Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

20 DE ASPECTE NEGATIVE LEGATE DE FACEBOOK

Publicat la 2011-09-17 de Traian

 

    Am avut câteva ocazii în care ficele mele, (șase la număr cu vârsta cuprinsă între 11-20 ani) să mă întrebe: de ce în urmă cu doar trei ani nu am văzut același lucru la fel de dăunător tinereței cum îl văd acum? Pentru că nu am știut în urmă cu trei ani. Acesta e răspunsul meu. Următorul articol nu este o ofensă la adresa facebook-ului. Doresc sa mă adresez tinerilor crestini neoprotestanți în eventualitatea că le voi fi folositor. Asa că lucrurile de mai jos nu reprezintă părerea unui specialist, nici măcar nu sunt păreri luate de prin cărți din domeniu, ci vorbesc de pe  poziția unui tată și de ce nu, chiar a unui păstor.

 

 1.Îti dă posibilitatea să iți faci prea mulți aparenți prieteni, de care vei fi nevoit să te ascunzi sau să-i tratezi diferit.

 2.O simplă intrare te-ar costa o oră, asta în cazul în care te-ar putea aborda aprox. 10 persoane, cu care să vorbesti doar cinci minute cu fiecare.

 3.Oferă posibilitatea de a-ți minții propria conștiință. Foarte mulți utilizatori facebook folosesc pretextul că îsi încarcă fotografii pentru rudeniile din străinătate,  în timp ce există o grămadă de alte mijloace de trimitere sau găzduire on line private.

 4.Favorizeaza climatul bârfei și a denigrării a unor persoane din fotografii.

 5.Îti dă posibilitatea să zaboveăti anlizând îndelung diferite persoane(fete sau băieți) fără ca ele sa bănuiască. Dacă te-ar deranja ca persoanele să știe, înseamnă ca nu e un lucru bun.

 6.Ofera posibilitatea de a lasa comment-uri, adevăratele scopuri ale acestora fiind ascunse de cele mai multe ori.

 7.Dilueaza dramatic relatia de prietenie transformand-o in rutină

 8.Vizionarea diferitelor fotografii consuma o gramada de timp prețios,care și așa este puțin. De exemplu, dacă vizitezi zece ID-uri și vizionezi câte 30 de fotografii la fiecare adresă timp de 30 sec., consumi 2,5 ore .

 9.Promoveaza ideea competiției; mai mulți prieteni, mai multe comment-uri  etc = mai mare importanță a persoanei.

10.Ofera posibilitatea unei trăiri duplicitare în relție cu părinții și familia

11.Depășeste limita de supraveghere parentală; unde sunt mai mulți copii în familie riscurile sunt mai mari, părintele neputând face față unei sarcini așa de mare de supraveghere.

12.Oferă un climat favorizant dezvoltării mândriei, arogantei, a luxului.

13.Promoveaza într-un fel pirateria; nimeni nu promovează pe facebook un album cu muzică, ci doar link-uri de unde poti descărca muzică,  etc.

14.Lasă să se ințeleagă că dacă ești utilizator vei fi mult mai informat cu privire la cercul tau de prieteni, ascuzând faptul că vei fi informat gresit, deoarece facebook a devenit un important formator de opinie.

15.Poate conduce la dependență.

16.Jocurile video afectează fizic și psihic, lucru dovedit de specialiștii din domeniu cu mult timp în urmă.

17.Violează paradoxal (paradoxal deoarece ți-ai dat acordul) și inconștient intimitatea personală și a familiei prin fotografiile expuse .

18.Utilizatorului nu i se dă posibilitatea de a folosi facebook discret, neoferind varianta folosiri de pe poziția “invizibil”.

19.Prezintă o imagine deghizată,eronată, ireală despre cel caruia îi vizitezi adresa.

20.In cele mai multe cazuri ale utilizatorilor, timpul acordat facebook-ului este cu mult mai lung decât timpul acordat lui Dumnezeu.

 Ce veti face are de a face cu alegerea, iar alegerea va apartine !

 

Editorial scris de Pastor Nelu Popelea © www.crestintotal.ro

 

Citeste mai multe editoriale de Nelu Popelea.

 

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...MOTO, SCUTERE, ATV-URI, ACCESORII...Vezi aici!