Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

“Mâna Speranței” și povestea din spatele ei

Publicat la 2011-10-05 de Traian

 La aproape 12 ani dupa ce o fotografie uluitoare a unei mâini minuscule a călătorit în jurul lumii, Samuel Armas are o înțelegere fermă a ceea ce înseamnă „Mâna Speranței” pentru el. „Când văd acea imagine, primul lucru la care mă gândesc este cât de special și norocos sunt ca Dumnezeu să mă folosească în acest mod,” a spus Samuel.

Pe 19 august 1999, fotograful Michael Clancy a fotografiat un făt de 21 de săptămâni apucându-i degetul doctorului în timpul operației de corectare a problemei ce o avea, spina bifida. Aproximativ 4 luni mai târziu, pe 2 decembrie 1999, Samuel Armas s-a născut faimos.

Fotografia, care a apărut pentru prima dată pe 7 septembrie 1999, s-a răspândit rapid pe tot globul ca dovadă a dezvoltării în uter și mai târziu a fost citată în timpul dezbaterilor congresului pe legea interzicerii avortului in fază târzie.

Samuel, are acum 11 ani și trăiește în Villa Rica, Ga, și a spus că probabil fotografia  a dat la mulți bebeluși dreptul de a trăi și a forțat pe mulți alții să dezbată convingerile lor despre avort, lucruri de care el este mândru. „Este foarte important pentru mine,” a spus Samuel. „Mulți copii și-ar fi pierdut viața dacă aceasta nu mi s-ar fi întâmplat”.

Mama lui Samuel, Julie Armas, a spus că cel mai mare fiu al ei are un simț foarte puternic de a distinge binele și răul și înțelege impactul primei sale fotografii neconvenționale ca bebeluș.

„El identifică asta ca fiind un mesaj pro-viață mai mult decât orice altceva”, a spus Julie. „această poză a existat și Dumnezeu s-a folosit de ea pentru a arăta oamenilor că acel bebeluș din burta mamei trăiește. El este mulțumit de faptul că fotografia a transmis acest mesaj”.

Samuel va purta un aparat ortodontic în partea inferioară a piciorului pentru tot restul vieții sale ca urmare a spina bifida, care apare atunci când coloana vertebrală nu se închide în mod corespunzător în timpul sarcinii premature. Deasemenea va folosi un cărucior cu rotile în timpul călătoriilor mai lungi, așa cum a făcut la Great Adventure(Marea Aventură). Dar mama a trei copii, Julie, a spus că Samuel  se descurcă minunat și că au fost destul de norocoși să evite câteva intervenții chirurgicale asociate cu starea lui.

Condiția lui Samuel nu i-a încetinit activitățile, în special la inot, unde a luat primul loc acum 2 ani la 25 metri spate. „Ador să înot”, a spus Samuel. „Îți folosești brațele foarte mult și asta te ajută să întărești mușchii”. Deasemenea adoră științele naturii și animalele, în special balena ucigașă, vulturul pleșuv și tigrii și colecționează gândaci, ceva ce tatăl său a spus în timpul unei audieri în 2003 pentru a evidenția procesele în chirurgia pe făt. „Orice vedem, el vrea să prindă și să pună într-un borcan și să se uite la el,” a spus Julie Armas.  „Este un copil minunat, este foarte blând.”

Clancy, care nu a mai fotografiat o operație până la Samuel, l-a întâlnit doar pentru a treia oară în 2007 în timpul unui eveniment pentru Come Alive Ministries în Atlanta. „Ochii lui îi sclipeau pentru că s-a născut faimos datorită acelei fotografii,” a spus Clancy. „A fost minunat.”

Clancy, care a fost un freelancer pentru USA Today când a fotografiat mânuța lui Samuel, lucrează acum ca vorbitor motivațional la evenimente pro-viață. „Și asta e ceea ce voi continua să fac, voi spune povestea lui”, a spus el. „ A schimbat inima oamenilor. Ce a început ca o misiune s-a transformat în responsabilitatea  de a continua să spun mai departe povestea din spatele ei.”

O parte esențială a poveștii, susține Clancy, este dacă Samuel  a întins mâna prin deschiderea de 20 cm din uterul mamei sale și a apucat degetul doctorului Joseph Bruner sau dacă doctorul a manipulat mânuța în timpul intervenției chirurgicale la Vanderbilt University Medical Center în Tennessee.

„Am putut vedea cum uterul se agită violent și apoi acest pumn mic a ieșit din tăietura ce o făcuse doctorul, „ își amintește Clancy. „Acesta a ieșit prin propriile puteri. Când doctorul Bruner a ridicat mânuța, am pornit aparatul si cu cât apăsa mai tare Samuel, cu atât mai mult doctorul Bruner îi scutura mâna”

Bruner, le-a spus reporterilor că Samuel și mama lui au fost sub anestezie și nu puteau mișca.  În ianuarie 2000, într-un articol în The Tennessean, a spus că el a tras mâna lui Samuel din uterul mamei.

Dar nimic din toate acestea nu contează pentru Julie Armas. Samuel continuă să crească puternic, și este un exemplu de urmat pentru fratele său, Zachary, care deasemenea are spina bifida. „Ceea ce am simțit când am văzut fotografia a fost că este un copil ce se angajează într-o formă de interacțiune. Sunt moașă, așa că înțeleg că el a fost anesteziat într-o anumită măsură”

„Dacă el a acționat sau doctorul Bruner, nu știu. Dar ceea ce contează este că este un copil cu o mână, cu o viață și asta este destul de semnificativ”

Traducere și redactare: Căpătan Marta

 

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...USI DE INTERIOR IMPORT GERMANIA, PANOURI SANDWICH...Vezi aici!