Agenda | Impresii | Muzica | Carti | Bolnavi | Nasteri | Decese | Anunturi | Media | Rugaciune | Linkuri | Versuri | Donatii | Interviuri | Oferte | Contact

Un nou val de religie

Publicat la 2012-12-04 de Traian

Mi-este teamă de noul val de religie care a venit. A început în Statele Unite și acum se răspândește. Este un fel de ezoterism al sufletului și al minții însoțit de fenomene ciudate. Mi-e teamă de orice nu necesită de curăție de inimă și neprihănire a conduitei în viața din partea individului.
Tânjesc de asemenea ca, prin îndurările blânde ale lui Cristos, să existe printre noi urmatoarele lucruri:
1. O simplitate frumoasă. Întotdeauna sunt precaut față de artificialitate și complexitatea religiei. Aș vrea să văd simplitate. Domnul nostru Isus a fost unul dintre cei mai simpli oameni care a trait vreodată. Pur și simplu, nu-L puteai implica în nimic formal. El a spus ce avea de spus la fel de frumos și de natural precum cântă o pasăre dimineața în copac. Aceasta este ceea ce aș vrea să văd restaurat în biserici. Opusul acesteia este artificialitatea si complexitatea.

2. O dragoste creștinească radiantă. Îmi doresc să văd o restaurare a dragostei creștinești care să radieze în așa fel încât să fie imposibil să găsești pe cineva care să vorbească cu asprime sau fără milă despre cineva sau cuiva. Aceasta necesită multa chibzuința și multa rugaciune necontenită. Diavolul ar intra în convulsii. Ar fi atât de supărat și așa de dezamagit că ar sta îmbufnat ani în șir în iadul creat chiar de el. În această ultimă perioadă de moarte a dispensațiunii
creștine ar trebui să existe un grup de creștini care să aibă dragoste radiantă, niște oameni atât de iubitori încât să nu-i poți face să vorbească nedrept și fără milă.

3. Un sentiment de reverența plină de umilință. Sunt dezamăgit de faptul că venim la biserică fără sentimentul prezenței lui Dumnezeu și fără sentimentul reverenței pline de umilința. Există religii false, secte religioase stranii și secte ale creștinismului care cred că Îl țin pe Dumnezeu într-o cutie și atunci când se apropie de cutia aceea, simt o reverență plină de teamă și de uimire. Binențeles că tu și eu vrem să fim izbaviți de un asemenea păgânism sau de o asemenea sectă falsă. Dar am vrea de asemenea să vedem un grup de oameni care să fie ferm convins că Dumnezeu este cu ei – nu într-o cutie sau într-un biscuit, ci în mijlocul lor – să știe că Isus Cristos este cu adevarat printre ei și să aibă sentimentul reverenței pline de umilintă atunci când se aduna împreună!.

4. O adiere a informalitații pline de bucurie. Marele predicator englez care a fost păstor timp de mulți ani la capela Westminster din Londra – G. Chambal Morgan – și-a lăsat biserica și s-a dus în Țara Galilor unde trezirea era în desfașurare sub Evan Roberts la începutul secolului. A stat în acea țară o vreme și a absorbit slava ce ieșea de acolo. Am citit predica care a tinut-o congregatiei lui dupa aceea; a fost cea mai mustrătoare predică pe care a ținut-o el vreodată.
Le-a spus:,,Cântările voastre sunt lipsite de bucurie, comportarea și vorbirea sunt lipsite de bucurie și nu aveți acel avânt și acea bucurie pe care am văzut-o în Țara Galilor.”I-a sfătuit că au nevoie să ajungă într-un punct în care să-I cuprindă acea adiere a informalitații pline de bucurie.

