Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

TREI CRUCI,TREI ALEGERI,TREI DESTINE

Publicat la 2011-09-19 de Traian


      După ce a creat Universul, Dumnezeu l-a făcut pe om pentru a administra creația, pentru a fi fericit în mijlocul ei și a avea părtășie cu Creatorul. Nu după mult timp însă, omul, instigat de Diavolul, L-a trădat pe Dumnezeu, drept pentru care a fost scos în afara prezenței și binecuvântării divine. În această nouă și nefericită situație, omul, având în interior un gol de forma și dimensiunea lui Dumnezeu, a încercat să-l umple cu filosofie, religie... fără succes. La împlinirea vremii, în existența umană S-a întrupat prin fecioară Mântuitorul Isus, venit cu scopul de a împăca pe omul infidel și vinovat cu Dumnezeul drept și sfânt. Pe Dealul Golgota, între doi tâlhari, Mântuitorul este condamnat la moarte prin crucificare. Trei cruci, trei alegeri, trei destine... Acesta este tabloul ce determină destinul veșnic al fiecărui muritor. Alegerea, nu soarta, determină destinul meu și al tău.

      1. Crucea Răscumpărării pe care Mântuitorul MOARE PENTRU PĂCAT. Isus oferă viața omului păcătos, murind în locul lui și pentru el, deoarece jertfa Sa este suficientă pentru absolut toți oamenii, timp în care este eficientă DOAR pentru cei care se pocăiesc. Prin jertfa Sa a realizat un schimb de poziție, adică a transferat păcatul omului asupra Sa și neprihănirea Lui asupra păcătosului. Aceasta este justificarea, răscumpărarea, mântuirea lui Dumnezeu.

     2. Crucea Răzvrătirii pe care unul dintre cei doi tâlhari MOARE ÎN PĂCAT. A trăit în păcat, aroganță, imoralitate și nebunie și, din nefericire, a murit în aceeași stare. Nici cel puțin pe cruce nu a acceptat să se pocăiască; dimpotrivă, L-a ironizat și L-a batjocorit pe Mântuitorul care lângă el… pentru el. Ce paradox, să mori nemântuit la câțivâ pași de Mântuitorul lumii!

     3. Crucea Răsplătirii pe care al doilea tâlhar MOARE FAȚĂ DE PĂCAT. Chiar dacă a trăit în păcat, asemenea primului tâlhar, acesta a murit în neprihănire, diferit de primul. Alegerea sau respingerea prin credință a Mântuitorului îți determină destinul. La credința lui, Mântuitorul a răspuns cu răsplată de iertare eternă: ,,Astăzi vei fi cu Mine în Rai” (Luca 23:43).

      Toți trei au murit. Diferența este că Mântuitorul a murit pentru păcat, primul tâlhar a murit în păcat, timp în care al doilea a murit față de păcat. Soluția lui Dumnezeu este ca păcătosul să moară față de păcat prin credință. Soluția Diavolului este ca păcătosul să moară în păcat prin necredință. Oamenii din toate timpurile trebuie să creadă în jertfa Sa ca fiind în locul lor, să se pocăiască (căiască) de păcatele făcute, pe care El le spală cu sângele vărsat pe crucea de pe Golgota, justificându-i (îndreptățindu-i) în felul acesta în fața justiției (dreptății) lui Dumnezeu. Pentru că planurile Diavolului cu privire la viitorul veșnic al omului în iad sunt amenințate de jertfa mântuitoare a lui Isus, Diavolul a pus la cale planul B. Cu un efort meschin și disperat, nereușind să elimine jertfa Mântuitorului, Diavolul a încercat să o compromită, prezentând-o oamenilor drept insuficientă.

    În timpul răstignirii Mântuitorului pe cruce, autoritățile vremii au fost pus deasupra Sa un afiș pe care scria în limbile latină, greacă și evreiască ,,Isus din Nazaret, Împăratul Iudeilor” (Ioan 19:19). Mesajul acestei acțiuni diabolice a fost că deasupra jertfei lui Isus mai trebuie adăugate eforturi umane:

     1. Limba latina simbolizează puterea Imperiului Roman, care domina cea mai mare parte a lumii de-atunci. Soluția lui Dumnezeu este să ne încredem DOAR în jertfa lui Isus Hristos care este suficientă pentru mântuirea omului păcătos. Soluția Diavolului, neputându-L elimina pe Isus, este măcar să punem deasupra jertfei Mântuitorului puterea noastră, în toate felurile în care se poate manifesta.

    2. Limba greacă simbolizează inteligența filosofiei născute în Grecia. Atentatul Diavolului este să punem deasupra Mântuitorului inteligența noastră, în toate modurile în care se poate manifesta.

    3. Limba evreiască simbolizează religiozitatea celui mai religios popor, evreii. Compromisul Diavolului este să punem deasupra jertfei lui Isus religia, moralitatea, meritele noastre, în orice manieră posibilă.

     Locul nostru și al tuturor lucrurilor făcute de noi nu este nicidecum deasupra Mântuitorului, ci... DEDESUPT, jos, la baza crucii. Astăzi ești în viață, trăiești. Trăiești în păcat sau împotriva păcatului? Într-o zi vei muri și tu. Vei muri în pacat sau față de păcat? Orice om poartă o cruce în viață. Tu porți crucea răzvrătirii sau a răsplătirii? Fiecare suntem, avem, știm și putem face multe lucruri. Toate acestea sunt dedesuptul sau deasupra Mântuitorului? Este din nou Paștele Domnului, este din nou vremea alegerii mântuirii. Alegerea acesta iți va determina destinul pentru veșnicie.

 

                                                       Pastor Luigi Mițo

#9gWvT8ZL
simplul fapt ca nu ne referim la sunesl dat de un dictionar stufos nu inseamna ca nu putem folosi cuvantul sau ca trebuie gasit un cuvant care sa se potriveasca (desi nu vad cum) contextului. din moment ce explicam ce intelegem prin ironie, ar trebui sa fie totul in regula.problema e ca generatia mea nu are exercitiul opritului dupa lectura, a pornirii gandirii, a gandirii efective, apoi a indoielii, a regandirii problemei citite si apoi a formularii unui raspuns.noi cand citim, primul sens pe care il avem in minte (care poate fi rezultatul educatiei, sau al impietririi intr-un singur sens) este si sunesl definitiv prin care analizam toata situatia. nu mi se pare corect.

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...APARATE VULCANIZARE, AEROTERME, MASINI DE SPALAT...Vezi aici!