Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

10 SFATURI PENTRU A-TI TRATA SOTIA INTR-UN MOD REGAL

Publicat la 2011-09-15 de Traian      Părinți, dacă căutați un mod prin care să vă întăriți familia, începeți prin a vă focaliza asupra soțului/soției, scrie Jim Burns oferind apoi și zece sfaturi pentru tratarea partenerului într-un mod regal. Tratarea partenerului într-un mod regal, o prioritate în multele relații pe care le ai- este o alegere importantă și intențională care necesită multă muncă. Insă este cea mai importantă muncă care îți va păstra familia sănătoasă și stabilă. Iată zece sfaturi pentru menținerea „magiei” între tine și soția ta…
1) Continuați să vă spuneți “Te iubesc.” Aceste două cuvinte sunt foarte puternice! Puțini oameni, dacă nu niciunul, obosesc auzind că sunt iubiți. Când spui „te iubesc” fă tot posibilul să acorzi partenerului întreaga ta atenție. Fii sigur că vorbești serios când spui asta!!!
2) Oferă complimente sincere și semnificative în mod regulat. „Hmm, părul tău miroase minunat” s-ar putea să fie potrivite însă afirmații precum „Faci atât de mult pentru ca familia noastră să funcționeze. Nu ți-aș putea mulțumi vreodată destul pentru ceea ce faci” sunt mult mai puternice și mai semnificative dacă vrei ca soția ta să se simtă cu adevărat specială. Afirmațiile vin în tot felul de forme și mărimi: de la afirmații verbale oferite în mod personal, până la mesaje audio pe telefon sau e-mailuri și notițe scrise de mâna sau felicitări.
3) Creează și menține în mod regulat, nenegociabil, o seară doar pentru tine și soția ta. (Apropo, acest lucru înseamnă timp departe de copii sau alți prieteni.) Relațiile au nevoie de o împrospătare unu-la-unu pentru a rămâne sănătoase. O seară împreună poate să ofere calitatea și cantitatea de timp de care ai nevoie pentru o relație puternică între tine și soția ta.
4) Luați-vă o vacanță împreună. Aceeași idee ca cea precizata mai sus. O vacanță cu soția ta vă va oferi mai mult timp pentru a vă focaliza unul asupra altuia, precum și oportunități de a reaprinde romantismul în viața voastră.
5) Oferiți soției putere de veto asupra propriului program. Acest lucru împuterniceste soția și trimite un mesaj că este specială. Recunoaște faptul că soțul/soția este un partener cu tine în viață- nu doar o altă persoană care încearcă să aibă pretenții asupra propriului timp.
6) Lucrați împreună pentru a învăța mai mult despre căsnicie. Mergeți la conferințe și întâlniri despre familie. Citiți cărți despre căsnicie împreună și discutați ce ați citit. Niciodată nu ești prea bătran – nici nu ești căsătorit de prea mult timp – pentru a lucra la îmbunătățirea căsniciei tale.
7) Cumpără soției flori sau daruri. Darurile nu trebuie să fie extravagante, ci ar trebui să fie amintiri simple a cât de specială este pentru tine. Fă aceste daruri să fie personale, mai degrabă decât practice.
8 ) Surprinde-ți soția. De exemplu, răpește-ți soția de la servici și fă ceva ce știi că i-ar face plăcere. (Asigură-te că șeful ei știe despre acest lucru- dacă are unul!) Oferă daruri și flori în momente total neașteptate.
9) Dacă călătorești departe de casă, încercă să comunici cu soția ta în fiecare zi cât ești plecat. Convorbirile la telefon sunt cele mai bune, urmate de mesaje în mesageria vocala și e-mail-uri. Dacă dorești să-ți faci soția să se simtă specială, nu fă complimente precum „E cel mai frumos moment pe care l-am avut în viața mea”, chiar dacă este. „Îmi este foarte dor de tine”, merge mult mai bine.
10) Iată o listă de idei creative pentru tine și soția ta…
* Faceți o plimbare.
* Lucrați la un puzzle.
* Jucați un board game.
* Jucați „de-a v-ați ascunselea”.
* Gătiți împreună.
* Faceți un camping în propria curte.
* Participați la o slujire în Biserică sau misiune.
* Faceți exerciții împreună.
* Găsiți un loc liniștit și ascultați ceva muzică.
* Invățați un nou hobby împreună.
* Înălțați zmee.
* Scrieți poezii și cititi-le unul altuia.

https://bacaulevanghelic.wordpress.com

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...Filmari -Foto -Sonorizari -Organizari Evenimente....Vezi aici!