Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

RUGĂCIUNEA ARE PUTERE!!!

Publicat la 2011-09-28 de Traian

    Trăim într-o lume plină de răutate,de nedreptate,și de infidelitate.Dumnezeu însă are un scop cu familiile noastre și vrea ca noi să comunicăm cu EL în orice problemă a vieții.Rugăciunea înseamnă comunicare cu Dumnezeu.Atunci când te rogi comunici.Este la fel ca și comunicarea în familie.Ca relația cu partenerul de viață să meargă trebuie să ai în vedere comunicarea. Tot așa,ca relația noastră cu Dumnezeu să reziste trebuie să fie ai în vedere rugăciunea. Rugăciunea are o putere nelimitată…  Nu poți crește din punct de vedere spiritual și nu poți progresa în viața creștină fără rugăciune. Dumnezeu întotdeauna răspunde rugăciunilor noastre…Chiar dacă rugăciunea nu lucrează în felul în care ne așteptăm noi să o facă,Dumnezeu întotdeauna ne dă un răspuns.Răspunsul Lui pentru noi poate fi DA,NU sau AȘTEAPTĂ.Tatăl Nostru știe de ce avem noi trebuință însă se așteaptă ca noi să-i spunem,să-i comnunicăm.El se așteaptă ca tu să îi ceri ajutorul și să-l lasi să lucreze în viața ta așa cum El dorește. Rugăciunea poate transforma…vieți,căsnicii distruse, relații…ea are mare putere.


     “MARE PUTERE ARE RUGĂCIUNEA FIERBINTE A CELUI NEPRIHĂNIT” Iacov 5:16


    Diavolul ar face orice ca noi să nu ne rugăm,pentru că el știe că rugăciunea aduce binecuvântare. Atunci când reușeste să îți fure timpul de rugăciune și de părtășie cu Dumnezeu,el reușește să îți fure recolta de binecuvântări pe care o poți primi în urma rugăciunii.
    Pe paginile Sfintei Scripturi întâlnim mai multe tipuri de rugăciune:de mărturisire,de pocăință(exemplul lui David din Psalmul 51 care implică atât mărturisirea cât și pocăința),de cerere(exemplul lui Avraam care a cerut de la Dumnezeu un fiu și a primit),de mulțumire(Psalmul 50:14), de mijlocire(exemplul lui Moise care a mijlocit pentru Israel),devoțională…Mai avem și exemplul lui Ghedeon care a căutat îndrumarea lui Dumnezeu prin rugăciune.Prin rugăciune și noi putem primi îndrumare de la Dumnezeu!
În 1 Tesaloniceni 5:17 suntem îndemnați să ne rugăm neâncetat, iar această rugăciune poate fi făcută pentru tine,pentru alții conform cu versetul din Iacov 5:16
„Mărturisiți-vă unii altora păcatele, și rugați-vă unii pentru alții, ca să fiți vindecați…”
Mai poți să te rogi pentru lucrare sau poți pur și simplu să mulțumești lui Dumnezeu conform cu Efeseni 5:20.
„Mulțămiți totdeauna lui Dumnezeu Tatăl, pentru toate lucrurile, în Numele Domnului nostru Isus Hristos.”
      Oare care ar fi scopul rugăciunii? Scopul rugăciunii este BIRUINȚA!
Matei 26:41 “Vegheați și rugați-vă, ca să nu cădeți în ispită; duhul, în adevăr, este plin de rîvnă, dar carnea este neputincioasă.”
      Noi trebuie să ne rugăm ca să nu cădem în ispită,și să fim biruitor atunci când ispitele năvălesc asupra noastră! Atunci când ne rugăm trebuie să o facem cu perseverență.Să perseverăm în ceea ce cerem chiar dacă asta poate dura de multe ori luni sau ani…     Dumnezeu răspunde și cu NU rugăciunilor noastre deoarece de multe ori noi nu știm ceea ce cerem.Se poate întâmpla ca noi cerem de la Dumnezeu lucruri de care nu avem nevoie sau lucruri care ne-ar dăuna și atunci Dumnezeu în înțelepciunea Lui nu ni le dă.
Atunci când credinciosul iți pleacă genunchiul în rugăciune diavolul pierde teren.Fie să nu uităm niciodată mottoul din Iacov 5:16“MARE PUTERE ARE RUGĂCIUNEA FIERBINTE A CELUI NEPRIHĂNIT” și atunci când ne vedem strânși cu ușa să nu uităm că mai avem o scăpare la Dumnezeu prin rugăciune.
Atunci cînd ne rugăm nu trebuie să uităm să ne rugăm cu credință(Matei 21:22,Marcu 11…), cu sinceritate(2Timotei 2:22), cu smerenie(Geneza 32:10,Isaia 26:16), cu inima încrezătoare(Psalmul 16:1) cu nădejde(Psalmul 5:3),cu stăruință(Luca 18:1) și prin Duhul(Efeseni 6:18).
Prin Fiul Său Isus Cristos noi avem intrare libera la Tatăl,orice vom cere după voia Lui în Numele Fiului vom primi,pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul. ”Ioan 14:13,14și ori ce veți cere în Numele Meu, voi face, pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul. Dacă veți cere ceva în Numele Meu, voi face.”
      Rugăciunea făcută în taină și nelimitată este primul pas spre o rugăciune eficientă!
      Rugăcinea este esențială și necesară ca să ne aliniem inimile la voia lui Dumnezeu și astfel să fie dus la împlinire planul Său.Ea te ajută mai bine să-l cunoști pe Dumnezeu.       Dumnezeu este un bun ascultător…noi ar trebui să devenim vorbitori mai buni.
      De ce trebuie să ne rugăm?Tocmai din cauză că Dumnezeu dorește ca noi să ne rugăm,aceasta este voia Lui cu privire la noi:
1Timotei 5:18 „Mulțămiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi.”
      Am citit odată o maximă care spunea ceva de genul: “Rugăciunea este cel mai puternic instrument pe care l-a pus Dumnezeu în mâinile noastre.E cea mai bună armă de folosit în orice dificultate și cel mai sigur remediu în orice problemă.Este cheia care deschide tezaurul promisiunilor, mâna care scoate la lumină grația și ajutorul la vreme de nevoie.E trompeta de argint în care Dumnezeu ne porunceste să suflăm în toate nevoile noastre,și este strigătul pe care El a promis să-l asculte totdeauna.“
      Ce frumoasă maximă,și cât de adevărată…E ca și o promisiune minunată,o garanție că Dumnezeu ne va răspunde…
      Rugăciunea noastră nu trebuie să fie neapărat lungă,ea poate fi scurtă și la subiect.Dintre oamenii Bibliei care au făcut rugăciuni scurte amintim pe Solomon,Ilie,Iaebeț,Ezechia,Vameșul,Isus și Ștefan.Dumnezeu nu a răspuns întotdeauna cu da rugăciunilor.Dintre personajele Bibliei la care Dumnezeu le-a răspuns la rugăciuni amintim pe Eliezer,Moise,Iosua, Ghedeon Samuel,Ilie, Elisei, Ezechia,Neemia,Iona,Daniel și Domnul Isus.Ce exemple frumoase de martori ai rugăciunilor ascultate.Și noi ca și copii ai Lui avem promisiunea că Dumnezeu ne ascultă rugăciunea.Doresc ca Tatăl să ne binecuvânteze pe toate cu înțelepciune ca să știm să facem rugăciuni după voia Lui!

Preluat din Sotia credincioasa

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...TAMPLARIE PVC, CARAMIZI ECOLOGICE...Vezi aici!