Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Biserica filiala din ferma Muresul Arad

Publicat la 2011-09-15 de Traian

 

 

Biserica Muresul

Biserica filială din Ferma "Mureș

Prin ajutorul Domnului lucrarea la I.A.S "Muresul" a început în anul 1995 când fratele Cornel Catrința împreună cu o prietenă care avea rude în acest loc, au început să se întâlnească în casa unei prietene (Ardeleanu Viorica) proaspăt întoarsă la Domnul.

In anul 1996, dupa ce fratele Dorin Sârb a terminat cursurile de seminar a fost însarcinat din partea bisericii sa fie misionar la acestă fermă, fiind ordinat ca și pastor misionar în vara anului 2000.

Lucrarea a continuat tot în casa sorei, și datorită faptului că începuseră sa vină și 10-15 copii fratele Dorin a început sa dea învățături și pentru nivelul copiilor. În anul următor alte două prietene s-au predat Lui Dumnezeu și au fost botezate în acelasi an, 1997.

Adunarea s-a mărit ajungând la 10-15 de persoane plus copii. În anul următor una din surori si anume sora Ilona a oferit o cameră pentru adunare, acesta urmând sa fie sediul bisericii pentru următorii 2 ani.

În 1998 o familie tânară s-a întors la Dumnezeu și în același an au început să se organizeze tabere biblice pentru copii.

In anul 1999 alte două prietene au primit Botetul Nou Testamental, biserica ajungând în acest moment la un număr de 8 membri. În anul urmator (2000) încă trei suflete din care doi tineri s-au pocăit în urma evanghelizării. În același an s-a format un grup de adolescenți.

Un colaborator în acestă lucrare este fratele dr. Richard Redding cu soția sa Linda care sprijinesc lucrarea de mântuire a celor pierduti.

 Ferma Mureșul se află aproximativ la 6 km depărtare de biserica noastră, în afara orașului (in Vestul aeroportului din Arad). Din păcate ferma nu este prea ușor accesibilă deoarece 3 km de drum sunt neasfaltați, așa cum se poate vedea în figura alăturată.

Istoricul Bisericii Misiune Harul – Mureșul.

„Duceți-vă în toată lumea, și propovăduiți Evanghelia la orice făptură, Cine va crede și se va boteza va fi mântuit: dar cine nu va crede, va fi osândit.”

Cei ce s-au implicat la înființarea Bisericii

Biserica Misiune Harul, Filiala Mureșul, a luat naștere începând cu anul 1995, în urma vizitelor făcute în mijlocul unor familii din fermă, de către sora Lidia Gorgan. În această lucrare, sora a fost deseori însoțită de fratele Cornel Catrința. În urma vizitelor, o femeie se pocăiește, sora Victoria Ardelean, și pune la dispoziție casa sa pentru adunare. În lucrare s-au implicat și alți frați și surori din biserică. Familia Redding, fam. Sîrb, Dana Secu, Daniel Gorgan, Cornelia Simulov, Anne Sneider și alții, care într-un fel sau altul, s-au pus la dispoziția Domnului. Menționăm că foarte importantă este lucrarea cu copiii și tineretul, prin care mulți copii și tineri din fermă au auzit despre Domnul Isus și despre mântuire.

În prezent, în Biserica din ferma Mureșul lucrează familia Sîrb Dorin, fratele fiind ordinat în anul 2000 ca păstor misionar.

Cei ce au contribuit la Îmbogățirea Bisericii

În urma implicării în lucrarea Domnului, Biserica a crescut numeric:

În anul 1997 s-au adăugat două suflete

În anul 1998 o familie L-a urmat pe Domnul

În anul 1999 două suflete s-au adăugat din nou la familia Domnului

În anul 2000 trei suflete L-au urmat pe Domnul în apa botezului

Iar în anul 2004, un tânăr s-a întors la Domnul.

Post Scriptum

Fie ca Cel ce are puterea și Autoritatea deplină asupra lucrării Sale, El care este Capul Trupului și, care ne-a chemat la Lucrarea Sa Minunată, atunci cand va veni să evalueze ceea ce ne-a încredințat, să ne găsească lucrând cu Credincioșie în lucrarea Sa.

Dorin Sîrb

Biserica Baptista Harul Gai Arad

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...CASE DE MARCAT , COPIATOARE, MULTIFUNCTIONALE...Vezi aici!