elisaveta îţi va naşte un fiu, căruia îi vei pune numele Ioan.
14  El va fi pentru tine o pricină de bucurie şi veselie, şi mulţi se vor bucura de naşterea lui.
15  Căci va fi mare înaintea Domnului. Nu va bea nici vin, nici băutură ameţitoare, şi se va umplea de Duhul Sfânt încă din pântecele maicii sale.
16  El va întoarce pe mulţi din fiii lui Israel la Domnul, Dumnezeul lor.
17  Va merge înaintea lui Dumnezeu, în duhul şi puterea lui Ilie, ca să întoarcă inimile părinţilor la copii, şi pe cei neascultători la umblarea în înţelepciunea celor neprihăniţi, ca să gătească Domnului un norod bine pregătit pentru El.”
18  Zaharia a zis îngerului: „Din ce voi cunoaşte lucrul acesta? Fiindcă eu Sunt bătrân, şi nevastă-mea este înaintată în vârstă.”
19  Drept răspuns, îngerul i-a zis: „Eu Sunt Gavril, care stau înaintea lui Dumnezeu; am fost trimis să-ţi vorbesc, şi să-ţi aduc această veste bună.
20  Iată că vei fi mut, şi nu vei putea vorbi, până în ziua când se vor întâmpla aceste lucruri, pentru că n-ai crezut cuvintele mele, care se vor împlini la vremea lor.”
21  Norodul însă aştepta pe Zaharia, şi se mira de zăbovirea lui în Templu.
22  Când a ieşit afară, nu putea să le vorbească; şi au înţeles că avusese o vedenie în Templu. El le făcea semne într-una, şi a rămas mut.
23  După ce i s-au împlinit zilele de slujbă, Zaharia s-a dus acasă.
24  Peste câtva timp, Elisaveta, nevasta lui, a rămas însărcinată, şi s-a ţinut ascunsă de tot cinci luni. „Căci” zicea ea,
25  „iată ce mi-a făcut Domnul, când Şi-a aruncat ochii spre mine, ca să-mi ia ocara dintre oameni.”

Pe marginea acestui text fr. Ovidiu Hanc a dezvoltat o predica cu 4 invataturi cu titlul „Lectii de viata , de la un om neprihanit dar nu desavarsit ” cu subpunctele :
– Crede, desi nu primeste (v.6-7)
– Se roaga, desi nu primeste (v.13)
– Slujeste, desi nu primeste (v.8)
– Primeste, desi nu crede (v.20)

Dupa incheierea serviciului divin, tinerii coristi si fanfaristi, impreuna cu insotitorii lor au fost invitati la subsol pentru a se infrupta din multe feluri de pizza si sucuri diverse.
D-zeu sa binecuvinteze formatiile liceului baptist si pe tinerii acestor formatii.
A consemnat Iosif Ladar!

Vezi mai jos imagini de la acest serviciu divin :