Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Interviu cu Florence Joy Büttner

Publicat la 2013-02-05 de Traianhttp://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fnsIg4jm5u8#!Florence Joy este o tânără și renumită cântăreață, scriitoare și actriță de naționalitate germană. Îi place să călătorească și a vizitat diferite țări din Europa, Israelul și Statele Unite. Florence cântă la chitară și la pian și vorbește germana maternă și foarte bine limba engleză. Cele mai multe cântece de pe albumul Hope sunt în engleză.

În 2006, Florence Joy Büttner a fost invitată să cânte în Domul din Münich cu ocazia deschiderii Campionatului Mondial de Fotbal. La un an după această minunată experiență a jucat în seria TV Ahornalee în rolul unei fete drăguțe pe nume Jasmin Keller. De asemenea, Florence a scris o carte numită Vreau să trăiesc cu adevărat adevărul  în care povestește experiența ei din cadrul show-ului german Star Search 2 și despre viața trăită cu Hristos.

Florence s-a născut în orașul Zeven, în nordul Germaniei, în apropiere de Hamburg; are o soră mai mare și un frate mai mic. A locuit în Zeven, Tostedt, Dresden, Münich și Köln. Uneori familia ei s-a mutat în interes de serviciu, însă ultima mutare s-a petrecut odată cu încheirea căsătoriei. Florence are doi copii, fiul ei Lennox s-a născut în 2009 iar fetița ei în 2012.

ODC: Ce-mi poți spune despre soțul tău? Când și unde v-ați cunoscut? Cum îl poți descrie pe soțul tău?

FJ: Soțul meu este german. Ne-am întâlnit la un concert în 2006, eu cântam și el mă acompania împreună cu orchestra de coarde. Da, este artist, muzician și solist. Este liderul unui eveniment de tineret care are loc de două ori pe lună, numit Base și a studiat administrarea afacerilor la Universitatea din Köln. Este un creștin devotat, cu totul încântat de Dumnezeu. Este o persoană foarte sensibilă și iubitoare, un soț și un tată minunat.

ODC: Ești o femeie foarte ocupată. Cum e să fii și mamă a doi copii?

FJ: Întotdeauna am visat să fiu mamă și e o binecuvântare pentru mine. Bineînțeles că există provocări, dar este, în întregime, o binecuvântare minunată a lui Dumnezeu pentru mine.

ODC: La ce vârstă ai devenit creștină? Ce te-a determinat să-ți predai viața lui Dumnezeu? Cărei denominațiuni creștine îi aparții?

FJ: Am fost crescută într-o familie creștină. Când aveam 13 ani, Dumnezeu mi-a arătat că mă iubește, că El este Tatăl meu ceresc și că e real. Am vrut să mă botez; acesta a fost începutul, a fost momentul în care am dorit să trăiesc pentru Isus. Fac parte dintr-o biserică ce aparține ramurii germane a Adunărilor lui Dumnezeu. Pentru mine nu denominațiunea este importantă. Lucrul cel mai important este relația personală cu Isus.

ODC: Tocmai am ascultat unul dintre cântecele tale în germană și mi-a plăcut mult chiar dacă nu am înțeles mare lucru. Titlul este Mein Ziel și l-am găsit pe youtube. Care este mesajul cântecului? Când și unde l-ai cântat?

FJ: Cântecul spune: Ești scopul meu, ești plăcerea mea, ești drumul meu, ești puterea mea. Privesc la Tine și alerg la Tine și las trecutul în urmă. Ești întotdeauna acolo  – Ești motivația mea, scopul meu. Tu din acest cântec este Isus Hristos. L-am cântat în Domul din Münich.  A fost un serviciu de închinare transmis în direct de postul național de televiziune german pentru deschiderea Campionatului Mondial de Fotbal din 2006. A fost un mare privilegiu să cânt la deschiderea Cupei Mondiale. Am avut ocazia să-L mărturisesc pe Isus în direct la postul național de televiziune.

ODC: Ai colaborat cu Hillsong pentru câteva cântece în germană. Care sunt acestea și cum s-au petrecut lucrurile?

FJ: Am început în 2005, când am înregistrat primul album german Hillsong pentru acel CD și am fost solista principală. De atunci încoace am fost invitată la conferințe Hillsong și am înregistrat un altul dintre CD-urile lor.

