Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Interviu cu Nick Decean

Publicat la 2011-11-30 de Traian

Nick Decean este pãstorul a douã biserici, una în Ocna-Mureș iar cealaltã în Cluj-Napoca. Este cãsãtorit de aproximativ 13 ani cu Carole și au împreunã 3 copii: Rachel, Nicholas și Joshua. De asemenea este solistul trupei Decean, trupã înființatã împreunã cu frații lui.

1) În primul rând felicitãri! De curând Biserica “Casa Tâmplarului” al cãrei pãstor ești a aniversat 12 ani de la inaugurare. Aș vrea sã ne descrii puțin viziunea pe care ați avut-o și o aveți!


Așa e… pe data de 14 iunie 2009 am sărbătorit la Ocna-Mureș 10 ani de existență. Viziunea cu care am început și pe care încă o avem este să fim o biserică Autentică, Relevantă și Radicală pentru comunitatea în care trăim – vrem să îl facem pe Dumnezeu cunoscut oamenilor. Noi ne adresăm în special generației tinere – copii și adolescenți. Dar ne ocupăm și de cei mai în vârstă. Dorim pe cât posibil să răspundem nevoilor spirituale și materiale pe care le au oamenii. Dacă e să punem viziunea într-o singurã frazã, asta ar fi „O Inimă Pentru Dumnezeu și O Mână Întinsă Pentru Oameni.”

2) Aș vrea sã ne spui câteva cuvinte despre familia ta!


Familia mea… Sunt căsătorit cu Carole de 13 ani și împreună avem 3 copii minunați: Rachel, 12 ani și gemenii Nicholas și Joshua, 8 ani. Cred cu tărie că noi 5 suntem chemați în lucrare (nu doar eu, tăticul). Vrem să trăim ca și Isus în familia noastră. Casa noastră să fie un loc al păcii unde oamenii care vin să simtă prezența lui Dumnezeu. Nu îmi place să fiu departe de familia mea – să fiu plecat de lângă soția și copii mei. Îmi place să călătorim împreună. Uneori acasă avem așa numitele “Family Nights” când mâncăm popcorn și vizionăm un film împreună sau ne jucăm jocuri. Familia mea este prima biserică pe care Dumnezeu mi-a dat-o să o iubesc, să îi port de grijă și să o protejez.

3) Împreunã cu frații tãi formați trupa Decean! Cum a început totul și care sunt planurile voastre pentru viitor?

Trupa a început cu mult, mult timp în urmă. La început am fost eu, Augustin și Vasile; o chitară acustică cu o doză improvizată, o orgă “CASIO” cu clape mici (2 ½ octave) și o chitară bass. Cu timpul am mai crescut, am evoluat, ne-am cumpărat și alte instrumente dar lucrurile cele mai importante au rămas…dragostea noastră pentru Creatorul, pasiunea pe care o avem pentru muzică, investiția, perseverența, răbdarea și sacrificiul.

Momentan ne pregătim să înregistrăm un nou album – compoziții proprii bineînțeles. Ne-am remodelat și Studioul ‘Riverside’ de la Ocna-Mureș și suntem mai mult decât gata să ”intrăm în pâine.”

Avem deja conturul unora dintre piese. Ne rugăm să aibă o porție dublă de ungere. Pe lângă un album nou sperăm la un turneu de Primăvară-2010 împreună cu o trupă suedeză! detaliile mai târziu!

4) Știu cã ai o relație apropiatã cu membrii bisericii tale și cã ești foarte apreciat pentru acest lucru, așa cã aș vrea sã ne dai câteva sfaturi practice în ceea ce privește închinarea si viața de închinãtor a tinerilor!


Astăzi auzim multe despre laudă și închinare și tinerii mai ales, cred că totul se rezumă la muzică, la acele 4-5 cântece pe care le cântăm duminica dimineața, la serile de tineret, sau la conferințe… însă nu este așa!… Îi învăț pe cei din biserica noastră că închinarea este mult mai mult decat lauda, cântarea și rugăciunea adresate lui Dumnezeu. Este un mod de viață! Când îți trăiești viața pentru gloria lui Dumnezeu, TOT CE FACI POATE DEVENI UN ACT AL ÎNCHINĂRII.  Închinarea nu este o parte “opțională” a vieții noastre – ea este viața noastră!

Sfaturi practice pentru tinerii din bisericile noastre? Păi în primul rând să citească Biblia, când merg la bisericã să mai lase telefonul ăla în pace (cã i se închină destul în cursul săptămânii), să-și deschidă gura și să cânte și să asculte cu ambele urechi ce le vorbește Dumnezeu în zilele astea. E atât de simplu… Doamne ajută-ne!

“Esența închinării este să te dai, să te oferi pe tine însuți lui Dumnezeu.”

5) Pentru o perioadã de timp ai locuit in Statele Unite. Nu pot sã mã abțin sã nu te întreb de ce te-ai intors?! Mulți oameni doresc “visul american” și tu l-ai lãsat pentru România

Nu m-am căsătorit cu o americancă ca să “scap” de România. M-am întors aici pentru că iubesc România și îi iubesc pe oameni. Există o pasiune în inima mea pentru această națiune. Încă de tânăr am știut că acesta este locul unde sunt chemat să fiu, să lucrez și să slujesc. Îmi place ceea ce fac și vreau să continui să investesc în oameni.

6) În final aș vrea sã transmiți câteva lucruri tinerilor ținând cont cã lucrarea voastrã se adreseazã în mod special generației tinere!

Există așa de mulți tineri în ziua de azi care trăiesc de capul lor, sunt legați și habar nu au încotro se îndreaptă – fără nici o direcție în viață… și lucrul acesta mă doare.

Tu, care citești aceste rânduri, nu uita că ratarea voii lui Dumnezeu cu privire la viața ta produce consecințe severe. Roagă-te ca Dumnezeu să-ți deschidă ochii spirituali și naturali să poți vedea planurile Lui pentru viața ta. Orice lucru care îți fură pacea și îți sfărâmă corabia, orice lucru care îți ia zâmbetul de pe față, apleacă-te, ridică-l și aruncă-l peste bord. Nu vei schimba niciodată ceea ce încă ești dispus să tolerezi!

Dumnezeu te vede ca fiind extraordinar și dorește să te folosescă (da, pe tine!) în moduri extraordinare. El caută tineri și tinere care îndrăznesc să creadă că pot face o diferență. E timpul să te hotărăști. Nu îți uita scopul pentru care ești aici. Îndrăznește să faci ceea ce ai fost chemat să faci – supune-ți viața ta voii lui Dumnezeu! Când Dumnezeu face un lucru nou, nu îl face să arate ca si cel vechi. Oprește-te din a-ți mai repeta începutul și continuă să-ți scrii restul vieții!

Flaviu Precup

Citește mai mult: Flacăra Închinării » Interviu Nick Decean

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...MONITOARE, SERVICE, CALCULATOARE...Vezi aici!
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!Alte interviuri