5. Un loc în care fiecare să-i socotească pe ceilalți mai buni decât pe ei însiși.
Ca urmare a acestui lucru, toți ar trebui să dorească să slujească și nimeni să nu caute să obțina o poziție anume. Nimic nu e mai dureros de amuzant ca ambiția în biserica lui Cristos. E ca și cum un om, care ajunge într-o barcă de salvare datorită faptului că a fost salvat de la moarte în adâncurile oceanului, începe să se ambiționeze pentru a deveni căpitanul micii bărcii în drumul acesteia de a-i salva pe cei ce sunt în ea. E ca și cum un om ar vrea să pătrundă într-o zonă distrusă, lovită de cutremur în care oamenii mor, iar el se luptă pentru o poziție înaltă acolo.

6. O sinceritate de copil. Iubesc copii datorită sinceritații lor incredibil de frumoase. Se uită la tine și iți spun cele mai simple lucruri posibile. Dacă ar fi puțin mai mari, ar roșii până în vârful urechilor, însă ei sunt absolute de neprefăcuți. Îmi place să vorbesc cu ei, îmi place să vină la mine și să stăm de vorbă, pentru ca înainte să plece întotdeauna îmi spun anumite lucruri. Dacă nu vrei să se afle ceva, nu spune celor micuți, deoarece ei spun absolut orice. Nu au nimic de ascuns. Cred că, cu limitele cuvenite vârstei noastre adulte, ar trebui ca, din punct de vedere spiritual, să fim atât de neprefăcuți încât să nu fie loc pentru duplicitate sau pentru nesinceritate.

7. O prezența a lui Cristos care să fie un miros placut de smirnă și aloe. Când te obișnuiești cu mirosul hainei Lui, nu mai vrei nimic mai puțin. Dacă nu ai mirosit niciodată smirnă sau aloea din plantele de fildeș putem să ne continuăm viața și să nu tânjim după așa ceva. Dar o singură adiere frumoasă a miresmei hainei Lui și nu vom mai fi vreodata multumiți cu ceva mai puțin!

8. Răspunsuri la rugăciuni.Minunile n-ar trebui să fie rar întâlnite. Nu sunt un predicator al miracolelor. Am fost în biserici în care se anunțau întâlniri în care urma să se înfăptuiască miracole. Dacă arunci o privire într-un ziar de sâmbătă, vei vedea din când în când pe cineva care ajunge în orașul tău și face următorul anunț:,,Veniți să vedeți minuni\”.De acest fel de minuni nu-mi pasă.
Nu poți să obții un miracol așa cum obții o reacție chimica. Nu poți să obții un miracol, așa cum obții cine știe ce act de magie făcut de un magician pe scenă. Dumnezeu nu se vinde în mâinile magicienilor religioși. Eu nu cred în acest fel de miracole. Cred în miracolele pe care Dumnezeu le dă oamenilor Lui care traiesc atât de aproape de El, încât răspunsurile la rugăciuni sunt obișnuite, iar minunile nu le sunt nefamiliale.
Johm Wesley nu și-a permis niciodată să predice despre minuni, dar minuni care au urmat lucrarea lui John Wesley au fost de necrezut.Odată, trebuia să-și împlinească o obligație, dar calul a început deodată să șchiopăteze și nu a mai putut merge. Wesley s-a dat jos, a îngenunchiat lângă cal și s-a rugat pentru vindecarea lui.A poi s-a urcat din nou și a început să călăorească înspre locul în care trebuia să ajungă, fără ca animalul să mai șchiopăteze. Wesley nu a făcut reclamă acestei minuni și nu a spus:\”O să ridicăm un cort mare și o să facem miracolul cunoscut.” Dumnezeu pur și simplu făcea aceste minuni pentru el.

Deși Charles Spurgeon nu a predicat vindecarea, totuși, în Londra s-au vindecat mai mulți oameni ca răspuns la rugăciunile sale, decât a vindecat vreodată un doctor acolo. Despre acest fel de minuni vorbesc.

Asa ar trebui sa fie Biserica…


Adauga un comentariu

Nume
Comentariu
www.piataaradului.ro
  ...Vezi aici!

Alte articole

www.ofertearadene.ro
......Vezi aici!
www.bisericiarad.ro - Oferte locale
...MATERIAL SADITOR-PROIECTARE SI INTRETINERE GRADINI...Vezi aici!