ODC: Câte albume ai? Hope este primul tău album?

FJ: Da, este primul și singurul. Conține 13 cântece. Majoritatea sunt în engleză și unul este în germană.

ODC: Care este cântecul tău preferat și de ce? Care dintre cântece crezi că te reprezintă?

Florence7

FJ: Preferatul a rămas “Only Hope” care este și cântecul principal din album, de aceea albumul se numește Hope. Acest cântec spune despre speranța pe care o avem în Isus și despre faptul că El are un plan pentru viața fiecăruia dintre noi.

ODC: Spune-mi câteva cuvinte despre cartea ta: Ich möchte wahr und echt leben.

FJ: Titlul înseamnă Vreau să trăiesc adevărul cu adevărat și aceasta este tema cărții. Cartea vorbește despre experiența mea de-a lungul show-ului german de casting Star Search 2 și, mai ales, despre cum îmi trăiesc viața cu Isus Hristos. Spune câte ceva și despre familia și apropiații mei după momentul câștigării concursului.

ODC: De câte ori ai vizitat SUA și care dintre state? Ce-ți vine în minte când te gândești la Arizona?

FJ : Am fost în SUA de cinci ori, de trei ori în Florida și de două ori în California. Dacă mă gândesc la Arizona… înseamnă vreme caniculară, cai și cowboy. Îmi place foarte mult că americanii sunt prietenoși și îmi plac lucrurile uriașe, cum este Calvary Chapel.

ODC : De ce este important pentru tine și pentru soțul tău Israelul?

FJ : Este Țara Sfântă, țara poporului lui Dumnezeu. Susținem un proiect misionar numit AEBM (Misiunea Euro-Americană Bethel). Am fost de câteva ori în Israel cu această organizație misionară și i-am ajutat pe săraci.

ODC: Ce țări ai vrea să vizitezi în viitor?

FJ: Mi-ar plăcea să zbor în Australia.

ODC: Ce știi despre România?

FJ : Singura referință pe care am avut-o despre România a fost un prieten din biserica unde mergeam în copilărie care era român.

ODC: Care sunt sărbătorile care îți plac cel mai mult și de ce?

FJ : Îmi place Crăciunul datorită mesajului că  Isus a venit în lumea noastră ca om. Îmi plac și zăpada, luminițele și faptul că-mi miroase a prăjituri în bucătărie.

ODC : Există pași pe care cineva ar trebui să îi facă pentru a avea o viață spirituală?

FJ : Pentru mine este important să  citesc Biblia cu regularitate, să nu dau deoparte mersul la biserică, să particip la închinare chiar dacă sunt în călătorie de atâtea ori. În mod personal, găsesc important să mă rog împreună cu prietenii mei. Rugăciunea este colaborarea mea cu Dumnezeu. Pot să descarc la Isus toate poverile și să știu că Dumnezeu are controlul.

ODC : Care e cea mai importantă rugăciune la care ți-a răspuns Dumnezeu?

FJ : Mi-a răspuns la rugăciune când încă eram foarte mică (5 ani). A fost prima mea rugăciune mare. I-am cerut lui Dumnezeu să îmi dea un frățior deși părinții mei nu mai voiau un alt copil. Prin circumstanțe pe care le-aș numi minuni, mama s-a răzgândit și eu am avut un frățior.

ODC : Ce planuri ai?

FJ : Acum ne concentrăm pe Base, întrunirile de tineret pe care le organizăm. Compunem cântece pentru Base și, sperăm noi, pentru un CD Base. Bineînțeles, în momentul acesta sunt, full time, mama a doi copii minunați.

ODC: Care ar fi mesajul tău pentru această generație?

FJ: Le-aș spune tinerilor că sunt iubiți total și necondiționat de Isus Hristos. Că sunt creați cu un scop. Și că dragostea lui Isus poate să-ți ofere libertate și eliberare și o va face. Încearcă-L pe Isus : nu-L da afară din viața ta. Fii deschis și încearcă să vezi dacă Dumnezeu există cu adevărat.

Octavian D. Curpaș


Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...PRODUCATOR DE POMI FRUCTIFERI...Vezi aici!
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!Alte interviuri